13.07.16, 09:08
mnie zakopał.
Nie rozumiałem co się dzieje.Gdy podszedł ,ucieszyłem się bardzo.Merdałem z całych sił ogonem by zobaczył jak się cieszę na jego widok.
Potem wrzucił mnie mój pan do dołu i zakopał.
Czarno - ciemno , duszno.Ciężko jest tak umierać.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xlp1/v/t1.0-9/13620326_1077980512272281_587514751978703469_n.jpg?oh=0409b466613a0b168047d92efb2d66ae&oe=582A7725&__gda__=1479695927_176b52498edc77512a4f9fddc9fc499e
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: *** 13.07.16, 09:11
      W dniu dzisiejszym (12.07.) w Warszawie, w dzielnicy Wawer doszło do skandalicznego zachowania właściciela psa, który zamiast podjąć leczenie, żywcem na oczach dzieci zakopał psa. Straż dla Zwierząt w Polsce podjęła natychmiastową interwencję. Na miejsce zdarzenia przybyła również policja wraz z zespołem policji technicznej w celu zebrania materiału dowodowego. Makabrycznego mordu na psie dopuścił się mieszkaniec Wawra, który był pod wpływem alkoholu. Pies został przewieziony do kliniki SGGW w celu przeprowadzenia badania patologicznego na okoliczność śmierci psa. Straż dla Zwierząt w Polsce złożyła zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Sprawcy grozi kara do 3 lat pozbawienia wolności, ponieważ popełniony przez niego czyn nosi znamiona szczególnego okrucieństwa. W sprawie występujemy jako pokrzywdzony, w charakterze oskarżyciela posiłkowego.
      • tropem_misia1 Re: *** 13.07.16, 09:12
        Ciekawe...jest też zdjęcie bestii , ale nie mogę go wkleić.
        a powinniśmy wiedzieć jakim powietrzem oddychamy!!!
        • daniel_wolny Re: *** 13.07.16, 12:33
          "- Dzieci będące świadkiem zdarzenia twierdzą, że zostało ono zakopane żywcem. Sprawca, że w chwili gdy je zakopywał było już martwe - dodaje Mateusz Janda"

no właśnie; skąd wiadomo że żywcem?
          • cambria1.2 Re: *** 13.07.16, 13:06
            Na razie z prasy. Wyniki badań patologicznych albo potwierdzą (znów będzie w prasie), albo nie (nie będzie w prasie).
            Obawiam się jednak, że pan z Wawra przeprowadził operację "na żywca" uncertain
            • daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 09:41
              Portal, z którego przyszedłem, wielokrotnie się przekonał, że lincze po pierwszych doniesieniach bywają głupie. Co oczywiście nie przeszkadza powtarzaniu się zjawiska.
              • cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 10:08
                Lincze są regułą. To linczujący są głupi. Z pośpiechu, z głodu "sukcesu"?
                • daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 11:34
                  Nie wiem - sama sobie odpowiedz...
                  Czyli - skąd ta obawa?
                  "Obawiam się jednak, że pan z Wawra przeprowadził operację "na żywca""
                  • cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 12:13
                    Popatrz na pysk tego psa. I wygięcie ciała. Tak nie zdycha zwierzę, chyba że otrute.
                    • cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 12:20
                      * skrót myślowy - nie zdycha na własnym posłaniu, natomiast zdycha uduszone ziemią lub po skręceniu karku...
                      • daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 13:06
                        Jak powinno wyglądać zwierzę po zdechnięciu, przeniesieniu i wrzuceniu do dołu, zasypaniu, odkopaniu i wyjęciu?
                        Zwłaszcza układ zwłok podczas przenoszenia?
                        • cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 13:37
                          Ale przecież...
                          ?Gdybam...
                          Gdyby to nie było na niby
                          Gdyby, gdyby to nie było na niby
                          Gdyby świat cały
                          Obrósł w niebieskie migdały
                          Gdyby Magik był doskonały
                          Gdyby podziały gdzieś się podziały
                          Gdyby ryby głos też miały
                          Kaktusy na dłoniach by wyrastały
                          Gdyby po Ziemi stąpały ideały
                          Biały byłby czarny
                          A czarny - biały
                          Indywidualnie na życzenie upały
                          Wciąż smakowały te same specjały
                          Minerały każdej skały
                          Szlachetne jak kryształy
                          A wszystkie kawały
                          To tylko kawały
                          Gdyby czyn był godny chwały?
                          • daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 13:50
                            Jest jednak pytanie... Spokojnie - nieodpowiadalne.
                            A brzmi - jak byś gdybała, gdyby zdjęcie było pod tytułem "Sąsiad zakopał mi zdechłego psa koło płotu".
                            • cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 13:52
                              Czyli podrzucił świnię...
                              • daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 14:00
                                Paaaani, to świnia a nie sąsiad jest!
                                • cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 14:09
                                  Hmmm... Ratuje cię przecinek wink
                                  Paaaani to świnia, a nie sąsiad jest tongue_out
                                  • daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 14:15
                                    A poczwórne 'a' to co sugeruje? W Twojej jest raczej pojedyncze i syczące smile
                                    No i jeszcze "ka" brakuje smile
                                    • cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 14:20
                                      Poczwórne a jest odzwierciedleniem twojego zamysłu stylistycznego z postu przed...
                                      • cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 14:21
                                        Syczące czy sycące? Odstrasza czy satysfakcjonuje?
                                      • daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 14:23
                                        No właśnie - miało sugerować co sugerowało smile
                                        • daniel_wolny Re: *** 14.07.16, 14:24
                                          He he, nic nie sugeruję, ale właśnie wykopki znalazły coś takiego:

www.youtube.com/watch?v=1j81BJzdm-Q
                                          • cambria1.2 Re: *** 14.07.16, 14:33
                                            "Zbyt duża ilość trzody", oczywiście wink
            • daniel_wolny Sprawa się rozwija... 15.07.16, 22:21
              Potem do osoby, która zawiadomiła straż miejską trafiła informacja, że pies nie trafił do weterynarza, a został pochowany żywcem. Wtedy osoba ta zawiadomiła policję i Straż dla Zwierząt

tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,pies-zakopany-zywcem-br-bedzie-sekcja-zwlok,207165.html

Jedna baba drugiej babie?...
            • tropem_misia1 Re: *** 16.07.16, 04:52
              cambria1.2 napisała:

> Na razie z prasy. Wyniki badań patologicznych albo potwierdzą (znów będzie w pr
              > asie), albo nie (nie będzie w prasie).
              > Obawiam się jednak, że pan z Wawra przeprowadził operację "na żywca" uncertain

wiadomość była na stronie : Straż dla Zwierząt w Polsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka