Dodaj do ulubionych

Choć świt już nie blady ;

17.10.16, 08:16
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/v/t1.0-9/14572400_1089914574449491_6646974900269878587_n.jpg?oh=b64fef28706487014fab39f0fa434755&oe=58A47EB1&__gda__=1486300748_27df86c0cef31a970703b282f13a98e1
Obserwuj wątek
    • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 14:17
      Czasem tak mam...ale w koncu wracam do żywych wink
      • tropem_misia1 Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 14:28
        no fakt
        wystarczy wstrząs
        • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 15:54
          Wstaję o bandyckiej porze..... Wnuczka na ósmą do szkoły
          wink
          • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 16:58
            Czyli dziadek o 7 w pionie już smile
            • tropem_misia1 Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 17:25
              eee
              chyba wcześniej
              a śniadanko dla wnuczusi kto zrobi?
              • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 18:30
                O siódmej !
                Śniadanie dla dziecka,dla siebie i kawa !
                Zawsze zdążę wink)
                • tropem_misia1 Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 18:45
                  aaaa.....acan świetnie zorganizowany
                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 18:52
                    1)...Zakładając, że o 7 już..ogolony, ubrany...z patelnia gorącej jajochy w ręce..w drugiej kubas wrzącej kawy....to można zdążyć..
                    2)...zakładając, że robienie fryzury i makijażu trwa tyle, co golenie, to też powinnam być w gotowości...
                    a wychodzi na to, że nie jestem, czyli brak zorganizowania się kłania..confused
                    • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 19:17
                      Jestem ma dworze, niebo pełne gwiazd
                      • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 19:21
                        Czyli jutro..słonecznie będzie smile)))
                        • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 19:41
                          Gwiazdy widziałem,słońca - nie !
                          wink
                          • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 19:51
                            W co..uderzyłeś? wink wink)))
                            • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 19:52
                              O nic nie zawadziłem.........wink
                              • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 20:07
                                Najgorzej, gdy siedzę przy stoleee...a drzwiczki od mebelka się otworzą suspicious
                                • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 20:09
                                  Same się otwierają ?????
                                  To może egzorcystę trza wezwać ?
                                  Zawsze to potem jakiś plusik w parafialnej księdze wink
                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 20:14
                                    Aaaaa, może...posprzatać w szafce?!
                                    big_grin
                                    • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 20:15
                                      No tak......bogactwo wylewa się drzwiami i oknami wink)
                                      • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 20:19
                                        Przypomniałem sobie......kiedyś miałem "malucha",bez uśmieszków !!!!
                                        Tak niefortunnie otworzyłem drzwi i z rozpędu wsiadałem,że rogiem drzwi podbiłem sobie łuk brwiowy,do dziś mam ślad !
                                        • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 20:24
                                          Wcale się nie śmieję, bo przerobiłam kilka maluchów...to było niezawodne pudełko wink i można było odpalić na kija wink
                                          grałam z siostrą w ping - ponga i tak się zamachnełam, że złamałam jej nos...
                                          do dzisiaj mi to wypomina smile))
                                          • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 20:26
                                            Widocznie siostra miała u Ciebie coś "za uszami" wink)
                                            • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 20:36
                                              Mogła sie tak nie angażować w grę suspicious
                                              • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 20:38
                                                O,to,to !
                                                smile
                                                • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 20:48
                                                  Chciała rewanżu..w grze suspicious
                                                  ale wiedziałam, czym to pachnie big_grin
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 20:52
                                                    Trzeba mierzyć siły na zamiary i walczyć bronią odpowiednią do potrzeb wink
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 20:55
                                                    ..a że była tylko jedna paletka, to mnie, jako młodszej oczywiście pozostał produkt zastępczy, czyli mała patelenka smile))poza tym nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności, to ile frajdy było z zabawy..nieważne czym, jak......byle troche radości..aż do wieczora smile
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 21:03
                                                    Jakoś dawnie każdy potrafił się bawić,mając to,co było pod ręką !
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 21:10
                                                    Nie wiem, czy pamietasz takie cieniutkie ołóweczki..po 30 gr bodajże były..chyba niebieskie...a w pakiecie z kredkami i blokiem rysunkowym, to była sama radość....potrafiłam się cieszyć z rękawiczek na Mikołaja, szalika...aaa, dużo by pisać....

smile
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 21:13
                                                    Pokaż mi dziecko,które ucieszyło by się na widok drewnianego samochodu straży pożarnej wink)
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 21:18
                                                    A pokaż mi dziecko, które ucieszyłoby sie na widok używanego roweru..ze śladami dość intensywnego ujeżdżania smile)
                                                    wujek pomalował i był moją dumą smile miałam swój...smile
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 21:22
                                                    Łyżwy na blaszki,potem hokejki,które dopiero teraz przy przeprowadzce gdzieś się ....zawieruszyły winkA taka była pamiątka !
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 21:26
                                                    Achh...te łyżwy na blaszki smile but się ślizgał, łyżwa spadła smile))))))
                                                    ale co tam...sie przykręciło i wio dalej...smile
                                                    jak nas ktoś czyta, to pewnie sobie pomyśli.....emeryci, stare zgredy wspominki sobie robią big_grinbig_grin
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 21:28
                                                    A jakie młodzi będą mieli wspomnienia ????????
                                                    Że im ......interfejs nie załapał ???????????

smile
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 21:32
                                                    Teraz, a kiedyś, to dwa światy smile
                                                    kiedyś przyniosłam do zabawy telefon znaleziony gdzieś w garażu...taki 'Bratek' z tarczą obrotową.....to sie mnie zapytali, jak się z tego dzwoniło.....a jak wysyłało smsy...
                                                    oj, sama się z tego uśmiałam smile))
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 21:39
                                                    U mnie jako eksponat stoi taki stylowy,ale zdjęcia nie pokażę,bo ....cenzura !
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 21:42
                                                    Stylowy, a taki z czasów PRLu, to róznica przecież smile
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 21:50
                                                    Te z czasów PRL-u powyrzucałem przed przeprowadzką.
                                                    Ale jak dzieci były małe to dwa telefony podłącało się pod 3R!2
                                                    i między pokojami były rozmowy wink
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 21:56
                                                    Późno miałam tel stacjonarny...starałam się, ale widać nieskutecznie...
                                                    rok temu zrezygnowałam...mam nielimitowane rozmowy w abonamencie na stacjonarne i komórkę...nie korzystałam....tylko ścierałam kurz...więc rozwiązałam umowę...
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 21:59
                                                    Już ładne lata nie mam stacjonarnego......
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 22:18
                                                    Z postepem trzeba iść...komóra i już /żart/ wink))))))
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 22:23
                                                    Komórkę mam od 1997 albo szóstego....pewności nie mam.Chyba od czerwca 97
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 22:31
                                                    Ja chyba też jakos tak..mam ja jeszcze w domu...ogromną Motorolę...a po drodze też jakieś inne były...zaliczyłam też hamerykański twór w postaci Iphonea...jak nie rozbijam telefonów i nie gubię...tak tego roztrzaskałam, aż wióra poleciały...w koncu przeszłam na abonament, bo wiecznie doładowywałam i w sumie na jedno wychodziło smile
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 22:34
                                                    Też miałem ogromniastą Motorolę na cztery akmulatorki wink
                                                    Od początku mam abonament
                                                    Motorola miała piękną wyciąganą szpanerską antenkę big_grin
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 22:37
                                                    Wystawała mi z małej torebki suspicious
                                                    upchać sie tego za bardzo do kieszeni nie dało....
                                                    a w tym wszystkim ekranik pyciutki....ślepy, to na macanego chyba czytał wink
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 22:39
                                                    Szczęśliwie wzrok miałem dobry wink
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 22:43
                                                    Jakis z klapką miałam...az pewnego razu klapka w rękach mi została wink
                                                    długo broniłam sie przed dotykowym...aż w końcu syn mi powiedział, ze takimi telefonami, jak mam, to się...orzechy rozbija big_grin
                                                    i skusiłam sie wink)
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 22:46
                                                    Moje telefony,żony,dzieci .....w piwnicy fajne pudło wink
                                                    Co dwa lata była wymiana telefonów
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 22:52
                                                    Czasem z trwogą wielką przygladam się, jak moja wnusia oglada filmiki z sobą w roli głównej...co by nie rozbiła...ale wszyscy chowają przed nią, to babcia chociaż da wink
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 22:54
                                                    Babcie rozpieszczanie mają we krwi wink
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 22:57
                                                    Rozpieszczam, że hej smile może dlatego, że sama córki nie miałam smile
                                                    ale też i czasem temperuję, bo łaziłaby po meblach wink
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 22:59
                                                    Czasem należy dokręcić śrubkę !
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 23:04
                                                    I oczy dookoła głowy wink bo nie wiadomo, co w tym małym łebku się okoci wink
                                                    3 dni szukałam pantofla...schowała do pralki i przykryła ręcznikiem smile))
                                                  • zegor Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 23:05
                                                    big_grin big_grin big_grin
                                                  • rudka-a Re: Choć świt już nie blady ; 17.10.16, 23:15
                                                    Jak znalazłam, to pytam..kto tu schował?
                                                    gugu - pies smile
                                                    i bądź tu mądry smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka