Dodaj do ulubionych

Dziwne sny

11.01.10, 23:27
niedawno miałam okropny sen a mianowicie widziałam martwą moją najstarszą
kotkę leżącą na balkonie,a dzisiaj syn opowiedział mi że śnili mu się koledzy
ze szkoły podstawowej bracia którzy nie żyją,niemiło się ten rok zaczyna
Obserwuj wątek
    • p.aulinka Re: Dziwne sny 13.01.10, 23:34
      Śmierc widziana/przezywana we snie nie jest az tak bardzo "niefajna" - mowie
      oczywiscie o symbolice snów jako takich smile bo sam moment przezywania tego we
      snie / widzenia we snie - pewnie b. przykry
      Paradoksalnie czesto jest zapowiedzia czegos dobrego (jesli wierzyc w senniki smile)
      Śmierc we snie symbolizuje zdrowe i szczesliwe zycie (dla chorej osoby -
      wyzdrowienie) Dla niezamęznego mężczyzny - ożenek wink. Widziec zwłoki : koniec
      kłopotów i problemów.
      smile
      Tak więc - uszy do góry smile

ps. Co oznacza widziec zwloki kota - niestety nie wiem (sam kot we snie nie ma
      niestety sad dobrej "symboliki" - oznacza zdradzenie przez przyjaciól, jakies
      knowania za plecami etc)

ja kiedys miałam potworny sen sad snilo mi sie ze moj kot był chory i w tym snie
      go zamordowałam (niby zeby skrócić cierpienia ) ale sen był straszny sad i bardzo
      taki "realny" uncertain
      i pamietam jak sie obudzilam - to sie rozplakalam z ulgi ze to tylko sen

-
      • wladziac Re: Dziwne sny 14.01.10, 18:55
        jak się obudziłam po swoim śnie to pierwsze co sprawdzałam czy jest kotka bo się
        przeraziłam że może została na noc zamknięta na balkonie i zamarzła ale na
        szczęście jest i żyje,przeczytałam w jakimś senniku że martwy kot to
        powodzenie,ja cię kręce co za wywrotowe przepowiednie [jeżeli w nie wierzyć]
        • p.aulinka Re: Dziwne sny 14.01.10, 21:16
          No bo to jest tak troche na opak smile
          Smierc - jest dobrym symbolem
          Kot - złym uncertain

ps. a najgorsze to "wypadanie zebów" - moja mama swiecie wierzy ze to same
          kłopoty, choroby etc uncertain
          Ja niby nie wierze ale raz czy dwa przysnilo mi sie ze zeby zaczynaja mi sie
          ruszac i jeden po drugim wypadaja - makabryczne odczucie i potworny senuncertain [ na
          szczescie - tfu! tfu! sie nie sprawdzila symbolikasmile]
    • lu221 Re: Dziwne sny 16.01.10, 12:17
      wiesz co wladziu, teraz chyba taki okres jest dziwny we wszechswiecie, ze sie
      zle sni. Mnie sie tez ostanio okropienstwa snily, i mojemu najdrozszemu tez. Nie
      martw sie, przejdzie wszystko i wroca sny spokojne.
      • salimis Re: Dziwne sny 07.04.10, 08:58
        No tak durnego snu to dawno nie miałam.
        Śniło mi się że byłam u mojej mamy.Mieszka ona na ósmym piętrze i wyszłysmy na
        balkon a tam moje koty.Miśka łaziła sobie po balustradzie a Szymek gdy to
        zobaczył też chciał.Mama mówi do mnie,no przecież nic się nie stanie.Nie
        zdązyłam chwycić Szymka a on wskoczył na balustradę,zrobił parę kroków,zachwiał
        sie i wypadł z balkonu.Ja patrzyłam przerażona jak leci w dół a ta odległość
        między nami a ziemią zrobiła się tak długa jakby leciał co najmniej z
        pięćdziesiątego piętra.Ja krzyczę do mamy ze on sie zabije bo nie umie sterować
        ciałkiem i ogonkiem.I patrzę na jego niezdarne ruchy w locie.Gdy upadł na ziemię
        obudziłam się.Co za bzdury potrafią się śnić człowiekowi.
        • wladziac Re: Dziwne sny 07.04.10, 09:22
          ojej,współczuję jaka musisz się czuć "rozwalona" i zmęczona w dniu dzisiejszym
          po takim śnie,trzymaj się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka