dorcia1234 24.12.14, 15:27 jak smakuje brownie upieczone bez masy orzechowej. Właśnie wyjęłam z piekarnika i odkryłam że zapomniałam ją dodać. Są jajka, masło, cukier, czekolada i piana z białek- czyżby zrobiła suflet? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: też ciekawe 25.12.14, 11:09 Mnie zaciekawiło jak podam łamańce (ciasteczka z masa makową), które pływają, a ich konsystencja przypomina/ła zupę. Na szczęście wpadłam na diabelski pomysł i sypnęłam w to sklepowej bułki tartej, która ma tę paskudną właściwość, że jako panierka zachowuje się jak piasek czy drobny żwirek, za to w połączeniu z wilgocią z wody - puchnie i wiąże. Teściowa syna nie mogła "przejeść" owych nieudanych w/g mnie łamańców. Odpowiedz Link
yoma Re: też ciekawe 25.12.14, 11:36 Mnie zaciekawiło, jak Jaremka zareaguje na sos śliwkowy ze śledzia Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: też ciekawe 25.12.14, 19:56 jeśli mnie pytasz to neistety nie wyszło może by i było dobre- wszak same pyzności tam były, ale pomimo pieczenia ( a właściwie ze względu na konsystencję to gotowania ) ponad godzinę ciasto okazało się być surowe - za to wizualnie przepiękne. Odpowiedz Link
wadera3 Re: też ciekawe 25.12.14, 20:49 Bezpośrednio pytałam Yomę, ale Twoje doświadczenie też ciekawe Odpowiedz Link