mysiulek08 11.02.16, 22:28 odkurzalam i jak mi cos nie strzyklo, wyprostowac sie przez dluzsza, ba dluga chwile nie moglam nigdy nie mialam problemow z kregoslupem, kurde Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wladziac Re: kurde, no 11.02.16, 22:47 może przeciążyłaś kręgosłup jakimś wygibasem,zresztą nigdy nie mów nigdy,chyba każdemu z czasem kręgosłup się powoli zaczyna psuć bo jednak wykonujemy pewne czynności niezgodnie z prawidłowym postępowaniem ze szkieletem,połóż się na podłodze i połóż nogi zgięte pod kątem prostym na krześle,jedynie najlepsze ćwiczenie odciążające cały kręgosłup,wiem co mówię bo na to to cierpię od wielu lat Odpowiedz Link
wladziac Re: kurde, no 11.02.16, 22:54 koty mogą się położyć obok albo na Tobie,moje zawsze z zadziwieniem kładą się koło mnie albo usiłują mnie "podnieść"pomiałkując w zdenerwowaniu Odpowiedz Link
aankaa Re: kurde, no 12.02.16, 01:09 pora na skorzystanie z kociej ferajny nie wiem jak to (kot) robi ale wie gdzie się przyłożyć żeby ulżyć ludziowi lata cierpiałam na zapalenie nerwu trójdzielnego Sońka była moim pierwszym doktorem, terapię zakończyła BiŚka - od lat nie dostąpiłam zaszczytu nawrotu a chodziłam po ścianach połóż się na kanapie i daj obłożyć kotami Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: kurde, no 12.02.16, 02:34 a myslisz, ze co robilam Pan Wasik mnie ciamkal, Bursztyn z Umpusem i Kudlaczkiem grzali mi plecy (na dworze prawie 40sto ) Alicja ugniatala poduszke, a Aramis lezal grzecznie w nogach SW nie dopisaly. Musialam niestety sei zwlec, zeby isc z Kicia.Yoda na spacer. Chlopaki wybyli ogladnac dwie chalupy na poludniu, sama jestem do soboty, jakos musze sobie radzic Odpowiedz Link
zaba_300 Re: kurde, no 12.02.16, 14:52 Leż na pleckach z nogami "w krzesełko". Mnie takie parę razy złapało tak, że zgiętą w pół chłop mnie z pracy zabierał. A ja tylko kubeczek odkładałam na stolik ... Trzy dni leżenia w pozycji krzesełkowej w lżejszych przypadkach pomaga Odpowiedz Link
miau.weglowy Re: kurde, no 12.02.16, 16:00 warto wiedziec, ze czasami lezenie na brzuchu pomaga, a na plecach pogarsza sprawe. z doswiadczenia (dysk mi lata temu tak neiszczesliwie wyskoczyl) Odpowiedz Link
miau.weglowy Re: kurde, no 12.02.16, 16:00 oczxywiscie podloga!! a nie miekkie podloze z tym lezeniem na brzuchu Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: kurde, no 12.02.16, 18:58 O, mnie tak kiedyś latem dopadło (po raz pierwszy) na działce leśnej. Zostałam w pozycji półschylonej w półobrocie. I to było w przeddzień wyjazdu z działki i rocznej potem nieobecności. Czyli zlikwidować wszystko, znieść pompę 30 kg, pochować, poczyścić wszystko, wyjąć, popakować, wymyć podłogę, czyścić kuwetę... Płakałam prawie i myłam podłogę szmatą. Ale pod wieczór już było nieźle. Następnego dnia mi przeszło. Czyli ćwiczenia, ćwiczenia, rozciąganie. Nie byłam w stanie ale nikt by tego nie zrobi, bo byłam sama z Leosią. Dobrze, że to było lato, ciepło, konieczność, postękałam, popłakałam. Ale... do następnego razu (który też musiałam przepracować) i do następnego (przewiało mnie przy kompie) Odpowiedz Link