Dodaj do ulubionych

Prawnicy ida na calosc

03.03.10, 18:55
link
Obserwuj wątek
    • flamengista dobry pomysł 04.03.10, 06:52
      u nas też powinni to wprowadzić. Niestety, byłby problem z logistyką. To
      urządzenie jest drogie, więc można z niego korzystać na egzaminach-masówkach.

A u nas większość kursów oznacza ponad 100 studentów na egzaminie. Wychodzi, że
      na niemal każdy trzeba przynieść taki gadżet.

Abstrahując od ściągania i oszukiwania - nowinki technologiczne to faktyczna
      plaga na wykładach. Pal sześć studenta grającego na netbooku, lub oglądającego
      filmy. Pod warunkiem, że korzysta ze słuchawek;)

Ale już nie bawi mnie student, który robi zdjęcia moim slajdom. Slajdów nie
      daję, bo to mój wkład autorski - gdybym umieścił na platformie e-learningowej,
      to za rok-dwa dowiedziałbym się o identycznym wykładzie prowadzonym w szkole
      gotowania na gazie.
    • tocqueville Re: Prawnicy ida na calosc 04.03.10, 09:25
      po prostu trzeba poważnie podejść do egzaminowania i poświęcić na to trochę czasu
      zamiast jednego terminu na 200 osób, robić pięć na 40 - rozsadzić tak aby mieć
      każdego na widoku i zamiast siedzieć i czytać gazetę - robić obchody po sali -
      to w dużym stopniu minimalizuje możliwość ściągania (choć na pewno nie wyklucza)
      od razu widać, że ktoś się podejrzanie długo wpatruje w ekran komórki czy patrzy
      z uporem miedzy nogi :)
      u mnie po 10 minutach wychodzi z sali 10-20% osób oddając puste kartki, widzą,
      że jest b. trudno ściągnąć więc nie marnują czasu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka