Dodaj do ulubionych

kompletny offtop pars XV

27.04.11, 16:24
Poprzedni odcinek tu:

forum.gazeta.pl/forum/w,87574,124164661,124461137,kompletny_offtop_pars_XIV.html?s=0&v=2

Zapraszam do następnego :-)
Obserwuj wątek
    • eeela mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 12:48

"Administracja USA podała, że ciało ben Ladena zostało pochowane w morzu zgodnie z obyczajami islamskimi. Decyzję o takim pochówku podjęto, by nie dopuścić do sytuacji, w ktorej grób ben Ladena stałby się miejscem pielgrzymek ekstremistów."

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,9530997,Ben_Ladena_zidentyfikowano_dzieki_probce_DNA_z_mozgu.html
      • tocqueville Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 14:13
        polecam artykuł w Uważam Rze - "to już nie jest dowód" dotyczy skandalicznego zaniedbania (ze strony rządu) dotyczącego zabezpieczenia wraku tupolewa. Czy wyobrażacie sobie, aby Francuzi/Niemcy/Holendrzy itd. po katastrofie samolotu gdzie zginęłyby włądze państwowe nie byli kompletnie zainteresowani sprowadzeniem wraku do kraju, aby poddać go badaniom. W tych okolicznościach katastrofa "smoleńska" była istotnie przełomowa, bo pokazała niezwykłą słabość polskich rządów i ich obojętność wobec racji stanu.
        • adept44_ltd Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 14:34
          pokazała to w o wiele większym wymiarze niż zamierzałeś (jak sądzę) wskazać. Wyobrażasz sobie sytuację, w której prezydent wymienionych przez ciebie krajów pakuje się na wycieczkę do innego kraju, w którym jest olewany, i który go nie zaprasza? to pokazuje, jak zidiociałą i cyniczną mamy klasę polityczną i to na jaką skalę polityka u nas jest manipulacją, bo przecież teraz słyszymy, ze to była pielgrzymka etc., a była to w istocie groteskowa impreza zamieniająca nasz kraj w groteskę...
          • tocqueville Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 14:45
            a jednak wyrażasz opinie, chociaż nic nie wiesz, ciekawe
            • adept44_ltd Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 15:08
              a jesteś w stanie to udowodnić? bo obawiam się, że nie... jakie opinie? uważasz, że jakikolwiek prezydent normalnego kraju leciałby do kraju, do którego nie dość że nie dostał zaproszenia, ale dano mu do zrozumienia, że nie jest mile widziany??? gdzie tu widzisz opinie? przecież to są fakty, dobrze znane...
              • tocqueville Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 15:14
                adept to co piszesz jest kuriozalne
                czy prezydent Polski nie może pojechać do innego kraju (z którym istnieją normalne stosunki dyplomatyczne), aby oddać hołd pomordowanym rodakom? co w tym groteskowego?
                • adept44_ltd Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 15:20
                  Tocq, kiedyś wspominałeś coś o swoich zainteresowaniach politologicznych... o, to jest mój komentarz do twojego...
                • dala.tata Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 16:45
                  odpowiedz na to pytanie nalezy szukac w MSZ i zasadach dyplomacji, jak mi sie wydaje. bardzo watpie tez, ze prezedent jechal 'oddac hold', ale to juz moje prywatne zdanie.

tocqueville napisał:

> adept to co piszesz jest kuriozalne
                  > czy prezydent Polski nie może pojechać do innego kraju (z którym istnieją norma
                  > lne stosunki dyplomatyczne), aby oddać hołd pomordowanym rodakom? co w tym grot
                  > eskowego?
                  • adept44_ltd Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 17:02
                    istnieje zastanawiająca korelacja między kalendarzem wyborczym w PL a wycieczkami prezydenta do Katynia...
                    • tocqueville Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 17:10
                      adept niechęć odbiera ci trzeźwość
                      nawet jako niewyborca Kaczyńskiego oczekiwałbym, żeby w 70 rocznice mordu katyńskiego był tam, gdzie powinna być głowa państwa
                      • adept44_ltd Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 17:19
                        z całym szacunkiem Toc, ale nie wypowiadam się na temat twoich oczekiwań... poza tym polityka/dyplomacja jest trochę bardziej skomplikowana od tej kwesti... przede wszystkim jednak powróć do mojego poprzedniego postu i wszystko ci się wyjaśni, również to, gdzie prezydent śp miał twoje oczekiwania... pewnym aktem łaski jest to, że milczą osoby zaangażowane w powstanie muzemu powstania warszawskiego, ale zapewniam cię, dowiedziałbyś się też ciekawych rzeczy na temat
                        • larusse Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 19:05
                          adept44_ltd napisał:

> przede wszystkim jednak powróć do mojego poprzedniego postu i wszystko ci się wy
                          > jaśni, również to, gdzie prezydent śp miał twoje oczekiwania... pewnym aktem ła
                          > ski jest to, że milczą osoby zaangażowane w powstanie muzemu powstania warszaws
                          > kiego,

To się nazywa "insynuacje" czy jakoś inaczej?

>ale zapewniam cię, dowiedziałbyś się też ciekawych rzeczy na temat

Ja za to "uroczyście oznajmiam" (->oświadczam, że coś jest->zapewniam), że raczej nie "dowiedziałby się ciekawych rzeczy na ten temat" i co z tego?
                          • adept44_ltd Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 19:18
                            no z tego to akurat nic ... ;-)
                            • larusse Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 19:29
                              Cieszę się, że sam zauważyłeś swój błąd.
                              Interesuje mnie jeszcze odpowiedź na pierwsze pytanie.

adept44_ltd napisał:

> no z tego to akurat nic ... ;-)
                              • adept44_ltd Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 22:28
                                mylisz się... ;-), to odnosiło się do twojej wypowiedzi, akurat z tego, co powiesz będzie nic, bo nie wiesz, o czym mówisz ;-)
                                • larusse Re: mem Ben Laden ;-) 04.05.11, 08:50
                                  Naturalnie, adept.
              • larusse Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 16:13
                powalasz adept.

adept44_ltd napisał:

>uważasz
                > , że jakikolwiek prezydent normalnego kraju leciałby do kraju, do którego nie d
                > ość że nie dostał zaproszenia, ale dano mu do zrozumienia, że nie jest mile wid
                > ziany??? gdzie tu widzisz opinie? przecież to są fakty, dobrze znane...
                • adept44_ltd Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 16:21
                  wiem, wiem, w biuletynie partyjnym napisono, że było inaczej i zakazano czytać, ogladać i słuchać...
          • charioteer1 Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 14:48
            Odpowiednia analogia byloby rozbicie sie samolotu z wladzami Izraela na lotnisku pod Krakowem. Mozemy sobie pospekulowac, co zrobiliby Zydzi, gdyby na jakims polskim lotnisku lezal przez rok wrak ich samolotu owiniety szmatami w ten sposob:
            https://bi.gazeta.pl/im/2/9410/z9410342X,Fragment-podwozia.jpg
            • tocqueville Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 15:06
              1988 roku w katastrofie nad Lockerbie rozbił się samolot. Przez kilka miesięcy tysiące ludzi było zaangażowanych w zbieranie szczątków. Wydano im polecenie: "jeśli coś nie rośnie i nie jest kamieniem, zabierz to" A był to samolot z cywilami.
              Podobnie - w 1996 oku do oceanu spadł amerykański boening 747 - z dna wydobyto 95% samolotu.
              pojawia sie pytanie po co takie zaangażowanie? w obu przyopadkach drobiazgowe analizy szczątków pozwoliły na odkrycie prawdziwych przyczyn katastrofy

w co z z Tupolewem?
              mieliśmy cięcie kadłuba piłą tarczową przez niezidentyfikowanych osobników (złomiarze?), wyrywanie kabli, wybijanie łomem szyb, zgarnianie szczątków koparką i wreszcie pozostawienie wraku przez miesiące pod gołym niebem - wreszcie łaskawie władze rosyjskie kazały nakryć wrak... brezentową szmatą obłożoną starymi oponami
              i ktoś sie dziwi że rodzą się mity i teorie spiskowe? a jak mają się nie rodzić?

• adept44_ltd Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 15:13
                ja się w pełni pod tym podpisuję i uważam to za skandaliczne... tylko, że
                a) to jest Rosja, gdzie procedury wyglądają jak wyglądają,
                b) to jesteśmy my..., zupełnie nieliczący się kraj postkolonialny,

i ja się obawiam, że bez dobrej woli Rosjan nic się nie mogło inaczej potoczyć, albo inaczej - bez dobrej woli i dużych chęci... to jak głęboko mają nas w d... znakomicie wychodzi przy ignorowaniu przez nich całej tej sterty bredni, którą się w PL wypisuje na temat katastrofy... Rosjanom zdaje się obecnie nie zależy nawet na jakimkolwiek konflikcie z nami
                • tocqueville Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 15:17
                  a) to jest Rosja, gdzie procedury wyglądają jak wyglądają,

gdyby to był samolot, np. izraelski, procedury byłyby takie same?

b) to jesteśmy my..., zupełnie nieliczący się kraj postkolonialny

tak cię traktują, jak się dajesz traktować
                  jak skulisz uszy po sobie i powiesz ze deszcz pada, to takie ci miejsce w szeregu wznaczą
                  • adept44_ltd Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 15:23
                    Tocq, a co poza pyszczeniem możemy zrobić? masz jakiś pomysł? objaw go? nawet prezes poza bredzeniem nic nie wymyślił... wiesz, mnie się to też nie podoba, ale możliwość jest tylko jedna - stanie się nowoczesnym, silnym ekonomicznie krajem, a nie przestrzenią muzeów, parad kombatantów, odznaczeń krzyżami, krzyży wbijanych tu i ówdzie, tablic montowanych tamże i parad z pochodniami...
                    • tocqueville Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 15:36
                      a co złego w "pyszczeniu"? jeśli rozumieć przez to protestowanie wobec jawnych zaniedbań i zwracanie na nie uwagi opinii światowej - tymczasem ze strony rządu nie widziałem takich działań, było mamienie opinii publicznej i robienie dobrej miny do złej gry, ze wszystko idzie super (w tym ekipa Tuska osiągnęła perfekcję)

co do drugiej kwestii: wg mnie to pamieć jest nieodzownym fundamentem silnego społeczeństwa, o wyrazistej tożsamości, znającego swe korzenie, na hasłach "róbta co chceta" i "co mnie obchodzi Katyń, skoro mam problem z orgazmem" (to nie ja jestem autorem tego hasła:) trudno budować wspólnotę
                      • adept44_ltd Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 15:45
                        pamięć tak, ale jak powszechnie wiadomo, są różne rodzaje pamięci... pamięć o trupie jest średnio prorozwojowa... ale łatwo nią manipulować i odurniać ludzi, bo nie ma sprawdzianu rzeczywistości, tylko guru od deklarowania, kto pamięta więcej i lepiej...
                        co do reszty, wiesz, przy pyszczeniu można se ryja zedrzeć i to chyba jest główny osiąg pyszczących
                        • tocqueville Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 15:55
                          Do Europy - tak, ale razem z naszymi umarłymi
                          • adept44_ltd Re: mem Ben Laden ;-) 03.05.11, 16:04
                            ale jak pomyślisz nad tą formułą, a nie tylko ją zacytujesz, i jak na dodatek pomyślisz tak, jak zrobiłu to źródła tej złotej myśli, to podpiszesz się pod tym, co ja tu pisałem ;) zła pamięć jest naszym największym przekleństwem
    • dala.tata do hipotezy ostatniej! 03.05.11, 13:00
      ma nadzieje ze i tu nie zawahamy sie przed pelnym sledztwem. do hipotezy ostatniej!

Tekst linka
      • adept44_ltd Re: do hipotezy ostatniej! 03.05.11, 13:38
        tylko gdzie są czarne skrzynki?
    • larusse co o tym myślicie? 07.05.11, 11:14
      www.surveymonkey.com/s/po_roku
      Tak się teraz badania robi??? Naprawdę można się czegoś dowiedzieć w ten sposób???

(no moje oko to wygląda na wielki shit, no ale ja się nie znam)
      • eeela Re: co o tym myślicie? 11.05.11, 14:05
        O rany boskie, to jest tak wielki shit, że aż włos staje dęba. "Katastrofa smoleńska sprawiła, że mam poczucie, że dam sobie radę nawet w najtrudniejszych sytuacjach/czuję większą bliskosć z rodziną/etc." - boskie :-D
        • charioteer1 Re: co o tym myślicie? 11.05.11, 17:13
          To jest ankieta, ktora diagnozuje zaburzenia psychiczne u kazdego, kto ja rozwiaze.
          • charioteer1 Re: co o tym myślicie? 11.05.11, 17:15
            Sorry, z dosc niejasnych przyczyn system nie pozwolil mi kontynuowac pisania w poprzednim poscie, wiec kontynuuje tutaj - jezeli na kazde pytanie odpowiedzialas "zdecydowanie nie", to na pewno cos z toba jest nie w porzadku. Jezeli wybralas inaczej, to znaczy, ze jest z toba jeszcze gorzej.
            • eeela Re: co o tym myślicie? 11.05.11, 17:24
              Poddałam się po pierwszej stronie pytań, czy jestem zdrowa? :-)
              • charioteer1 Re: co o tym myślicie? 11.05.11, 17:28
                Tego nie wiem, ale to calkiem mozliwe ;)
    • h_hornblower wujek Bronek i szampan 09.05.11, 12:10
      Kolejny odcinek "Przygód Wujka Bronka" (w poprzednim 25 minutowe spóźnienie na audiencje u Benedykta XVI) w - jedynej poprawnej GW-wersji poniżej:

deser.pl/deser/1,111857,9563079,Wpadka_Komorowskiego__Na_obiedzie_ze_szwedzka_para.html
      pzdr
      horny
      • salzburg Re: wujek Bronek i szampan 09.05.11, 13:05
        Ze tez ty nie masz wiekszych problemów w zyciu. A swoja droga ciekawe jak sie rozpoznaje kieliszek królowej
        • h_hornblower etam 09.05.11, 21:40
          salzburg napisał:

> Ze tez ty nie masz wiekszych problemów w zyciu.

Z czego wnosisz? Mam. Ale skoro prestiżowe [kpina] medium tzw. gównego nurtu [literówka] (ang. mainstream), czyli GW dostrzegło problem to sam rozumiesz - można o tym rozmawiać, choć oczywiście prawdziwy demokrata rozprawia raczej o chorobie psychicznej Prezesa.

> A swoja droga ciekawe jak sie rozpoznaje kieliszek królowej.

Pewnie tak, jak szczoteczkę do zębów...

pzdr
          horny
          • adept44_ltd Re: etam 09.05.11, 21:49
            przegapiłeś tu cały zestaw poświęcony wujkowi Bronkowi...
          • salzburg Re: etam 09.05.11, 21:55
            Z czego wnosisz?

No tak jakoś zajmuje cie "wujek Bronek"; poza wszystkim czas umierac Deserek (nawet jak z GW) stał sie medium głownego nurty dla kregów zblizonych do prezea

Pewnie tak, jak szczoteczkę do zębów...
            >
            Tak myslałem - to zdradź nam po czym poznajesz szczoteczke krolowej
            • h_hornblower Re: etam 09.05.11, 22:08
              salzburg napisał:

> No tak jakoś zajmuje cie "wujek Bronek"; poza wszystkim czas umierac Deserek (n
              > awet jak z GW) stał sie medium głownego nurty dla kregów zblizonych do prezea

Nie jestem kręgiem zblizonym do prezesa. Ty Salzburgu jak zwykle - albo wajcha w jedną (PO), albo w drugą (PiS). Śmieję się z Gajowego, więc musze być Pisorem. No cóż... A co do Bronka, to już sie ciesze na wizytę Obamy. Myslisz, że będzie wspólne polowanie albo chociaż kulig? Może Pan Prezydent opowie, jak maturę za niego pisał "murzyn" (ciekawe, jak to przetłumacza, co?).

> Tak myslałem - to zdradź nam po czym poznajesz szczoteczke krolowej

Błąd w podejściu. Po prostu wiem, która jest moja i jej używam. Fajnie o tym pisała Magdalena Samozwaniec - nie wiem, czy było czytane (że Bigosław nie czytał, to pewne)?
              • dala.tata Re: etam 09.05.11, 22:14
                cos podejrzewam ze Obamie zaserwuja na deser ciasto murzynek. tlumaczac ze chodzi o niggerka :)
                • h_hornblower Dala! 09.05.11, 22:18
                  dala.tata napisał:

> cos podejrzewam ze Obamie zaserwuja na deser ciasto murzynek. tlumaczac ze chod
                  > zi o niggerka :)

Teraz Salzburg cie posądzi, że zapisałeś sie do PiS...
                  • dala.tata Re: Dala! 09.05.11, 22:33
                    watpie.

natomiast wysmiewalem sie z kaczora, nie widze powodu zeby sie nie wysmiewac z komora. i tak w ogole mnie szlag trafia ze prezydent siada i sie zaczyna obzerac, nie czeka az usiada goscie itd itd. za to mu placa zeby tych gaf nie bylo. one nie sa kluczowe, ale sa niepotrzebne i osmieszaja urzad.

musze poweidzec ze mi niespecjalnie przeszkadzaja bledy ortograficzne czy tragedia ze stwierdzieniem ze konstytucja 3 maja byla druga a nie pierwsza. bardziej mi przeszkadza tio nieustanne dazenie do pierwszosci. ale sa gafy, ktore mi krew gotuja.
                    • h_hornblower kaszaloty rulez! 11.05.11, 20:02
                      dala.tata napisał:

> ale sa gafy, ktore mi krew gotuja.

Najfajniejsze są kaszaloty. Świadczą o wielkiej miłości Pana Prezydenta do zwierząt. Mnie to wzrusza.

pzdr
                      hoprny
              • salzburg Re: etam 09.05.11, 22:38
                W czasach słusznie minionych najzabawniejsza grupą byli tzw. specjalisci (vide Broniarek czy Pastusiak), którzy mieli w obyczaju pouczac prezydentów amerykańskich, wiedzac lepiej jak sie prowadzi polityke światową. Teraz rozpleniła się kategoria specjalistów, którzy tropia wydumane gafy Komorowskiego albo obawiaja się czy Obama nie zostanie urazony choc zazwyczaj widzieli go tylko w telewizji albo z odległosci pół kilometra. A o polityce międzynarodowej wiedzą tylko, ze jest. Ja proponuje troche wiecej zdrowego rozsadku i nie wypisywanie banialuk o jakiś wydumanych gafach.

czytanie Magdaleny albo kamyczka nigdy nikomu nie zaszkodzi - problem polega na tym, ze z tego zdjecia nic nie wynika - poza tym, ze wszyscy trzymaja kieliszki. Równie dobrze mozna napisac , że Komorowski trzyma kieliszek królowej, król komorowskiego a Zosia Ani.

ja wiem, ze ty nie jestes aklolitą Pis i prawie ci uwierze ale pod warunkiem, że udowodnisz to zdanie "Ty Salzburgu jak zwykle - albo wajcha w jedną (PO), albo w drugą (PiS)" bo to bzdura totalna.
                >
                bym uwierzył;

ale sa pewni, ze Obama był zszokowany tym co usłyszał polskiego prezydenta. Ja juz pomijam, ze to co mówi Komorowski jest staranienie przygotowane (i jest spór wsród polskich amerykaństó vide Lewicki i Kuzniar dotyczacy jaki jezyk powinien w takich rozmowach byc używane)
                • h_hornblower nie rozśmieszaj mnie 11.05.11, 20:08
                  salzburg napisał:

> wydumane gafy Komorowskiego

Salzburg, nie rozśmieszaj mnie, dobrze? Tu masz przyczynek do tematu Pan Prezydent a kobiety:

www.krytykapolityczna.pl/Michal-Zygmunt/Komorowski-poeta-tylko-glowa-nie-ta/menu-id-192.html
                  > Ja juz pomijam, ze to co mówi Komorowski jest staranienie przygotowane

Dżizas, Salzburg, Ty tak na powaznie? Byłeś kiedyś na youtubie? (link poniżej)

www.youtube.com/watch?v=RHsDa9_HSlA

>wsród polskich amerykaństó vide Kuzniar

Kuźniar jest znanym antyamerykanistą...
                  • salzburg Re: nie rozśmieszaj mnie - i vice versa 11.05.11, 20:37
                    > Salzburg, nie rozśmieszaj mnie, dobrze? Tu masz przyczynek do tematu Pan Prezyd
                    > ent a kobiety:

Ty masz jednak jakies problemy z Komorowskim - i co oczekujesz,że padne na kolana bo ktoś w krytyce politycznej jakies banialuki wypisuje na podstawie wierszyka.

> Kuźniar jest znanym antyamerykanistą...
                    a to tys zadekretował - czy aby Kuzniar o tym wie bo jeszcze bidulek umrze w nieświadomosci.

A swoja droga te banialuki o gafach Komorowskiego bo mówił o polowaniach, bigosowaniu itd. i obawy czy aby Obamam nie wpadnie w szok to kabaret. Zdaje się, ze tobie się zdaje, że Obama nie chodzi na piechotę tam gdzie chadza papież i królowa angielska. A to nieskomplikowany chłopak, który pół zycia wcina big macki - a prezydenta Rosji zaprosił do Mac Donalda. Więc propnuje nie przejmować się tak bardzo co pomysli sobie Obama
                    • h_hornblower Re: nie rozśmieszaj mnie - i vice versa 11.05.11, 20:55
                      salzburg napisał:

> Ty masz jednak jakies problemy z Komorowskim

Oczywiście. Ja mam problem.

>Więc propnuje nie przejmować się
                      > tak bardzo co pomysli sobie Obama

Ja sie nie przejmuje. Masz rację - wpieprza hamburgery przez pół zycia to to jakiś głupek być musi. Pewnie nawet nie wie, za co kobietę najlepiej złapać (poszukaj na youtube) ani skąd się biorą kaszaloty.

pzdr
                      horny
                      • salzburg Re: nie rozśmieszaj mnie - i vice versa 11.05.11, 21:00
                        Pewnie nie zauważyłeś, że z jedzenia bigosu i big mackow nic nie wynika. Swoja droga nasze mimozy polityczne, które wszystko uraża pewnie by zemdlały gdyby Komorowski zaprosił Obame na bigos;
                        Za co ma łapac Obama i kogo to tajemnica jego sypialni. Pewnie nie musi szukac tego na youtubie. W ostateczność może zapytac Clintona (czy to aby nie był prezydent USA).
    • eeela tajni agenci rządu wśród kibiców 11.05.11, 18:07
      Premier Tusk wysyła rządowych prowokatorów na stadiony! Ratuj się, kto może!

wyborcza.pl/1,75248,9578771,PiS__To_rzad_wywolal_zamieszki_na_stadionie_w_Bydgoszczy.html
    • adept44_ltd komentarz Żiżka 11.05.11, 20:20
      m. in. na temat procesu bolońskiego

cjg.gazeta.pl/CJG_Lodz/1,104407,9574289,Zizek_w_Lodzi_i_katastrofa_wspolczesnego_swiata.html
    • tocqueville Re: kompletny offtop pars XV 14.05.11, 09:02
      1. polecam bardzo świeży serial: "Gra o tron na podstawie książek G. R.R. Martina (to klasyka powieści rycersko-fantastycznej)

2. jeśli ktoś jeszcze nie oglądał, a lubi sobie posiedzieć z dziećmi przy dobrej bajce, polecam także najnowszą animację Disneya, mądra i dobrze zrobiona
      zupełnie w innym stylu niż Shrek, ale dubbing jak to w polskich wersjach świetny (oglądałem też wersję angielską i po polsku jest chyba fajniejsza)
      np. porównując piosenkę w wersji polskiej i angielskiej - polska rulez :) te fajne wstawki ("szła dzieweczka...":)
      • eeela Re: kompletny offtop pars XV 17.05.11, 11:59

> 1. polecam bardzo świeży serial: "Gra o tron na podstawie książek G. R.R. Martina (to kl
        > asyka powieści rycersko-fantastycznej)

Właśnie wczoraj skończyłam czytać czwarty tom - wciągnęło mnie niesłychanie, robota poszła zupełnie w kąt, zapomniałam o całym świecie :-)
        • tocqueville Re: kompletny offtop pars XV 17.05.11, 19:01
          ja przeczytałem kiedyś dwa tomy i się zmęczyłem ;) - za dużo wątków, ale teraz jest okazja by wrócić, serial bardzo fajny
          • eeela Re: kompletny offtop pars XV 17.05.11, 23:04
            Mnie się właśnie bardzo spodobało, że jest tyle wątków. Spodobało mi się nawet, że jest tyle wydarzeń i informacji przypadkowych, które nie kontrybuują do rozwiązań poszczególnych wątków - nadaje to historii, przy całym jej fantastycznym charakterze, atmosferę realizmu.

Serial jest fajny, śledzę pilnie, przeżywam ogromnie i oglądam z wielką przyjemnością, ale książki moim zdaniem sa jeszcze lepsze. Już się nie mogę doczekać piątego tomu, no i mam nadzieję, że autor raczy uprzejmie zdążyć napisać pozostałe dwa tomy, zanim się pożegna z tym światem - w przeciwnym razie osobiście pójdę go wykopać i posadzę przy biurku!
            • tocqueville Re: kompletny offtop pars XV 18.05.11, 00:11
              No oczywiście, że książka lepsza. Książka mnie "zmęczyła" w pozytywnym znaczeniu. Tak, że musiałem ochłonąć i się zatrzymać. Tylko mnie wkurzyło że Starkowie tak dostali w tyłek (ojciec, syn, utrata stolicy, zdrada).
              • eeela Re: kompletny offtop pars XV 18.05.11, 00:25
                Oj, jeszcze podostają w tyłek trochę w kolejnych dwóch tomach. Ale wciąż mam nadzieję, że się odbiją :-)

Poza tym pokochałam miłością dozgonną Tyriona Lannistera ;-)
    • h_hornblower równo z górki 17.05.11, 01:29
      Usmiałem się:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9607846,Studenci_zbojkotowali_Pospieszalskiego.html
      Jak Kali ukraść krowę... itd...

pzdr wesoło
      horny
      • adept44_ltd Re: równo z górki 17.05.11, 08:23
        ja też się uśmiałem, ale po przeczytaniu, a że Jaśku i ekipa cynicznie walczy o kasę, to już inna sprawa, też zabawna...
        • h_hornblower Re: równo z górki 17.05.11, 08:38
          adept44_ltd napisał:

> ja też się uśmiałem, ale po przeczytaniu, a że Jaśku i ekipa cynicznie walczy o
          > kasę, to już inna sprawa, też zabawna...

No pewnie, że cynicznie. Nie ma w tym nic zabawnego. A że "Równo z Górki" czujnie demaskuje i bezkompromisowo piętnuje to też niejest zabawne.

pzdr samokrytycznie
          horny
          • adept44_ltd Re: równo z górki 17.05.11, 08:51
            czyli problemem nie jest, że ktoś jest cynicznym oszustem, problemem jest, że ktoś to ujawnia, nie? rzeczywiście, rechot coraz większy... ale jak w twoim ulubionym medium pokarzesz mi przykłady takich manipulacji, jakich dopuszcza się Jaś permanentnie, to odwołuję...
            swoją drogą, jak to jest? polski katolicki patriota musi uciekać się do kłamstw i manipulacji? nie potrafi mówić prawdy? chyba jednak stając po stronie Jasia, obrażasz wielu ludzi w tym kraju...
            • h_hornblower Re: równo z górki 17.05.11, 09:26
              adept44_ltd napisał:

> czyli problemem nie jest, że ktoś jest cynicznym oszustem,

Cynicznym? Może jest chory psychicznie albo oszalały z nienawiści. Weż to pod uwagę - może w "Równo z górki" już o tym "pisało". Przeszukaj przepastne zasoby.

> chyba jednak stając po stronie Jasia, obrażasz wielu ludzi w tym kraju...

Nie pomyslałem o tym. To jest ta herbertowska kwestia smaku (o kurwa, ale pojechałem, przecież Herbert "jest be", a tu mi sie delete [czyt. di-lejt] zablokowało) zapewne? Wiem, wiem - "stając po stronie Jasia" obrażam, szczuję i dzielę. Ale Ty adept też nie jesteś bez winy. Infantylizując faszystę Pospieszalskiego ("Jaś") bagatelizujesz, infantylizujesz i jakoś tam oswajasz zło, które kryje się w każdym z nas.

zatroskany
              horny
              • adept44_ltd Re: równo z górki 17.05.11, 10:48
                nie wiem, co ty masz do Herberta, wg mnie to wielki poeta ;-)))
                co do reszty, wyluzuj horny, wyluzuj, no chyba, że masz tu dyżur, wtedy wzmóż czujność, miłego dnia :)
              • adept44_ltd Re: równo z górki 17.05.11, 10:48
                a o tym, co pisał Równo, to czytasz w Gaziecie Polskiej??? bo chyba nie w Równo... konfrontacja z rzeczywistością boli, nie?
                • h_hornblower eee... gry półsłówek nie znasz 17.05.11, 18:35
                  adept44_ltd napisał:

> a o tym, co pisał Równo, to czytasz w Gaziecie Polskiej??? bo chyba nie w Równo
                  > ... konfrontacja z rzeczywistością boli, nie?

Gry półsłówek to ty nie znasz bratku.
                  • adept44_ltd Re: eee... gry półsłówek nie znasz 17.05.11, 18:54
                    albo właściwy jest mi inny rodzaj wyrachowania... ale ta gra to już chyba rozpacz horny, byle świata nie dostrzec, nie? ;-)
              • adept44_ltd Re: równo z górki 17.05.11, 11:06
                myślę horny, że ubawisz się jeszcze bardziej, gdyż o Pospieszalskim pisze nie tylko żydowskie, ale nimieckie medium, co się dzieje w naszej Polsce, co się dzieje...

wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/336115,studenci-zbojkotowali-pospieszalskiego-i-stankiewicz.html
                • h_hornblower Re: równo z górki 17.05.11, 18:33
                  adept44_ltd napisał:

> o Pospieszalskim pisze nie tylko żydowskie

Oszczędzaj sie adept - przepracowany jesteś.

>niemieckie medium

Tak szczerze, to niemieckie medium to mi się kojarzy z wywoływaniem ducha Hitlera.

• adept44_ltd Re: równo z górki 17.05.11, 18:54
                    ja? toż to polscy patrioci i katolicy...
      • adept44_ltd Re: równo z górki 17.05.11, 08:25
        aby było jeszcze śmieszniej, zapytam horny - byłeś pod krzyżem, czy na melinie na Powiślu...?

ubaw po pachy...
    • larusse zna ktos hiszpanski? 17.05.11, 11:29
      Hiszpanski jest bogaty w dzwieki, a ubogi w tresc? Czy nie?
      • eeela Re: zna ktos hiszpanski? 17.05.11, 11:57
        Nie.
    • eeela smaczek na dzisiejszej głównej 19.05.11, 11:52
      ... stronie portalu, czyli zadanie domowe za jeden sms ;-)

wyborcza.pl/1,75478,9623288.html
      • kardla Re: smaczek na dzisiejszej głównej 19.05.11, 12:00
        coz, pomysl wykorzystywany przez wielu. Ale teraz sciaganie jest jeszcze sponsorowane przez UE.

No i jeszcze ci korepetytorzy pracujacy za darmo...
        • eeela Re: smaczek na dzisiejszej głównej 19.05.11, 12:21
          Ja w liceum też tak sobie dorabiałam, pisząc ludziom wypracowania za kasę, nie przyszło mi jednak do głowy, żeby ubiegać się o dofinansowanie mojej gospodarczej działalności ;-)
          • kardla Re: smaczek na dzisiejszej głównej 19.05.11, 12:30
            Najwyrazniej nie masz biznesowego zaciecia :P
            • eeela Re: smaczek na dzisiejszej głównej 19.05.11, 12:59
              Oj, nie, nie miałam i do dziś nie mam :-)
    • dala.tata obawy mecenasa Rogalskiego 20.05.11, 11:31
      specnaz juz czeka. najprawdopodobniej z bomba helowa, Godzilla i kilkoma brzozami pancernymi.
    • eeela konserwatyzm przede wszystkim 21.05.11, 22:27
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T39mgPUEKBc
      :-)
      • adept44_ltd Re: konserwatyzm przede wszystkim 21.05.11, 22:43
        no to zaraz horny wstawi nam jakąś wpadkę młodych z PO i powie, jak to się śmieje... ;-)
      • tocqueville co to jest kaczyzm 21.05.11, 22:54
        kaczyzm
        • eeela Re: co to jest kaczyzm 21.05.11, 23:26
          To z kaczyzmem było równie śmieszne, ale ta pani później et alii to już zatrważające jest.
    • adept44_ltd Re: kompletny offtop pars XV 21.05.11, 23:35
      youtube reaguje błyskawicznie ;-)

www.youtube.com/watch?v=aezomVPkJPk&feature=player_embedded#at=20
    • tocqueville Re: kompletny offtop pars XV 22.05.11, 23:32
      znalazłem piękny film o pięknie :) mojego ulubionego współczesnego filozofa
      • dala.tata Re: kompletny offtop pars XV 22.05.11, 23:49
        jak ja lubie placic abonament tv!

i mowie to najzupelniej powaznie. BBC to skarb narodowy!
        • eeela Re: kompletny offtop pars XV 23.05.11, 01:00

> i mowie to najzupelniej powaznie. BBC to skarb narodowy!

Zgadzam się w całej rozciągłości. Abonamentu co prawda nie płacę, bo wywaliliśmy z domu telewizor, ale oglądamy filmy dokumentalne na bbc iplayer, a co lepsze serie po prostu kupujemy na dvd. Uwielbiam dokumenty bbc. Obecnie oglądamy 'Inside the human body'.

Ale! Ostatnio chłopię moje pojechało na konferencje/festiwal filmowy do Austin, i gościł tam szef główny BBC, który głosił, że czas ograniczyć fundusze na dokumenty na rzecz... reality shows. Mam szczerą nadzieję, że to był jakiś nieprzemyślany lapsus albo że faceta szybko zwolnią.
    • pzgr zgadywanka z nagrodami 23.05.11, 12:50
      - Powstaje Akademia Młodych Uczonych, która będzie zrzeszać 35 najwybitniejszych młodych naukowców liczących do 38 lat.

- Skąd te 38 lat?

– To kompromis pomiędzy 35. rokiem życia, właściwszym dla przedstawicieli nauk ścisłych, a 40., który preferowali humaniści.

Czyli system przyjazny dla noworodka i staruszka, to taki, w którym mieścisz się do 40-tki.

Zgadnijcie, kto to powiedział?
      • dala.tata Re: zgadywanka z nagrodami 23.05.11, 16:25
        Lenin?

pzgr napisał:

> - Powstaje Akademia Młodych Uczonych, która będzie zrzeszać 35 najwybitniejszyc
        > h młodych naukowców liczących do 38 lat.

> - Skąd te 38 lat?

> – To kompromis pomiędzy 35. rokiem życia, właściwszym dla przedstawicieli
        > nauk ścisłych, a 40., który preferowali humaniści.
        >
        > Czyli system przyjazny dla noworodka i staruszka, to taki, w którym mieścisz si
        > ę do 40-tki.
        >
        > Zgadnijcie, kto to powiedział?
    • eeela nie ten miesiąc 24.05.11, 12:35
      A jednak będzie koniec świata! Pyszna lektura :-)

deser.pl/deser/1,111857,9654133,Koniec_swiata_w_pazdzierniku___Pomylilem_sie____mowi.html
    • dala.tata ultrapriorytet polityki zagranicznej wraca! 24.05.11, 13:27
      co prezydent Obama powie na temat wiz? bedziemy wszyscy sluchac ze wstrzymanym oddechem. bo jak priorytet to priorytet.

Tekst linka
    • eeela tym razem na trzeźwo? 25.05.11, 12:51
      Mam nadzieję, że tym razem kampania odbywa się bez otumaniających środków? ;-)

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9662060,Kaczynski__Bez_Rosjan_nie_byloby_katastrofy.html
      • adept44_ltd Re: tym razem na trzeźwo? 25.05.11, 13:06
        byli tam jeszcze inni Rosjanie...
    • h_hornblower żal d...ę ściska... 25.05.11, 21:51
      Do "bulu" jesteście przewidywalni moi drodzy. Z tydzień mnie tu nie było, z ciekawości zaglądam do off topu... No i oczywiście - wpadki młodych z PiS, zły PiS i Rosjanie itd, generalny "Make peace, not PiS...". Nic inego ciekawego sie nie dzieje. Nawet wizyta panów w kominiarkach (ABW) o 6 rano u internauty z Tomaszowa nie była interesująca. Nawet to, że piwnicę mu przeszukali - pewnie w ramch walki z podziemiem antykomorowskim?

Po naukowemu to się "paradygmat" nazywa...

pzdr
      horny
      • pzgr Re: żal d...ę ściska... 26.05.11, 00:31
        nie dziw się, że wciąż piszemy to samo.
        po prostu PiS się nie zmienił, więc i nie można napisać nic innego.
      • adept44_ltd Re: żal d...ę ściska... 26.05.11, 16:36
        tak horny, acz zarazem nie... bo my tam sobie coś wypisujemy, a bulu przewidywalny jesteś ty... bo zawsze będziesz odpisywał, wklejając jakiegoś komorra, paradygmat?

a na ściśniętą uważaj, nie należy zbyt długo powstrzymywać...
      • eeela Re: żal d...ę ściska... 26.05.11, 21:08
        No i oczywiście - wpadki młodych z PiS, zły PiS
        > i Rosjanie itd, generalny "Make peace, not PiS...". Nic inego ciekawego sie ni
        > e dzieje.

E tam. Było parę innych tematów, widocznie przeoczyłeś ;-)
        • h_hornblower Re: żal d...ę ściska... 26.05.11, 23:44
          eeela napisała:

> E tam. Było parę innych tematów, widocznie przeoczyłeś ;-)

Nie o to chodzi. Sprawa przeszukania mieszkania i piwnicy administratora strony antykomor.pl - o 6 rano, jakby nie można było faceta wezwać do prokuratury jest moim zdaniem niebywałym skandalem. tymaczsem echa tego na forum są zerowe. Adept pieprzy trzy po trzy wyżej, że to ja jestem przewidywalny. Myslę, że naturalnym odruchem każdego w miarę nieskrępowanego umysłu (tak wyobrażam sobie uczonego) jest patrzenie na ręce władzy, ponieważ każda władza jest siłą opresyjną. Natomiast Wy patrzycie na ręce jedynie opozycji, co budzi moje - nie ukrywam - złośliwe komentarze o wujku bronku et consortes. Ale co tam - nie pozabijamy się chyba z tego powodu nawzajem, co?

pzdr
          horny
          • dala.tata Re: żal d...ę ściska... 27.05.11, 00:01
            niespecjalnie rozumiem, o co chodzi. nic nie przeszkadza, bys wstawil posta o akcji ABW, nie? rozumiem, ze rzadziej sie pojawiasz na forum, ale skoro sie juz pojawiles, trza bylo szybciutko napietnowac wladze stosownym postem. skoro sam nie zrobiles tego, to jakim cudem napominasz innych, ktorzy rowniez tego nie zrobili. dlaczego twoje zaniechanie jest lepsze czy mnie naganne niz innych?

nawiasem mowiac, watek off-topic nie jest forumowym odpowiednikiem Wiadmosci o 19.30.
          • eeela Re: żal d...ę ściska... 27.05.11, 00:34
            Ale co tam - nie pozabijamy si
            > ę chyba z tego powodu nawzajem, co?

Nie sądzę, poza tym byłoby to trudne do przeprowadzenia :-)
            Zresztą Dala wyżej ma rację - zamiast karcić resztę, wrzuć sam, i będzie bardziej reprezentatywnie.
            • h_hornblower ja nie karcę 27.05.11, 09:20
              eeela napisała:

> Zresztą Dala wyżej ma rację - zamiast karcić resztę, wrzuć sam, i będzie bardzi
              > ej reprezentatywnie.

Alez ja nie karcę - ja diagnozuję :) Za co zresztą przepraszam, bo jak widzę od diagnozowania, np. problemów z mózgiem, jest na tym forum adept w randze moderatora.

ukłony,
              horny
              • adept44_ltd Re: ja nie karcę 27.05.11, 09:40
                drogi horny, mam ci przypomnieć twoje diagnozy, z użyciem raczej nieczęsto używanych słów na tym forum???

dodam do tego,co napisała eeela, że możesz sobie założyć swoje jedyne słuszne forum, gdzie możesz sobie rzucać czym chcesz w prezydenta i czcić prezesa, natomiast to okresowe ujadanie tutaj jest raczej smutne niż śmieszne...
                • adept44_ltd Re: ja nie karcę 27.05.11, 09:43
                  i jeszcze jedno, czy ty aby nie miałeś dawno temu przedstawić konstruktywnego projektu reformy forum??? ;-) na co ci czasu nie starczyło, zdaje się... obawiam się, że niestety miałem rację z ówczesną diagnozą twoich wystąpień...
                  • h_hornblower Re: ja nie karcę 27.05.11, 09:53
                    adept44_ltd napisał:

> i jeszcze jedno, czy ty aby nie miałeś dawno temu przedstawić konstruktywnego p
                    > rojektu reformy forum??? ;-)

Proponowałem - załóżmy osobny watek na ten temat. Nie chcieliście - no to nie ma sprawy. Mój jedyny konstruktywny wniosek na dzis jest taki - zrezygnuj z funkcji moderatora, bo Twoje wypowiedzi z moderacją (zauważ źródłosłów tego słowa) nic wspólnego nie mają.

• h_hornblower PS. 27.05.11, 09:56
                      adept44_ltd napisał:

> możesz sobie rzucać czym chcesz w prezydenta i czcić prezesa

No własnie adept - konsekwentny az do bulu. Od ściany do ściany. Albo kochasz Bronka i nienawidzisz Jarka, albo odwrotnie. Tertium non datur...
                      • adept44_ltd Re: PS. 27.05.11, 10:07
                        doprawdy? czy ty pamiętasz swoje posty??? czy tak ci się piszą...
                        bo ja tu widzę logike kalego...od dość dawna konsekwentnie przez ciebie realizowana...

PS

a jak się postarasz (ale to trzeba porzucić komsomolskie politrukowanie) to znajdziesz to posty, w których bronkowi się obrywa...
                        • adept44_ltd Re: PS. 27.05.11, 10:09
                          jak dla mnie, koniec tej wzniosłej wymiany, trochę luzu kolego, no chyba że jesteście tu słuzbowo, wtedy, trzeba, jak już pisałem, wzmóc czujność i denuncjować ;-)
                    • adept44_ltd Re: ja nie karcę 27.05.11, 10:05
                      doprawdy, proponowałeś, ma ci przypomnieć, co proponowałeś? horny... masz wybiórczą pamięć
                      hm, no cóż PIS wzywa do rezygnacji... ;-))), przedstaw jeszcze dowody i spróbuj nie używać wulgaryzmów...
                      • h_hornblower Re: ja nie karcę 27.05.11, 10:18
                        adept44_ltd napisał:

> przedstaw jeszcze dowody

Wycieliscie ten watek - w którym sporo osób wypowiedziało się, że to forum jest xkle moderowane - więc będzie to rzeczywiscie trudne.... :)
                        • adept44_ltd Re: ja nie karcę 27.05.11, 10:21
                          horny - przykro mi to powtarzać, ale jesteś nieuczciwy, i to nie pierwszy raz, wtedy rozpętałeś aferę, choć wszystkie informacje miałeś na mailu, teraz fałszujesz sprawę - obiecałeś przedstawić swoje postulaty po weekendzie i nie odezwałeś; wątek został wycięty z zupełnie innych powodów i o tym dobrze wiesz... spróbuj być rzetelnym... choć to pewnie trudne...; sugerowanie, że panuje tu cenzura, która uniemożliwia ci wypowiadanie się - jest niestety rozminięciem się z prawdą...
                          • h_hornblower deja vu 27.05.11, 10:31
                            adept44_ltd napisał:

> horny - przykro mi to powtarzać, ale jesteś nieuczciwy, i to nie pierwszy raz,
                            > wtedy rozpętałeś aferę, choć wszystkie informacje miałeś na mailu, teraz fałszu
                            > jesz sprawę - obiecałeś przedstawić swoje postulaty po weekendzie i nie odezwa
                            > łeś; wątek został wycięty z zupełnie innych powodów i o tym dobrze wiesz... spr
                            > óbuj być rzetelnym... choć to pewnie trudne...; sugerowanie, że panuje tu cenzu
                            > ra, która uniemożliwia ci wypowiadanie się - jest niestety rozminięciem się z
                            > prawdą...

Juz to słyszałem - potem mnie przepraszałeś. To po pierwsze. Po drugie, rzeczywście miałem wysłac coś po weekendzie, ale jedynie pewne uwagi - nie kompleksowy plan reformy forum, bo to poroponowałem poddac dyskusji na forum - chyba nie będziesz zaprzeczał? Uwag nie wysłałem, sorry - ale ty tez się nie przypomiałes w tej sprawie, więc nie rozdzieraj teraz szat. Faktem jest natomiast, że ogólną dyskusje NA FORUM "o reformie forum" odrzuciliście jako rozwiazanie nie do zaakceptowania. Proponowałem załozyć osobny wątek na to - nie ten usuniety przez Ciebie po wpisach Kellera. wiec nie odwracaj kota ogonem.
                            • adept44_ltd Re: deja vu 27.05.11, 10:36
                              Oszukujes horny, co łatwo sprawdzić

1. nie przepraszałem, co można sprawdzić
                              2. o niczym nie miałem ci przypomnieć, kilka osób cię prosiło, byś wyjaśnił, o co chodzi, ścimniełeś, że zrobisz to po weekendzie i tyle cię widziano w związku z tą kwestią - można sprawdzić...
                              3. kilka osób nie widziało sensu debaty na ten temat, co nie oznacza, że nie mogleś otworzyc wątku...
                              4. podoba mi się też uporczywe unikanie tego, co nie pasuje do twojej wizji...

horny jako że dla mnie podstawą dyskusji (w tym i mocnego sporu) jest niekłamanie, to jakoś nie widzę dalszej możliwości toczenia dyskusji z tobą,

z ukłonem
                              • adept44_ltd Re: deja vu 27.05.11, 10:45
                                swoją drogą w twierdzeniu o nieprzypominaniu ci też się rozmijasz z prawdą, jak pojawiłeś się następny raz, zpytałem - co z reformą, zniknąłeś...

horny, czy misji bronienia braci K. i atakowania wszystkiego, co związane z PO nie da się prowadzić uczciwie? takie postępowanie bardziej by mnie przekonywało...
                                • h_hornblower Re: deja vu 27.05.11, 21:07
                                  adept44_ltd napisał:

> swoją drogą w twierdzeniu o nieprzypominaniu ci też się rozmijasz z prawdą, jak
                                  > pojawiłeś się następny raz, zpytałem - co z reformą, zniknąłeś...

Rozmowa z tobą jest jak rozmowa z histeryczką, więc na przyszłość będę jej raczej unikać. Rzeczywiście "zniknałem" - wiem, niektórym trudno to pojąc, że mozna można mieć do roboty coś jeszcze poza tym forum. Powtarzam: zaproponowałem jednak przede wszystkim dyskusję "o forum" na forum - odrzuciliście to na zasadzie "nie widzimy takiej potrzeby, wszystko jest świetnie". Nie twierdzę, że na forum jest cenzura - prymitywne te twoje zagrywki. Wtedy kilka osób stwierdziło jednak, że to forum jest źle moderowane - nie dopuściliście do dyskusji o tym. Wasza sprawa, macie prawo, nie ma do czego wracać. Ale przystań mi tu insynuować różne rzeczy, choć akurat insynuacji jesteś mistrzem, moderatorze.

• eeela Re: deja vu 28.05.11, 19:14
                                    Wtedy kilka osób stwierdziło je
                                    > dnak, że to forum jest źle moderowane - nie dopuściliście do dyskusji o tym.

Z tego co pamiętam, to zaproponowałam, żeby dyskusja toczyła się w wątku, który już był, zamiast zakładać nowy. Dyskusji nie podjąłeś, a ponieważ wątek był z założenia "chwilowy", więc został usunięty. Mogłeś sam założyć wątek, jeśli czułeś potrzebę przedyskutowania kwestii moderacyjnych - nie zrobiłeś tego.

Gdybyś podjął wówczas dyskusję albo sam założył wątek, i twoje wpisy zostałyby wycięte, wówczas miałbyś oczywiście prawo mówić, że "nie dopuściliśmy" do dyskusji. Ale tego nie zrobiłeś, więc twoje oskarżenia są bardzo nie na miejscu.
          • adept44_ltd Re: żal d...ę ściska... 27.05.11, 00:43
            horny, może ja pieprzę trzy po trzy, ale ty masz chyba filtr na umyśle, bo sekundujemy ci również we wpadkach prezia obecnego, sam też to uczyniłem, nie mamy obowiązku pisać o wszystkim, zwłaszcza, że potępienie aresztowania kolesia od antykomor, czego nie zauważyłes, byłoby po linii władzy, która to potępiła jednoznacznie; swoją drogą nie przypominam sobie, bys protestował, jak prokurator ścigał prześladujących dowcipami braci K., masz wybiórczy etos intelektualisty???
            • h_hornblower ha, ha, ha.... 27.05.11, 09:18
              adept44_ltd napisał:

> potępienie aresztowania kolesia od antykomor, czego nie zauważyłes, byłoby po linii >władzy, która to potępiła jednoznacznie.

Adept, spróbuj swych sił w wodewilu. Włądza potępia poranne wizyty służb - dobre! Mysle adept, że to opozycja zainspirowala ABW do tej wizyty. Nie sądziłem, że ktoś z wyształceniem ponadpodstawowym się na to łapie - no, ale ja mam, jak, piszesz, filtr na mózgu i pewnie mi tez wyobraźnia szwankuje. Rozjasniłeś mi w głowie, adept - teraz lepiej rozumiem podpisanie się Tuska pod listem przeciwko likwidacji PIW przez Zdrojewskiego (ministra w rzadzie Tuska). Proponuje, aby "władza" potępiła również podniesienie stawki podatku VAT do 23% oraz zaprotestowała przeciwko malejacym nakładom na szkolnictwo wyższe.

pzdr
              horny
              • adept44_ltd Re: ha, ha, ha.... 27.05.11, 09:37
                obawiam się, że nie zauważyłeś, że od czasu narad politycznych u prezesa poświęconych temu, kogo by tu aresztować, wiele się zmieniło, jeśli wzbudza to w tobie radość, to gratuluję... ale ja bym wolał, byś wykroczył poza horyzont epistemologiczny gazety polskiej... może się da to zrobić?
                • h_hornblower Re: ha, ha, ha.... 27.05.11, 09:45
                  adept44_ltd napisał:

> ja bym wolał, byś wykroczył poza horyzont epistem
                  > ologiczny gazety polskiej... może się da to zrobić?

A ja bym wolał, zebys odniósł się merytorycznie do mojego wpisu - choć pewnie tego sie nie da zrobic. Możesz sobie straszyc Gazeta Polską (nie czytam - z prasy czytam jedynie Rzepę), niemniej jednak dla wszystkich jest jasne, że ABW działała tu na realne lub wyimaginowane przez nią zamówienie polityczne partii rządzącej.
                  • adept44_ltd Re: ha, ha, ha.... 27.05.11, 10:03
                    rozbawiłeś mnie, dziękuję :)
                    • h_hornblower Re: ha, ha, ha.... 27.05.11, 10:18
                      adept44_ltd napisał:

> rozbawiłeś mnie

A Ty jak zwykle podkuliłeś ogon.
                      • adept44_ltd Re: ha, ha, ha.... 27.05.11, 10:22
                        pozaklinaj jeszcze świat, może kiedyś okaże się taki, jak chcesz, miłego dnia, odpowiedź masz w pozostałych postach... :)))
                  • dala.tata Re: ha, ha, ha.... 27.05.11, 10:13
                    a kim sa ci wszyscy? wyimaginowane zamowienie mi sie tez podoba.

nie wiem dlaczego ABW zrobila co zrobila. jednak winic partie rzadzaca za to, ze sobie ABW wyimaginowala zamowienie polityczne, to jest niezly wist.

h_hornblower napisał:

> sy czytam jedynie Rzepę), niemniej jednak dla wszystkich jest jasne, że ABW dzi
                    > ałała tu na realne lub wyimaginowane przez nią zamówienie polityczne partii rzą
                    > dzącej.
                    • adept44_ltd Re: ha, ha, ha.... 27.05.11, 10:19
                      przyczyną jest prawo, używane tak samo za poprzednich rządów (zresztą z wyrokami skazującymi); obecnie różnica jest taka, że prokuratura jest odrębna od ministerstwa i nie am już ani narad politycznych, ani konferencji prasowych; swoją drogą trzeba by być debilem, by generować teraz tę akcję i się pogrążać przed wyborami... no ale prezes ogłosił, wierni wyznają tezę... podobnie mądrą, jak ta, że kibice są prześladowani za krytykę rządu.. i patriotyzm
                      • h_hornblower Re: ha, ha, ha.... 27.05.11, 10:23
                        adept44_ltd napisał:

> przyczyną jest prawo, używane tak samo za poprzednich rządów (zresztą z wyrokam
                        > i skazującymi); obecnie różnica jest taka, że prokuratura jest odrębna od minis
                        > terstwa

Nie mówimy o prokuraturze, tylko o ABW. Prokuratura mogła wzewac kolesia - i byłoby Ok. Zamiast tego posłano o 6 rano słuzby. I to jest Białoruś. Nie widziecie problemu - no to wasz problem.

>trzeba by być debilem, by generować teraz tę akcję i się pogrążać przed wy
                        > borami...

No nie sądziłem, że ktos bierze na powaznie te tłumaczenia Nałecza.
                        • adept44_ltd Re: ha, ha, ha.... 27.05.11, 10:32
                          czy ty umiesz czytać?
                          1. ja w tym widzę problem i nie podoba mi się to...
                          2. nie znam wyjasnień Nałęcza...

ABW działała na wniosek prokuratury...jak się krytykuje, trzeba choć trochę znać procedury, bo inaczej to wychodzi ci Białoruś...o której, obawiam się, też średnio wiesz
                          • frusto Re: ha, ha, ha.... 28.05.11, 07:51
                            adept44_ltd napisał:

> ABW działała na wniosek prokuratury...jak się krytykuje, trzeba choć trochę zna
                            > ć procedury, bo inaczej to wychodzi ci Białoruś...o której, obawiam się, też śr
                            > ednio wiesz

Czy to znaczy, że samobójstwo Blidy (ABW weszło tam na wniosek prokuratury) już nie jest winą PiSU?
                            • adept44_ltd Re: ha, ha, ha.... 28.05.11, 08:25
                              no ale ABW weszło tam na wniosek ministra sprawiedliwości, który uprzednio w tej sprawie konsultował się z premierem... taka drobna różnica wynikająca z ówczesnego podlegania prokuratury rządowi...

jeśli już zahaczyłeś, to ja tylko dodam, że tu chyba nie było nikogo, komu akcja ABW by się podobała...co dość łatwo zauważyć...
                    • h_hornblower Re: ha, ha, ha.... 27.05.11, 10:19
                      dala.tata napisał:

> jednak winic partie rzadzaca za to, z
                      > e sobie ABW wyimaginowala zamowienie polityczne, to jest niezly wist.

Masz racje - to na pewno przyzwyczajenie z czasów PiS.
            • frusto Re: żal d...ę ściska... 28.05.11, 07:44
              1) dwie kolejne próby wprowadzenia cenzury internetu
              2) casus aresztowania ludzi za niesienie niewłaściwego transparentu
              3) totalna wojna z kibolami za "ala ma kota a donald ma tole"
              4) Rozpoczęcie wojny o "ucywilizowanie" internetu

.. Kurcze, gdyby coś takiego zrobił PiS, to co byście powiedzieli? Za PiSu jak służby były wysyłane, to był to dowód na służebność prokuratury wobec władzy. Obecnie zaś jest do dowód niezależności prokuratury.
    • dala.tata a podatnik placi. 27.05.11, 15:59
      o Maciarewiczu i kosztach, ktore ponosi podatnik z powodu dzialan tego barana nawet mi sie nie chce pisac.

ciekawe czy prezes poczuje sie do tych kosztow.
    • dala.tata uroczysty diner. 27.05.11, 23:11
      wlasnie sluchalem wypowiedz prezydenta w czasie kolacji..... wital Obame na uroczystym dinerze....zakladam ze pisanym przez jedno n.

mam nadzieje ze jutro spotkaja sie na brekfescie
      • frusto Re: uroczysty diner. 28.05.11, 07:45
        po łączeniu się w "bulu". wychodzeniu z NATO, konkursie palem itd nic mnie już nie jest w stanie zdziwić.
    • frusto Nie cierpię juwenaliów 28.05.11, 07:49
      Nie cierpię. Nie trawię. Pisałem już kiedyś chba o tym? Cztery godziny snu (albo mniej, nie wiem kiedy stada skończyły się zjeżdżać) a dzisiaj od ósmej do 17tej w pracy. I jutro też snu nie złapię, bo od 10tej do 19tej. A przecież dzisiaj też będzie koncert.

Naprawdę, mam straszną ochotę rzucić mięsem.
    • dala.tata wizyta Obamy 28.05.11, 21:44
      tak sobie czytam doniesienia z wizyty Obamy i co rusz szczeka mi opada. wczoraj GW jako najwazniejsza wypowiedz Obamy podala, ze jest zachwycony polska gosicnnoscia. a co mial poweidziec? ze syf na ulicach czy zarcie mu nie smakowalo? MSZ Radek wlasnie powiedzial ze tej wizyty wszyscy nam zazdroszcza - kto? gdzie? to jakas konkurencja? i te pieprzone wizy. ile mozna??????????

duzy kraj w europie ktory sie glownie cieszy, ze prezydent USA go pochwalil za dobre jedzenie i usmiechy! i ze pomysla o tym, zeby obywatele mogli jezdzic i zakupy robic w NY. godnosci do ciezkiej cholery odrobine!
      • adept44_ltd Re: wizyta Obamy 28.05.11, 22:04
        a pardonsik mały, tu masz odpowiedź na złotą myśl o zakupach...

Tusk oświadczył, że "serdecznie uprzedza" Obamę, iż "jest jeszcze wiele miejsc na świecie, gdzie można zrobić zakupy i te pieniądze wydać". - Więc cieszę się, że są te bardzo wyraźne znaki i osobiste zaangażowanie pana prezydenta, które prawdopodobnie pozwoli Amerykanom lepiej zarabiać na naszych turystach i naszych kupujących - dodał.
        • dala.tata Re: wizyta Obamy 28.05.11, 22:58
          no to rzeczywiscie premier pojechal po bandzie! jednak wizy do USA to jest glowny priorytet poslkiej polityki zagranicznej. i jak juz uzyskamy tego grala cudnownego to zmienimy nazwe papnstwa Na Rzeczpospolita Polska Bezwizowa.
          • frusto Re: wizyta Obamy 29.05.11, 11:27
            dala.tata napisał:

> no to rzeczywiscie premier pojechal po bandzie!

Oj nie pierwszy raz.. Muszę powiedzieć, że kilka razy ten rząd mnie zaskoczył (vide wypowiedzi Sikorskiego o re-prywatyzacji mienia pożydowskiego). Żaden inny do tej pory tak nie pyskował USA..
            • dala.tata Re: wizyta Obamy 29.05.11, 11:34
              baaaaardzo sie ciesze. choc ze mnie zaden patriota, szlag mnie trafia, jak widze to odgrywanie dzielnego giermka rycerza z USA.

frusto napisał:

> Oj nie pierwszy raz.. Muszę powiedzieć, że kilka razy ten rząd mnie zaskoczył (
              > vide wypowiedzi Sikorskiego o re-prywatyzacji mienia pożydowskiego). Żaden inny
              > do tej pory tak nie pyskował USA..
      • eeela Re: wizyta Obamy 28.05.11, 22:09
        Ale o co ci chodzi, Dala? Przeciez to normalne. Tutaj tez nagłówki krzyczały, że Barack Obama wypił guinnessa, że "Bestia" Obamy musiała zapłacić £10 podatku od zanieczyszczen w Londynie oraz utknęła na podjeździe w Dublinie, że Obama zjadł szparagi z miętą na pożegnalnej kolacji z królową. No i oczywiście, że przyjaźń między USA a UK jest wyjątkowa.
        • adept44_ltd Re: wizyta Obamy 28.05.11, 22:12
          co więcej, dodam, że tu się raczej mówi, że wizy mamy w d... nawet górale tam je mają...
          • dala.tata Re: wizyta Obamy 28.05.11, 23:02
            adepcie, co my se mowimy to se mowimy. pierwsze pytanie dziennikarzy bylo o wizy. a odpoweidz byla oczywsita: mamy takie prawo i juz.

adept44_ltd napisał:

> co więcej, dodam, że tu się raczej mówi, że wizy mamy w d... nawet górale tam j
            > e mają...
            • dala.tata Re: wizyta Obamy 28.05.11, 23:05
              a ten artykul przez jaksi czas byl glownym elementem strony GW

Tekst linka

a ja bym chcial eby panstwo polskie mialo w panstwoej dupie jak Obama chce zniesc wizy.
              • adept44_ltd Re: wizyta Obamy 28.05.11, 23:11
                państwowa dupa chwilowo zapchana innymi problemami...
            • adept44_ltd Re: wizyta Obamy 28.05.11, 23:08
              no to dziennikarze mają problem, zresztą nie wszyscy, ja słyszałem dość zgodne komentarze, i dziennikarzy, i polityków, że wizy nie są istotne
              • dala.tata Re: wizyta Obamy 28.05.11, 23:15
                ja tez slyszalem. nie zmeinia to tego, ze i prezydent i premier wspomieli wziy. po jaka cholere? sprawa jest jasna i prosta.

adept44_ltd napisał:

> no to dziennikarze mają problem, zresztą nie wszyscy, ja słyszałem dość zgodne
                > komentarze, i dziennikarzy, i polityków, że wizy nie są istotne
                >
            • adept44_ltd Re: wizyta Obamy 28.05.11, 23:08
              przy tym pomijasz duży skok intelektualny PIS-u - od ogłoszenia końca cywilizacji białego człowieka po stwierdzenie, że Obama to ciekawy człowiek... ;-)
              • dala.tata Re: wizyta Obamy 28.05.11, 23:15
                pracowali nad tym dlugo! ale udalo sie i caly swiat bedzie o tym pisal.

adept44_ltd napisał:

> przy tym pomijasz duży skok intelektualny PIS-u - od ogłoszenia końca cywilizac
                > ji białego człowieka po stwierdzenie, że Obama to ciekawy człowiek... ;-)
        • dala.tata Re: wizyta Obamy 28.05.11, 23:00
          nie widzisz roznicy? ja bym byl szczesliwy jakby Obama powiedzial ze wypil zywca i mu smakowalo (browar zywiec zanotowalby 8krotny wzrost sprzedazy). albo zesmy mu mandat dali. albo ze mu spodnie spadly.

my nie. my spijamy kazde sloweczko z ust korali prezydenta.
          • eeela Re: wizyta Obamy 31.05.11, 01:10
            No ale przecież to spijanie słóweczek też miało tu miejsce - jak Barackowi smakuje guinness, jacy Irlandczycy są mu bliscy duchowo i genealogicznie, pierdu pierdu. Witanie Obamy świętuje się tutaj jak przybycie cesarza świata. Tłumy go kochają, ściskają, niemal rzucają kwiaty pod nogi, brakuje mi tylko białego konia i lśniącej zbroi.
      • dala.tata jeszcze wzruszenie! 28.05.11, 23:22
        Obama byl bardzo wzruszony. i ja tez sie wzruszylem jego wzruszeniem.
        • adept44_ltd Re: jeszcze wzruszenie! 28.05.11, 23:25
          zachowujesz się razem z Obamą jak Polacy... ;-)
          • dala.tata Re: jeszcze wzruszenie! 28.05.11, 23:28
            ale jam niegodzien miana prawdziwego Polaka. chocby dlatego, ze Polska teraz jest liderem w regionie! a jak lider jak z koziej dupy traba.

zeby chociaz takiej Koziej dupy - kapralskiej.

adept44_ltd napisał:

> zachowujesz się razem z Obamą jak Polacy... ;-)
            • adept44_ltd Re: jeszcze wzruszenie! 28.05.11, 23:33
              może chociaż byłeś w Czikago?
              • dala.tata Re: jeszcze wzruszenie! 28.05.11, 23:34
                ale bez kozy! :-(
                • adept44_ltd Re: jeszcze wzruszenie! 28.05.11, 23:37
                  zostawiłeś ją samą na wyspie? oj nieładnie...
                  • dala.tata Re: jeszcze wzruszenie! 28.05.11, 23:43
                    i meczala nasz hymn
    • dala.tata i kolejna potwarz 29.05.11, 11:14
      w USA pokazano tylko krotkie migawki.

a przeciez to powinien byc blanket coverage, nie?
      • eeela Re: i kolejna potwarz 31.05.11, 01:13
        Nie ma popytu (zainteresowania), to nie wyświetlają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka