kolega.maynard 05.06.03, 21:28 Wiem ze to nie na temat. Nie bede pytal o to jak bedziecie glosowac, tylko naklaniam do pojscia do urn w sobote, badz niedziele. Jak ktos nie pojdzie, to moze mi sie nie klaniac na ulicy :P Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xavier11 Re: Referendum 06.06.03, 08:02 kolega.maynard napisał: > Wiem ze to nie na temat. Nie bede pytal o to jak bedziecie glosowac, tylko > naklaniam do pojscia do urn w sobote, badz niedziele. Jak ktos nie pojdzie, > to moze mi sie nie klaniac na ulicy :P Ja idę Odpowiedz Link
bonk_ts Re: Referendum 06.06.03, 15:43 ....dobra.... Załóżmy , że nie chce mi sie iść...... Przekonajcie mnie , że powinnienem ...... wytoczcie ciężkie argumenty.... Czekam.... :) Odpowiedz Link
kolega.maynard Re: Referendum 06.06.03, 17:00 tania prowokacja, ale prosze: Wiesz czym jest demokracja? Demokracja to wolnosc, ktorej nie zawsze doswiadczalismy. Teraz masz jedyna szanse zdecydowac o swojej przyszlosci, przyszlosci Twoich dzieci, ich dzieci i wnukow. Nie idac na glosowanie zrzekasz sie praw, o ktore walczyly poprzedie, czesto z narazeniem zycia. Nie slyszales o represjach wobec opozycji w PRL? Wszyscy wiemy, ze referendum i tak przejdzie, nawet jezeli nie bedzie frekwencji 50% - wtedy zadecyduje parlament. Jest jakas roznica w tym? Oczywiscie. Jaka? Otoz taka, ze Polska nie bedzie traktowana jako powazny partner przez kraje Unii. Bedzie to swiadczylo o zobojetnieniu spoleczenstwa, co chyba nie jest pozytywnym zjawiskiem. Nie wazne jak zaglosujesz, to juz kwestia wartosci jakie wyznajesz, wazne zebys oddal glos na jedna z opcji. Odpowiedz Link
kolega.maynard Re: Referendum 06.06.03, 17:01 powinno byc: "o ktore walczyly poprzednie pokolenia" :P Odpowiedz Link
bonk_ts Re: Referendum 06.06.03, 17:27 Hmmmm.... Powiedzmy , że mnie przekonałeś.... :) Pójde głosować....ale.... Jeśli chodzi o wybory parlamentarne czy prezydenckie , to jest problem.... Otóż wiem , że wszyscy politycy to (przepraszam za wyrażenia)CENZURA, CENZURA, CENZURA i CENZURA a w dodatku CENZURA, czasami nawet CENZURA* Prawica cy lewica jeden kierunek....władza,pieniądze,korupcja..... :( Więc na takie wybory to chyba nie pójde.... :P "Więc gdy wyruszysz głosować zastanów sie dwa razy, czy warto sie poświęcać by popierać CENZURA." * swój wkład w mój post miał ADMIN. Walczmy o Wolne Forum!! Precz z cenzurą!! Admini na Madagaskar!! Odpowiedz Link
xavier11 Re: Referendum 06.06.03, 17:38 bonk_ts napisał: > Otóż wiem , że wszyscy politycy to (przepraszam za wyrażenia)CENZURA, CENZURA, > CENZURA i CENZURA a w dodatku CENZURA, czasami nawet CENZURA* Prawica cy > lewica jeden kierunek....władza,pieniądze,korupcja..... :( > Więc na takie wybory to chyba nie pójde.... :P Dobra, ale tu chodzi o Referendum > * swój wkład w mój post miał ADMIN. Stwierdzam, że nie miałem w tym udziału. Jednakowoż pochwalam Twoją samokontrolę tak długo jak nie jest samoobroną. > Walczmy o Wolne Forum!! > Precz z cenzurą!! > Admini na Madagaskar!! Viva le cenzura :P oto moja riPOSTa. Odpowiedz Link
kolega.maynard Re: Referendum 06.06.03, 21:10 ale wtopa... zlamalem cisze przedwyborcza... Teraz bedzie mi grozic grzywna do miliona zlotych ... no i LPR bedzie postulowac o uniewaznienie referendum z powodu mojego wystepku :) Odpowiedz Link
witoldyna Re: Referendum 06.06.03, 22:52 A ja ubolewam, że referendum nie będzie we wrześniu... Wtedy bym mogła zagłosować, a jutro czy pojutrze to moge tylko powiedzieć mamie żeby głosowała tak jak ja chcę ;-) Odpowiedz Link
deithwen777 Re: Referendum 07.06.03, 07:56 nie złamałeś ciszy wyborczej maynard Ty tylko nakłaniasz nas do głosowania a nie proponujesz konkretnej opcji. Zgodnie z ustawą o referendum nie jest to łamanie ciszy przewyborczej. Taka np. Gazeta Wyborcza też nakłania by głosować. Odpowiedz Link
kolega.maynard Re: Referendum 07.06.03, 13:03 z tego co wie, to naklanianie do glosowanie tez jest lamaniem ciszy - co za roznica ;) Odpowiedz Link
deithwen777 Re: Referendum 07.06.03, 14:32 już sam nie wiem może masz racje. Zgłosze to na policje :P Odpowiedz Link
xavier11 Re: Referendum 08.06.03, 09:18 kolega.maynard napisał: > z tego co wie, to naklanianie do glosowanie tez jest lamaniem ciszy - co za > roznica ;) Też tak słyszałem ;) Swoją drogą to troche bez sensu... Odpowiedz Link
kasztann44 Re: Referendum 09.06.03, 22:49 Franko ty sie tak nie wymadrzaj kacyku Busha Odpowiedz Link
kewi Re: Referendum 07.06.03, 11:47 a ja juz we wczesnych godzinach rannych spelnilem swoj obywatelski obowiazek Odpowiedz Link
eressea Re: Referendum 08.06.03, 22:10 No i po referendum. Wyniki wspaniałe, frekwencja przeszła moje oczekiwania :) To był mój pierwszy udział w wyborach :) Odpowiedz Link
kolega.maynard Re: Referendum 08.06.03, 22:56 No to po referendum. Na szczescie sie udalo, NAM. Ze tak sobie pozwole na mala dygresje... Widzieliscie mine Kwasniewskiego i Millera? Oboje sie cieszyli, ale... Leszek jakby bardziej. Wrecz bylem zaskoczony zazwyczaj anemicznym premierem. Dzis tryskal radoscia. Szkoda, ze to referendum mialo zadecydowac o 'byc albo niebyc' rzadu. Najprawdopodobniej gabinet i tak sie rozsypie, ale raczej malo prawdopodobne, ze bedzie to wiosna przyszlego roku. SLD tak sie szczycilo tym, ze nie wiedza jakie bedzie ich poparcie, a jednak wybieraja wczesniejsze wybory. Teraz, gdy "rzad wygral" i sytuacja sie zmienila, jak spytali Millera o wczesniejsze wybory, to nie odpowiadal z taka pewnoscia, ze beda one w przyszlym roku. Dwulicowosc, wczesniej mowili ze nawet jak ich notowania beda rosly, to beda wczesniejsze wybory. teraz? Kolejny objaw dwulicowosci... kolejny, po premianowaniu PZPR na SLD Odpowiedz Link
eressea Re: Referendum 09.06.03, 22:16 Leszek nie chce odejść. Chyba potraktował wynik referendum jako poparcie dla swoich rządów. A ja poszłam głosować nie dla tego osła ale dla siebie. Zgadam się w zupełności - to dwulicowy drań. Odpowiedz Link
bonk_ts Re: Referendum 09.06.03, 22:25 Nie tylko on.... Dla mnie KAŻDY co się polityką zajmuje to dwulicowy ch.j! "Polityka to tarzanie sie w błocie Każdy się musi ubrudzić." Odpowiedz Link
kasztann44 Re: Referendum 09.06.03, 22:44 Jako czlonek mlodziezy wszechpolskiej spelnilem swoj obowiazek wzgledem matki Polski i zaglosowalem na nie przeciwko n*******z******** spiskowi i utworzenia na ziemiach wschodnich j******** to tyle cu Odpowiedz Link
kolega.maynard Re: Referendum 09.06.03, 22:55 hehhe, mlodziez wszechpolska, to jest mafia tak samo z reszta jak mlodziezowka SLD (patrz: Łapiński Gate;) Odpowiedz Link