katia.seitz
03.04.12, 12:59
Przepraszam z góry za moją słabą orientację w temacie. Pewnie wszyscy wiedzą doskonale co i jak ;) Ale nie mogę znaleźć odpowiedniego info na stronach MNiSW.
Otóż chciałabym się dowiedzieć, ile punktów przysługuje mi za publikację artykułu w czasopiśmie z listy JCR, mieszczącym się w pierwszym kwartylu (Q1) dla danej dyscypliny wg Impact Factor.
Znalazłam jakąś ministerialną listę czasopism punktowanych, o tu: www.nauka.gov.pl/finansowanie/finansowanie-nauki/dzialalnosc-statutowa/ocena-jednostek-naukowych/lista-czasopism-punktowanych/ujednolicony-wykaz-czasopism-naukowych/ujednolicony-wykaz-czasopism-naukowych/artykul/ujednolicony-wykaz-czasopism-punktowanych-1/
ale tego czasopisma tam... nie ma. Nie znaczy to chyba, że nie przysługują za taką publikację żadne punkty? :D To by było raczej dziwne. Więc... jak mam się dowiedzieć, co i jak?
Debiutuję jeśli chodzi o publikację w czasopismach, zresztą - póki co nadesłali mi reviews i kazali poprawić wg wskazań, więc nie wiadomo na pewno, czy się uda. Ale chciałabym wiedzieć, na czym stoję :)