Dodaj do ulubionych

Co myślicie o coachingu?

26.10.12, 14:53
Zbieram informacje dotyczące popularności coachingu w Polsce, o tym czy ludzie są chętni korzystać z takiej formy pomocy i czy uczestniczyli by na szkolenia.

Wpisujcie proszę opinie oraz uzupełnijcie proszę tą krótką ankietę: goo.gl/t7IuB

Dzięki :)
Obserwuj wątek
    • dobrycy Re: Co myślicie o coachingu? 27.10.12, 09:43
      na UŚ ostatnio otwarto kierunek "Doradztwo filozoficzne i coaching", studenci walą na niego drzwiami i oknami, mysle więc że na tym polu będzi wkrótce duża konkurencja.
      • fajnytoster Re: Co myślicie o coachingu? 27.10.12, 12:40
        doradztwo filozoficzne? możesz rozwinąć?

dla mnie to brzmi super! otwieram punkt konsultacyjny i zgłaszają się do mnie z zamówieniami na ekspertyzy dotyczące np. istoty bytu
        • dobrycy Re: Co myślicie o coachingu? 27.10.12, 17:39
          www.filozofia-coaching.us.edu.pl/
          ja sobie to wyobrazam na tej zasadzie ze potrafia dopowiedziec na pytanie np.
          panie premierze jak życ ?
          • felisdomestica Re: Co myślicie o coachingu? 27.10.12, 18:15
            o kurcze...specjalność: doradca egzystencjalny!
          • flamengista to filozofowie robią sobie jaja 15.10.13, 17:47
            bo coaching był zawsze na styku psychologii i zarządzania personelem (HR).

Coachingu nie da się nauczyć na studiach - tu trzeba wieloletniego doświadczenia w HR i jako doradca zawodowy + solidne studia psychologiczne, ale to drugie jako dodatek.

Jak 22-letni dzieciak ma być osobistym trenerem dla 40-50 latka;)
            • nullified Re: to filozofowie robią sobie jaja 15.10.13, 23:13
              no ale kasę na głupkach da się zbić więc... ?

Mnie najbardziej rozbawił (zły człowiek jestem, powinno mnie to raczej przybić) przypadek delikwenta prowadzącego "kołczing życiowy", po którym widać było na kilometr, że przydałoby mu się kilka zasadniczych porad, takich od serca i życiowych co do butów, włosów, najprostszej gestykulacji... no ale kołcz z niego był ^^ ;)
              • flamengista o tego chodzi? 15.10.13, 23:39
                Tekst linka
                • nullified Re: o tego chodzi? 15.10.13, 23:41
                  niezłe :D

klient inny ale klimat podobny
                  • kardla Re: o tego chodzi? 28.01.14, 13:19
                    Ja byłam absolutnie przekonana że ten występ to był jakiś żart.

• nullified Re: o tego chodzi? 28.01.14, 23:11
                      to sa te momenty w życiu kardla kiedy człek rozumie desygnat okreslenia "grobowa powaga" ;)
      • flamengista żartujesz:) 15.10.13, 17:44
        duża konkurencja to jest od jakiś 15 lat. Wtedy zaczynali moi znajomi z uczelni. Tyle że coaching był dla menedżerów korporacji, teraz jest dla wszystkich. Nie wiem, czy to ma sens - bo coaching jest dla tych którzy wiedzą czego chcą i mają dużą motywację by się doskonalić.
    • anonimowa123123 Re: Co myślicie o coachingu? 15.10.13, 15:33
      Sama zlecałam takie sesje firmie Leadership Center i przynosiły efekty, także myślę, że jeżeli sesje są prowadzone przez sprawdzonych trenerów to warto
      • flamengista nie myl 2 terminów 29.01.14, 08:52
        sesje coachingowe prowadzi kołcz. Natomiast szkolenia prowadzi trener. Szkolenia są najczęściej w grupie, coaching jest indywidualny. Szkolenia mają określony cel, plan i harmonogram, coaching nie.
    • komplexzbrojeniowy Re: Co myślicie o coachingu? 29.01.14, 02:05
      Ja mysle ze null bylby idealnym coachem, facet tryska optymizmem i zdecydowaniem
      :)
      • nullified Re: Co myślicie o coachingu? 29.01.14, 19:17
        fajnie mieć fana :D
        Like!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka