wacka55 03.01.07, 18:21 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba67 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 20.10.07, 14:01 No bo czy taki Archibald czy Bell wydzwania do Was nachalnie i zacheca ? Nie robi tego bo nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 20.10.07, 23:03 o ciekawe, do mnie tez dzqwonili, co ciekawe nie wysylalam zadnego formularza zgloszeniowego. gy mowilam, kulruralnie acz STANOWCZO, ze dziekuje- bo akurat nie mam teraz czasu na kurs- ze nie przyjde na rozmowe i n w tym omencie nie jestem zainteresowana, to pan, ktory do mnie dzwonil mial do mnie pretensje, ze jak to odmawiam. TAK odmowilam! bo to ja decyduje kiedy chce przyjsc, i czy wogole chce przyjsc. Jeszcze mi sciemnial, ze drugiej takiej szansy nie bedzie. Dobre sobie!!HA HA HA. Odpowiedz Link Zgłoś
erdbeer1 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 21.10.07, 21:59 Zeby uniknąć naciągaczy polecam naszą Wyszukiwarkę Kursów - b obszerna baza szkół językowych. Mamy takie informacje o szkołach o których innym sie nawet nie śniło!:) Odpowiedz Link Zgłoś
julneth Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 03.11.16, 10:49 Możesz uczyć się razem ze swoim dzieckiem języków obcych bez żadnych problemów za pomocą naszego efektywnego, przy czym całkowicie darmowego translatora - www.m-translate.pl Otrzymuj tylko najlepsze wyniki tłumaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
pani_frau Fluent fluency 27.11.07, 22:54 Ja jedyne co zawdzięczam Speak Up to fakt, że przestałam się bać mówić po angielsku nawet jak wiem,że w mojej wypowiedzi może być błąd,ale reszta co tu napisaliście to sama prawda. Niedawno po półrocznej przerwie zadzwoniła do mnie moja ex-konsultantka i piała o jakiejś MEGApromocji,ale ja zgodnie z prawdą odpowiedziałam,że nie mam czasu, ani kasy. Ona mi na to, czy nie boję się,że zapomnę to, czego się u nich nauczyłam. Boję się, no i co z tego?:-D. Tak jej nie odpowiedziałam,ale spławiłam ją tekstem,że mam świetnego anglistę na studiach - zgodnie z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
annginger Re: Fluent fluency 16.12.07, 01:34 tez nie polecam!!!lepiej kupic sobie program komputerowy i uczyc sie samemu niz w tej szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
consapevole Re: orange- SPEAK UP: nieeeeeeee polecam!! 04.12.07, 09:32 Dołączam do negatywnych opini na temat SPEAK UP!!! Ludzie czytajcie dobrze umowy, które z nimi podpisujecie!! To co wam powiedzą ustnie a nie będzie zawarte w umowie nie ma żadnego znaczenia ( ja już o tym wiem bo się naciełam). A tak wogóle to stosunek ceny kursu do jakości i tego co z niego można "wynieść" to jak 10:3 ( czyli cena=10 a jakość=3 ). Ps.Za taką kasę to lepiej jechać na 10 dni na wycieczkę z j. angielskim, będzie lepszy pożytek!! Odpowiedz Link Zgłoś
alv_in Re: orange- SPEAK UP: nieeeeeeee polecam!! 03.08.11, 15:03 chodzilem do speak up :D postepy jakies zrobilem na pewno :D nauczylem sie gadac i to sie ceni! lektorzy lekko cisna i jest jakas mobilizacja :D platnosc rozlozona na raty wiec nie ponioslem kolosalnych kosztow, a kurs mam w kieszeni ;D Odpowiedz Link Zgłoś
karneol_0 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 20.04.08, 01:19 NIE POLECAM !!!!! Uległam ich chwytom marketingowym a promocja okazała się wielką ściemą. Po trzech miesiącach niesatysfakcjonującej nauki usiłuję rozwiązać umowę i okazuje się to niemożliwe. Popełniłam straszny błąd przy wyborze szkoły. Niestety jestem związana kredytem i nie mam wyjścia. Czy komuś udało się rozwiązać umowę, zakończyć naukę odzyskując pieniądze? Przestrzegam wszystkich przed naciągaczami ze szkoły SEAK UP Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.st Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 05.06.08, 19:25 Niestety tez sie naciełam, dwa miesiące rezygnowałam z tej pseudo szkoły, szkoda że wczesniej nie przeczytałam takiego forum. Naciełam się na rozmowie z miłą (niekompenentną) konsultantką która w odpowiedzi na moje pytanie czy będe miała jakieś problemy w razie rezygnacji powiedziała że nie, że z bankiem tez nie będzie problemów (podpisałam umowe kredytową). I spytałam sie jeszcze czy w razie szybszej spłaty kredytu czu nie ma odsetek powiedziała że nie ma, a potem okazało się po dokładniejszym przeanalizowaniu umowy że jednak jest opłata. No i musiałam zrezygnować, podałam im na piśmie powód że mam zmianowy tryb pracy i nie moge chodzic na zajęcia nietety nie uznali tego zaświadczenia. Teraz musze płacić 400 zł odszkodowania za rezygnacje + 200 zł które mi doloczyli za niedopłate za kurs. Napisali że ukończyłam 12% kursu ale policzyli od kwoty przed rabatem. Czytajcie umowy obojętnie gdzie sie zapisujecie. Lepiej się naprawde pouczyć w domu z książką i programem komputerowym (prawie na to samo wyjdzie) niż chodzić do takiej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.st Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 05.06.08, 19:40 Acha !!! Żeby zrezygnować trzeba podać naprawde dobry powód i udokumentować go niestety moje zaświadczenie nie było dobrym powodem. Trzeba napisać pismo o rezygnacji i dołączyć jakiś dokument potwierdzający powód rezygnacji. Potem oni odpisują (po ponad 2 tygodniach) czy akceptują to czy nie. Dają rozliczenie za kurs i przelewają reszte kasy. Z tym że mi przeleją ale będe musiała jeszcze dopłacać. Jak chcesz pismo o rezygnacji to moge ci je przesłać na maila mój @ to malgorzata.st@gazeta.pl jak coś to pisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a_turowska Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 20.06.08, 21:38 ho, ho! ależ informacje! Byłam dzisiaj na rozmowie wstępnej i oczywiście wszystko ładnie pięknie. Ale jak czytam na forach, to tu ktoś niezły interes na nas chce robić. Nie ze mną! Pan powiedział, że zadzwoni - niech dzwoni, ciekawe co powie na moje (wasze) argumenty na nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
liwka0 jakie stawki 04.07.08, 00:20 czy ktos sie orientuje jakie sa stawki dla lektorow w speakupie w woj slaskim? bede bardzo!!!! wdzieczna za odp Odpowiedz Link Zgłoś
karollo_1 Re: jakie stawki 22.02.09, 10:46 w śląskim stawka to marne 35 zł brutto za 60 minut zajęć! jestem lektorem w marnej szkole speak up, stawką jestem o tyle zszokowana, że w niej zawiera się nie tylko nauczanie podczas zajęć ale również umawianie się na konsultacje z uczniami, dzwonienie do uczniów i różne inne administracyjne bzdury które nie powinny należeć do kompetencji nauczyciela. a to niestety musimy robić za darmo. Uważam że to skandal, ponieważ kiedy przyjmowałam się do pracy nikt mnie nie poinformował o moich dodatkowych "obowiązkach" ani nawet o tym, że stawka podawana jest za 60 minut a nie 45 minut lekcji! a to jest duża różnica. niestety na razie muszę tam jeszcze wytrzymywać bo w moim mieście nie jest łatwo o pracę a trzeba z czegoś żyć. aha, najlepsze jest to, że na początku obiecywano mi 20 godzin tygodniowo i proponowano mi rezygnację z dotychczasowej pracy w innej firmie, "żeby lektorzy kojarzyli się uczniom tylko ze szkołą speak up a nie z innymi szkołami". Jak w ogóle można sugerować coś takiego pracownikowi, któremu proponuje się umowę o dzieło!!!??? uważam, że ta szkoła to jeden wielki przekręt i przestrzegam zarówno uczniów jak i lektorów przed związaniem się z nią. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: jakie stawki 22.02.09, 16:04 A szkola sie natretnie reklamuje i tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
motylkowa07 Re: jakie stawki 06.02.12, 19:02 A ja mysle ze negatywnie o niej wypowiada sie konkurencja... Zapytajcie naprawde tych którzy tam chodza jakie maja odmienne i pozytywne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel96 Re: jakie stawki 24.02.09, 23:54 Jeżeli pracuje Pani w Speak-up, doskonale zna Pani warunki kursu. W takim razie co dla Pani znaczy "jeden wielki przekręt i dlaczego odradza Pani zapisanie się do szkoły ? Pozdrawiam Konsultant Speak-up Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: jakie stawki 25.02.09, 00:06 A może zamiast piętnasty raz pisać jak to nikt w tym wątku nie ma racji powiesz, dlaczego warto się do was zapisać, co? I wyjaśnisz, dlaczego jedna osoba płaci za kurs x zł a inna 3/4 tej sumy? I opisz proszę zalety zmiany lektora na każdych zajęciach. Aha, i wytłumacz jeszcze dlaczego wasz program komputerowy jest lepszy od tych, które można sobie zainstalować w domu? A jakbyś jeszcze powiedział, na jakich warunkach zatrudniacie lektorów i co trzeba zrobić, żeby dostać tę robotę, to byłoby super. Chcesz rozmawiać merytorycznie, to rozmawiaj. Konkrety, poproszę. Aha, nie ma czegoś takiego jak raty 0%:) pzdr, A. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel96 Re: jakie stawki 25.02.09, 15:14 Witam, nareszcie jakaś konkretna osoba. Dlaczego warto się do nas zapisać ? Jest kilka powodów, dla każdego słuchacza inny. Po pierwsze szkoła jest symulacją wyjazdu za granicę i uczymy języka poprzez mówienie zamiast wkuwania gramatyki. Jest to nauka żywa, gdzie najpierw poprzez multimedia poznajemy słowka zwroty i wyrażenia, potem osoba ma do powtórzenia lekcje w książce z materiału poznanego na multimediach. Następnie wszystko to jest powtórzone na zajęciach z lektorem w słowie mówionym. Do tego mamy zajęcia doszkalające czyli tzw. warsztaty (gramatyka,pisanie,czytanie,konwersacja) które wyrównują braki każdego ucznia. Do tego mamy spotkania dyskusyjne, które pomagają łamać bariery w mowieniu. Do tego dochodzi elastyczność w wyborze zajęć. Jeżeli osobie, która ma zamiar się zapisać do szkoły to się podoba to się zapisuje. Ja nikogo nie zmuszam :) Jeżeli nie - bedzie szukać innej szkoły. Jeżeli chodzi o rabaty - są różne promocje , które czasowo obniżają koszty kursy np. teraz jest 50 %. Są też wersje dla studentów. Nasz program komputerowy ma jedną zasadniczą różnicę, szkoła kontroluje wyniki i postepy w multimediach. W pracy w domu bez lektora nie ma skuteczności w nauczaniu. Jeżeli interesuje cię praca jako lektor, zgłoś się do dyrektora. To nie jest moja działka - nie zajmuje się tym. Powstało u mnie pytanie : Skad wiesz ze nie ma rat 0 % ? Niewiem ,kto udzielił ci informacji ale u nas są rzeczywiście raty bez kosztów. W zamiarze sprawdzenia moich słów zapraszam do szkoły. Pozdrawiam Konsultant Speak-up Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: jakie stawki 25.02.09, 16:09 > Po pierwsze szkoła jest symulacją wyjazdu za granicę Dobre:D >i uczymy języka poprzez mówienie zamiast wkuwania gramatyki. Klientom też mówicie, że w innych szkołach to się tylko gramatykę wkuwa? Uuu, nieładnie tak kłamać. Jeśli chodzi o wasze metody nauczania, to jest jeden zasadniczy problem (a mówię to na podstawie obserwacji osoby, która się u was uczyła) - nie sprawdza się rozwalanie zajęć na zadania i nauka u kilku lektorów. Zresztą już chyba kiedyś pisałam o tym, że jeśli uczeń ma kilku lektorów, to tak naprawdę nikt nie kontroluje jego postępów. A bez takiej kontroli nauka nie ma sensu. Mam też wątpliwości co do podejścia - najpierw komputer potem dyskusja. Miałoby to sens, gdyby było robione ciurkiem, czyli: siedzę pół godziny przy kompie, a potem godzinę w grupie z lektorem i innymi ludźmi utrwalam to czego się nauczyłem. Jeśli między te zajęcia wkradnie się przerwa, to wracamy do początku i uczymy się dwa razy tego samego (trochę lepiej to wygląda na wyższych poziomach, ale tak do B1 to nie jest najlepszy model). Tak naprawdę wasza oferta to taka gorsza wersja korepetycji ze wspomaganiem. Gorsza właśnie ze względu na brak stałego lektora i brak stałej kontroli. >Jeżeli chodzi o rabaty - są różne promocje , które czasowo obniżają koszty kursy np. teraz jest 50 %. Są też wersje dla studentów. OK, promocje - wasza sprawa. Ale gdybym dowiedziała się, że ktoś za taki sam kurs jak mój płaci połowę tego co ja, to byłby problem. To, że jesteście w stanie dać taki rabat oznacza, że podstawowa cena kursu jest mocno zawyżona. Nie rozdaje się lekką ręką takich pieniędzy, chyba, że ktoś traktował je jako ekstra zarobek, a nie rzeczywisty koszt przeprowadzenia takiego kursu. >Nasz program komputerowy ma jedną zasadniczą różnicę, szkoła kontroluje wyniki i postepy w multimediach. W pracy w domu bez lektora nie ma skuteczności w nauczaniu. OK, czyli szkoła kontroluje ile programu ktoś przerobił i jakie miał oceny na testach, czy też jaką miał punktację w ćwiczeniach. Takie coś to można samemu - ba, nawet nie trzeba, bo większość programów do nauki sama monitoruje te dane. Pytanie tylko: czy szkoła kontroluje postępy tylko w multimediach, czy w nauce też? Bo tak naprawdę to liczy się tylko to drugie. No i jak ta kontrola wygląda, skoro nie ma stałego lektora? >Jeżeli interesuje cię praca jako lektor, zgłoś się do dyrektora. Nie, dziękuję. Ja lubię brać odpowiedzialność za to co robię i za swoich uczniów. Przy waszym systemie nie ma takiej możliwości. Poza tym chodziło mi o to, kim są wasi lektorzy; kogo zatrudniacie i jakich wymagacie kwalifikacji. Być może źle sformułowałam to pytanie. >Powstało u mnie pytanie : Skad wiesz ze nie ma rat 0 % ? Bo to są podstawy ekonomii:) Bank musi zarabiać, koszty więc są zawsze. Po prostu przy 0% są one ukryte. pzdr, A. Odpowiedz Link Zgłoś
roar1010 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 28.07.09, 21:35 Nie jest tak do końca. Zrezygnowałam i kazali mi zapłacić jakieś 1200 zł. Zaczęłam pisać odwołania, ale okazało się, że w centrali siedzą typy, które nawet nie umieją czytać. W każdym razie po wymianie korespondencji, w której ja o jednym a oni o drugim, poszłam do kierowniczki "szkół" w Gdańsku i okazało się, że można normalnie porozmawiać, przedstawić swoje racje. I odzyskać pieniądze. W sumie zapłaciłam około 240 złotych, resztę mi zwrócili, także zaliczkę. Wcześniej byłam u rzeczniczki praw konsumenta, która zwróciła mi uwagę na punkt, który mówił, że Speak up nie respektuje żadnych ustaleń, zarówno ustnych jak i pisemnych - czyli umowa jest nieważna. Po takim stwierdzeniu od razu odstąpili od odszkodowania, a później jeszcze jak napisałam udało mi się odzyskać resztę pieniędzy po spotkaniu z kierowniczką. Myślę, że oni bazują na tym, że ludzie obawiają się zadrzeć z instytucjami, szczególnie z bankiem, idą też na zmęczenie materiału. Ja byłam równie upierdliwa jak oni, nie ustąpiłam i można rzec, że wygrałam. I jeszcze jedno - w czasie zapisów nie zostałam poinformowana o ważnych rzeczach np. zasadach rezygnacji. Za to zapisywacz naopowiadał mi masę różnych bajek np. że są elastyczni - to znaczy, jak się okazuje, ustalają sobie godziny jak im się podoba, a dostosować mamy się my. Okłamał mnie w kilku kwestiach, ale okazuje się, że mu wolno, nie ma to żadnego znaczenia. Polecam wzięcie dyktafonu, żeby później mieć dowód. Zapisałam się. Dopiero w kolejnym tygodniu było spotkanie organizacyjne, a pierwsze zajęcia jeszcze tydzień później. Biorąc pod uwagę, że można z kredytu zrezygnować w ciągu dwóch tygodni - taki układ uniemożliwił mi właściwie weryfikację szkoły i wycofanie się z kredytu. Myślę, że jest to działanie celowe. Jeżeli chodzi o poziom - jest żenujący. Zajęcia z lektorem wyglądają w ten sposób, że osoby produkują się, a lektor milczy i się uśmiecha i nie raczy otworzyć ust, żeby poprawić błędy - zatem chodzenie na takie zajęcia nie ma najmniejszego sensu - mogę sobie pogadać do lustra - i taniej i przez całą godzinę. Problemem jest też to, że poziom uczestników jest totalnie różny, zatem jeden jak ja np. jest po FCE i chce konwersować, a drugi nie jest w stanie sklecić prostego zdania - zatem albo wadliwy system rekrutacji (może chcą ludzi naciągnąć na więcej poziomów) albo są to osoby, które już zaliczyły niższe poziomy, pozdawały te "speak-up'owe" egzaminy i dostały się z klucza na wyższy poziom. Moim zdaniem to skandal. Program komputerowy jest wkurzający - nie można go ocenić przed zapisaniem. Doprawdy nie rozumiem w jaki sposób ma podnieść mój poziom znajomości angielskiego zapamiętywanie imion z dialogu. Ogólnie: LUDZISKA UCIEKAJCIE JAK NAJDALEJ, NIE DAJCIE SIĘ NACIĄGAĆ, A JEŻELI JUŻ WDEPNĘLIŚCIE NIE DAJCIE SIĘ ZASTRASZYĆ!!! Mam nadzieję, że takich jak ja będzie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kami.ka.84 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 29.04.10, 01:22 roar1010 czy można Ciebie poprosić o kontakt moj mail knikita@wp.pl. Pilnie potrezbuję pomocy. Wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
leni63 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 04.03.15, 09:03 Tak to prawda to są oszuści zakończyłam kurs wcześniej nie przesłali pieniędzy do banku na moje konto i bank ściga mnie za nie zapłacony następny miesiąc nalicza odsetki. Amber Gold to przy ich systemie oszustwa to pikuś oni są lepsi w nabijaniu ludzi w ''butelkę'' Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dzik Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 10.07.08, 07:27 Zgadzam się z Waszymi negatywnymi opiniami. Próbowałam otrzymać ofertę (przeszłam badanie poziomu mojego angielskiego) oficjalną po to by przedstwaić pracodawcy. Zwyczajowo tak robiłam od paru lat. Ja wybieram szkołę przedstawiam ofertę, szefo płaci ...W Speak Up - zapanowała panika, zero możliwości otrzymania takiej oferty. Nawet dotarłam do kolesia , który niby zajmuje się szkoleniami w firmach po wyjątkowo chamskiej z jego strony rozmowie nadal nic...Oczywiście po tym wszystkim już więcej nie wracałam do myśli jakiegokolwiek kursu w Speak Up. A tu praktycznie co miesiąc dzwoni do mnie jakiś przesympatyczny akwizytor i zachęca mnie do podjęcia kursu. Kompletnie nieprofesjonalna firma ... Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskanarzuta Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 18.07.08, 21:16 kosmiczne ceny.... nie no masakra... a jakośc nauki żenada.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik8-9 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 31.08.08, 20:02 blagam wiesz jak z tej szkoły sie wypisac Odpowiedz Link Zgłoś
abjo Re: orange- SPEAK UP: Polecam!!!!! 23.09.08, 14:39 ja nie zgedzam sie z przedmowczynia :) ja uczeszczam do tej szkoly juz od 7 mcy i jestem zadowolona. Zaczelam od podstaw, a teraz juz plynnie rozmawiam co wiecej poprawnie :) Mam male dziecko wiec nie zawsze chodze systematycznie, ale NIC mi na przepada w szkole wszystko nadrabiam w pozniejszym terminie. Tak wiec: good luck and see you in Spak up bye Odpowiedz Link Zgłoś
l-a Re: orange- SPEAK UP: Polecam!!!!! 26.09.08, 15:31 abjo napisała: > > ja nie zgedzam sie z przedmowczynia :) > > ja uczeszczam do tej szkoly juz od 7 mcy i jestem zadowolona. > Zaczelam od podstaw, a teraz juz plynnie rozmawiam co wiecej poprawnie :) > > Mam male dziecko wiec nie zawsze chodze systematycznie, ale NIC mi na przepada > w > szkole wszystko nadrabiam w pozniejszym terminie. > > Tak wiec: good luck and see you in Spak up bye. W końcu odezwała się jakaś konsultantka ze SPEAK UP. Nie rób ludziom wody z mózgu. Speak up to naciągacze, wszystkich znajomych przed nimi ostrzegam. Za taką kosmiczną kasę to lepiej wziąć prywatne lekcje (lektor przyjdzie do ciebie do domu kiedy ci pasuje i naprawdę się czegoś nauczysz), nauka w tej szkole to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_1 Re: orange- SPEAK UP: Polecam!!!!! 10.10.08, 13:16 Ooo ktoś z konkurencji niźle miesza :))) Tak, tak piszcie te bzdury tylko co Wam to da :)))) Szkołę polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP: Polecam!!!!! 10.10.08, 15:45 Czy moglabys doprecyzowac, co bzdurnego jest w twierdzeniu ze szkoda wydawac 1000 zl za cos co mozna miec w lepszym gatunku a za polowe tej sumy? Bo do tego sprowadza sie nasza dyskusja tutaj. Sa osoby ktorym taki system nauki odpowiada i wierze ze sa w stanie zrobic tak postepy. Niemniej dobry program komputerowy plus wykwalifikowanego nauczyciela ktory przyjedzie do domu mozna miec za polowe tej sumy. Co jest bzdurnego w tym wyliczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
prokurator71 Re: orange- SPEAK UP:NIE Polecam!!!!! 30.01.09, 20:24 dla wszystkich ktorzy czytaja forum a nie wpisuja sie - nie wierzcie wszystkim postom, bo pod niektorymi z nich moga byc osoby podstawione, tzn ktore podaja sie np agnes lub dziennikarz, a w rzeczywistosci to osoby zwiazane z speak up, wcale nie chca pomoc, lecz dowiedziec kto dziala na niekorzysc firmy i chca nazwiska, telefonu itp.Jak rowniez zachwalajacy szkole to zwykli akwizytorzy speak up ktorym tylko zalezy na podpisaniu umowy i to z bankiem!!, bo od tego zalezy ich wynagrodzenie. Prosze o zachowanie ograniczonego zaufania do podejrzanych postow. Speak dziala niezgodnie z prawem, wykorzystuje luki w prawie i naiwnosc ludzkosc - niestety. Ludzie nie sa takimi idiotami, aby ciagle sie nabierali by ta firma utrzymala sie na rynku.Wszelkie akcje reklamowe,nachalnosc nie da rezultatow :))liczy sie uczciwosc wobec klientow. Raz ORANGE raz SPEAKUP co bedzie nastepne?...... Odpowiedz Link Zgłoś
majkel96 Re: orange- SPEAK UP:NIE Polecam!!!!! 24.02.09, 23:50 Szanowny Panie Prokurator71, W Pana wypowiedzi nie podał Pan żadnych konkretów co do kursu. Jakby Pan chociaż wiedział na jakich warunkach można się zapisać na kurs to wtedy zapraszam do dyskusji. Coś Panu podpowiem, te tzw. "umowy z bankiem" to raty 0%, czyli SZKOŁA NIE ZARABIA NA KREDYTACH. Pozdrawiam Konsultant Speak-up Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga31 Re: orange- SPEAK UP:NIE Polecam!!!!! 05.05.09, 17:41 Ja niestety dałam sie nabrać :( od grudnia nie chodzę na zajęcia,ponieważ nie mieszkam już w Polsce. Dla szkoły jest to jednak niezbyt poważny powód do rezygnacji. Najgorsze, ze musze opłacac kredyt. Ja dałam się nabrac, ale wszystkim odradzam. Moze jest jakis sposob, zeby odzyskac chociaż te pieniadze za niewykorzystany kurs? Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
speakup Re: orange- SPEAK UP:NIE Polecam!!!!! 11.05.09, 16:35 Szanowna Pani, w naszej ocenie opisana przez Panią sytuacja jest mało prawdopodobna, gdyż rozwiązanie umowy z naszą szkołą jest możliwe na zasadach wskazanych w ustawie Kodeks Cywilny.W razie jakichkolwiek wątpliwości i w celu wyjaśnienia Pani sytuacji proszę o kontakt z Działem Obsługi Klienta dok@lsp.edu.pl Agata Scheffner, Dyrektor ds. Komunikacji i Marketingu Odpowiedz Link Zgłoś
roar1010 Re: orange- SPEAK UP:NIE Polecam!!!!! 30.07.09, 19:28 W przypadku Speak-up, KC działa tylko w jedną stronę, tzn. co naciągnięty klient jest winny "szkole". Fakt, że np. zatajacie Państwo stosowanie przez "szkołę" dziwacznej metody, absolutnie niezgodnej z metodyką nauczania w systemie edukacji w Polsce - brak korekty uczniowskich błędów przez nauczyciela - nie jest wg. waszej centrali niedopełnieniem przez Państwa warunków umowy. Uczeń ma chodzić i płacić mimo, że został oszukany - zatajenie tak istotnego faktu jest moim zdaniem oszustwem, posunięciem celowym - wątpię, żeby ktokolwiek zapisał się do szkoły, w której osoba prowadząca zajęcia nie wywiązuje się ze swojego podstawowego obowiązku. W tym wypadku wystarczy zatrudnić kogokolwiek, kto rozda kartki i będzie się uśmiechać - nie musi poprawiać błędów - nie musi więc znać języka. Na zajęciach byłam świadkiem takich figur językowych, że aż ucho więdło - wiem o czym mówię, bo kilka lat temu zdała FCE i pewien poziom znajomości angielskiego osiągnęłam. Oczywiście możecie stosować dowolną metodę, ale macie obowiązek, wynikający właśnie z owego KC, do rzetelnego poinformowania klienta o tym co wchodzi w skład produktu, który nabywa. Jeżeli chodzi o korespondencję, to niech Pani nie będzie śmieszna. Prowadziłam korespondencję z Waszą centralą, a konkretnie z działem zajmującym się kontaktami z klientami. Takiego braku profesjonalizmu, podstawowej wiedzy z zakresu spraw tyczących edukacji, a także arogancji, bezczelności i lenistwa nie spotkałam dawno. Przede wszystkim odpowiedzi były nie na temat, generowane zapewne przez komputer lub sklejane z gotowców. Ja pisałam o jednym a ktoś z Waszej firmy o czymś zupełnie innym. Zupełnie jakby gadał przysłowiowy ślepy z głuchym o kolorach. Inną sprawą, a może właściwie najważniejszą jest to, że osoba, która zasiada na stanowisku zastępcy dyrektora nie potrafi czytać, na co mam dowody na piśmie!!! Żeby nie być gołosłownym mogę udostępnić kopie tej korespondencji - może ktoś tam u Was na górze przyjrzy się owej osobie i dojdzie do wniosku, że tak eksponowane stanowisko powinien zajmować ktoś, kto nie jest analfabetą. Odpowiedz Link Zgłoś
bennemann Re: orange- SPEAK UP-pic na wodę 02.11.09, 17:35 Speak up na początku wszystko ładnie,pięknie dosłownie skowroneczki! Zapisałem się (wariat).Kurs podstawowy bo za dwa miesiące wyjeżdżałem do Norwegii,oczywiście "gady" powiedziały mi,że w momencie przerwania kursu podliczają mnie płacę jakieś tam drobne pieniądze no i.... cześć.Ale nie raczyli poinformować o tym,że jest miesięczne wypowiedzenie i za zaczęty miesiąc nawet jak się było choć na jednych zajęciach trzeba zabulić za cały miech!!!W sumie byłem na pięciu lekcjach i zabuliłem za TO 7,5 stówy (750 pln zł),a umiem you,she,he.Ludzie zastanówcie się zanim podejmiecie jeden z gorszych kroków w życiu!! To jest tylko namiastka tego co się tam dzieje.NIE POLECAM!!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilabarska Re: orange- SPEAK UP: Polecam!!!!! 06.03.12, 19:27 A czy to nie jest tak że zawsze najwięcej do powiedzenia maja Ci którzy tak naprawdę nigdy nawet nie byli w tej szkole i nie maja pojęcia jak w ogóle wygladaja kursy... tak własnie jest coś mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
umizumi80 Re: orange- SPEAK UP: Polecam!!!!! 06.10.12, 19:03 Ile kosztuje nauka w takiej szkole i ile ona w ogóle trwa ? Czy jest to opłacane z góry ? Szukam dla siebie kursow albo własnie odpowiedniej szkoły, ale wybór jak wiadomo jest duzy. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_kalmarka Re: orange- SPEAK UP: Polecam!!!!! 31.10.12, 20:16 dla mnie speakup byl jedyna szkola z jaka mialam stycznocs i bardzo pomogl mi opanowac jezyk. czy sa lepsze nie wiem, mnie ich metoda bardzo podpasowala Odpowiedz Link Zgłoś
hipotamica dzięki 06.10.08, 07:22 uff, dzięki za opinie. już prawie się tam wybierałam. chociaż podejrzewam, że jakby mi powiedzieli, że płatność polega na zaciagnięciu kredytu to bym ich wyśmiała;) Odpowiedz Link Zgłoś
me_knows Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 07.10.08, 16:21 Ja polecam natomiast szkołe BINGOeducation. To szkoła dla dzieci wykorzystująca najnowocześniejsze mulitemadia, tablice interaktywne etc. Mój siostrzeniec, który uczęszcza do tej szkoły jest wniebowzięty. MIeszczą się na ul. Opaczewskiej 43 lok.130 w okolicach Blue City te. (022) 662 24 19 Odpowiedz Link Zgłoś
dalkeith Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 08.10.08, 21:10 Witam, byłam dziś na miłej rozmowie w Speak-Up w Gdańsku, wszystko wyglądało naprawdę fajnie, tym bardziej że jestem młodą mamą najbardziej spodobał mi się dowolny dobór godzin lekcyjnych. w zasadzie się zdecydowałam-zanim weszłam na to forum:), teraz jakoś wszystko mi się rozjaśniło, rzeczywiście Pan nieco mnie nagabywał na podpisanie umowy, oczywiście nic nie wspominając o kredycie.Na szczęście powiedziałam, że muszę się zastanowić...uffff...a jutro miły Pan ma zadzwonić ...ciekawe co mu powiem? pewnie się zdziwi:) Odpowiedz Link Zgłoś
iwett81 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 10.12.08, 15:21 Witam. ja także byłam na rozmowie w szkole speak up. na stronę internetową trafiłam przypadkiem!! gdyż było napisane że 3m-ce nauki gratis wygrałam. chciałam sprawdzić i się zalogowałam. potem była strona o podanie danych. i nic. potem zaczęli do mnie wydzwaniać ludzie ze szkoły że chcieliby mnie umówić na spotkanie z konsultantką i ona mi wszystko wyjaśni. no więc za namową męża poszłam. konsultantka przedstawiła wszystko pięknie i ślicznie, pytając tylko czy raty po 260zł są do zaakceptowania. sprawdziłam mój poziom wiedzy i potem zaczęła coś mówić o umowie że jak podpiszę dzisiaj od razu to ona gwarantuje mi niezmienność kwoty za kurs. a przy umawianiu na spotkanie nie było mowy o żadnej umowie i o jakiejkolwiek kasie aby wpłacić od razu. wkońcu ściemniłam że nie mam tyle pieniędzy przy sobie i muszę się zastanowić. widać było że nie była zadowolona. ma zadzwonić dzisiaj. oczywiście o żadnym kredycie też nic nie wspominała. a dzisiaj weszłam na to forum i jestem zadowolona że wczoraj nic nie podpisałam bo jak czytam te wszystkie wypowiedzi to aż się we mnie gotuje w co bym się wpakowała:( Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
nat-78 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 07.01.09, 16:12 witam, nie zdawałam sobie sprawy, że szkoła ta jest zwiazana z takim kąbinowaniem. jestem w szoku. jutro umówiłam sie na spotkanie. rzeczywiscie, przez telefon nie chciała konsultantka udzielać zadnych informacji, uznałam że taki mają image i politykę szkoły. jestem zatem przygotowana "bojowo", dzieki za ostrzenie, pójde z czystej ciekawosci Odpowiedz Link Zgłoś
gunik2000 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 15.10.08, 21:58 Zszokował mnie ten wątek. To znaczy nie sam wątek, ale opis szkoły, którą kojarzę z reklam. Jeśli dobrze Was zrozumiałam płaci się kupę kasy za dostęp do komputera z programem nauki języka i lekcje z "przypadkowymi" lektorami w przypadkowych grupach. Sam fakt płacenia za szkołę w postaci kredytu z banku to już jest opad szczęki. Komputerowych programów językowych jest mnóstwo, sama korzystam z dwóch (hiszpański i francuski), są bardzo fajne. Gadają, sprawdzają, powtarzają :-), a podejrzewam, że do angielskiego wybór jest znacznie, znacznie większy. Koszt pewnie w granicach 200 zł a efekt pewnie podobny. Można dorzucić lekcje prywatne raz na jakiś czas i nie trzeba brać kredytu :-) Szczerze mówiąc, uważam że takie przypadkowe lekcje to też chyba jakaś pomyłka. Mam doświadczenia ze szkoły językowej (francuski) i mała grupa plus stały lektor to największa zaleta. Lektorka nas znała, wiedziała kto ma z czym problemy i nad tym pracowaliśmy. Nie wspominając o logicznym ciągu lekcji. Więc jaki sens ma taka nauka jak opisana w wątku? A zwłaszcza jaki sens ma płacenie za taką formę nauki języka? Odpowiedz Link Zgłoś
wacka55 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 23.10.08, 23:35 Chciałam tylko przestrzec wszystkich, którzy sie jeszcze nie nabrali, chociaz jest ''ich'' wciąż dużo bo szkolą zmienia tylko logo i jest chyba dobrym biznesem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
artis79 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 07.11.08, 11:15 DLA innych przestroga. Ja prawdopodobnie bede musiał płacić 4 tyś za nic!!!! zapisalem sie na kurs 1,5 roku temu. - Pierwsze pytanie jak długo si epan chce uczyc? - moja odpowiedż az sie naucze. - no wiec 8 poziomów na początek znizka 40% kurs 3 lata w sumei 8 tyś - pewnie pan nie ma 8 tsy wiec bedzie pan płacił co miesiąc 220 zł za kurs na raty. No wiec umowa z bankiem kredyt itd. oczywiscie mozna w każdej chwili zrezygnować. Po 1,5 roku nastąpiła zmiana charakteru pracy i nie mogłem sie umawiac na zajecia z naucycielem na tydzien przed bo nie wiedzialem co bede robil i w którym miescie w Polsce bede w tym czasie. Pozstanowiłem zrezygnować. oczywicie przez telefon powiedzili, że bez problemu mozna zrezygnować. wysłałem rezygnacje, po 2 tygodniach wysłali wiadomość, że mam im dac dowód na to ze nei moge uczęszczać. Wysłałem pismo od szefa potwierdzające mój charakter pracy. po dwóch tygodniach wysłali rozliczenie kursu że kurs w sumei 8000 mineło 56% do wykorzystania 4000. książki 590 ( 8 cieniutkich ksiązek) koszty jakieś itd. do zwrotu 0,0 zł wiec sie ucieszylem , że nie musze nci dodatkowo płacić i koniec............. ale do zwrotu 0,0 to oznacza ze oni mi nic nie zwracaja a ja dalej musze płacić ponad 200 co miesiąc za kredyt. w sumei 4000. wyszło na to, że jakbym nei rezygniował to mialbym to samo. teraz musze płacić za nic. podobno chodzi o to, że jak sie zapisujesz dostajesz rabat (kazdy go dostaje) i jak rezygnujesz to płacisz za ten przyznany rabat i u mnie to wychodzi na zero. jednym słowem zostałem oszukany a 4 tys nie jest to dla mnie mała suma. jesli nei uda mi sie nic wywalczyc. obiecuje tutaj publicznie, że szkoła w katowicach upadnie bo nie bedzie miała klientów taka im opinie zrobie. za kadym razem jak tam bede bede krzyczał złodzieje, żeby wszyscy słyszeli !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2panda84 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 03.12.08, 12:13 Czytam ten wątek tak z ciekawości, ponieważ szukam jakiejś fajnej szkoły dla siebie i nie mogę się po prostu nadziwić waszą naiwnością! Jestem z zawodu bankowcem, więc może o samej szkole i jej metodach zawierania umowy nie mogę się wypowiadać, ale z racji swojego zawodu, wiem jakie problemy wiążą się z próbą rozwiązania umowy kredytowej. Myślę, że tutaj tkwi istota samego problemu. Nie wierzcie konsultantom tejże szkoły, że będziecie mogli sobie "od tak" zrezygnować z nauki, JEŻELI MACIE PODPISANĄ UMOWĘ KREDYTOWĄ Z BANKIEM! Bo cała sprawa najwyraźniej sprowadza się właśnie do ODSTĄPIENIA OD UMOWY KREDYTOWEJ a nie do zrezygnowania z umowy podpisanej z tą szkołą (o ile w ogóle taka istnieje). Ponieważ nie wiem, jak ta umowa wygląda, nie mogę wyrazić swojej opinii na temat zrywania tejże umowy, jej wcześniejszej spłaty, oprocentowania, prowizji i etc. Jednak polecam lekturę prawa bankowego i kodeksu cywilnego (przede wszystkim bodajże art. 457 - 486 k.c.i 585 - 588 k.c.). A przede wszystkim DOKŁADNE czytanie umów, które podpisujemy!! Odpowiedz Link Zgłoś
reti Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 08.01.09, 08:53 Byłam wczoraj na takiej rozmowie. Zaproszono mnie na spotkanie z konsultantem. Myślałam, że porozmawiam z nauczycielem, który oceni moją znajomość angielskiego i przedstawi tryb nauki. Po spotkaniu wiem, że miła Pani nie jest nauczycielem, jest zwykłym akwizytorem - naganiaczem szybkich kredytów. I tyle. Nauka angielskiego jest tylko przykrywką. O tym, że mam zaciągnąć kredyt w jakimś banku powiedziano mi na samym końcu. Po straconej godzinie. Nie chcą pokazać treści umowy ze szkołą ani z bankiem. Pani nie powiedziała nawet jaki to dokładnie bank ani gdzie jest jego siedziba, podobno "bank brytyjski"! Chcieli bym wzięła kredyt ale nie wiedzą nawet z jakim oprocentowaniem. Wyszłam zła bo pojechałam na spotkanie w sprawie nauki angielskiego a byłam tylko łowną zwierzyną w sprawie szybkiego kredytu. Byłam nastawiona na rozmowę z poważnymi ludżmi, którzy uczą angielskiego a spotkałam sie z bardzo nieuczciwym akwizytorem. Mam wrażenie, że ta "nauka angielskiego" czyli ichnie MULTIMEDIA polega na pracy z programem komputerowym. Powiedziałam, że nie potrzebuję kredytu to nic i tak muszę go wziąć! Wciskają kredyt nawet osobom, którzy go nie chcą. Pani chciała już szybko mnie zapisywać i podpisywać umowę. 2 dni na zastanowienie to za dużo. Bo mi daje rabat tylko w tym miesiącu. Nawet z tym niby rabatem i tak są drodzy. Ładne słówka, wciskanie kredytu, łaska korzystania z komputera i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_t6 Speak Up Umowa kredytowa! Uwaga! 05.07.09, 13:17 [url= img223.imageshack.us/img223/2415/naforumc.jpg]Speak Up Umowa kredytowa - treść, kliknij[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikarz_z_warszawy kontakt - telewizja 30.01.09, 10:30 Witam, Przyglądam się sprawie szkoły Speak Up i proszę o kontakt osoby, które mogłyby mi szerzej o niej opowiedzieć. dziennikarz_z_warszawy@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
prokurator71 Re: kontakt - telewizja 30.01.09, 20:27 dla wszystkich ktorzy czytaja forum a nie wpisuja sie - nie wierzcie wszystkim postom, bo pod niektorymi z nich moga byc osoby podstawione, tzn ktore podaja sie np agnes lub dziennikarz, a w rzeczywistosci to osoby zwiazane z speak up, wcale nie chca pomoc, lecz dowiedziec kto dziala na niekorzysc firmy i chca nazwiska, telefonu itp.Jak rowniez zachwalajacy szkole to zwykli akwizytorzy speak up ktorym tylko zalezy na podpisaniu umowy i to z bankiem!!, bo od tego zalezy ich wynagrodzenie. Prosze o zachowanie ograniczonego zaufania do podejrzanych postow. Speak dziala niezgodnie z prawem, wykorzystuje luki w prawie i naiwnosc ludzkosc - niestety. Ludzie nie sa takimi idiotami, aby ciagle sie nabierali by ta firma utrzymala sie na rynku.Wszelkie akcje reklamowe,nachalnosc nie da rezultatow :))liczy sie uczciwosc wobec klientow. Raz ORANGE raz SPEAKUP co bedzie nastepne?...... Odpowiedz Link Zgłoś
interpersonal Re: kontakt - telewizja 31.01.09, 20:11 Niestety tego typu szkoły robią złą opinię nauczaniu języków w ogóle. Jeśliby się to rzeczywiście dostało do telewizji albo do gazet, to ludzie zaczną się zastanawiać, czy w ogóle zapisać się na kurs. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: kontakt - telewizja 01.02.09, 12:58 Na pewno dobrze by bylo sprawe naglosnic. Niemniej nie sadze zeby taka szkola robila zla reklame nauczaniu w ogole, bo jest specyficzna. Patologiczne sa zawyzone mocno ceny i obowiazkowy dla ucznia uklad z bankiem. Bo dla niektorych uklad-program komputerowy plus lektor plus nieregularne godziny zajec jest OK. Przegladalam materialy pomocnicze na poziom upper intermediate i podobaly mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
leni63 Re: kontakt - telewizja 06.03.15, 10:09 Jestem z Wrocławia i walczę o zwrot kasy na moje konto w banku bo od stycznia nie jestem już słuchaczem tej szkoły a do marca jeszcze bank nie dostał przelewu. Zapłaciłam za następny miesiąc bo bank nachodził mnie telefonami i pismami strasząc wpisaniem na listę dłużników , To jest skandal nie wiem czy te pieniądze odzyskam ,Napisałam pismo do banku opisałam tę sytuację pracownik banku doradził mi aby zgłosić to na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
kultowamimi Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 09.02.09, 19:56 Witam , dziś podpisałam umowe dałam się nabrać jak dziecko , chce zrezygnować czy moge jeśli w ogóle nie zaczęłam jeszcze kursu , bardzo proszę o info. Wiem , ze można rezygnować z umów zawartych poza siedzibą firmy (banku)w dziesięc dni po podpisaniu czy tego też sie tyczy .Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
majkel96 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 23.02.09, 10:45 Witam, Z tej strony Konsultant ze Speak-up. Po pierwsze, żadna szkoła nie jest szkołą idealną. Nigdy nie będzie tak, ze każdemu szkoła się spodoba. W Łodzi są dwie szkoły w ktorych uczy się aktualnie ok. 1700 osób. Odpowiadając na posta pani "wacka55": 1. Szkoła Speak-up nigdy nie zarabia dodatkowo na kredytach, jak Pani pisze. Wszystkie kredyty są całkowicie bez żadnych kosztów - 0%. W razie sprawdzenia zawsze można przyjśc do szkoły i to sprawdzić. Napisze Pani dlaczego szkoła wybrała takie finansowanie a nie inne. Przypuścmy, że jest Pani właścicielką dużej szkoły językowej takiej jak Speak-up ok.1000 osób. Szkoła prowadzi comiesięczne wpłaty gotowkowe w szkole. Jednak część osób nie płaci regularnie i traci Pani dochody, bo każdy może sobie zrezygnować nie płacąc przez kolejne miesiące. A Pani ma do zapłaty czynsz, opłaty za eksploatacje, pensje nauczycieli, pensje administracji no i Pani zysk. Przy małej szkole Pani sobie poradzi, przy dużej niestety forma gotówkowa nie sprawdza się. Mechanizm jest taki : osoba zainteresowana kursem podpisuje kredyt bez żadnych kosztów, bank przelewa środki do nas, a osoba oddaje bankowi należnośc w ratach. Jest to ta sama kwota jakby płaciła Pani gotówką. 2. Po drugie "spotkanie pt"gadka-szmatka" i się zapisałam" = nikt Pani nie zmusił do tego żeby się Pani zapisała do szkoły - była to Pani decyzja jednocześnie akceptująca metodę nauczania jak i inne warunki np. zaciągniecie kredytu czy lekcje multimedialne. 3. Jeżeli miała Pani problem ze zbyt łatwymi multimediami - mogla Pani zwiekszyć poziom, szkoła na takie rzeczy jest otwarta. Lekcje na komputerze są po to aby uczyć osobę co ma powiedzieć w konkretnej sytuacji w której znajdzie się w przyszłości. Czy to bedzie szpital czy kawiarnia. Lepiej chyba przyswoić sobie nowe słówka w bardziej żywszej formie niż klepać je z książki ? 4. Co do tego , że nie było wogóle kontaktu z lektorem ? Czy napewno chodziła Pani do Orange ? Chyba nie zrozummiała Pani metody Speak-up. Ma Pani do dyspozycji 20 h z lektorem, w trakcie robienia lekcji multimedialnych. Wszystko musi iść jednocześnie. TAK, ta metoda wygląda. Chodzi Pani na multimedia, poznaje Pani słowka a za chwile ma Pani to wszystko jeszcze raz w słowie mówionym na zajęciach z lektorem. Do tego miała Pani jeszcze wobór dodatkowych warsztatów - Gramatyka, Pisanie i słówka, Czytanie i Konwersacja. Jest to po to, żeby uczyć się tego czego chcemy, bo nie którzy mają za dużo gramatyki i nie chcą się jej uczyć. Tutaj nie ma tzw. mixu w trakcie zajęć gdzie, wszystko jest w jednej godzinie - czytanie, pisanie ,gramatyka i brakuje czasu na mówienie. Do tego są nielimitowane spotkania z nauczycielem - idywidualne korepetycje. Oczywiście bądzmy szczerzy - nie bedzie to codzienne, ale co tydzień czy dwa tygodnie jest to możliwe.. Jak się Pani nie spodobało - nie musi Pani kłamać - grajmy w otwarte karty. 5. Do co niesystematyczności i ruchomych godzin zajęc - kurde, jak nie ma Pani motywacji i chęci do nauki to nawet stałe godziny kursu Pani nie pomogą. Jak się chce prosze Pani to się przyjdzie do szkoły nawet o 20.00. Co do przepełnienia - rzeczwiscie czasami mamy problemy z przpełnieniem. Spowodowane jest to , że wszyscy wcześniej bookują sobie zajęcia a potem na nie nie przychodzą. Wtedy sprawdza się lista rezerwowa. 6. Co do oswojenia się na zajęciach- szkoła speak-up jest szkolą nastawioną na mówienie. Jak Pani sobie wyobraża , że oswoi się Pani z jedną grupą i tylko w tej grupie nie bedzie miała Pani oporow w mówieniu. Wychodzi Pani na ulice albo Pani wyjeżdza za granice - i co ? Nie ma tych osób , do których się Pani przyzwyczaiła i znów Pani nie mówi. Znów pojawia się bariera. I kółko się zamyka. Muszą być różne zajęcia z różnymi lektorami i ludźmi ponieważ wszedzie gdzie Pani pojedzie musi się Pani odnaleść i potrafić mówić. 7. Co do odwoływania zajęć - wg. mnie mamy najlepszy system rezerwacji. Wiadomo jak Pani na zajęcia nie przychodzi i ich 1 dzień wcześniej nie odwoła, zajęcia przepadają. Która szkoła jak Pani nie przyjdzie powie - och, nie było pani, dołozymy pani tą godzinke, przecież to nie jest pani wina :) Bądźmy ludzmi, kogo chce Pani robić w balona ? Ma Pani pretensje do garbatego , że ma dzieci proste. 8. Co do oddawania prac domowych - nie dopuszczalne jest, że nauczyciel nie sprawdza prac domowych. Proszę wejść do szkoły w Łodzi i zobaczyć jak ona funkcjonuje. Nie boje się wizyty, którejś z osób z tego forum. Zapraszam do Szkoły Speak-up i szczegółowego sprawdzenia warunków. Mój mail to michasss@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 23.02.09, 11:15 Prawda wynikajaca z zamieszczonych wypowiedzi jest nastepujaca 1. kandydaci na uczniow sa zmuszani do brania kredytu nawet jesli chca placic gotowka 2. Nie informuje sie ich dostatecznie jasno ze lekcje sa w wiekszosci komputerowe-jest to chyba najlepsza szkola technik manipulacyjnych-tak powiedziec zeby nie powiedziec. 3. Szkola prowadzi natretna polityke reklamowa neka telefonami kazdego kto w jakim pijanym widzie odpowiedzial na zgloszenie, wydzwania wydzwania wydzwania-jakis Swiadek jehowy ja zalozyl pewnie. 4. Nie wywiazuje sie z uslug wynikajacych z umowy (zadnych konsultantow, na lekcje z lektorami trudno sie dostac, jest balagan programowy. 5. Osoby ktore chca zrezygnowac z waznych powodow czeka kopanie sie z koniem-szkola zapewnie liczy na to ze dla swietego spokoju podaruja im te kilkaset zloty. PS Jestes zdolna-zatrudnij sie jako rzecznik mafii. Moze zalegalizuja dzieki Tobie. Juz nie pisze nawet o zlodziejskich cenach-to juz glupota uczniow a nie szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel96 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 23.02.09, 11:50 Proszę mi powiedzieć i wskazać na które punkty wypowiedzi pani odpowiada. Niestety mimo tego, że ludzie mówią mi, że jestem inteligentny nie jestem w stanie zrozumiec pani posta. Jednak spróbuję: 1. Jeżeli komuś nie pasuje forma płatności - NIKOGO na siłę nie przymuszam do zawierania umów. 2. Na spotkaniu z konsultantem napewno było powiedziane, ze są zarówno lekcje multimedialne jak i z lektorem. Osoba przed zapisem musiała to zaakceptować. 3. Co do telefonów - powiedzmy sobie szczerze -czasami ludzie proszą nas o telefon za miesiąc - gdy sytuacja się poprawi - jeżeli kogoś nie interesuje rozmowa -zawsze może odłożyć słuchawke albo podziekować za rozmowe. 4. Na temat 4 punktu szkoda wogóle komentarza. "Zadnych konsultantów" - Hm, to konsultanci opowiadają o szkole, więc jak może ich nie być ? Proszę o konkrety w sprawie bałaganu programowego. 5. Rezygnacje, są sprawami indywidulanymi, gdyż kazdy jest rozliczany z materiału , który zrobil. I to jest sensowne. Inne punkty wypowiedzi są wzięte z kosmosu. Nie podała Pani żadnych konretów - tylko suche fakty, wyssane z palca. Tak jak już powiedziałem. Zapraszam do szkoły w sprawie sprawdzenia warunków. Pozdrawiam Majkel96 Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 23.02.09, 12:40 Na tym forum bylo kilka watkow na temat tej szkoly. czy naprawde czytal pan wszystkie wpisy ? Jesli nawet nikt nie zmusza do brania tych kredytow to nachalnie je wciska odradzajac platnosc gotowka. Oczywiscie ze mowi sie ze sa lekcje multimedialne przeciez nie napisalam ze sie nie mowi. A co do "prosby" o telefon za jakis czas. Czy naprawde sprawia panu taka frajde rzniecie glupa-nie wie Pan ze sie tak mowi zeby ktos sie odczepil? Jesli komus zalezy na zapisie to raczki ma i zadzwonic moze. No jasne argument ze sie nie mozna wycofac wziety jest z kosmosu-kosmiczny przekret to ta szkola jak i ceny wiekszosc watkow jest zapoczatkowana niemozliwoscia wyjscia ze wspolpracy ze szkola w sposob prawno-cywilizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel96 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 23.02.09, 13:25 Po pierwsze prosiłem Panią o konkrety. Proszę Pani, rzeczą oczywistą jest, że jako szkoła preferujemy płatnośc gotówkową a raty są dla osób , ktore nie posiadają wystarczającej ilości pieniędzy aby zapłacić za kurs jednorazowo. Co do telefonów - czy nie może Pani zrozumieć, że każda firma posiada baze swoich klientów, telefon do kogoś nie zobowiązuje do podpisania z kimś umowy ! Z naszej wypowiedzi jasno wynika, ze pani słowa nie są poparte żadnymi konkretnymi faktami a jedynie opiniami wyssanymi z palca. Pozdrawiam Majkel96 Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 23.02.09, 20:05 Konkretow Pan szuka? Tutaj ? Prosze przeczytac wpisy-rowniez te archiwalne na temat szkoly i nie tylko na tym forum.Przeciez nie bede spedzac pol dnia na szukaniu dla Pana linkow, a i tak zawsze mozna powiedziec ze wypowiedzi sa anonimowe a zatem malo wiarygodne. Nie mialam, nie mam i nigdy nie bede miala nic wspolnego z panstwa szkola. Chetnym na ten typ ksztalcenia odradzalabym ze wzgledu na taka usluge ale lepszej jakosci mozna zorganizowac sobie wlasnym sumptem za pol ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
runtothehills Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 24.02.09, 16:15 Babo67, pisząc: cyt." (...)Nie mialam, nie mam i nigdy nie bede miala nic wspolnego z panstwa szkola(...)" dajesz jasno do zrozumienia, że nie masz prawa wypowiadać się na temat systemu nauki w omawianej szkole. Jak można oceniać coś, czego się nie zna? Podejrzewam, że jesteś pracownikiem szkoły konkurencyjnej i stąd Twój udział w tym temacie na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 24.02.09, 22:08 To zle podejrzewasz. A jak wyglada nauka wiem-20 lekcji na pol roku w grupach(przypadkowych) kazda lekcja z innym lektorem, reszta to program komputerowy-roznie tu oceniany, ale to akurat normalne. Wszystko za kosmiczna cene i natretnie wciskany kredyt. Wlasciwie to wiekszosc zarzutow jest nieuzasadniona-jesli chce ktos zrobic dziwny interes niechze go robi...Ale najpierw poczyta rozne opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
majkel96 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 24.02.09, 23:29 Słowami, że "nigdy nie miała Pani nic wspólnego ze Speak-upem" sama Pani zaprzeczyła swoim kilkukrotym opiniom na temat szkoły. W Pani odpowiedzi na posta Pana "runtothehills'a" pisze Pani kolejny raz błędne informacje. Moge Pani, dać tylko jedną radę - niech Pani wkońcu wejdzie do Speak-upa i dokładnie dowie się jakie są warunki kursu. Dalszą polemikę uznaje za bezsensowną. Nie będę rozmawiał z osobą niekompetentną. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 25.02.09, 14:11 Kazdy kto do Was nie chodzil jest zatem niekompetentny. Rozumiem ze bedzie Pan polemizowal z osobami kompetentnymi czyli Waszymi klientami tak ? No to dobrze pan trafil bo niezadowolonych bylych klientow to tutaj troche jest. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel96 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 25.02.09, 00:17 Jednak chyba Pani reprezentuje konkurencję. Podaje linka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=670&w=47474502&a=66590011 Sami zobaczcie jak Baba67 zachwala ESKK. Za kogo Pani nas ma ? Za osoby, które nie umieją przeglądać internetu ? Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 25.02.09, 14:34 Gratuluje umiejetnosci czytania ze zrozumieniem. Zaczynam rozumiec poziom Speak Up skoro zatrudniaja tam pijarowcow bez tej podstawowej umiejetnosci. Wspomniane kursy korespondencyjne NIE MAJA W OFERCIE lekcji przez skype o ktorych pisalam w pracowicie przytoczonym tu linku. Dyskusja byla na temat metod nauczania online. No ale coz ,trudno zadac od krowy by latala a od byka by spiewal... Polecalam natomist Lingwiste ale nie ucze tam i raczej nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
roar1010 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 30.07.09, 20:29 Jeżeli ma Pan ochotę na konkrety to proszę o kontakt na catlin10@wp.pl Z ogromną przyjemnością opiszę Panu, bardzo konkretnie, na czym polega przekręt, który Państwo stosujecie. Polecam też lekturę dwóch moich komentarzy na tym forum. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
speakup Re: Speak Up komunikat 23.02.09, 14:52 Drodzy internauci, bierzemy sobie do serca zarówno pozytywne jak i negatywne komentarze. Staramy się zawsze usprawniać działanie naszej firmy, w szczególności w zakresie kontaktu z naszymi klientami. Jeśli coś do tej pory nie zadziałało tak jakbyście oczekiwali, przepraszamy. Z uwagi na daleką anonimowość wpisów, chcielibyśmy zwrócić Waszą uwagę, byście podchodzili do niektórych z nich z ograniczonym zaufaniem. Wszystkim słuchaczom, którzy mają wątpliwości związane z naszymi kursami proponujemy bezpośredni kontakt z odpowieznimi osobami w szkole. Każdy z naszych słuchaczy jest informowany o dedykowanych osobach do jego obslugi. Jednocześnie informuję, że rozwiązanie umowy z naszą szkoła możliwe jest na zasadach wskazanych w ustawie Kodeks Cywilny. Agata Scheffner Dyrektor ds. Komunikacji i Marketingu, ang@speak- up.pl Odpowiedz Link Zgłoś
biedroneczka0310 Re: Speak Up komunikat 23.02.09, 17:41 A ja mam takie pytanie: dlaczego Szkoła upiera się żeby pieniądze z mojego kredytu przelac z powrotem na konto banku a nie na moje? Rozwiązuje umowę bo nie podoba mi się nauka w tej szkole. Jestem świadoma tego, że jakies odszkodowanie mam zapałacić, ale nie rozumiem dlaczego Szkoła, skoro te pieniadze z banku juz dostała, nie przelewa na moje konto tylko na konto banku. Kredyt wzięłam nieświadomie i nie wyobrażam sobie żeby teraz ktoś zarządzał moimi pieniędzmi poza mną. w końcu to ja podpisałam umowę z bankiem a nie szkoła. Prosze piszcie co o tym sądzicie bo ja się boje, że podpisze rozliczenie, na którym są różne niepokojące gwiazdki itp, nie będę mogła się sądzic a szkoła pieniędzy do banku nie przeleje bo uzna, że jednak nie godzi sie na moja rezygnację i taką informacje poda do banku. Odpowiedz Link Zgłoś
mykejla Re: Speak Up komunikat 24.02.09, 10:31 dlatego, że to są pieniądzę, które szkoła dostała z banku. A nie te które wpłaciłaś. kwota do zwrotu to ta, która szkoła zwróci bankowi, aby umowa kredytowa została zamknięta. Odpowiedz Link Zgłoś
biedroneczka0310 Re: Speak Up komunikat 24.02.09, 14:55 Rozumiem, ale szkoła by ich nie dostała gdyby nie to, że wzięłam kredyt! Nie rozumiem tego. Wcześniej z tego co wiem pieniadze były przelewane na konto kursanta, a przecież też była to umowa z bankiem. Ja nie mam nigdzie napisane, że tak to będzie wyglądac. Kredyt wzięłam ja i to chyba mnie dotyczy a nie szkoły w tym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Speak Up komunikat 24.02.09, 22:09 Czy bylas jakos naklaniana czy zmuszana do wziecia kredytu? Odpowiedz Link Zgłoś
majkel96 Re: Speak Up komunikat 24.02.09, 23:39 W odpowiedzi na Pani pytanie, po raz kolejny przypominam Pani o formach płatności. Albo klient płaci za kurs gotówką z góry albo podpisuje kredyt 0% i płaci comiesięczne raty. Powtarzam nikt nie jest nakłaniany lub zmuszany do wzięcia kredytu. Jest to świadomy wybór każdego ucznia. Jeżeli nie stać go zapłatę z góry za cały kurs to wybiera formę ratalną. Jeżeli nie podoba się forma kredytowania nikt nie zmusza osoby do zapisu do szkoły. Po drugie - SZKOŁA NIE ZARABIA NA KREDYTACH !! SĄ TO RATY 0% W takiej sytuacji wogóle nie wchodzi w gre nakłanianie na zaciągniecie kredytu ! Odpowiedz Link Zgłoś
biedroneczka0310 Re: Speak Up komunikat 25.02.09, 09:21 Z tym kredytem to troche dziwna sprawa. Ja byłam nieświadoma, że to kredyt-ale wiem mój błąd nie o to chodzi. Raczej o to dlaczego Szkoła go spłaca za mnie? przecież bez różnicy czy przeleje na konto banku czy na moje... zreszta ja nie mam nigdzie napisane, że w takim przypadku Szkoła przelewa na konto banku więc mam prawo sie z tym nie zgodzić. Nie wspominam jak to wszystko było naciągane- Pani konsultantka sie pyta o moje zarobki mniej więcej, nie ważne że tłumaczę że to różnie bywa, to że mam umowe zlecenie tez nie ważne i to że tylko do czerwca 2009 a kurs miał się kończyć w styczniu 2010 tez oko przymykamy- wszystko tak aby ten kredyt sprzedać. Rozmawiałam z prawnikiem i on uważa również, że pieniądze powinny byc przelane na moje konto. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Speak Up komunikat 25.02.09, 14:09 Czy to sie nie nazywa wciskanie kredytu? Odpowiedz Link Zgłoś
adamowm Nie wierzcie we wszystkie komentarze 10.03.09, 08:40 Na poczatku to prosze was, nie wierzcie we wszystkie komentarze na tym forum, ktore sa pisane anonimowo. Zarowno te zle i te dobre, ktore sa czesto podstawione. Powiem cos od siebie. 3 tygodnie temu zapisalem sie do speak up i wpisalem z ciekawosci tutaj na forum nazwe szkoly... trafilem na ten temat i troche bylem przestraszony, ze niby taki poziom slaby i wogole... a jak sie okazalo wcale tak (na szczescie) nie jest. Co do kredytu? Nikt nikomu nie kaze podpisywac umowy kredytowej, trzeba czytac co sie podpisuje, nie chcesz nie bierzesz i tyle. A pozniej co do czego dochodzi to madry polak po szkodzie.. Ja jestem studentem II roku i szkola mi odpowiada ze wzgledow ze moge sobie ustawic zajecia w pasujacym mi terminie bo zajecia na studiach mam porozrzucane po calym dniu. W ksiazce jest masa slowek i innych przydatnych rzeczy. Niestety prawda jest taka ze wiekszosc z nas nie potrafi sie zmotywowac do nauki i mysli ze jak przyjdzie na kurs angielskiego to bez nauki samo wszystko przyjdzie. Jesli mial bym powiedziec czy jestem zadowolony ze szkoly Speak up to z pewnoscia odpowiedzial bym ze TAK, ponad to szkola daje mi znizki w klubach, sklepach itp. Pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
puterko00 Re: Nie wierzcie we wszystkie komentarze 05.10.10, 14:49 Masz racje, tez sie wystraszyłam kiedy zaczełam to wszystko czytac.I mysle ze jednak ludzie na forum maja mega wyobraznie,albo sa zle nastawieni do szkoły,badz tez podsyła ich konkurencja.I dobrze ze poszłam do speak'up-bo słuchajac Was pewnie tak jak niektórzy nadal nie miałabym pojęcia o mówieniu po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
erhaplusik Re: Speak Up komunikat 23.03.10, 23:21 Tak samo zapisałem się z żoną na kurs i tak samo obiecano mi możliwość rezygnacji bez konsekwencji. Niestety całość operacji po złożeniu rezygnacji wyniosła mnie ok 600zł plus policzono mi po 95 zł za każdą książkę. To przeszło najśmielsze oczekiwania. Odwoływać się nie ma od czego bo większość opłat to kara za zerwanie umowy kredytowej z bankiem bo szkoła umywa ręce totalnie. Wszyscy mieli nas w głębokim poważaniu łącznie z dyrektorem placówki w Katowicach. Stanowczo odradzam system nauki i kredytowania w Speak Up, myślę że we wszystkich miastach jest tak samo bo kredytu udzielają banki z całej Polski. Uważajcie bo wpłaconych pieniędzy nigdy nie odzyskacie, a bank będzie was straszył BIK-iem i odsetkami do czasu rozliczenia się szkoły z nimi. W naszym przypadku trwało to ponad miesiące przez co nadpłaciłem ponad 1200 zł, a tylko ok. 300 zł nam zwrócono. I nic nie można zrobić bo słów Pani Sylwi podczas wstępnego spotkania niestety nie nagrywałem. Szkoda nerwów ODRADZAM ODRADZAM ODRADZAM Odpowiedz Link Zgłoś
kasha80 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 16.03.09, 11:59 Witam Wszystkich!!! Czy wiecie z jakim bankiem spekup podpisuje umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
biedroneczka0310 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 24.03.09, 19:19 Ja mam podpisana umowę z AIG Odpowiedz Link Zgłoś
motivation a ja się dziś zapisałam:( porażka.. 31.03.09, 21:35 Jestem zszokowana tym co przeczytałam o tej szkole na tym forum! Niestety dziś podisałam z nimi umowe na 3 poziomy. Szkoda, że nie przeczytałam tego forum wczesniej. Jedynym pocieszeniem jest to, że skorzytsałam z 50% rabatu i za te 3 poziomy(120x60min) będę płaciła tylko 130 zł przez 12 miesięcy(plus 200zł przy zapisie). Pani konsultatkna tak ładnie mi opowiadała o skuteczności tej szkoły itd...:( może nie będzie tak źle, w końcu za tą cenę... Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: a ja się dziś zapisałam:( porażka.. 01.04.09, 13:39 Za te cene o ile dotrzymaja warunkow umowy (konsultanta zobaczysz na oczy, lekcje nie beda prowadzone chaotycznie) moze rzeczywiscie dostaniesz co powinnas za takie pieniadze. Zwroc uwage, ze wiekszosc krytycznych wypowiedzi dotyczy albo niepropocjonalnie wysokiej ceny albo niemoznosci wycofania sie z umowy z waznego powodu. W Twoim wypadku(po znizce) cena wydaje sie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
biedroneczka0310 Re: a ja się dziś zapisałam:( porażka.. 08.04.09, 15:09 I o co tu chodzi???jedni płaca fortune za to samo... mnie 5 poziomów kosztowało 5500zł-oczywiście juz po uwzglednieniu zniżek...to sie w głowie nie mieści jak tak można:( ja dziś ostatecznie rozwiązałam z nimi umowę. Bilans: ponad 2000zł poszło na marne a chodziłam jeden poziom i to niecały. Czy to jest zgodne z jakimis przepisami, że ceny sa tak różne dla poszczególnych kursantów??? Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: a ja się dziś zapisałam:( porażka.. 08.04.09, 17:04 Firma zaczela stosowac inna polityke marketingowa czyli realne pieniadze za realna usluge a nie kosmiczna cena za kosmiczny bajer. Odpowiedz Link Zgłoś
emimos Re: a ja się dziś zapisałam:( porażka.. 20.04.09, 09:45 droga biedroneczko0310, napisz poszę jak udało Ci sie zrezygnowac. ja też próbuję to zrobic. jutro ide z rezygnacja. moj nr gg: 1794433 ja równiez zapisałam sie na 5 poziomów. ale szkoła mi nie odpowiada, dlatego chce zrezygnowac. proszę napisz jak Tobie udało sie o zrobic? czekam na wieści i z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
motylkowa07 Re: a ja się dziś zapisałam:( porażka.. 13.03.12, 18:16 Przecież jest coś takiego jak lekcje pokazowe więc po co od razu podejmować decyzje o tym czy zacząc chodzić na zajęcia czy nie skoro można iść zobaczyć jak to wygląda od środka... Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga31 Re: a ja się dziś zapisałam:( porażka.. 05.05.09, 17:54 witam, tez mam ten sam problem. Moge sie z Toba jakos skontaktowac? Prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
speakup Re: a ja się dziś zapisałam:( porażka.. 11.05.09, 16:45 Szanowna Pani, w naszej ocenie opisana przez Panią sytuacja (Pani poprzedni post) jest mało prawdopodobna, gdyż rozwiązanie umowy z naszą szkołą jest możliwe na zasadach wskazanych w ustawie Kodeks Cywilny.W razie jakichkolwiek wątpliwości i w celu wyjaśnienia Pani sytuacji proszę o kontakt z Działem Obsługi Klienta dok@lsp.edu.pl Agata Scheffner, Dyrektor ds. Komunikacji i Marketingu Odpowiedz Link Zgłoś
markopl Re: a ja się dziś zapisałam:( porażka.. 16.07.09, 22:48 hej prosze powiedz jak udalo Ci sie zrezygnowac ze szkoly Speak up, moje GG 4988847, prosze o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
erhaplusik Re: a ja się dziś zapisałam:( porażka.. 23.03.10, 23:55 Tak samo zapisałem się z żoną na kurs i tak samo obiecano mi możliwość rezygnacji bez konsekwencji. Niestety całość operacji po złożeniu rezygnacji wyniosła mnie ok 600zł plus policzono mi po 95 zł za każdą książkę. To przeszło najśmielsze oczekiwania. Odwoływać się nie ma od czego bo większość opłat to kara za zerwanie umowy kredytowej z bankiem bo szkoła umywa ręce totalnie. Wszyscy mieli nas w głębokim poważaniu łącznie z dyrektorem placówki w Katowicach. Stanowczo odradzam system nauki i kredytowania w Speak Up, myślę że we wszystkich miastach jest tak samo bo kredytu udzielają banki z całej Polski. Uważajcie bo wpłaconych pieniędzy nigdy nie odzyskacie, a bank będzie was straszył BIK-iem i odsetkami do czasu rozliczenia się szkoły z nimi. W naszym przypadku trwało to ponad miesiące przez co nadpłaciłem ponad 1200 zł, a tylko ok. 300 zł nam zwrócono. I nic nie można zrobić bo słów Pani Sylwi podczas wstępnego spotkania niestety nie nagrywałem. Szkoda nerwów ODRADZAM ODRADZAM ODRADZAM Odpowiedz Link Zgłoś
kajkausia Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 11.06.09, 18:24 Lepiej sobie kup program do nauki na komputerze, taniej wyjdzie. Nauka w speak up polega głównie na samodzielnej pracy. Nie polecam. Szkoda czasu i pieniędzy. A jeśli nie wierzysz to spróbuj sam. Ja zdecydowanie wszystkim odradzam kontakt z tą szkołą Odpowiedz Link Zgłoś
kkiciusia Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 18.06.09, 02:09 Od stycznia uczę się w Speakupie przy kinie Femina. Uczucia mam mieszane. Wielkim plusem jest fakt, że mogłam zacząć zajęcia "z dnia na dzień". Zakwalifikowałam się na teście komputerowym na 14lvl. Zrobiłam go w tempie ekspresowym. Nie wszystkie osoby zakwalifikowane na nim powinny się tam znajdować. Niektóre miały zbyt niski poziom. Brakowało mi klas "pronunciation" które pojawiły się później. System komputerowy ma błędy (najwięcej chyba interpunkcyjnych), ale podobno są one poprawiane. Bardzo mi pasował system doboru lekcji - wybierałam akurat to co uważałam, że było mi potrzebne. Między niektórymi rodzajami zajęć była czasem minimalna różnica. Reading nie spełnił moich oczekiwań. Część nativów nie powinna uczyć w szkole. No chyba, że chodzi o konwersacje. Różni lektorzy i różne grupy osób - to akurat mi bardzo odpowiadało. Chociaż jak chodziłam na group class to lektorzy nie zawsze znali całe unity, które mieli przerabiać. Nie wiem czy coś się przez kilka miesięcy zmieniło. Od lutego chodziłam na egzamin CAE. Indywidualne konsultacje - najlepszy sposób na wytłumaczenie jakiś nieścisłości lub przerobienie dodatkowego materiału. Z lektorami można się dogadać ;) Pod koniec lipca (wyniki CAE) będę w stanie stwierdzić, czy opłacało się zapłacić tyle pieniędzy na kurs. Przede mną jeszcze kilka miesięcy nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.balcerkowa Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 08.06.10, 16:29 O, ja tez chodzilam do Feminy! Mi tez szkola odpowiadala, szczegolnie elastycznosc zajec i mozliwosc konsultacji. Reading byl na odpowiednim poziomie, pronounciation tez, mialam problemy z gramatyka i blokada jezykowa (balam sie mowic), ale tu wlasnie te indywidualne konsultacje bardzo wiele daly. Fajna szkola byla. Umawialam sie dlugo z jednym z kursantow :P Odpowiedz Link Zgłoś
kamilabarska Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 11.02.12, 18:12 Chodziłaś tam ze tak piszesz ? Nie spotkałam sie jeszcze z taka szkoła ze nauka jest tylko w domu... Jakby tak było to tyle osób by nie chodziło do tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
nelle76 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 18.06.09, 08:23 a trafiłam na reklamę Speak-up w internecie. Ponieważ chciałam rozpocząc naukę angielskiego szukałam szkoły która mi będzie odpowiadać i cenowo i czasowo, oczywiście miejsce równiez było ważne. Nic o tej szkole nie wiedziałam, poszłam na rozmowę. Przemądrzały 18-latek, który ja ze mną przeprowadzał wypytywał mnie o rzeczy, które nie mają nic z angleiskim wspólnego, np. o moje życie zawodowe, dosyć szczególowo, oczywiście dawałam ogólnikowe odpowiedzi, bo co to kogo obchodzi. Faktem jest, że za plus uważałam to że mozna sobie przyjść na dowolną godzinę. Jednak po "przeczesaniu" kilku szkół wybrałam inną, bardziej tradycyjną, bez tych wszystkich proponowanych ostatnio przez wiele szkół udoskonaleń, typu "nauczymy cię mówić w miesiąc". I właśnie zdałam egzamin po pierwszym roku. Jestem zadowolona, ponieważ miałam lektora który był naprawdę pomocny, o wszystko można było zapytać, można było wysyłać maila z pytaniami w czasie kiedy nie było zajęć - zawsze była odpowiedź. Dodatkowo jest to wykładowca akademicki, uczący języka ok.15 lat. Usmiecha się tylko lekko, kiedy ktoś pyta o metodę Callana i inne wynalazki. Tak szczerze mówiąc, to żeby się nauczyc to po prostu trzeba się wziąć do nauki i tyle. A to trwa. Nie mówię biegle, mówię stosownie do swojego poziomu, ALE rozumiem co ktoś mówi do mnie, umiem odpowiedzieć z zastosowaniem odpowiedniego czasu itp. Potrafię o coś zapytać, przeczytać ze zrozumieniem np. tekst piosenki. Dzis każdy chciałby wszystko na już i często daje się nabrać na "cudowne" oferty. Niestety nie od razu Kraków zbudowano. Nie polecam szkół "na szybko", ani takich które "uczą mówić a nie zbędnej gramatyki". Bez znajomości gramatyki nie można mówić poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nixon3 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 23.06.09, 18:16 Hu hu, dobrze, że tu zajrzałem... :) Dziś miałem podpisywać umowę, Bogu dzięki, że istnieje taki wynalazek jak forum :-) W tej sytuacji oczywiście rezygnuję. Dzięki wam wszystkim za przestrogę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_t6 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 28.06.09, 01:00 Speak Up to nie szkoła językowa, lecz SZKOŁA NACIĄGANIA LUDZI ! W umowie dot. nauczania jest jedna linijka z zaznaczoną formą płatności w postaci kredytu w banku HSBC. Poza tym w umowie nie jest w zasadzie nic, poza standardowymi danymi. Tylko odesłanie do regulaminu, którego w życiu nie widziałem ! Zachowajcie szczególną ostrożność, gdyż firma często zmienia nazwy szkoły językowej. Gdy przeczytałem umowę, wpisałem nazwę szkoły w przeglądarkę i tak oto trafiłem na forum. Dobrze, że są ludzie, którzy nie zostawiają takich spraw bez komentarza. Unikać jak ognia. A sympatycznemu i elokwentnemu naciągaczowi reprezentującemu firmę i przedstawiającemu ofertę Speak Up odpowiedzieć "F... You!" Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 29.06.09, 09:40 Moze lepiej F..k Up:-)? Czyli kredyt jest jednak obowiazkowy? No to nawet tu klamia zywe oczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamykb Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 07.11.09, 14:37 padlam ich ofiara,nie mog zrezygnowac ze szkol mimo tego ze zmienilam miejsce zamieszkania gdzie najblizsza fila tej szkoly to 120 km jesli ktos moze mi podpowiedziec co zrobic to poprosze konkretne email na kamalegro2@o2pl Odpowiedz Link Zgłoś
dominikka18 Re: orange- SPEAK UP 29.06.09, 09:47 Opinie są tak różne o tej szkole, że nie ma co się nimi sugerować. Szkoła w każdym mieście jest inna, prowadzona przez innych ludzi, inni lektorzy, konsultanci. Zaryzykowałam umówiłam się na rozmowę z konsultantką. Dowiedziałam się wszystkiego, ale chciałam zastanowić się na spokojnie i ewentualnie zapisać w innym terminie, ale zachęciła mnie pani tym, że nie będę musiała płacić wpisowego. Dlatego zdecydowałam się i podpisałam umowę od razu. Nie żałuję. Gdybym przyszła do domu na pewno włączyłabym komputer i czytała opinie. I to by mnie zniechęciło. Może rzeczywiście w innych szkołach ta nauka jest na kiepskim poziomie są takie problemy o jakich mówicie. Ale w moim mieście jest normalnie i nikt nie narzeka. Rozmawiałam z kilkoma uczniami tej szkoły i nikt nie czuje się zawiedziony czy oszukany. Ja rezygnować nie zamierzam wykupiłam 5 poziomów i chcę je zrealizować. Podoba mi się i wreszcie coś kapuje z tego języka. Tak naprawdę myślę, że każdy powinien przekonać się na własnej osobie jak to wszystko wygląda. Może z tą rezygnacją nie jest łatwo, ale na szczęście ja nie rezygnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP 29.06.09, 10:23 Zarzuty mozna podzielic na trzy grupy -wygorowana cena -wciskanie kredytu ktorego sie nie potzrebuje -niemoznaosc wyjscia z umowy z waznych powodow Jesli komus odpowiada cena i taki sposob nauki oraz kredyt mu nie przeszkadza to na pewno skorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikka18 Re: orange- SPEAK UP 29.06.09, 10:45 hmm wygórowana cena? Jeśli ktoś rzeczywiście potrzebuje pomocy w nauce języka to myślę, że nie jest to wygórowana cena. Myślałam wcześniej o korepetycjach, ale korki są drogie i jeśli cały rok miałabym chodzić 3 razy w tyg na korepetycje to wyszłoby jeszcze drożej, bo na miesiąc płaciłabym 300zł, a nie 200 jak w Speak Up. To mnie przekonało właśnie. Może inne szkoły są tańsze, ale mi się szukać nie chciało. Wciskanie kredytu, którego się nie potrzebuje. Fakt nie usmiechał mi się kredyt, ale skoro jest to 0% to co mi za róznica jak to wygląda. Kurs wyniesie mnie 3 000, a wygodniej płacić w ratach. Z tym wyjściem z umowy to rzeczywiście porażka. Ale jeśli ktos sie decyduj powinien być konsekwentny. Ok może wyjazd, przeprowadzka, ale mi pani powiedziala, ze w razie przeprowadzki moge kontynuowac w innym miescie o ile bedzie tam ta szkola, gorzej jesli chodzi o wyjazd za granice. A jesli ktos wykupuje 10 poziomow, a potem po lekcji organizacyjnej stwierdza, ze mu sie nie podoba to jego blad mogl wykupic 1 poziom i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP 29.06.09, 11:37 Gdzie mieszkasz? Bo ja w Warszawie-najdrozszym chyba miejscu w Polsce. Za 100 zl za 60 min to mozesz sobie znalezc wykwalifikowanego native speakera z duzym doswiadczeniem w nauczaniu na lekcje one -to- one-super efektywne, skrojone dokladnie wg Twoich potrzeb. Polskiego dobrego lektora znajdziesz juz za 50 zl. Nie potrzeba chodzic 3 rzy w tyg-2 razy wystarczy, dobry doswiadczony lektor pokieruje Twoja praca domowa, wszystko sprawdzi, doradzi program komputerowy i wykorzysta go jesli nauka z komputerem Ci odpowiada, nauczy Cie wypowiadac sie na interesujace Ciebie tematy, mozesz w kazdej chwili o cos zapytac. I to wszystko mozesz miec z dojazdem do domu. To ze odpowiada Ci ta szkola -OK masz prawo do wlasnego zdania, ale nie przedstawiaj tu jakichs oblednych wyliczen i nie wmawiaj narodowi ze biale jest czarne. Nie chcialo Ci sie porzadnie rozejrzec po rynku, zorientowac w cenach, to przynajmniej nie dezorientuj innych. Sukcesow zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikka18 Re: orange- SPEAK UP 29.06.09, 13:44 mieszkam też w mazowieckim ,ale nie w Warszawie trochę mniejsze i tańsze miasto. Jednak no przepraszam bardzo, ale to dopiero jest wyzysk płacić 100zł za 60 minut nauki. Czy nawet 50zł;/ Może źle mnie zrozumiałaś ja liczyłam miesięczne koszta korepetycji za 25zł/3x w tyg miesięcznie mi wychodziło 300. I dlatego wolę przeznaczyć tę kasę na kurs w speak Up.Ale cena tutaj i tak jest najmniejszym problemem. Bo jeśli kogoś stać to wybiera tę szkołę i nie narzeka raczej chodzi o efektywność nauki. Ja dopiero zaczęłam przygodę z tą szkołą. Ale jak na razie na każdym forum piszą ludzie, że drogo, że kredyt, że problemy ze zerwaniem. Ale jeśli ktoś godzi się na płacenie takiej sumu bez problemu, nie zamierza zrywać umowy i ogólnie pomijając te wszystkie problemy prawne. To czy ta szkołą daje efekty? Nie potrzebuję umieć języka w nie wiadomo jakim stopniu. Nie znam go dlatego uczę się podstaw. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji w necie na temat tego czy człowiek się nauczył czegoś. Ja dostałam gwarancję, że jeśli nie zaliczę w 75%testu na koniec każdego poziomu to gwarantują mi powtorzenie kursu na ich koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP 29.06.09, 14:06 To ja Cie zle zrozumialam. jesli ta szkola kosztuje 200 zl miesiecznie to nie jest duzo i jest adekwatne do uslugi ktora oferuje. Na pewno jesli sie przylozysz efekty beda. Jeszcze calkiem niedawno ceny byly kompletnie z czapy, stad tez moja wiara w Twoje wyliczenia. Jesli chodzi o ceny lekcji prywatnych...bardzo wiele osob z nich korzysta 50 zl to jest pierwszorzedny fachowiec choc nie ekstraklasa, mozna uczyc sie i taniej.Lekcje prywatne sa wielokrotnie bardziej efektywne niz kurs datego sa popularne. co do kredytu bankowego-zmuszanie kogokolwiek do takiej transakcji wiazanej jest nieetyczne i powinno byc zabronione prawnie. Niestety mamy wciaz balagan, kiedys to sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikka18 Re: orange- SPEAK UP 30.06.09, 10:47 Ceny z tego co wiem nie są na jednolitym poziomie. Każdy otrzymuje inną ofertę nie wiem czy to jest zależne od miasta, danego konsultanta czy jego humoru. Tak jak weszłam na pierwszą rozmowę i ustaliłyśmy z panią wstępnie, że zapisuję się na 5 poziomów wyliczyła, że co miesiąc mam płacić 279zł plus jednorazowe wpisowe w wysokości 200zł. Kiedy zaczęłam z mamą kręcić nosem i powiedziałyśmy, że musimy się zastanowić pani zaproponowała inne rozwiązanie. Powiedziała, że jeśli zapiszę się w tym momencie bez zbędnych przemyśleń tematu zastosuje rabat tak, że moja rata będzie wynosiła jedynie 204zł i będę zwolniona z wpisowego. Czyli o wiele, wiele taniej. Gdybym nie zaczęła marudzić i zgodziłabym się bez niczego na kwotę zaproponowaną na początku to pewnie płaciłabym i to 200zł i ratę 279ł kolosalna różnica. I nie wiem właściwie od czego jest cena zależna. Ile ludzi tyle cen. Każdy otrzymuje inną ofertę, ale ja nie dociekam może im wyższy poziom tym drożej? albo ludzie sami obierają wyższe raty żeby szybciej spłacić. Nie wiem. Ale jednak ceny nie są ujednolicone. Ja dostałam w końcu ofertę wartą uwagi dlatego się zdecydowałam. Na razie się cieszę, bo mało ludzi przychodzi na zajęcia na które ja się zapisuję tak więc mam ten plus, że moje zajęcia odbywają się sam na sam z nauczycielem. I mi to pasuje. Mam jedną uwagę nikt do kredytu nikogo nie zmusza na dokumentach wyraźnie jest napisane, że jest to kredyt i jeśli ktoś tego nie akceptuje nie musi podpisać. To jest dobrowolne. Przynajmniej mnie nikt nie przymuszał. Dostałam z mamą dokumenty do przejrzenia nie znalazłyśmy niczego co by nam nie odpowiadało i podpisałyśmy i widziałyśmy dobrze, że jest to kredyt. Ale my nic na tym nie tracimy przecież nie ma nałożonego żadnego procentu. A wydaje mi się, że jeśli szkoła robiłaby coś niezgodnego z prawem do dawno by jej to ktoś udowodnił. A Ty baba67 masz jakieś doświadczenie z tą szkołą byłaś tam na kursie? Bo z wypowiedzi wynika, że nie jesteś na nim nadal więc zrezygnowałaś czy zakończyłaś, ale nie jesteś zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
dominikka18 Rabaty 30.06.09, 10:58 Wyczytałam na stronie, że przysługują mi rabaty czy naprawdę wszystkie wymienione na stronie lokale, bary, restauracja, sklepy dadzą mi rabat gdy wylegitymuje się jako uczeń Speak Up? Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Rabaty 30.06.09, 11:17 Wkurza mnie hucpa.I tyle. Ciesze sie ze tak dobrze trafilas-lekcje one to one za bardzo dobra cene(oczywiscie to przypadek, ale skorzystasz). Mialas madra mame kolo siebie, ktora umie czytac umowy. W wielu wypadkach ludzie sa wmanipulowywani w kredyt, bo niby nie jest obowiazkowy, ale mowi sie o nim jak o czyms oczywistym, wiec taka osoba niezorientowana, niepewna jak to w takich sytuacjach oczywiscie ten kredyt wezmie. I nie ma czegos takiego w przyrodzie ja darmowy kredyt-to sie tylko tak nazywa. Bank daje szkole dzialke za napedzanie klientow, a szkola ceny ustawia tak, zeby starczylo na prowizje bankowe. Wiem ze to zawile ale tak to se odbywa. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel96 Re: Rabaty 29.08.09, 00:34 Witam, Widzę, że osoba o nicku Baba67 nadal nie ma co w domu robić. Zamiast zajmować się poważnymi rzeczami znowu pisze głupoty. W tym momencie przypominam o poście pod adresem forum.gazeta.pl/forum/w,670,54857784,91790019,Re_orange_SPEAK _UP_nie_polecam_.html Pani (tak sądze) Baba67 nigdy nie miała nic wspólnego ze szkoła i tak jak powiedziała nigdy mieć nie będzie. Polecam wizytę u psychiatry gdyż Baba67 nie wie czy żyje w realnym świecie. Raz mówi, że zna Speak-up, drugi raz,że nie zna, w jednym poście pochwala w drugim neguje. ???? Nigdy nikt nikogo nie wmanipulował w kredyt. Wszystkie osoby zainteresowane są o tym informowane gdyż na dokumentach jest wielkie słowo KREDYT. Firma preferuje płatność gotówkową - jeżeli kogoś nie stać może zapłacić w ratach poprzez kredyt 0%. Takie są formy płatności w szkole. Jeżeli ktoś tego nie akceptuje - nie musi chodzić do Speak-up. Na każdym kredycie jest napisane dużymi drukowanymi literami: Rzeczywista stopa oprocentowania 0%, łączny koszt kredytu 0 zł, odsetki 0%. Jak można oskarżać szkołę, że zarabia na kredytach jak sama szkoła pokrywa prowizję banków za klientów ? Czy to tak trudno zrozumieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Rabaty 29.08.09, 10:09 Na ludzi zle wychowanych prosze pana takich jak pan to nawet psychiatra nie pomoze, natomiast mozna (i trzeba )sie nauczyc uie czytac ze zrozumieniem wypowiedzi ktore sie komentuje. Obszczekiwac w strone kazdego kto ma inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
andreee3000 Odradzam szkołe Speak up 28.06.10, 22:44 Byłem kursantem w tej szkole, zdałem CAE. W pełnym przekonaniem muszę odradzić wam tą szkołę. Co do działań marketingowych to pod ich szyldem szkoła przeprowadza działania urągające elementarnej przyzwoitości - tym głównie wyróżnia się na rynku. Można znaleźć lepszą i tańszą szkołę. Przestrzegam przed ufaniem w te chwyty marketingowe. Właściwie z góry można przyjąć że treści w nich zawarte to kłamstwo/półprawda/nie cała prawda zwał jak zwał... Uczyłem się tam 1,5 roku (zapłaciłem z góry). Jeśli miałbym wybrać ponownie nie wybrał bym Speak Up. Swoją drogę że tymi "działaniami marketingowymi" powinien zająć się Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta. Na forach jest wiele osób które "chcą uwolnić się od speak" i szukają nawet porad na forach prawnych (wystarczy uruchomić wujka google i sprawdzić). Pozdrawiam Andy Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2only Re: Odradzam szkołe Speak up 05.11.10, 08:56 zaczęłam czytać ten wątek bo w sumie mnie zainteresowała szkoła, a po drugie jestem ciekawa tych opini negatywnych. na gazeta.pl ktoś pisał że to konkurencja jest niezadowolona, że szkoła tak dobrze sobie radzi i odbiera klientów. Najłatwiej krzyczeć w internecie i podpisać się "x", nie napisać o jakie miasto chodzi, gdzie się uczyło, kto uczył itd. Odpowiedz Link Zgłoś
franekkcn Re: Rabaty 27.05.11, 11:51 Jak masz kartę to masz rabat na różna rzeczy- syn miał na pizza hut na parterze speaku up, fajny dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: orange- SPEAK UP 08.03.12, 13:41 dominikka18 napisała: > 60 minut nauki. Czy nawet 50zł;/ Może źle mnie zrozumiałaś ja liczyłam > miesięczne koszta korepetycji za 25zł/3x w tyg miesięcznie mi wychodziło 300. I > dlatego wolę przeznaczyć tę kasę na kurs w speak Up.Ale cena tutaj i tak jest > najmniejszym problemem. Bo jeśli kogoś stać to wybiera tę szkołę i nie narzeka > raczej chodzi o efektywność nauki. Korki to na pewno nie najlepsze rozwiązanie. Nie chodzi tylko o koszt, ale z nich można ewentualnie korzystać, jak się chodzi do liceum i ma się problem z językiem tam uczonym. Natomiast jako metoda nauki języka jako takiego, to tylko kurs. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP 08.03.12, 16:58 Co za brednie. Lektor uczacy w domu oczywiscie nie potrafi stworzyc i zrealizowac skutecznego programu nauki dla indywidualnego ucznia. Nie osmieszaj sie, juz i tak dla wszystkich jest oczywiste ze za posty wychwalajace szkola Ci placi. To sco robisz podchodzi pod spam i powinno byc zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
notabene23 Re: orange- SPEAK UP 19.07.09, 11:15 Ja się nie zgadzam z tymi opiniami. 2 miesiące temu zapisałem się na kurs do Speak Upa i jestem bardzo zadowolony. Przychodzę na kompy kiedy chcę, zajęcia indywidualne ustalam sobie jak mi się podoba, w grupie zazwyczaj 2 osoby a czasem nawet jedna. Konsultanci o Ciebie dbają... jest ok. Może i kurs jest trochę drogi, ale rozłożenie na raty dużo daje. A no i dostałem z umową kartę gwarancyjną że jak nie zdam poziomu to na ich koszt mogę powtarzać kurs :) No więc nie jest źle. I choć niektórzy lektorzy minęli się z powołaniem to w każdej szkole jest parę takich ziółek. Generalnie szkoła dla mnie na duży +. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_t6 Re: orange- SPEAK UP 05.07.09, 13:14 To, że kredyt jest nieoprocentowany, nie znaczy, że darmowy. Z pewnością są opłaty np. za uruchomienie, obsługę, itp. Ale ludzie myślą 0% czyli bez kosztów, niesłusznie. Poza tym Speak Up to krętacze, naciągacze, bo rozgadany Pan nie wspomina o "kredycie", lecz o zapłacie "przez bank", a to różnica. Mówi jedno, a do podpisania podaje zupełnie co innego. Poza tym w umowie nic nie ma o organizacji zajęć itp. a regulaminu też nie dają. SPEAK UP TO NACIĄGACZE I TYLE ! Firma zmienia nazwy-marki, niby dlaczego ? By nabijać w butelkę innych klientów, bo ich poprzednie szkoły mają zszargane opinie. Speak UP - naciągamy Was na kredyt! Odpowiedz Link Zgłoś
majkel96 Re: orange- SPEAK UP 29.08.09, 00:40 Witam, Proszę o wskazanie ile razy Speak-up zmienił markę w ciągu ostatnich 5 lat ? "Z pewnością" to Pannie widział umowy kredytowej, na której nie ma opłat za uruchomienie ani za obsługę. Regulamin jest wydawany automatycznie przy dokumentach zapisu. W załączonym obrazu widać jasno, że nikt nikogo nie naciąga. Napisane jest jak "krowie na granicy" KREDYT. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP 29.08.09, 10:05 To juz Orange jest Speak Upem 5 lat? No czas leci paniedzieju... Rzeczywiscie sukces jest. Ja uwazam ze tego typu szkola jest potrzebna-tyle ze duuzo taniej i bez przekretow i niedomowien-jak tu jedna zadowolona kursantka opisala dzialanie Speaka w sredniej wielkosci miescie-cena ok, usluga ok nie ma miejsca na przekrety bo szybko trzebaby sie zwinac. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2only Re: orange- SPEAK UP 05.11.10, 08:58 no przecież pisał tutaj już ktoś że prowizje itd pokrywa szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
amerikanische.heidelbeere Re: orange- SPEAK UP 10.05.12, 13:01 zgadzam się z przedmowczynia. lepiej wykupywać po 1 poziomie jeśli się wie, ze się ma niestabilna sytuacje zyciowa. poza tym kredytu wcale nie trzeba brac, można zaplacic wlasna gotowka. ja tak zrobiłam i nauka odbywala się gladko i przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czizass Re: orange- SPEAK UP 10.05.12, 16:26 zgadzam się z przedmówczynią. lepiej wykupywać po 1 poziomie jeśli się wie, ze się ma niestabilną sytuację zyciową. poza tym kredytu wcale nie trzeba brać, można zapłacić własną gotówką. ja tak zrobiłam i nauka odbywała się gładko i przyjemnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: orange- SPEAK UP 14.05.12, 12:28 czizass napisała: > zgadzam się z przedmówczynią. lepiej wykupywać po 1 poziomie jeśli się wie, ze > się ma niestabilną sytuację zyciową. poza tym kredytu wcale nie trzeba brać, mo > żna zapłacić własną gotówką. ja tak zrobiłam i nauka odbywała się gładko i przy > jemnie :) Nie rozumiem ludzi, którzy mając trudną sytuację biorą się za kredyty, większe wydatki. Tak nie należy postępować, ale jeżeli ktoś musi, to niech lepiej zapłaci po prostu gotówką. Odpowiedz Link Zgłoś
iizzii85 Re: SPEAK UP_naciagacze 31.07.09, 14:23 tak jak wiekszosc Was niestety dalam sie im naciagnac..teraz mam nauczke na cale zycie przez wlasna glupote......konsultant mowi swoje a w praktyce calkowcie inaczej...u mnie sytuacja wyglada tak zapisalam sie kikla miesiecy temu..niestety z przyczyn zdrowotnych rodzicow nie moglam uczesczac na zajeciach zglosilam to konsultantowi...powiedzial ze nie ma problemu..ze czas w ktorym nie uczeszczalam na zajecia bedzie doliczony do czasu mojego terminu zakonczenia kursu...zapomnial tylko wspomniec ze powinam napisac pismo odnosnie zastopowania kursu (jak to oni okreslaja)...Kiedy sytuacja rodzinna sie poprawila chcialm rozpoczac nauke, wiec zglosilam sie do osrodka a tam zaskoczenie...moj konsultant tam juz nie pracowal..i wszystkie moje pieniadze za nie uczeszczanie na zajecia przepadly, bo nie napisalam pisma!!!wiec jestem wscikla...odechcialo mi chodzenia na zajecia...jutro pisze pismo o rezygnacje i bede walczyc z nimi!!!nawet jak ma to sie ciagnac miesiacami!! Odpowiedz Link Zgłoś
erhaplusik Re: SPEAK UP_naciagacze 24.03.10, 00:03 Tak samo zapisałem się z żoną na kurs i tak samo obiecano mi możliwość rezygnacji bez konsekwencji. Niestety całość operacji po złożeniu rezygnacji wyniosła mnie ok 600zł plus policzono mi po 95 zł za każdą książkę. To przeszło najśmielsze oczekiwania. Odwoływać się nie ma od czego bo większość opłat to kara za zerwanie umowy kredytowej z bankiem bo szkoła umywa ręce totalnie. Wszyscy mieli nas w głębokim poważaniu łącznie z dyrektorem placówki w Katowicach. Stanowczo odradzam system nauki i kredytowania w Speak Up, myślę że we wszystkich miastach jest tak samo bo kredytu udzielają banki z całej Polski. Uważajcie bo wpłaconych pieniędzy nigdy nie odzyskacie, a bank będzie was straszył BIK-iem i odsetkami do czasu rozliczenia się szkoły z nimi. W naszym przypadku trwało to ponad miesiące przez co nadpłaciłem ponad 1200 zł, a tylko ok. 300 zł nam zwrócono. I nic nie można zrobić bo słów Pani Sylwi podczas wstępnego spotkania niestety nie nagrywałem. Szkoda nerwów ODRADZAM ODRADZAM ODRADZAM Odpowiedz Link Zgłoś
tengababa Re: SPEAK UP_naciagacze 13.12.10, 21:30 ludzie przeciez nikt Was nie zmusza do zapisania sie do tej szkoly!!! nie chcecie to szukacie czegos innego i tyle. poza tym wkurzacie sie ze dzwonia ze szkoly, a nie wkurzacie sie jak dzwonia do Was z jakimis zaproszeniami na prezentacje? Odpowiedz Link Zgłoś
majkel96 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 29.08.09, 00:11 Witam, Chciałbym wiedzieć w jaki sposób Speak-up naciąga ludzi. Nie podałeś żadnych informacji a rozsiewasz plotki ? Regulamin jest do przeczytania przy podpisywaniu umowy. Jeżeli chodzi o umowę - jakich inny rzeczy żądasz oprócz danych ucznia, rodzaju kursu, warunków umowy i rodzaju finansowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_t6 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 05.07.09, 13:04 UWAGA NA SPEAK UP - NACIĄGACZE !!!Tutaj znajdziecie fragment umowy a w niej KREDYT, który podpisując ją zobowiązujecie się zaciągnąć! Speak Up - Naciągają na KREDYT - kliknij a zobaczysz fragment umowy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dominikka18 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 07.07.09, 11:32 "Poza tym w umowie nic nie ma o organizacji zajęć itp. a regulaminu też nie dają" dostałam do przeczytania umowę, regulamin i wszelkie inne dokumenty i broszurki. Następnie otrzymałam to w teczce spakowane do domu i mogłam sobie na spokojnie przejrzeć. Mam wszystko i w każdej chwili mogę sięgnąć do regulaminu. Pisze tam do czego jestem zobowiązana, jakie mam prawa i obowiązki. Ja nie wiem może niesłusznie upieram się, że Speak Up jest uczciwa, ale mnie nie spotkało z ich strony nic co mogłabym uznać za nieuczciwe. Może w moim mieście jest wyjątek i naprawdę im zależy. Rozmawiałam z ludźmi z kursu z mojego i innego poziomu też są zadowoleni. Ale może w Warszawie rzeczywiście naciągają skoro się przejechaliście na tym. Ja jestem z innego miasta i chyba miałam szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 08.07.09, 12:02 A to niewykluczone. Piszesz ze to nieduze miasto-jesliby stosowli oszukancze praktyki byliby spaleni, takze staraja sie nie oszukiwac i oferowac rozsadne ceny. I to jest OK. W WArszawie przekretasy moga funkcjonowac dlugo, wielki obszar mnostwo ludnosci naplywowej, pazernosc na kase czyli naganianie o wiele wieksza. Moze speak up to pomysl na mniejsze miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2only Re: orange- SPEAK UP: nie polecam!! 05.11.10, 09:04 baba67 napisała: > A to niewykluczone. Piszesz ze to nieduze miasto-jesliby stosowli oszukancze > praktyki byliby spaleni, takze staraja sie nie oszukiwac i oferowac rozsadne > ceny. I to jest OK. > W WArszawie przekretasy moga funkcjonowac dlugo, wielki obszar mnostwo ludnosc > i > naplywowej, pazernosc na kase czyli naganianie o wiele wieksza. > Moze speak up to pomysl na mniejsze miasta? to tak nie działa... efekt domina słyszałeś [aś]? w Wawie mieszka więcej osób przez co potencjalna strata jest większa gdyby się to rozniosło. Mają więcej szkół niż 1. Ludność napływowa? Odpowiedz Link Zgłoś