charioteer1 21.02.13, 10:55 Po specjalistach od brzozy, po specjalistach od ewolucji, mamy specjaliste od portretow psychologicznych ze szczegolnym uwzglednieniem wampirologii. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kardla Re: Profesor a media 21.02.13, 11:31 Ciekawe co on tak naprawde powiedzial tabloidom... Ale profesorskie granie z tabloidami to zawsze igranie z ogniem, i szanowny profesor powinen o tym wiedziec. Odpowiedz Link
pfg Re: Profesor a media 21.02.13, 11:48 Pozwolę sobie powtórzyć komentarz, który zamieściłem pod tym artykułem: A mnie też w głowie układa się "uzasadniony portret psychologiczny" pana profesora: Kiedyś był gwiazdą mediów, dziś jest jakby nieco zapomniany, ale parcie na szkło ma nadal wielkie. Skoro więc SE poprosił go o opinię na temat Katarzyny W., chętnie jej udzielił, tym bardziej, że SE za to zapłacił. Teraz jest mu nieco głupio, ale nie z tego powodu, że zachowal się nieprofesjonalnie, tylko że dał się przyłapać. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: Profesor a media 21.02.13, 12:02 myślę, że masz rację, choć media nasycone są obecnie stadem psychologów, którzy mówią mniej więcej to samo (dla jasności - wcale nie bronię N., choć znam go z nieco lepszych jego czasów). Odpowiedz Link
pfg Re: Profesor a media 21.02.13, 12:28 Prof. N. to także subtelny esteta, wykazujący co prawda niechęć do osiedli robotniczych, ale cóż, pewnie usprawiedliwiają to wyżyny Parnasu, na których przebywa. Linka. Żeby nie było wątpliwości: Nowopowstające osiedla "deweloperskie" to jest koszmar, ale akurat argument N. jest, cóż, jak to ująć... - tej samej klasy, co ten z początku wątku. Odpowiedz Link
dala.tata Re: Profesor a media 21.02.13, 13:39 psychologow gadajacych od rzeczy jest w mediach duzo. jednak wydawaloby sie, ze profesor psychologii powinien sie umiec powstrzymac. co wiecej, Necki jest psychologiem spolecznym, a wypowiada sie w sprawach klinicznych. tym bardziej moglby sie powstrzymac, nie tylko dlatego, ze gada bzdury, ale rowniez dlatego, ze sie na tym nie zna. Niestety, psychologia jest nosna medialnie i pewnie pokusa, zeby dorobic, jest wieksza niz pokusa, zeby nie pieprzyc glupot. Odpowiedz Link
siedemlatwtybecie Re: Profesor a media 21.02.13, 16:07 Generalnie w mediach jest kilku profesorów/doktorów którzy gadają na każdy temat. Też zastanawiałem się jaki jest ich profil "psychologiczny". Czy uwielbiają być popularni? Czy chodzi o to, że znana gęba ma szanse na większą kasę u prywaciarza? Z drugiej strony, kompletna kaszanka to dziennikarze, dzwonią do mnie czasami, nawet z poważniejszych mediów niż fakt i SE i proszą o komentarze na jakiś temat całkowicie nie związany z moimi zainteresowaniami. I wcale nie przyjmują do wiadomosci, że człowiek nie chce, nie potrafi coś sensownego powiedzieć. Pan powie, cokolwiek! Albo: to niech Pan powie "to i tamto"!!! Odpowiedz Link