Dodaj do ulubionych

ANKETA_POMOCY!

17.05.13, 22:28
Witam serdecznie!
Jestem studentka V roku pedagogiki i prosze o pomoc w uzupelnieniu asnkiety potrzebnej do pracy mgr, potwwa to tylko 10 min a czas juz mnie goni!! Ankieta jest anonimowa, pozdawiam i dziekuje wszystkim z osobna z gory!!
A oto link: moje-ankiety.pl/respond-44717/sec-Rb94XBnC.html
Obserwuj wątek
    • dala.tata o ja ..... 17.05.13, 23:07
      ta ankieta przebija wszystkie dotychczasowe. jest rekordem swiata w kategorii na najglupsza ankiete w naukach spolecznych.
      • eeela Re: o ja ..... 17.05.13, 23:57
        Ach, Dala, jakie nielitościwe zdanie posiadasz na ten temat ;-)
        • dala.tata Re: o ja ..... 18.05.13, 00:08
          Wez sobie pyt 3. To jest pytanie typu, czypan uwaza, ze Higgslubil swoj bozon.... A skad ja mialbym wiedziec!? Pyt 5, ktore zawiera dwa pytania jest po prostu straszne. O nim esej mozna by napisac. Co ti znaczy jakie zwiazki sie doouszcza u znajimych? Przychodza prosic o zgode? Itd itd. To jest naprawde straszne!
          • eeela Re: o ja ..... 18.05.13, 00:15
            Ależ ja się z tobą zgadzam - nie znam się na ankietach, więc nie wiem, czy każda, którą nazywasz kolejnym rekordem, rzeczywiście nim jest, ale w przypadku tej to jest dość oczywiste nawet dla takiego laika jak ja ;-)
            • dala.tata Re: o ja ..... 18.05.13, 00:34
              Ta jest rekordem. To jest tak zle, ze trudno sie do tego odniesc na powaznie. Pomijam juz sens takich badan. co nam daje wiedza, ze ludzie mysla, ze malzenstwa sa zawierane bo cos tam. co nam daje wiedza, ze ludzie mysla na temat setek wyborow przez innych ludzi.

Ta ankieta jest po prostu przygotowana koszmarnie. Od szkolnych bledow jak zadawanie dwoch pytan w jednym, zadawanie pytan mylacych (autorka raz definiuje zwiazek nieformalny jako partnerski, a raz uznaje niefornalny za szerszy niz partnerski), do do bledow faktycznych. Komletna bzdura jest pytanie o 'legalizacje zwiazku' przez slub. O ile pamietam zycie na kocia lape nie jest nielegalne, wiec slub nie jest zadna legalizacja. Wreszcie dlaczego decyzja na zwiazek nieformalny ograniczona jest do wieku decydujacego?

A to wszystko podlane sosem taniego moralizowania, z malzenstwem jako tym dobrym wyborem. Dlaczego autorka pyta o przesuwanie decyzji o malzenstwie? dlaczego jest pytanie o to co daje maleznstwo, a nie ma o tym, co daje zwiazek nieformalny.

tu doslownie kazde pytanie jest tragedia naukowa. A autorka na dodatek uwaza ze jej instrument jest na tyle swietny, ze przedstawia sie z imienia i nazwiska. Zupelnie nie zwraca przy tym uwagi na to, ze wstep do ankiety jest bliski funkcjonalnemu analfabetyzmowi. Jak student V roku moze napisac:

Witam nazywam sie ....

bez zadnego znaku przestankowego?!?!?! Chyba kazde zdanie we wstepie zawiera albo blad jezykowy, albo faktyczny.

Dawno nie widzialem ankiety tak zlej. i od dzisiaj przestaje mowic o rekordach. Rekordzistke juz mamy. Autorka najgorszej ankiety zaprezetnowanej na DNUdo 16 maja 2013 jest autorka tego watku.
              • dala.tata PS 18.05.13, 00:49
                Musze jeszcze powiedziec, ze 'wies powyzej 200 tys. mieszkancow' jest po prostu urocza. Gdyby jeszcze tak autorka pisala 'tys.' bez kreseczki nad 's', to urokliwosc tych megawsi bylaby znacznie wyzsza.
                • spryciurka Re: PS 18.05.13, 04:06
                  Jak ja lubię te Pana komentarze.
                  Tym razem bardzo pracowicie potraktował Pan ankietę.
                  Na pytanie 3 może coś na podstawie obserwacji dałoby się powiedzieć, pytanie 5.- z odpowiedzi wynika, że ankietowani zakreślali obie odpowiedzi, a więc tolerują oba przypadki; znajomi nie muszą pytać mnie o zdanie co do formy związku, ale ja mogę dobierać znajomych wg. pewnych zasad.;
                  >ograniczona jest do wieku decydujacego? < jaki to wiek?;
                  >O ile pamietam zycie na kocia lape nie jest nielegalne, wiec slub nie jest zadna legalizacja<
                  " legalizacja
                  1. «urzędowe stwierdzenie wiarygodności»
                  2. «nadanie mocy prawnej, określonego statusu prawnego" - za 'kocią łapę ' dokumentu nie dają, a po ślubie tak.

>co nam daje wiedza, ze ludzie myślą, ze malzenstwa sa zawierane bo cos tam<,
                  to może socjolog by wyjaśnił. Jednak co miesiąc pojawiają się raporty CEBOS, przedstawiające opinię społeczeństwa na różne tematy (małżeństwa i związków partnerskich też).

• dala.tata Re: PS 18.05.13, 07:59
                    Ludzie nie obserwuja procesow spolecznych, pomijam, ze pytanie jest bez sensu: czesciej niz kto? nie zadaje sie 2 pytan w jednym, nie ma sensu dyskutowac o pyt 5, akceptuje znaczenie legalizacji i przenoszeodpowiedz do problemow z tania moralizacja.

Musze powiedziec, ze watpie, zeby socjolog nam wyjasnil. Ale posluchalbym chetnie.

Za mile slowo dziekuje :)
              • fajnytoster Re: o ja ..... 18.05.13, 00:52
                Prawdziwe kwiatki zaczynają się gdzieś po 20. pytaniu.
                A miejsce zamieszkania: "wieś powyżej 200 tys. mieszkańców" przebija wszystko :)
                • sendivigius Re: o ja ..... 18.05.13, 09:47
                  fajnytoster napisał:

> A miejsce zamieszkania: "wieś powyżej 200 tys. mieszkańców" przebija wszystko :

Wszystko w porzadku. Ankieterka jest z Krakowa i chodzi jej o Warszawe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka