klamczuchosiedlowy 09.03.17, 16:27 fakty.interia.pl/polska/news-policja-zatrzymala-dwoch-pracownikow-agh,nId,2366058 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aok3 Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 16:44 Mam nadzieje, że to nie koledzy naszego prof. Mariana. Byłoby mi troche smutno, ale z drugiej strony nie powinien kupować tego nowego mercedesa, bo to wszystkich kolegów z CK raziło. Odpowiedz Link
profesor_marian Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 20:09 to od prof. Cześka, ja piastuję, zasiadam i namaszczam w zgodzie z przepisami! Odpowiedz Link
zitterbewegung Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 17:16 Sprawa dotyczy wydziału zarządzania katedry badań operacyjnych Piotra Ł. i Tadeuza S. www.prokuratura.legnica.pl/pliki/akt801.pdf Odpowiedz Link
aok3 Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 17:20 ale jest tam także Adam J. z Politechniki UWr Odpowiedz Link
trzy.14 Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 22:59 zitterbewegung napisał: > Sprawa dotyczy wydziału zarządzania katedry badań operacyjnych Piotra Ł. i Tadeuza S. Znaczy się, DZIEKANA wydziału i profesora zwyczajnego AGH? Odpowiedz Link
mch64 Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 23:16 Dla mnie te zarzuty dla Dziekana nie są sprawiedliwe, to bardzo uczciwy człowiek. Prof. Janiak zmarł to muszą dalej mieć uzasadnienie do prowadzenia tej sprawy??? Dlaczego nie postawili zarzutów wcześniej? Sprawa toczy się już kilka lat... Człowieka zniszczyć bardzo łatwo. Jak miał sprawdzać, że prof. Janiak rozlicza te same artykuły też w innych grantach? Nie wydawałbym wyroków przed decyzją sądu, choć czasy teraz są jakie są... Odpowiedz Link
zitterbewegung Re: prokurator zamiast recenzenta 10.03.17, 00:01 Przeszukania miały miejsce na wiosnę w AGH, w wakacje Comarch. Pół roku po wakacjach zarzuty. Czy to jest podejrzanie późno, nie wiem. Odpowiedz Link
dobrycy Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 19:02 No. Ciekawe kiedy władza wpadnie na powołanie policji grantowej (nie granatowej) która w każdej chwili mogłaby kontrolować realizację grantu. NCN to koło 1mld a NCBiR chyba z 3 razy tyle, wiec za jakiś 1% możnaby powołać taką instytucje która by wszystko kontrolowała co na pewno zapobiegło by wypatrzeniom! Odpowiedz Link
kragon Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 19:19 ... a wypaczenia by sobie dalej rozkwitaly.... Odpowiedz Link
bozenka.od.sapu Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 21:17 Fala kontroli umów cywlinoprawnych (zdaje się z ramienia NCN) była u nas mw rok temu, pewnie zaraz będzie kolejna... Wyczuwam nowe formularze i gmeranie po SAPach. Odpowiedz Link
piotrek786 Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 22:12 Gdyby tak do zarzutów podejść literalnie to kisiel w majtusiach ma pokaźna część środowiska.. Odpowiedz Link
dobrycy Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 23:27 Po części zamówienia publiczne, po części patologia uczelniana gwarantuje że na każdego kierownika kilku grantów pewnie znalazłby się hak. Odpowiedz Link
mch64 Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 23:32 O ile mi wiadomo to był pierwszy grant Dziekana jako kierownika i w tych wrocławskich nie uczestniczył. Można to przecież sprawdzić. Czy nie robią z niego kozła ofiarnego? Wiem, że może być uwikłany ale nie jest to oczywiste jak w przypadku ludzi z PWr. Odpowiedz Link
trzy.14 Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 23:34 dobrycy napisał: > Po części zamówienia publiczne, po części patologia uczelniana gwarantuje że na > każdego kierownika kilku grantów pewnie znalazłby się hak. Hak jest prosty jak drut: założę się, że większość rozlicza tymi samymi pracami granty NCN i statut. Tymczasem w umowach z NCN jest klauzula jawnie zabraniająca podwójnego finansowania. Zarzut nieco dęty (a może nieznajomość przepisów zbyt powszechna), ale jeśli ktoś chce znaleźć paragraf,... Odpowiedz Link
js.c Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 23:41 No i bardzo by dobrze było, gdyby ten wątek pociągnięto. To ważna sprawa, a raczej nie widać dążności do jej uregulowania w ramach "środowiska naukowego". Odpowiedz Link
zitterbewegung Re: prokurator zamiast recenzenta 10.03.17, 00:00 Ja bym chcial zauwazyc, ze przeszukania objely wiele firm informatycznych, miedzy innymi IBM i Comarch. Zreszta w katalogu zarzutow sa przerozne rzeczy, nie jednorazowe drobiazgi. Odpowiedz Link
zitterbewegung Re: prokurator zamiast recenzenta 09.03.17, 23:34 A bo to w IBS PAN nie było takiej afery? To jest wlasnie reszta tej czesci srodowiska. Odpowiedz Link
kragon Re: prokurator zamiast recenzenta 10.03.17, 06:47 Jeszcze jest cala rzesza tej spoldzielni na politechnice poznanskiej... Odpowiedz Link