29.05.17, 00:27
Śmieciowe czasopisma potrafią zaskoczyć. Wczoraj po raz drugi dostałem wiadomość, którą podpisał niejaki Prof. Dr. Franciszed Burdan. Tak, Franciszed. Zaciekawiony zajrzałem na stronę czasopisma o dźwięcznej nazwie Global Journal of Anthropology Research, wydawanego przez Cosmos Scholars Publishing House. I dowiedziałem się, że czasopismo co prawda nie jest indeksowane przez DOAJ i ISI, ale za to przez DAIJ i SIS. I oczywiście przez WorldCate (pewnie skrót od WorldCatherine).

www.cosmosscholars.com/journals/2017-05-01-06-53-46/global-journal-of-anthropology-research
Jeśli tu Prof. Dr. Franciszed Burdan zagląda, mam sugestię, żeby zmienić nazwę czasopisma na bardziej adekwatną - Intergalactic Bubble Journal of Anthracology Research. No i koniecznie trzeba zaprosić prof. Mariana do Rady Redakcyjnej.
Obserwuj wątek
    • pan.toranaga Re: kosmos 29.05.17, 09:08
      >koniecznie trzeba zaprosić prof. Mariana do Rady Redakcyjnej.

Być może sam prof. Marian podszywa się pod prof. Franciszda.
    • trzy.14 Re: kosmos 29.05.17, 17:34
      ISI + SIS = ISIS
      • klamczuchosiedlowy Re: kosmos 29.05.17, 22:51
        wcale to nie takie nieprawdopodobne, że predatory journals są częścią systemu finansowania nielegalnych przepływów pieniężnych pod przykrywką prawa do wolności badań naukowych
    • zwyczajny Re: kosmos 17.06.17, 04:48
      UW realizuje kierunek, gdzie można zdobyć profesję 'kosmiczną' :-),
      oprócz zwykłej ziekmskiej geofizyki i geologii można studiować połączony kierunek:
      "Geofizyka w geologii"

gwg.uw.edu.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka