19.02.23, 19:06
Z okazji dnia nauki polskiej składam wszystkim naukowcom polskim życzenia aby ich marzenia się spełniły, aby mieli dużo punktów (ci którzy wierzą w wizję nauki jako gry super mario albo giana sisters), aby mieli dużo pieniędzy (to ci przyziemni, bez poczucia misji), grantów (wiadomo, że miarą naukowca jest to ile wydoi z podatnika), odkryć niebieskiego lasera, grafena, baterii słonecznej na perowskicie, komputera lepszego niż K202 i lekarstwa na raka (a przynajmniej umięjetności generowania modnych buzzwordów do dojenia pieniedzy z naiwnych i pozyskiwania doktorantów, czyli rozbudowy piramidki ala amway). Profesor dalatata z 10 lat temu napisał, ze nauka polska wtedy
była najsilniejsza, ale to nie prawda. Nauka polska rośnię w siłę, a ludziom żyje się dostatniej (niektórym) o czym świadczy fakt że od niedawna mamy dzień nauki polskiej.

Obserwuj wątek
    • pan.toranaga Re: Życzenia 19.02.23, 19:51
      Dziękuję Ci, poczciwy Dobrycy. Gdyby nie ta informacja mój humor w ten niedzielny wieczór byłby dużo gorszy. A tak opiłem ten radosny dla nas dzień. Na zdrowie, za naukę!
    • sendivigius Re: Życzenia 20.02.23, 14:16
      dobrycy napisał:

> Z okazji dnia nauki polskiej składam wszystkim naukowcom polskim życzenia aby i
      > ch marzenia się spełniły, aby mieli dużo punktów (ci którzy wierzą w wizję nauk
      > i jako gry super mario albo giana sisters), aby mieli dużo pieniędzy (to ci prz
      > yziemni, bez poczucia misji), grantów (wiadomo, że miarą naukowca jest to ile w
      > ydoi z podatnika), odkryć niebieskiego lasera, grafena, baterii słonecznej na p
      > erowskicie, komputera lepszego niż K202 i lekarstwa na raka (a przynajmniej umi
      > ęjetności generowania modnych buzzwordów do dojenia pieniedzy z naiwnych i pozy
      > skiwania doktorantów, czyli rozbudowy piramidki ala amway). Profesor dalatata z
      > 10 lat temu napisał, ze nauka polska wtedy
      > była najsilniejsza, ale to nie prawda. Nauka polska rośnię w siłę, a ludziom ży
      > je się dostatniej (niektórym) o czym świadczy fakt że od niedawna mamy dzień na
      > uki polskiej.
      >

Punkt, Dobrycy polega na tym ze to jest problem ogolnoswiatowy (a przynajmniej swiata bialego czlowieka) - tyle ze nim gruby (USA) schudnie to chudy zdechnie. Bo gruby i duzy jest na tyle duzy ze ma dodatkowe lapki, dodatkowe glowy i pelna sakiewke, wiec jakos sie przepoczwarzy. Chydy nasladujac grubego musi zdechnac, aby dopiero sie odrodzic przez import lub reinplantację. A mialby szanse przezycia gdyby chodzil na wlasnych nogach i swoja droga.
      • dobrycy Re: Życzenia 20.02.23, 19:20
        sendivigius napisał:

>
        > Punkt, Dobrycy polega na tym ze to jest problem ogolnoswiatowy (a przynajmniej
        > swiata bialego czlowieka) - tyle ze nim gruby (USA) schudnie to chudy zdechnie.
        > Bo gruby i duzy jest na tyle duzy ze ma dodatkowe lapki, dodatkowe glowy i pel
        > na sakiewke, wiec jakos sie przepoczwarzy. Chydy nasladujac grubego musi zdechn
        > ac, aby dopiero sie odrodzic przez import lub reinplantację. A mialby szanse pr
        > zezycia gdyby chodzil na wlasnych nogach i swoja droga.

To prawda i mam nadzieję że u nas nastąpi opamiętanie.
        Btw słyszałem, że w USA Polaków nie klasyfikują do białych, jest to prawda?
        • dobrycy Re: Życzenia 20.02.23, 19:30
          W sumie tutaj też jest ciekawe
          www.youtube.com/watch?v=X4MU0lw1YvU
          wiem, że w stanach są polish jokes, są popularne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka