Dodaj do ulubionych

Matematycy

30.08.06, 13:43
Miejsce dla Was:)
Obserwuj wątek
    • ollo1111 Re: Matematycy 31.08.06, 15:44
      Witam, jestem matematykiem, czy jest ktoś jeszcze???
    • aedo Re: Matematycy 31.08.06, 18:45
      Jeszcze ja:)
      • 44i Re: Matematycy 02.09.06, 13:17
        Ja też.
        • anna.m.nowak Re: Matematycy 15.09.06, 17:26
          bezrobotna
      • oliwija Witam 03.10.07, 21:11
        pisze pierwszy raz z nadzieja ze mi ktos pomoze. szukam cwiczen z
        działu ułamki zwykle i dziesietne dla podstawówki. najlepiej takie
        rozne od łatwiutkich do bardzo trudnych i cwiczen z liczb
        calkowitych tuch z plusem i minusem oraz wymirnych. prosze jesli cos
        tkiaego macie przeslijcie na maila gazetowego:)
        dzieki
    • ollo1111 Re: Matematycy 02.09.06, 23:24
      Na jakich podręcznikach pracujecie? ja na WSiP-owskim w gimnazjum
      • 44i Re: Matematycy 03.09.06, 19:36
        Matematyka z plusem-Gdańskie Wyd.Ośw.- gimnazjum
        • aedo Re: Matematycy 03.09.06, 20:25
          Tak jak ja. Przedtem pracowałam też na GWO, tyle, że w SP.
      • evel_m Re: Matematycy 05.12.06, 20:21
        Ja pracuje na Matematyce krok po Kroku, nie podoba mi sie ta książka, ale nie moge zmienic narazie, bo nie wiem, czy w ogóle nie zmienię zawodu:)
      • aganycz1 Re: Matematycy 12.01.07, 16:25
        Pracuje w ponadgimnazjalnej zawodowej i technicznej. do zawodówki mam Operona a
        do tech Pazdro. Niestety dla maturzystów brak naprawde dobrej książki:(
        A z czego Wy przygotowujecie maturzystów?
    • aga7721 Re: Matematycy 05.09.06, 11:42
      Witam !!
      Matematyka w gimnazjum, w chwili obecnej na zwolnieniu.
      • mat_ang Re: Matematycy 08.09.06, 15:29
        W podstawówce. Matematyka 2001.
    • jolzeid Witam wszystkich!!! 09.12.06, 22:54
      Pracuję na 2001 w Gimnazjum
      • justyha1 Re: Witam wszystkich!!! 16.05.07, 20:07
        jak się pracuje, w gimn na 2001, ja to mam ale w SP, w ginm jest mat z Plusem
        • jolzeid Re: Witam wszystkich!!! 17.05.07, 08:43
          W miarę dobrze, tym bardziej, że teraz jest poprawione wydanie i przemieszali
          treści z 3 klas - inaczej rozłożyli materiał.
    • evel_m Praca mgr o wyrażeniach algebraicznych 28.12.06, 11:52
      Witam wszystkich matematyków, jestem w trakcie pisania pracy mgr, jeszcze nie mam dokladnie sprecyzowanego tematu, ale bede pisac o wyrazeniach algebraicznych, chcialabym prosic Was o pomoc, czy moglibyscie napisac moze znacie jakias ciekawa literature lub gdzie moge cokolwiek znalezc na ten temat, z gory dziekuje.
    • aganycz1 Rozkład materiału w zawodowej - pomocy! 24.04.07, 00:23
      Witam. może to już musztarda po obiedzie, ale na przyszly rok jak znalazł przyda
      mi się wasza rada. Uczę w zawodówce w klasach dla młodocianych pracowników. Mój
      problem polega na tym, że w trakcie roku uczniowie miesiąc czasu spędzają na
      kursach np w cechu. Były by to miesięczne praktyki, gdyby nie to, że klasa jest
      podzielona na 5 grup i każda z nich zaczyna w innym terminie te kursy, a nawet
      dokładnie, jedni wracają a wtedy dopiero idą inni. I co ja mam biedna zrobić,
      powtarzać 5 razy to samo, przecież to cały semestr straty. Kontynuować, jak,
      każdy kto uczy matmy wie, że materiał jest tak ułożony, że nie sopsób ominąć
      czegoś w obrębie jednego działu.
      przepraszam, ze tak sie rozpisałam. pomóżcie błagam. W przyszłym roku mam mieć
      nie jedną taką klasę ale aż 3. Teraz cuda wyczyniam. nawet czasem kosztem mojego
      wolnego czasu. Ale w przyszłym roku nie będę mogła poświęcać 3 klasom
      dodatkowych ekstra 3 godzin w tygodniu. Miał ktoś ten problem?? jak go rozwiązał?
      Pozdrawiam. ambitna Aga
      • aganycz1 Re: Rozkład materiału w zawodowej - pomocy! 10.05.07, 22:37
        Jest tutaj jakiś matematyk?? Pomóżcie. Jestem dopiero stażystką, a w szkole nie
        mam kogo sie spytać. konkretnir chodzi mi o 2 i 3 klasę zawodową w 3 letnim
        cyklu nauczania. Uczę obeznie z Operona.
        proszę pomóżcie
    • grzesasia Re: Matematycy 23.05.07, 08:56
      witajcie
      pracuje w szkole średniej, technikum i szkoła zawodowa :)
      osobiście pracuje na wielu podręcznikach ale oficjalnie to Nowa Era i WSiP :)
      bardzo dobre :)
    • aganycz1 Re: Matematycy 06.07.07, 17:18
      witam. wiem, że już są wakacje, chcemy odpocząć od pracy a nie odpowiadać na
      posty niedoświadczonych nauczycieli. Mam jednak prośbę, jakby pojawił się tu
      matematyk, taki uczący w zawodówce, a najlepiej w klasach dla młodocianych
      pracowników. Proszę żeby napisał mi jak rozwiązał by problem rozkładu materiału,
      jeśli klasa jest podzielona na 4 grupy kursowe i każda grupa w innym terminie
      odbywa kurs.
      Bardzo mi na tym zależy.
      Pozdrawiam. Agnieszka
      • grzesasia Re: Matematycy 09.07.07, 19:58
        To jest trudne do organizacji...staram sie isc wtedy wolno z materialem albo na
        ostatni czas-jak jest cala klasa miec sprawdzian lub byc po nim. Dobre są też
        lekcje powtorzeniowe z minionego materialu i takie rozne inne prace, ktore moze
        zainteresuja uczniow....szczegolnie chlopakow bo z nimi ceizko. Krzyzowki,
        rebusy....
        • aganycz1 Re: Matematycy 13.07.07, 17:04
          w moim przypadku będzie to trudne, tym bardziej, że kurs jednej grupy trwa
          miesiąc, a ja mam tylko godzinę w tygodniu. Wolno też nie powinnam iść, bo
          materiału dużo, a lekcji mało. Dodam, że np trzecie klasy kończą już przed
          połową czerwca, czyli w czerwcu zostaje raptem jeden tydzień. Na razie radziłam
          sobie dodatkowymi godzinami dla grup kursowych - oczywiście po lekcjach. Teraz
          też mi przyjdzie to robić :( a do tego dodatkowe dla maturzystów, wyrównawcze
          dla pierwszaków.
          Jakby ktoś miał kiedyś styczność z takim problemem czekam na sugestie.
          aga
          • grzesasia Re: Matematycy 13.07.07, 21:39
            ja ucze w takich klasach i wiem ile maja godzin, kiedy koncza 3 klasy i jak
            reszta klasy chodzi jak inni sa na kursie....
            mialam taka klase, ze zostawaly 2 osoby i jakos radzilam...a byla to dwuletnia
            zawodowka...
            • venilia Re: Matematycy 04.08.07, 18:27
              matematyków proszę o pomoc!
              sensamilla 04.08.07, 12:55 + odpowiedz

Witam, dostałam swoja pierwszą pracę - w szkole podstawowej (naucz.
              matematyki) - będę tam jedynym matematykiem i polecono mi na początku zrobić
              sprawdziany w klasie 4-6 aby sprawdzic co dzieciaki potrafią a czego nie (aby
              w razie końca roku lub egzaminu po 6-klasie mieć podkładkę że to nie tylko
              moja wina że mają słabą wiedzę-braki). I tu mam problem - nie orientuje sie
              dobrze, co taki uczeń na początku roku już wiedzieć powinien (podstawy) a co
              nie. I tutaj mam wielką prośbę - czy ktoś mógłby pomóc mi w skonstruowaniu
              takiego sprawdzianu? Może ktos ma juz gotowe, ewentualnie zadania, albo choć
              przykłady jakie zadania umieścić w takim sprawdzianie... Nie chcę "na własną
              rękę" wymyśleć coś, co dla dzieci będzie czarną magią... A doświadczenia
              niestety nie mam... :-(

Ktoś z was może robi lub robił takie sprawdziany..? Kiedy najlepiej go
              przeprowadzic? Już w pierwszym tygodniu szkoły czy to zbyt "brutalne" ?:-)
              Pozdrawiam i z góry dziękuję (jeśli ktoś ma jakieś materiały to proszę na
              mlagowska@wp.pl - będę wdzięczna)

Marta
              • grzesasia Re: Matematycy 28.05.08, 12:22
                poszukuje pracy klasowej dla ucznia 1 klasy technikum z funkcji liniowej...
                ma reke w gipsie i to prawa...i na nieszczescie jest praworeczny...
                nie pisze ta reka i nie mam pomyslu na sprawdzian...ewentualnie test wyboru..
                a ma zagrozenie wiec to moze uratowac przed ocena ndst...

pomozcie...
    • venilia Re: Matematycy 01.12.08, 22:49
      Mateatycy - pomocy!
      aedo 01.12.08, 18:14 Odpowiedz
      Czy ma ktoś plan wynikowy do szkoły podstawowej (najlepiej
      MATEMATYKA 2001) z uwzględnieniem ścieżek edukacyjnych?
      Ja mam plany bez ścieżek, a muszę to uzupełnić jak najszybciej.
      Jeśli ktoś mógłby mi pomóc, będę bardzo wdzięczna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka