ollo1111 Re: Matematycy 31.08.06, 15:44 Witam, jestem matematykiem, czy jest ktoś jeszcze??? Odpowiedz Link
oliwija Witam 03.10.07, 21:11 pisze pierwszy raz z nadzieja ze mi ktos pomoze. szukam cwiczen z działu ułamki zwykle i dziesietne dla podstawówki. najlepiej takie rozne od łatwiutkich do bardzo trudnych i cwiczen z liczb calkowitych tuch z plusem i minusem oraz wymirnych. prosze jesli cos tkiaego macie przeslijcie na maila gazetowego:) dzieki Odpowiedz Link
ollo1111 Re: Matematycy 02.09.06, 23:24 Na jakich podręcznikach pracujecie? ja na WSiP-owskim w gimnazjum Odpowiedz Link
aedo Re: Matematycy 03.09.06, 20:25 Tak jak ja. Przedtem pracowałam też na GWO, tyle, że w SP. Odpowiedz Link
evel_m Re: Matematycy 05.12.06, 20:21 Ja pracuje na Matematyce krok po Kroku, nie podoba mi sie ta książka, ale nie moge zmienic narazie, bo nie wiem, czy w ogóle nie zmienię zawodu:) Odpowiedz Link
aganycz1 Re: Matematycy 12.01.07, 16:25 Pracuje w ponadgimnazjalnej zawodowej i technicznej. do zawodówki mam Operona a do tech Pazdro. Niestety dla maturzystów brak naprawde dobrej książki:( A z czego Wy przygotowujecie maturzystów? Odpowiedz Link
aga7721 Re: Matematycy 05.09.06, 11:42 Witam !! Matematyka w gimnazjum, w chwili obecnej na zwolnieniu. Odpowiedz Link
justyha1 Re: Witam wszystkich!!! 16.05.07, 20:07 jak się pracuje, w gimn na 2001, ja to mam ale w SP, w ginm jest mat z Plusem Odpowiedz Link
jolzeid Re: Witam wszystkich!!! 17.05.07, 08:43 W miarę dobrze, tym bardziej, że teraz jest poprawione wydanie i przemieszali treści z 3 klas - inaczej rozłożyli materiał. Odpowiedz Link
evel_m Praca mgr o wyrażeniach algebraicznych 28.12.06, 11:52 Witam wszystkich matematyków, jestem w trakcie pisania pracy mgr, jeszcze nie mam dokladnie sprecyzowanego tematu, ale bede pisac o wyrazeniach algebraicznych, chcialabym prosic Was o pomoc, czy moglibyscie napisac moze znacie jakias ciekawa literature lub gdzie moge cokolwiek znalezc na ten temat, z gory dziekuje. Odpowiedz Link
aganycz1 Rozkład materiału w zawodowej - pomocy! 24.04.07, 00:23 Witam. może to już musztarda po obiedzie, ale na przyszly rok jak znalazł przyda mi się wasza rada. Uczę w zawodówce w klasach dla młodocianych pracowników. Mój problem polega na tym, że w trakcie roku uczniowie miesiąc czasu spędzają na kursach np w cechu. Były by to miesięczne praktyki, gdyby nie to, że klasa jest podzielona na 5 grup i każda z nich zaczyna w innym terminie te kursy, a nawet dokładnie, jedni wracają a wtedy dopiero idą inni. I co ja mam biedna zrobić, powtarzać 5 razy to samo, przecież to cały semestr straty. Kontynuować, jak, każdy kto uczy matmy wie, że materiał jest tak ułożony, że nie sopsób ominąć czegoś w obrębie jednego działu. przepraszam, ze tak sie rozpisałam. pomóżcie błagam. W przyszłym roku mam mieć nie jedną taką klasę ale aż 3. Teraz cuda wyczyniam. nawet czasem kosztem mojego wolnego czasu. Ale w przyszłym roku nie będę mogła poświęcać 3 klasom dodatkowych ekstra 3 godzin w tygodniu. Miał ktoś ten problem?? jak go rozwiązał? Pozdrawiam. ambitna Aga Odpowiedz Link
aganycz1 Re: Rozkład materiału w zawodowej - pomocy! 10.05.07, 22:37 Jest tutaj jakiś matematyk?? Pomóżcie. Jestem dopiero stażystką, a w szkole nie mam kogo sie spytać. konkretnir chodzi mi o 2 i 3 klasę zawodową w 3 letnim cyklu nauczania. Uczę obeznie z Operona. proszę pomóżcie Odpowiedz Link
grzesasia Re: Matematycy 23.05.07, 08:56 witajcie pracuje w szkole średniej, technikum i szkoła zawodowa :) osobiście pracuje na wielu podręcznikach ale oficjalnie to Nowa Era i WSiP :) bardzo dobre :) Odpowiedz Link
aganycz1 Re: Matematycy 06.07.07, 17:18 witam. wiem, że już są wakacje, chcemy odpocząć od pracy a nie odpowiadać na posty niedoświadczonych nauczycieli. Mam jednak prośbę, jakby pojawił się tu matematyk, taki uczący w zawodówce, a najlepiej w klasach dla młodocianych pracowników. Proszę żeby napisał mi jak rozwiązał by problem rozkładu materiału, jeśli klasa jest podzielona na 4 grupy kursowe i każda grupa w innym terminie odbywa kurs. Bardzo mi na tym zależy. Pozdrawiam. Agnieszka Odpowiedz Link
grzesasia Re: Matematycy 09.07.07, 19:58 To jest trudne do organizacji...staram sie isc wtedy wolno z materialem albo na ostatni czas-jak jest cala klasa miec sprawdzian lub byc po nim. Dobre są też lekcje powtorzeniowe z minionego materialu i takie rozne inne prace, ktore moze zainteresuja uczniow....szczegolnie chlopakow bo z nimi ceizko. Krzyzowki, rebusy.... Odpowiedz Link
aganycz1 Re: Matematycy 13.07.07, 17:04 w moim przypadku będzie to trudne, tym bardziej, że kurs jednej grupy trwa miesiąc, a ja mam tylko godzinę w tygodniu. Wolno też nie powinnam iść, bo materiału dużo, a lekcji mało. Dodam, że np trzecie klasy kończą już przed połową czerwca, czyli w czerwcu zostaje raptem jeden tydzień. Na razie radziłam sobie dodatkowymi godzinami dla grup kursowych - oczywiście po lekcjach. Teraz też mi przyjdzie to robić :( a do tego dodatkowe dla maturzystów, wyrównawcze dla pierwszaków. Jakby ktoś miał kiedyś styczność z takim problemem czekam na sugestie. aga Odpowiedz Link
grzesasia Re: Matematycy 13.07.07, 21:39 ja ucze w takich klasach i wiem ile maja godzin, kiedy koncza 3 klasy i jak reszta klasy chodzi jak inni sa na kursie.... mialam taka klase, ze zostawaly 2 osoby i jakos radzilam...a byla to dwuletnia zawodowka... Odpowiedz Link
venilia Re: Matematycy 04.08.07, 18:27 matematyków proszę o pomoc! sensamilla 04.08.07, 12:55 + odpowiedz Witam, dostałam swoja pierwszą pracę - w szkole podstawowej (naucz. matematyki) - będę tam jedynym matematykiem i polecono mi na początku zrobić sprawdziany w klasie 4-6 aby sprawdzic co dzieciaki potrafią a czego nie (aby w razie końca roku lub egzaminu po 6-klasie mieć podkładkę że to nie tylko moja wina że mają słabą wiedzę-braki). I tu mam problem - nie orientuje sie dobrze, co taki uczeń na początku roku już wiedzieć powinien (podstawy) a co nie. I tutaj mam wielką prośbę - czy ktoś mógłby pomóc mi w skonstruowaniu takiego sprawdzianu? Może ktos ma juz gotowe, ewentualnie zadania, albo choć przykłady jakie zadania umieścić w takim sprawdzianie... Nie chcę "na własną rękę" wymyśleć coś, co dla dzieci będzie czarną magią... A doświadczenia niestety nie mam... :-( Ktoś z was może robi lub robił takie sprawdziany..? Kiedy najlepiej go przeprowadzic? Już w pierwszym tygodniu szkoły czy to zbyt "brutalne" ?:-) Pozdrawiam i z góry dziękuję (jeśli ktoś ma jakieś materiały to proszę na mlagowska@wp.pl - będę wdzięczna) Marta Odpowiedz Link
grzesasia Re: Matematycy 28.05.08, 12:22 poszukuje pracy klasowej dla ucznia 1 klasy technikum z funkcji liniowej... ma reke w gipsie i to prawa...i na nieszczescie jest praworeczny... nie pisze ta reka i nie mam pomyslu na sprawdzian...ewentualnie test wyboru.. a ma zagrozenie wiec to moze uratowac przed ocena ndst... pomozcie... Odpowiedz Link
venilia Re: Matematycy 01.12.08, 22:49 Mateatycy - pomocy! aedo 01.12.08, 18:14 Odpowiedz Czy ma ktoś plan wynikowy do szkoły podstawowej (najlepiej MATEMATYKA 2001) z uwzględnieniem ścieżek edukacyjnych? Ja mam plany bez ścieżek, a muszę to uzupełnić jak najszybciej. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc, będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link