azi81 07.04.10, 21:25 Właśnie zaczynam zabawe z Decoupage.czy mozecie dac jakies rady wskazówki? A moze wiecie gdzie we Wroclawiu sa jakies niedrogie/bezpłatne kursy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nnnnnnnn Re: Zaczynam.Prosze o rady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 23:19 Przesiądź się na większe forum bo to jest mało popularne. www.decoupageforum.bb4u.pl Lub inne , sprawdź liczbę postów i liczbę zarejestrowanych osób oraz daty ostatnich postów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Zaczynam.Prosze o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 11:16 Tu znajdziesz wszystko włącznie z kursami obrazkowymi.Warto się zalogować,sama zobaczysz :) www.decoupageforum.bb4u.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahkoscian Re: Zaczynam.Prosze o rady IP: *.101.211.91.static.bait.pl 09.05.10, 19:11 czy decoupage można "nauczyć się" samemu? z pomocą internetu np.? Zdolności manualne jakieś mam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Zaczynam.Prosze o rady 09.05.10, 19:24 Jak sie chce, to sie wszystko da, tyle, ze czasem kosztuje to wiecej czasu i wiecej eksperymentow, choc to ostatnie ma i swoje dobre strony;) Sama nauczylam sie wszystkiego z forum "piekne ozdoby wlasnorecznie" i czytajac komenbtarze na "rekodziele i ozdobach", zwlaszcza w watkach archiwalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahkoscian Re: Zaczynam.Prosze o rady IP: *.101.211.91.static.bait.pl 09.05.10, 19:42 :) tak, domyślam się - błędy mogą być kosztowne :) nie wiem do końca, czy decoupage mógłby mnie wciągnąć, bo prace, które oglądam nie są w moim klimacie - a wybór serwetek - ograniczony i narzuca w duzej mierze styl; wszystko takie cukierkowe i słodkie... rzeczywiście podstawy (nakładanie farb, obrazków - technika) - potrzebne... ale jak zobaczyłam w Empiku "Pudełko na biżuterię krok po kroku" technika decoupage-podobną to nie chcę płacić 250 PLN za dzień szkolenia, jeśli nie wiem czy to dla mnie... zatem szukam darmowych pokazów ;) tijgertje, dzięki za info :-) pozdr. A Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Zaczynam.Prosze o rady 10.05.10, 10:00 ahkoscian napisał(a): nie wiem do końca, czy decoupage mógłby mnie wciągnąć, bo prace, które oglądam > nie są w moim klimacie - a wybór serwetek - ograniczony i narzuca w duzej mierz > e > styl; wszystko takie cukierkowe i słodkie... Aaa, tu sie mylisz;) decoupage to SPOSOB ozdabiania, polegajacy na naklejeniu motywu i wtopieniu go lakierem, wszelkie cieniowania, kraki i postarzenia to techniki towarzyszace i czy efekt bedzie slodki czy nie, to juz tylko od ciebie zalezy;) Poprzegladaj archiwum fotoforum "rekodzielo i ozdoby", zobaczysz, ze decoupage mozna rowniez wkomponowac do nowoczesnych i wcale nie slodkich wnetrz;) Cos wybitnie antyslodkiego zaprezentowala kiedys Greglis: fotoforum.gazeta.pl/72,2,1111,64691501,64730081.html Sama niewiele z "roziszkami" robilam, zobacz moja galerie. Dla "nowoczesnych" znajomych zrobilam np takie krzeselko (teraz musze zaczac dlubac 2 do kompletu dla mlodszego brata albo siostry): fotoforum.gazeta.pl/72,2,1111,82343989,82343989.html tego tez bym do slodyczy nie zaliczyla: fotoforum.gazeta.pl/72,2,1111,50971574,50971574.html Przemagluj forum, naprawde warto i nie boj sie prob:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahkoscian Re: Zaczynam.Prosze o rady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 15:23 dziękuję, tijgertje :) krzesełko - rewelacja! i zarazem przekonujące :) A Odpowiedz Link Zgłoś
esmolny Re: Zaczynam.Prosze o rady 12.05.10, 22:15 a może internetowe kursy ? zobacz na blogu ! Odpowiedz Link Zgłoś