Dodaj do ulubionych

Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdzie...

IP: 81.219.116.* 20.04.09, 08:26
żeby tylko nie kupili zawodnika który im urośnie i nie będzie się
nadawał no i musi umieć po schodach chodzić :) poza tym niech nie
szukają w polsce tylko za granica albo młodych zawodników w Wlkp.
bo szkoda kasy na tych "gwiazdorów".
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel17 Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.04.09, 09:09
      hahaha ale sie uśmiałem, w życiu nie zrobią takiego transferu lech -
      Wisła, lech - legia. A pozatym Boguski nie zamierza chyba iść do
      słabszego klubu. Nowak to jeszcze jeszcze ale nie Buguski haha
      • Gość: pacal wczoraj się urodziłeś? IP: *.gprs.plus.pl 20.04.09, 10:04
        biznes is biznes, jeśli Lech naprawdę będzie go chciał i da korzystną ofertę, to
        Wisła ją przyjmie. Szczególnie, że cienko teraz przędzie.

Do słabszego klubu? Udowodnij. Ale konkrety proszę, a nie zmazy senne małego
        Józia. Jak dla mnie bilans meczów (3/1/0 dla Lecha), pozycja w tabeli, budżet i
        o ponad 1/4 większy budowany stadion raczej mówią coś przeciwnego.

Zresztą to i tak tylko dziennikarskie blubry, które się jeszcze 10x zmienią -
        wystarczy odsączyć wodę i zostawić same słowa prezesa - nic tak naprawdę nie
        powiedział.
        • Gość: lol Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 10:17
          pajacu, a w jaki to sposob wisla cienko przedzie ? jednym punktem straty do
          slowiko ? hahaha zobaczymy na koniec sezonu!
          • Gość: kolka Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 12:02
            sorry kolego ale wisła staję się mniejszym klubem od Lecha i to pod każdym
            wzgledem. Po pierwsze o ok 13.000 miejsc mniejszy stadion - (to o 3.000 więcej
            ni teraz macie!!!!!) Za 2lata planują budżet co najmniej 2 razy większy od
            Wisły. Poniewaź portfel sponsorski ji działania właściciela (w przeciwieństwie
            do Pana cupiała wskazują na długoterminowe działanie na rzecz klubu. Po trzecie
            dużo więcej pieniędzy na zawodników.
            Sorry ale jak dadzą 3 mln euro za waszego Boguskiego to nie sądzę, żeby Cupiał
            odmówił - i Rafał zostanie Lechitą.

Więc proszę cie nie wyzywaj ludzi od pajacó tylko pogódź się z tym że to lech w
            obecnej chwili staje się hegemonem w Polsce piłkarskiej.
            • Gość: Al Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 12:07
              Ta, już widzę transfer między polskimi klubami za 3 mln euro... i co jeszcze?
            • Gość: rektyfikowany Re: wczoraj się urodziłeś? IP: 193.108.194.* 20.04.09, 13:24
              Kolko,

To co Ty wypisujesz nazywa się zaklinaniem rzeczywistości- niczym
              innym nie jest.
              Gdyby pojemnośc stadionu decydowała o potędze klubu, to zapewne
              Wasza zgoda- Lubińskie Zagłębie byłoby europejskim potentatem ( nie
              mówie o Dialog Arenie lecz o przez lata uzytkowanym stadionie -
              przykład pierwszy z brzegu, bo takich jest bez liku ).
              Planuja większy budżet- heh, Górnik oraz Ruch dwa lata temu równiez
              planował, iż w ciagu 3-4 lat będa mistrzami Polski. Obawiam się , ze
              tak jak między bajki mozna włożyc ich opowieści , tak podobnie
              będzie z Waszym budżetem.
              Z pewnością Boguski przejdzie za 3 mln eur do Lecha- bez komentarza.
              Zreszta cały Twój post to stek bzdur okadzony poznańskim chciejstwem
              ( zabawne zreszta, ze po 7 miesiacach jako takiej gry - chwilami
              porywajacej, częsciej zwłaszcza ostatnio , marnej - kreujecie się w
              Wielkopolsce na jakiegoś "hegemona ligi polskiej"- jak raczyłas
              uroczo nazwać swój klub.

• Gość: kolka Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 14:04
                Piszesz same bzdury kolego. Nie mam zamiaru cię obrażać bo nie mam tego w
                zwyczaju -ale po prostu zweryfikuję kilka nieprawd jakie tu napisałeś.
                PO pierwsze: chodzi mi o duży i nowoczesny stadion mistrzu - o ile wiem
                to Zagłebie (zanim powstał Dialog Arena) miało duży obiekt ale bardzo
                przestarzały. Idąc twoim tokiem rozumowania to gdyby Legia grała na Stadionie X
                lecia z 100 tys pojemnością bez krzesełek to byłaby potentatem - stary to się
                nie trzyma kupy bo na tak archaiczny stadion nikt by nie chodził. Lech będzie
                miał największy stadion w lidze (mówię o nowoczesnym obiekcie bo takiego
                niedługo wszyscy będą mieli w Polsce. I pojemność okaże się kluczowa. na Wisłę
                i Legię bęzie przychodzić max 33 tys kibiców. - na Lecha 47.000 - sorry ale
                dla mnie różnica jest kolosalna i jeżeli chodzi o doping - bo i tak kibice w
                Poznaniu są najgłośniejsi - ale i jeżeli idzie o wielkośc - nasz stadion będzie
                jednym z najwyższych w europie i stadion Wisły będzie wyglądał przy nim jak
                karzełek. Będzie większy więc będzie miał dużo więcej powierzchni
                komercyjnej - więc będzie wygodniejszy dla kibiców niż wasz mały stadion i
                będzie zarabiał więcej pieniędzy nie tylko z biletów ale i z powierzchni
                komercyjnej.
                Po drugie - haha nie mów mi o Górniku i Ruchu jeżeli chodzi o budżety .
                To jest śmieszne po prostu. Ty ich porównujesz do Lecha??????
                Najpierw skupmy się na wynikach sportowych - to Lech ma dobry skład i jest w
                czołówce i to napędza sponsorów. Ruch wszedł na giełdę ale to im nic nie dało -
                akcje spadają bo mają denny skład i słabe wyniki. Górnik ma duży budżet ale za
                pare lat Lech go tak wyprzedzi że już nas nie dogoni (będzie Górnik w czołówce
                najpóźniej za 4 lata więc nie porównuj ich do Lecha bo lech już gra ładny
                futbol a oni nic

Lech ma oparcie w LBC Lech Buisness Club - kilkadziesiąt firm z wielkopolski -
                one będą niedługo głównym sponsorem klubu - systematycznie będą powiększać
                składki dzięki temu wpompują w klub miliony w najbliższych latach. Poza tym mamy
                jeszcze klkunastu sponsorów (kilku straytegicznych, kilku premium.
                Pod względem sponsorskim bijemy wisłe na głowę.

Wy macie tam w Krakowie tylko jednego biednego i skąpego Cupiała co tylko
                egzekwuje długi jakie wsadził w Wisłę. Nie ma zamiaru wydawać grosza na piłkarzy
                - za darmo karze szukać. Chodzą głosy że chce pozbyć się Wisły bo tylko straty
                mu przynosi.

Więc sorry ale to przed Lechem stoi przyszłośc a nie przed Wisłą. Już
                organizacja w klubie robi swoje - w tym sezonie Lech wygrał z Wisła 3 razy a
                Wisła z Lechem 0 - padł 1 remis. Poza tym słyszałem w jednym z wywiadów
                prezesa Lecha - że ich celem jest budżet na poziomie 100mln zł za 3 ,4 lata -
                więc Wisła to piękna karta - ale tylko w kilku ostatnich latah. W przyszłości
                nie ma czego porównywać - gdzie tu lech a gdzie Wisłą - przed Wisłą nie widzę
                przyszłości bo budżet Lecha rośnie systematycznie a wasz od jakiegoś czasu stoi
                w miejscu. Lech będzie potęgą w lidze a nie Wisła i to są czyste fakty :)
                Pozdrawiam :)
                • Gość: rektyfikowany Re: wczoraj się urodziłeś? IP: 193.108.194.* 20.04.09, 15:11
                  Ty Kolka dalej swoje...opierasz swój wywód na domyslach i jak
                  wspomniałem chciejstwie.
                  1.Stadiony - pisałes o pojemności więc zanegowałem ten argument.
                  teraz dodajesz, iz chodzi o wysokość ( sic ! ) stadionu- brawo:).
                  Czy będzie na lecha chodzić 47 tyś- okaże się wczesniej niz później.
                  Co do dopingu - w dupie byles i g...widzialeś. jestem więcej niz
                  przekonany , ze jedyne co słyszałes i widziałes to doping na własnym
                  stadionie wiec proszę, nie argumentuj głupio.
                  2. Górnik- w czymze jest gorszy od Lecha Poznań? w ilosci kibiców na
                  meczach? znaczeniu i sile sponsora, tradycji?? Nie. Jedyne co
                  odróznia te kluby na dzisiaj to miejsce w tabeli i fakt budowy
                  stadionu w Poznaniu ( bardzo wysokiego jak zaznaczyleś ;) ). Jakość
                  gry w chwili obecnej nie jest mocna strona Lecha.
                  Akcje Ruchu nie dlatego kiepsko stoja , że klub kiepsko gra...ale to
                  wywód na inną okazję.
                  3. Sponoring- jasne, LBC, sponsorzy premium, strategiczni itp...a
                  rzeczywistośc jest taka , że najwiekszy sponsor Lecha to podaj ze
                  Pepsi lub Coca-Cola z rocznym wsparciem rzędu 500 tyś złotych. To
                  jest jak mniemam ten strategiczny obok Holdingu Amica oraz Warki (
                  KP ). Reszta to po prostu płotki z datkami kilkadziesiąt tysięcy
                  złotych. Nawet setkam nie sprawi, ze w Poznaniu jest potęga. W Wisle
                  jest Bet-at-home z umowa dwuletnią i 3 mln złotych rocznego budżetu
                  dla klubu oraz Salwator ( dodatkowo 1 mln ). W tym kontekscie bełkot
                  o przewagach lecha w zakresie sponsoringu jest ...bełkotem.
                  4. Tak Lech wygrał 3 razy z Wisła w ubiegłym bieżacym sezonie. Legia
                  wygrywała w ubiegłym sezonie bodajze pięciokrotnie z Wisła. Spójrz
                  na tabele w roku 2008 i sprawdź kto i w jakim stylu zdobył tytuł.
                  Analogie same się narzucają.
                  5. Zanim ocenisz , że budzet Wisły od lat stoi w miejscu sprawdź to
                  dokładniej:)
                  6.Jesli proezes Lecha ogłosi , ze za 10 lat będzie koniec swiata to
                  równiez uwierzysz na słowo? Cele a realia to dwie rózne sprawy.
                  Chociazby z racji euro 2012 budzety klubów beda znacznie wyższe w
                  ciagu wzmiankowanych przez Ciebie 3-4 lat. Nie tylko Lecha. Czy 100
                  mln to zobaczymy...
                  ps. Prosba na koniec- daruj sobie familiarne wtręty
                  typu "mistrzu", "kolego". Nie jestem mistrzem a kolegami tez nie
                  jestesmy. Można sobie szacunek w polemice okazywać w inny ,
                  mniej "cwaniacki" sposób.
                  • Gość: autor Re: wczoraj się urodziłeś? IP: 213.17.201.* 20.04.09, 16:16
                    Rektyfikowany: Tak się złożyło że strategicznym sponsorem Lecha jest
                    Warka, sponsorem głównym Sokołów, sponsorami premium Amica, Remes,
                    sponsorami biznes LBC, MAN, PBG, Bemo Motors, a dopiero potem Coca
                    Cola ze swoimi 0,5 mln.
                    Więc zanim ocenisz jak wygląda budżet Lecha sprawdź to dokładnie
                    • Gość: Rektyfikowany Re: wczoraj się urodziłeś? IP: 193.108.194.* 20.04.09, 16:42
                      Autorze- podaj mi więc o jakich kwotach mówimy w przypadku Warki,
                      Sokołowa, Remesa,MAN-a oraz PBG???
                      Ja nie oceniam budzetu Lecha- do tego stopnia nie interesuje mnie
                      ten klub- stwierdzam jedynie, ze ta owiana niemal legendą baza
                      sponsorska jest w duzej mierze nadmuchana.
                      Kolejna analogia do tzw. skautingu ( równiez ponoć znakomitego w
                      Lechu ) gdzie obok naprawde udanych ruchów ( Lewandowski, Stilic )
                      są klapy ( jak na razie ) ktore personifikują gracze: Buric,
                      Salcinovic, Handzic i czwarty ktorego nazwiska nie pomnę (
                      wyleciało ).
                      Przy czym Lewandowski oraz Stilic to gracze których obserwował tak
                      Lech jak i inne kluby w Polsce ( faktem jest, ze najwieksza
                      operatywnoscia wykazali się pracownicy klubu z Poznania - czego
                      nalezy im pogratulować ).
                      Jednak nie słychac o kolejnych gwiazdach wyszukanych przez skauting
                      z Poznania.
                      • Gość: kolka Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 17:02
                        O witam z powrotem. widzę że nasz kolega znowu z tej zazdrości nowe głupoty
                        wypisuję. trzeba było przeczytać w całości moją wypowiedź a nie z kontekstu
                        wyjmujesz.

Gadasz od rzeczy i bez sensu. Myślę że nawet raz na stadionie nie byłeś i nie
                        dopingowałeś. A o dopingu jaki jest na Bułgarskiej pewnie nigdy nie zaznasz. A
                        frekwencją się nie martw u nas będzie jak przewidują włodarze Lecha

Skończ z tym chciejstwem. Mówię tylko o tym co jest albo będzie i jest napisane
                        w strategii albo przetargu.
                        Bo chciejstwo to jest w Wiśle gdzie Cupiał nie chce a wy chcecie :0 heeheheh -
                        to jest chciejstwo. Chciejstwo żeby wreszcie jakiś udany transfer w Wiśle
                        był. Chciejstwo żeby Cupiał otworzył skarbonkę - to dopiero chciejstwo :)

Chciejstwo to jest też w Legii, gdzie 5 lat nie mogli zacząć budować
                        stadionu a jak już coś wymyślili to jakiś kameralny obiekcik.
                        Chciejstwo żeby odeszło ITI.

A o Lechu Poznań mówię tylko w kontekście faktów a nie chciejstwa jak w
                        Wiśle czy Legii. Nikt nie widzi tego chciejstwa tylko ty myślisz inaczej
                        :) Autor - nie zawracaj sobie nim głowy - sam zobaczy gdzie za parę lat
                        będzie Lech a gdzie Wisła hehehehe ^^
                        Pozdrawiam :)
                        • Gość: Rektyfikowany Re: wczoraj się urodziłeś? IP: 193.108.194.* 20.04.09, 17:18
                          Kolka:
                          "Myślę że nawet raz na stadionie nie byłeś i nie
                          > dopingowałeś"- myslenie nie jest Twoja mocna stroną więc sugeruję
                          zaprzestanie :)
                          Popraw mnie jesli wyrwałem Twoja myśl z kontekstu:).

Co takiego jest w specyfikacji przetargowej, co pozwala ci na sądy o
                          tym, iz frekfencja w Poznaniu będzie wynosić ni mniej ni więcej
                          tylko 47 tyś? Zaciekawiłes mnie:). I w ogóle skad wiesz co będzie
                          napisane ( tak w mitycznej strategii jak i przetargu )?
                          Odnosze wrażenie, ze jestem po prostu młodym chłopakiem któremu tak
                          łatwo wmówić pewne rzeczy, ze dopiero brutalne zderzenie z
                          rzeczywistością pozwoli Ci spojrzec na sprawy bez różowych okularów.
                          Kokludując- Lech żadnym hegemonem nie bedzie- ma szanse by odgrywac
                          czołową rolę w lidze w najblizszych latach ( kilku , kilkunastu )ale
                          podobnie jak Śląsk, Legia, Wisła, Górnik ,Widzew, byc moze
                          Jagiellonia ( w dalszej perspektywie ).
                          Prosiłem bys nie nazywał mnie "kolegą".
                          • Gość: kolka Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 17:29
                            Ty człowieku weź się doucz. Rozśmieszyła mnie twoja wypowiedź geniuszu. Wiesz że
                            są badania odnośnie przyszłej frekwencji na obiekcie jeszcze budowanym. No ale
                            czego się spodziewać po napinaczu co nawet raz na stadionie nie był. ....... :)
                            • Gość: sraczka Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 23:09
                              Kolka, jestem z Poznania, ale czytać twoich wypocin nie mogę... Waść skończ
                              wstydu oszczędź, kibicu który nazwę swojej drużyny piszesz z małej litery...
                              twoich przechwałek nie da się czytać.
                              • Gość: narkotyki_szkodzą Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 09:23
                                Nie przejmuj sę tym dzieckiem Rektyfikowanym kolka. To ten sam koles -
                                ta ciota rektyfikowany już się tak skompromitował i wszyscy się z niego śmieją,
                                że sam wymysla już posty żeby nie wyjść na głupie dziecko, którym i tak już
                                jest. Daj spokój kolka bo nie warto z dziećmi polemizować
                                • Gość: zgrzyt Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.acn.waw.pl 21.04.09, 11:07
                                  kolka zmieniasz nicki, widać jesteś przegrany, nie ośmieszaj Lecha swoimi
                                  wywodami, spójrz na tabelę, a przyszłość to zobaczymy
                                  • Gość: krzysiu15 Re: wczoraj się urodziłeś? IP: 62.233.135.* 21.04.09, 11:16
                                    fakty właśnie jeszcze nie przemawiają za Lechem. Zobaczymy za jakiś czas. Jak
                                    coś co się jeszcze nie wydarzyło może być nazywane przez Ciebie faktem :). Przez
                                    ostatnie lata Wisła tyle osiągnęła na polskim podwórku , że jeszcze musicie
                                    poczekać by się porównywać. Obecny sezon jest w Wiśle niepewny, ale nadal się
                                    liczy w walce o tytuł. To co prezesi mówią, obiecują można z bardziej chłodną
                                    głową odbierać. W sporcie liczą się wyniki - tych Wisła w ostatnich latach miała
                                    sporo, Lech hm... jak na razie jeden niecały sezon. Tylko p. Kolka , nie pisz
                                    pan do mnie że jam siakiś napinacz, tylko wyluzuj i patrz na rzeczywistość trzeźwiej
                          • Gość: tsw Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.gemini.net.pl 20.04.09, 23:09
                            Rektyfikowany, szkoda czasu na tego dzieciaka.
                            • Gość: ferajno Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 09:26
                              tsw to ty Rektyfikowany????? - hahahah ale sraczki dostałeś jak
                              cię wszyscy objechali :) pojechali po tobie jak po łysej kobyle -bo argumentów
                              rzadnych nie masz. więc nie strugaj idioty i nie kompromituj się już więcej. Nie
                              zwracaj uwagi na tego dzieciaka kolka - i tak całe forum jest za tobą :)
                              • Gość: zgrzyt Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.acn.waw.pl 21.04.09, 11:07
                                kolka ale jesteś łajzą
                                • Gość: BOBEK Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 11:31

hAHAHAHAHA RATYFIKOWANY NIE KOMPROMITUJ SIĘ DZIECIAKU - ILE JESZCZE MOŻNA - I
                                  TAK WSZYSCY SIĘ JUŻ Z CIEBIE ŚMIEJA:)
                      • Gość: Autor Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.icpnet.pl 20.04.09, 21:13
                        Zgodnie z logiką, skoro są wyżej w piramidzie, to znaczy że dają
                        znacznie więcej niż 0,5mln.
                        Do tego dolicz sprzedane karnety - 10tys co pół roku za 250zł.
                        • Gość: zgrzyt Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.acn.waw.pl 21.04.09, 11:08
                          piramidy finansowe oznaczają oszustwo, współczuję więc Lechowi
                          • Gość: Autor Re: wczoraj się urodziłeś? IP: 213.17.201.* 21.04.09, 12:50
                            Ale tutaj nikt nie mówi o piramidzie finansowej. Chodzi o "piramidę
                            sponsorów" - na jej szczycie znajdują się te firmy które na
                            działalność klubu płacą najwięcej.
          • Gość: pacal finansowo, dziecko, finansowo cienko przędzie IP: *.gprs.plus.pl 20.04.09, 18:34
            Zero argumentów to wyskakuje z pajacem i słowikiem... debil.

> hahaha zobaczymy na koniec sezonu!
            Co zobaczymy? Mistrzostwo? Może. To już łabędzi śpiew Wisły.
            Ja patrzę troszeczkę dalej.
            Sportowo jeszcze jako-tako, ale to już równia pochyła odkąd Cupiał zakręcił
            kurek, a o inne źródła zawczasu nie zadbano.

Wisła pozbyła się za marne grosze najlepszego obrońcy, po sezonie odejdzie do
            Grecji drugi w kolejności Baszczu, już się mówi o możliwej sprzedaży Marcelo,
            żeby podratować budżet, zostanie Arek "Kontuzja" Głowacki i przekwalifikowany z
            pomocy gorszy bliźniak B.
            No po prostu drżyjcie narody.

Lech tymczasem będzie mógł się pochwalić Arboledą, Bosackim, Djurdjeviciem,
            Wojtkowiakiem, Kikutem, Tanevskim i Henriquezem...

I co roku większym budżetem.

Od 2010 roku Lech z samych meczów osiągnie w trakcie sezonu (karnety + bilety)
            minimum 20mln PLN (zakładając średnie wypełnienie stadionu). Koszty organizacji
            to 2-3% tej sumy, dopóki stadion jest wynajmowany za grosze. Czyli na czysto ok.
            4mln euro na wydatki + sponsorzy + marketing + sprzedaż piłkarzy przy bdb
            ofertach. I to tylko na początek. Żyć nie umierać.

Ale to przecież nieistotne, patrz sobie w "siną dal" czerwca 2009.
            • Gość: z Re: finansowo, dziecko, finansowo cienko przędzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 23:50
              Wot zagrał Lech dobrze pół sezonu i jego kibice strasznie urośli (choć moim
              zdaniem to tylko chwilowa opuchlizna :D ) w swoich oczach. Jednak odkąd
              przestali wygrywać skończyły się krzyki, że Lech JEST potęgą. Zamiast tego
              możemy się dowiedzieć, że na pewno BĘDZIE. Wygrajcie coś najpierw hegemoni a
              potem krzyczcie jacy to jesteście wspaniali.

"Lech tymczasem będzie mógł się pochwalić (...) Kikutem (...)" - padłem ze śmiechu.
              • Gość: pacal za to krzyki że Wisła/Legia jest potęgą nie ustają IP: *.gprs.plus.pl 21.04.09, 02:08
                mimo że grają taki sam piach. A w tabeli są różnice 1 punktu.

> "Lech tymczasem będzie mógł się pochwalić (...) Kikutem (...)" - padłem ze
                śmiechu.

Brawo, brawo, też tak potrafię:

> Gość portalu: z napisał(a):
                > (...) zagrał Lech dobrze (...) Lech JEST potęgą (...) jesteście wspaniali

Cieszę się, że tak wysoko cenisz Lecha. Fajnie jest.

1. Sedno jest takie, że w przyszłym sezonie _być_może_ Lech będzie miał 7
                zawodników, z których każdy będzie silniejszy od odpowiednika z podstawowego
                składu Wisły.

2. Trochę zimnej wody na głowę. Kikut nie jest złym obrońcą, ma żelazne płuca i
                gra bardzo ofensywnie, a ludzie którzy oceniają go przez pryzmat paru nieudanych
                minut w meczu z Udinese są śmieszni i okazują tylko swoją ignorancję.

Jakim loserem byłby dla nich w takim razie (niezły ponoć obrońca) Głowacki, przy
                którego dziesiątkach wielbłądów w kluczowych momentach wielu ważnych meczów
                Wisły i reprezentacji pojedyncze wpadki Kikuta to pikuś?
                • Gość: zgrzyt Re: za to krzyki że Wisła/Legia jest potęgą nie u IP: *.acn.waw.pl 21.04.09, 11:16
                  Leszek jest za słaby, Amica Poznań to potęga :)
          • Gość: wrocek Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 09:07
            typowy krakowski kloszard z ciebie, po opisie widac
        • Gość: peter Re: wczoraj się urodziłeś? IP: *.ver.airbites.pl 20.04.09, 21:05
          Ale Wisła na pewno niebedzie chciała wzmacniac konkurenta do
          mistrzostwa .Jak Boguski odejdzie,to na zachod i mocniejszej ligi.
          • Gość: pacal ale jeśli Boguski ma naprawdę kwotę odstępnego IP: *.gprs.plus.pl 21.04.09, 01:39
            to chcenie Wisły nie ma żadnego wpływu na przebieg wypadków, o wszystkim
            zadecyduje sam Boguski i warunki zaproponowane przez Lecha.
    • Gość: Al Może Drogba? 30-40mln euro powinno wystarczyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 10:52
      Nowak i Boguski to dobrzy zawodnicy i by się przydali, ale Boguskiego Wisła nie
      puści do żadnego polskiego klubu, a poza tym obaj nie byli by w stanie zastąpić
      Rengifo. Do tego potrzeba by było zawodnika wysokiego, silnego, dobrze się
      zastawiającego, umiejącego grać głową, a do tego jeszcze skutecznie
      wykańczającego akcje, a tego typu zawodnika w naszej lidze nie widzę. Był
      Costly, ale się posypał. No chyba, że znów pogrzebią w Peru albo na Bałkanach i
      czymś zaskoczą, ale w to szczerze wątpię.
      • Gość: Siwy Re: Może Drogba? 30-40mln euro powinno wystarczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 11:44

Nicolas Bendtner(pajacyk) z Arsenalu by badziej pasowal do polskiej ligi ;P
    • Gość: Zorientowany [...] IP: *.opera-mini.net 20.04.09, 15:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: rekty Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: 193.108.194.* 20.04.09, 15:22
        Zorientowany ...Ty to jestes naprawde zorientowany ha ha:).
        Sadzisz zapewne po sobie, że wszystkie cenne informacje znajdują się
        na forum gazety i onetu...:).
        Tak - cała wiślacka brac struchlała po przeczytaniu Twojego
        posta...:).
        Juz raz dobra ekipa wyciagnęła bramkarza Dolhę z WIsły ( z wiadomym
        skutkiem dla wszystkich- marnym dla Wisły, Lecha, samego Dolhy
        również ).
        Niemniej - powodzenia.

• Gość: kibic Lecha slawek Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdzie.. IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 15:31
      Na razie to Leszek ze swoimi gwiazdami to zaczyna się ośmieszać w lidze .Gwiazdy
      z Lecha nie potrafią wygrać z podwórkowymi kopaczami typu Piast czy Łks.Sodówka
      po pucharach odbija się czkawką.
      • Gość: autor Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: 213.17.201.* 20.04.09, 16:09
        Tak dla porówniania z jakimi ogórkami traciły punkty inne zespoły z
        czołówki:
        Legia
        Legia - Górnik 0-0
        Jagiellonia - Legia 2-1
        ŁKS - Legia 0-0
        Bytom - Legia 1-0
        Odra - Legia 2-0
        Wisła:
        Wisła - ŁKS 0-0
        Ruch - Wisła 1-0
        Bytom - Wisła 0-0
        Cracovia - Wisła 1-1
        Górnik - Wisła 1-1
        Lech:
        Lech - ŁKS 1-1
        Lech - Arka 0-0
        Ruch - Lech 2-0
        Bytom - Lech 1-1
        Arka - Lech 2-1
        Górnik - Lech 1-1
        • Gość: Rektyfikowany Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: 193.108.194.* 20.04.09, 16:44

No fajnie - skopiowałes wpis z forum WaiaryLecha - a jak to sie ma
          do tekstu na portalu GW?
          • Gość: Autor Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.icpnet.pl 20.04.09, 21:10
            Nijak.
            To jest odpowiedź na post wyżej.
    • Gość: xx [...] IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 15:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: robak Jak zwykle świetne ruchy zarządu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 18:02
      Najlepszy klub,zarząd,trener i kibice,czyli cały Lech.Każdy by
      chciał tu grać.
    • Gość: Rektyfikowany Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.gprs.plus.pl 20.04.09, 18:37
      Kolka, Wook- ile jeszcze nickow z "kolegami" w kafejce internetowej
      zapewne, wymyslisz?:)
      Po pierwszym poscie Twojego autorstwa myslalem, ze jestes juz
      pelnoletni. To byl jedyny moj bląd w rozumowaniu. Jestes jak zywcem
      wyrwany z onetowego forum.
      Bez pozdrowien i bez odbioru. Szkoda mi czasu na pseudo-polemikę ze
      smarkiem.
      ps. Te duze litery w poscie to zeby nadac sobie dostojenstwa i
      powagi jak sądze...
      To małomiasteczkowe ( nie myslę tu sensu stricto o osobach z malych
      miejscowosci )fraternizowanie się i szukanie kolegow na forum to
      kompensata braku interlokutorów i kolegow w zyciu realnym? Pytanie
      retoryczne - nie odpowiadaj. Juz rozmowa zeszla na poziom ad
      personam wiec podaruje sobie dalsza rozmowę z "wami" Kolka.
      • Gość: Agata Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 21:52
        KOlejny debil na forum. dzieciaku :) proszę cię ucz się do klasówki a nie
        siedzisz i się podniecasz swoją Legła albo Skisłą, która i tak już nic nie
        osiągnie. Co??? W szkole cię biją czy w domu, że musisz rozładować tutaj swoją
        złośc. Śmiać mi się chcę jak twoje wszystkie komentarze przeczytałam........zal

Skąd się takie sfrustrowane dzieciaki jak ty biorą Rektyfikowany.
        Daj już spokój, bo widzę że całe forum przeciwko tobie i ma z twoich
        "filozoficznych tekstów" polewkę na maxa
        Uspokój się i z Bogiem
        Pozdrawia Agatka :)
        • Gość: bobek Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 21:55
          masz rację ten rektyfikowany idiota jakich mało. I jeszcze dorosłego
          udaję. Ty nawet zdania składnie nie potrafisz powiedzieć i twoje teksty są
          wyrwanę z kontekstu. udowodniłeś to w dyskusji z kolką, która miała znacznie
          więcej argumentów od ciebie.
          Rektyfikowany - obudź się chłopie bo jak będziesz takie głupoty opowiadał
          to ludzie się od ciebie odwrócą. I tak pewnie nie masz przyjaciół :)
        • Gość: zgrzyt Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.acn.waw.pl 21.04.09, 11:11
          kolka teraz jesteś Agatą :))))))))))))))

ośmieszasz Lecha
          • Gość: Gebor Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 11:35
            hahah Rektyfikowany czy iiny idiota podwszywa się pod inne nicki - ten dzieciak
            jest niereformowalny - ale zrobimy z nim porządek. Ehhh dzieciaki Legły iWisły
            - kiedy zrozumiecie że wasz czas minął i to lech jest teraz potęgą piłkarską w
            Polsce :)
    • kotoskop Lech jest przereklamowany 20.04.09, 20:26
      Tyle się trąbi o Lechu, a mistrza i tak zdobędzie Legia lub Wisła,
      czyli będzie jak zawsze.
      • Gość: yty Re: Lech jest przereklamowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 09:06
        a ty jestes z przereklamowanej Warszawy, skoro taki z ciebie
        wiochmen to moglbys chociaz nie komentowac tematow o kims innym
      • Gość: zgrzyt Re: Lech jest przereklamowany IP: *.acn.waw.pl 21.04.09, 11:12
        Wisła lub Legia będzie mistrzem, Leszek to ogórki
    • Gość: tom tom 79 Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdzie.. IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 20:27
      tom-tom-79.mybrute.com
    • Gość: bz Boguski do Lecha? IP: *.siec.idealan.pl 20.04.09, 20:45
      Hahahahahahahahahahahahahahhahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha...i
      w tym momencie spadłem na podłogę...
      • Gość: lol Re: Boguski do Lecha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 22:23
        Jeszcze się zdziwisz ;). no tylko ty bedziesz płakał - a ja zrobię tak
        buhahahahahahahaha :) z pozdrowieniami :)
    • Gość: bz Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdzie.. IP: *.siec.idealan.pl 20.04.09, 20:49
      Dobra, atak śmiechu minął."Znawcy" piłki nożnej z Wyborczej wymyślili kolejną
      bzdurę.
    • Gość: guff o co chodzi z tymi "transferami"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 22:02
      słyszałem że handel ludźmi w PL jest zakazany.
    • Gość: slawo Perspektywa IP: *.range81-153.btcentralplus.com 20.04.09, 22:23

Popatrzcie gdzie lech był dwa sezony temu jak grał I gdzie był w ubiegłym roku i
      co wydarzyło sie z jego udziałem w obecnym sezonie.Pomyślcie co bedzie za
      rok!!.I CO GALOTY FALUJĄ
      • Gość: gandhi Re: Perspektywa IP: *.chello.pl 21.04.09, 12:51
        Licencja Amica
        Miejsce w pucharach Grocklin
        Ikona klubu sprzedawczyk
        Być kibicem Lecha(Amiki)----bezcenne.
        .
        .
        Galoty nam falują...
        ...niemiłosiernie.
    • Gość: k Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdzie.. IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 22:32
      Jeśli już dzisiaj oficjalnie Lech podaje takie informacje do gazet, to znaczy że
      ani Boguski, ani Nowak nie trafią do Lecha, to najzwyczajniejsza na świecie
      podpucha żeby odwrócić uwagę rywali. Tak było już przed dwoma poprzednimi rundami.
      • Gość: k Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 23:18
        Dodatek do poprzedniej wypowiedzi;
        jeśli Boguski faktycznie ma w kontrakcie kwotę odstępnego to Cupiał i Jacuś
        Bednarz to wyjątkowo sprytni gracze... :D <lol>
      • piotr33k2 Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz 20.04.09, 23:34
        też wątpie żeby boguski trafił do lecha i to nie ze wzgledu na
        pieniadze tylo ze wzgledu na zwykła zawiść działaczy wisły którzy
        zrobia wszystkio zeby storpedowac ewentualny transfer ,predzej
        sprzedazą boguskiego za nawet mniejsze pieniadze do bardzo
        przecietnego klubu zagranicznego niż do lecha czy jakiegokolwiek
        innego polskiego klubu. faktem jednak jest ze lech musi sie wzmocnić
        bo 12 czy tylko 13 pełnowartosciowych zawodników to w polskiej
        obecnej lidze stanowczo za mało .taki mały skład starczał kilknaście
        lat temu jak sie w naszej lidze grało chodzonego ,teraz nawet u nas
        gra sie twardo ostro i biega 90 minut jak chce sie oczywiscie
        wygrać .
        • Gość: sdf Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.gemini.net.pl 21.04.09, 00:23
          zawiść? :D dobre sobie. to może nich Lech sprzeda Wiśle albo Legii
          Lewandowskiego, co ?
          • Gość: wujek Lu Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: 194.114.62.* 21.04.09, 08:11
            Nie chodzi o żadną zawiść, po prostu piłka to też biznes i nikt nie
            wspomaga konkurencji, no chyba, żeby Lech położył te 3mln EUR za
            Boguskiego, ale to tylko swobodne teoretyzowanie, bo nikt rozsądny
            tyle nie zapłaci.
            Pismaki smarują swoje artykuły, żeby skasować wierszówkę, kluby
            puszczają zasłony dymne i próbują wycyganić od siebie zawodników jak
            najtaniej, a kibice kupują te gierki i pozwalają się napuszczać na
            siebie nawzajem...
            • Gość: daj_spokój Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 09:28
              Lepiej skupcie się na konkretach a nie pierniczycie jak ci idioci powyżej -
              jakiś Rektyfikowany bzdury opowiada - teraz wy..........
              Jak potoczy się biznes w naszych klubach zobaczymy.

P.S. do ludzi rozmawiających z "Rektyfikowanym" - nie rozmawiaj z idiotą bo
              idiota w dyskusji najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona
              doświadczeniem hehehe :)
              • Gość: zgrzyt Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.acn.waw.pl 21.04.09, 11:14
                kolka, ty palancie, Leszek jest za słaby
                • Gość: Michał Re: Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 11:33
                  ratyfikowany - nie zmieniaj nicków dzieciaku - już wszyscy cię znają - mamy tu
                  nielą polewkę z ciebie debilu kochany - co jeszcze dziecko nasze kochane
                  wymyśli - tno czekamy, czekamy - weź się uspokój bo z tych nerw jeszcze do
                  psychiartyka trafisz. Już całe forum się z ciebie śmieje - te wypociny
                  heh.........zal ^^ :) pozdrawiam
    • Gość: sven johansom To Rengifo jest taki stary? Na mudnialu '82 gral? IP: *.ericsson.net 21.04.09, 09:51
      To niezle sie 3ma jak na swoj wiek!
    • Gość: bent Transfery Amica Poznań. Hernan Rengifo odejdzie.. IP: *.chello.pl 21.04.09, 10:03
      He,he,uśmiałem się solennie jak przeczytałem te wypociny kiboli
      Amiki Poznań.
      Nie ma co polemizować z takimi pierdołami,ale najlepsza jest ta ich
      bezradność.A to Amice wymykają się puchary i mistrzostwo,a to znów
      UEFA nie zorganizuje EURO w Poznaniu,bo marna oferta.
      Tam w Poznaniu zrobili im niezłe pranie mózgów,sny o
      potędze,hi,hi.Śnijcie dalej...
      • Gość: Bulba Re: Transfery Amica Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 10:29
        Dokładnie. Już widze te 47 tysięcy na Polonii Bytom i Odrze
        Wodzisław. Droga Amico trochę pokory.Na chwilę obecną jesteście
        drudzy w tabeli. Skoro macie tyle kasy to jaki problem zatrzymać
        Rngifo:)
        • Gość: zgrzyt Re: Transfery Amica Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.acn.waw.pl 21.04.09, 11:15
          Amica to potęga
        • Gość: k Re: Transfery Amica Poznań. Hernan Rengifo odejdz IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.09, 12:05
          Gość portalu: Bulba napisał(a):

> Dokładnie. Już widze te 47 tysięcy na Polonii Bytom i Odrze
          > Wodzisław. Droga Amico trochę pokory.Na chwilę obecną jesteście
          > drudzy w tabeli. Skoro macie tyle kasy to jaki problem zatrzymać
          > Rngifo:)

Ciekawe skąd Ty piszesz. Z Warszaffki w której na Legię - tą wspaniałą wielką
          złodziejską Legie - nie przychodzi więcej niż 5-10 tys ludzi? Czy może z
          Wrocławia, albo Gdańska gdzie na Baltic Arenie już niedługo zasiądzie 4 tys
          widzów na meczu Arki bądź Lechii.
          Zazdrość Cię zżera, idź sobie pobiegaj, poćwicz trochę jak Cię energia rozpiera,
          od razu zrobi Ci się lepiej.
          Nawet jeśli Lech nie zdobędzie w tym sezonie mistrza (zostało jeszcze 6 kolejek,
          więc nie bądź taki pewny!) to i tak w kontekście całego sezonu i jest najlepszą
          polską drużyną. A Legia i Wisła nawet jak wygra ligę to potem i tak takie potęgi
          jak Vetra Wilno skutecznie pozbawią ich złudzeń.
    • Gość: bocy Transfery Lecha i polscy trenerzy !!!! IP: *.szczecin.mm.pl 21.04.09, 10:41
      I cała prawda o polskich trenerach jak na dłoni-kupcie tego i tego
      to ja zrobię wynik.Taki mądry to i ja jestem .P.Prezesie Lecha -kupi
      mi Pan 11 których wskażę a ma P.I m,w lidze,Puchar Polski i udział w
      Pucharze Europy jak w Banku.Sam wezmę za prowdzenie zespołu 1/4 tego
      co bierze Smuda.CZYSTY ZYSK PREZESIE !!!
    • Gość: głos-rozsądku Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdzie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 11:44
      Ludzie !!! Skończmy tu tą dyskusje bo to do niczego nie prowadzi. wszyscy się
      napinacie i głupoty piszecie. Jacyś kibicie Wisły czy Legii jak rektyfikowany
      zamiast dopingować swój zespł na stadionie bzdury wypisują, wszystkich ludzi
      obrażają jak leci. proszę opamiętajcie się. Niech mistrzostwo zdobędzie
      najlepszy - najbliżej do tego Lechowi i Legii - mecz na Łazienkowskiej wszystko
      rozstrzygnie - ale Wisła moim zdaniem nie wlączy się już w tą walkę. :)
      • Gość: dan Troche szacunku dla Żurawskiego! IP: *.acn.waw.pl 21.04.09, 12:05
        Pan księgowy z klubu chyba zapomniał że poza wartościami
        merkantylnymi liczą się także względy symboliczne a Żuraw na pewno
        dla Lecha oddałby serce.. dobrze byłoby go znowu oglądać w akcji.
    • Gość: Jano Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 13:36
      A może zamiast Nowaka kopa w dupe.
    • Gość: Donicx90 Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdzie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 16:38
      Haris Handzic czeka na odejscie Rengifo wartosc rynkowa 600.000 €
      ma on 18 lat jak na polskie realia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to
      ewenement

w 7 meczach dla u-19 BiH strzelił 5 goli

dlatego Lech nie kupi ani Nowaka ani juz na pewno Boguskiego
    • Gość: Tigr Transfery Lecha Poznań. Hernan Rengifo odejdzie.. IP: *.acn.waw.pl 24.04.09, 10:26
      Napewno CSKA nie jest zainteresowany Rengifo. Po pierwsze jest za słaby, po
      drugie - CSKA stawia na młodych zawodników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka