endi100 Re: Cysta w zatoce szczękowej,miał ktoś????? 14.09.09, 21:04 Ale wyszło ci, ze to cysta po RTG? Bo ja robiłamrtg zatok i wyszło mi że mam zapchaną lewą zatokę szczękową. Jedynym objawem jest zgrubienie na podniebieniu. Ale to chyba nie cysta. Odpowiedz Link
lelieb Re: Cysta w zatoce szczękowej,miał ktoś????? 14.09.09, 21:55 Miałam cystę z lewej strony(2004r)i miałam operacyjkę na to.Masakra Dziś byłam u dentysty i robiłam zdjęcie panoramiczne wszystkich zębów.No i lekarka radzi wizytę u laryngologa,bo coś się jej nie podoba prawa strona...Niekoniecznie to jest to,ale wysoce prawdopodobne( Chciałam się dowiedziec czy moze ktoś miał takie przeboje,czy są inne metody niż zabieg jakby co. Odpowiedz Link
endi100 Re: Cysta w zatoce szczękowej,miał ktoś????? 14.09.09, 22:35 Nie wiem jak to jest w przypadku cysty. Musisz pogadać z kilkoma lekarzami. Bo np mi jeden powiedział że zatokę trzeba udrożnić robiąc punkcję, potem konsultowałam to z innym lekarzem i ten powiedział że można spróbować pozbyć się tego antybiotykiem. Na razie czekam na wizyte u laryngologa. Nie wiem co mi powie. Co lekarz to inna teoria Odpowiedz Link
mathiola a jak toto się objawia? 14.09.09, 22:31 Mam pod językiem po lewej stronie zgrubienie od jakiegoś czasu, oczywiście już doszukałam się guza złośliwego. Odpowiedz Link
endi100 mathiola 14.09.09, 22:38 Ja mam zgrubienie na górnym podniebieniu, ale zanim poszłam z tym do lekarza, to też już zdążyłam doszukać się "guza złośliwego" Odpowiedz Link
lelieb Re: Cysta w zatoce szczękowej,miał ktoś????? 15.09.09, 17:40 Głupia chciałam coś znaleźć na ten temat na necie i tylko sobie strachu narobiłam! Jutro po południu idę do laryngologa prywatnie,dawno się tak nie bałam Miałam taki zabieg kilka lat temu i za nic nie chciałabym tego przezywać drugi raz Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Cysta w zatoce szczękowej,miał ktoś????? 15.09.09, 20:31 miałam w marcu FESS, prawostronnie - wszystkie zatoki. Po zabiegu dowiedziałam się, że w szczękowej była cysta. Nie odnotowałam jakiegoś szczególnie powikłanego przebiegu pooperacyjnego. Ulga po oczyszczeniu tej prawej strony nieziemska. Infekcji znaaaaacznie mniej od tamtej pory. Odpowiedz Link