hellious 15.09.09, 14:57 ... u mnie czas herbatkowy. Macie jakies ulubione, godne polecenia? Ja lubie sage jablko-dzika roza i Herbapol jablko-gruszka, jablko-zurawina. Dawajcie jakies swoje, to przetestuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga9001 Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 14:59 Ja kupuje tu www.e-herbata.pl/ Maja przyzwoite ceny , duży wybór Odpowiedz Link
zebra51 Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 15:05 malina+żurawina rumianek lipton + cyryna + cukier ulubiona do popijania po zimnym dniu Odpowiedz Link
ajike Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 15:07 Uwielbiam herbatę jaśminową. Ostatnio znalazłam jaśminową z miętą, też mi smakuje. Ale najbardziej lubię wszystkie herbatki odchudzające. Gdyby nie skutki po nich zapewne bym je piła litrami. Kiedyś miałam w domu kilkanaście rodzajów herbat. Znajomi zawsze bali się pytania: co pijecie? kawę czy herbatę? Po odpowiedzi herbatę zazwyczaj mówiłam: bo mam...(tu zaczynałam wymieniać) Po ciąży mi przeszło i teraz mam tylko kilka rodzajów. Odpowiedz Link
eyes69 Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 15:11 Tetley Earl Gray - zawsze i wszedzie. W herbaciarni, kupuje na wage herbate Wisnie z Rumem, ale pije ja sporadycznie, bo kocham earl grey. Odpowiedz Link
liwilla1 ja lubie sypane 15.09.09, 15:13 czarna - chinska roza zielona - jasminowa owocowa - wisnie w rumie (z dodatkiem rumu pyyyyycha!) Odpowiedz Link
bswm Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 15:14 U mnie goście często narzekają, że nie mam normalnej herbaty Lubię owocówki, ale też białą, zieloną z miętą, ale zdecydowanie wygrywa yerba-mate - piję ją namiętnie po 1-1,5 litra dziennie. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 15:16 Earl grey z cytryną i z cukrem - to moja ukochana . Potem rózne owocowe, ale nie czarne aromatyzowane tylko prawdziwe owocowe. Tak ogólnie nie pijam zbyt dużo herbaty bo nie lubię niesłodzonej, nie smakuje mi tak, jak z 2 łyżeczkami cukru . A doopa rośnie... Odpowiedz Link
tedesca1 Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 15:20 na chłodne jesienne wieczory i początki przeziębienia uwielbiam herbatę z miodem lub sokiem malinowym, z owocowych testuję jeśli już z herbaciarni, ale żadna dotąd mnie nie powaliła, zachwalacie te wiśnie z rumem może spróbuję, oo apropo rumu jest taka herbatka rumowa w butelce, którą sie dolewa do herbaty i powstaje właśnie herbata rumowa, ja to kupowałam w czechach, ale w polsce też gdzieś widziałam Odpowiedz Link
hellious Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 15:22 U mnie chyba nie ma herbaciarni... Byla kiedys jedna, ale zamkneli i nie slyszalam o innej. Odpowiedz Link
tedesca1 Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 15:23 na podanej przez aga9001 stronce jest kawa bananowa... pił ktoś coś takiego, herbata toffii... w sumie kiedyś stanęłam w sklepie przy półce z herbatami i szczęka mi opadła jakie na rynku są "extremalne" smaki herbat Odpowiedz Link
wzosia Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 15:44 Na codzień Yunann Golden Dynasty - bardzo grube liście, dość mocna. Poza tym: Czarne - kamelowa, earl grey z płatkami chabru, toffi, adwentową (pomarańczowa, rosyjską karawanę (mocno wędzona) oraz mocno na rozgrzenie Masala (z kardamonem, goździkami, pieprzem i jeszcze innymi ziołami)i jeszcze okazjonalnie inne. Zielone- zwykła, z trawą cytrynową. Nie znoszę jaśminowych Białą Japońską - zielona ale jakaś inna. Dostaliśmy w prezencie wraz zestawem do parzenia. Bardzo smaczna ale ją się celebruje i pije ze specjalnych czarek. Wyjazdowe czyli w torebkach - mięta, tetley jabłko z cynamonem, limonkowa. Odpowiedz Link
balbina.x Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 16:00 Moje ulubione: - baaardzo słaba lipton z wciśnięta połówką cytryny i miodem/cukrem - miętowa (latem gorzka, zimna, z lodem; zimą gorąca z cukrem) - owocowa (truskawka, malina, jeżyna) - pokrzywowa No i sporadycznie rozgrzewam się gorącą czekoladą, ale to naprawdę od wielkiego dzwonu. Ps. Hell, odbierz pocztę Odpowiedz Link
lelieb Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 17:23 Bardzo polecam zieloną herbatę Tetley z pomarańczą i guaraną. Dobra jest tez Vitax,żurawina-malina Odpowiedz Link
lelieb Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 17:25 Kupiłam niedawno na wagę w sklepie "Czas na Herbatę" różany earl grey,ciekawie smakuje. Odpowiedz Link
doral2 Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 20:51 wiśniowa na stacji benzynowej OMV, nie do kupienia w Polsce Odpowiedz Link
dlania Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 21:07 Taka liściasta mocna, w czerwonym opakowaniu. Poza ranem - wszelkie smakowe liptony, właśnie weszły 4 nowe odmiany, mniam, mniam. Odpowiedz Link
karra-mia Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 21:40 polecam herbatki z biedronki malinowa z żurawiną - pyyyyyyyszna owocowa - tak samo Odpowiedz Link
hellious Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 16.09.09, 07:26 Nie lubie tych biedronkowych, one mi jakos tak sztucznie zalatuja. Odpowiedz Link
agni71 Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 15.09.09, 23:52 Ja lubię Earl Grey z Tchibo, nazywa się Nuwara, ale to po prostu Earl Grey. Jest nie w zwykłych torebkach, a w takich saszetkach w kształcie piramidki (nie papierowych), a sama herbata jest wewnątrz liściasta. Mniam! Lubie tez malinową Herbapolu (ma chyba najwięcej maliny - 60%, bo niektóre malinowe są takie tylko z nazwy). Odpowiedz Link
hs79 Re: Idzie jesien, wiec zaczyna sie... 16.09.09, 00:03 Polecam Irving - poziomka z wanilią Odpowiedz Link
mathiola Magic monent!! 16.09.09, 00:05 Akurat jesienno - zimowy, ale u mnie sprawdza się cały rok. Teekane to jest. Mniaaaam. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Magic monent!! 16.09.09, 07:44 ja piję białą Pandino. Uwielbiam ten smak.mniaaaam... a w ogóle to kocham jesień - taką właśnie jak teraz, jeszcze październik jest dla mnie super! zapach jesienny (wiecie jaki? liście+ ziemia + powietrze), suche liście, które można kopać a później wieczorkiem kocyk, herbatka, mężolek, i ewentualnie książka jakaś...ah! rozmarzyłam się... Tylko jesień jest dla mnie jakaś taka, no romantyczna! Odpowiedz Link
hellious Re: Magic monent!! 16.09.09, 09:02 U mnie sie ta piekna jesien zaczela chorobskiem, mimo ze pogoda ladna, cieplo, sucho... eh Odpowiedz Link