bswm 06.10.09, 11:11 Dziewczyny, zdecydowałam się i kupuję. Macie takie cudo? Używacie? Czy stoi i się kurzy? Postanowiłam się zdrowo odżywiać już jakiś czas temu, a teraz zdecydowałam się, żeby kupić i przygotowywać potrawy na parze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellious Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 11:13 Nie mam, ale jak bym miala, to bym uzywala Odpowiedz Link
bswm Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 11:20 tabakierka2 napisała: > nie mam, co to jest? Takie coś: www.euro.com.pl/parowary/zelmer-37z010.bhtml Odpowiedz Link
mearuless Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 11:24 mam i uzywam. lubie rube zniego np. lososia. tylko trzeba to wszystko kolka godzin wczesniej zamarynowac. uwielbiam z parowara warzywa-zupelnie inny smak! to sposob na szybki obiad bo np. na sam dol idzie piers kurzeca zamarynowana, pozniej jakies warzywka np. szparagi a na gore kilka ziemniakow i za kilka minet mam zajefajne danie:0 fajne sa tezjablka pieczone tz parowane. polecam, tylko wkurzajacejestmycie;> Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 11:25 mearuless napisała: > i za kilka mine > t> mam zajefajne danie:0 to ja koniecznie muszę kupić ten parowar!!! gotowanie staje się nie tylko pozyteczne, ale jeszcze jaaaaaakie przyjemne > Odpowiedz Link
bswm Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 11:26 Dzięki Mea, właśnie smak warzyw sobie znajomi bardzo chwalą. Już się cieszę w takim razie i czekam kiedy mi przyślą Odpowiedz Link
teqilaa Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 13:57 dzieki parowarowi w końcu mam dobrze ugotowany ryz, kasze, bez pierdzielenia sie w woreczki sreczki, garnuszki itp... Odpowiedz Link
stillgrey Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 11:22 mam i sie kurzy niestety, leniwa krowa jestem i mi sie nie chce myc tych wszystkich tacek, ehhh moze jakbym miala tego najnowszego zelmera... Odpowiedz Link
bswm Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 11:25 stillgrey napisała: > leniwa krowa jestem i mi sie nie chce myc tych > wszystkich tacek, ehhh No właśnie ja specjalnie wypytałam koleżanki i można je myć w zmywarce To mnie ostatecznie przekonało Odpowiedz Link
stillgrey Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 11:26 tfu tfu, tefala mialam na mysli o tego: www.allegro.pl/item743272585_super_parowar_tefal_vs_4001_f_v_nowy_kurier_f_v.html a mam tego i ze wzgledu na mycie nie polecam: www.megamedia.pl/parowar-tefal-vitamin-vc7001.php Odpowiedz Link
mearuless Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 11:32 o ja go mam tefala vitamin, ale u mnie garkotlukiem jest czesto maz Odpowiedz Link
mearuless Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 11:30 jeszcze jedno dodam. jak urodzilam ewe to chcialam szybko schudnac, no i przy okazji nie mialam czasu na gotowanie. wiec jak moj maz przychodzil to wrzucal tam jakies szparagi, marchewki, jakas rybe, czy miecho i za chwile jedlismy zdrowy, niskokaloryzny posilek bez soli i tluszcu. z odchudzania coprawda nic nie wyszlo, bo cukiernie mam za blisko ale przynajmniej probowalismy Odpowiedz Link
bswm Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 11:33 > z odchudzania coprawda nic nie wyszlo, bo cukiernie mam za blisko > ale przynajmniej probowalismy Ja właśnie zrzuciłam już ponad 5 kg i do ostatnich 2-3kg wykorzystam parowar Potem mam zamiar dalej się zdrowo żywić - o wiele lepiej się czuję. Odpowiedz Link
mearuless Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 11:34 no ja tez sporo zrzucilam ok 25 kg ale to juzzasluga nie parowara a ograniczenia kursow do cukierni Odpowiedz Link
bswm Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 13:02 Do tych, które mają - jeśli np. warzywa paruje się 10 minut, a mięso 20, to warzywa muszę dołożyć po 10 minutach od wstawienia mięsa, czy razem? Bo słyszałam, że ludzie wkładają wszystko razem i mają gotowy posiłek. Odpowiedz Link
teqilaa Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 13:36 do dolnego kszyka włóż mięso do górnego warzywa, najpierw ustaw na 10 minut, jak warzywa sie zrobia zdejmij górny koszyk i dolny z mięsem włącz jeszcze na 10 minut. Odpowiedz Link
bswm Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 14:00 teqilaa napisała: > do dolnego kszyka włóż mięso do górnego warzywa, najpierw ustaw na > 10 minut, jak warzywa sie zrobia zdejmij górny koszyk i dolny z > mięsem włącz jeszcze na 10 minut. A warzywa nie będą zimne w takim przypadku? Odpowiedz Link
teqilaa Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 14:24 na ostatnią minutke mozesz je spowrotem postawic żeby sie zagrzały Odpowiedz Link
doral2 Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 15:27 mam, używam rzadko, bo mnie wkurza wyciąganie i składanie tylu pojemników, tacek, sracek. prostsze w obsłudze jest kupienie koszyczka na garnek. do garnka nalewasz wody, na to koszyczek z tym co masz akurat zamiar ugotować, pokryweczka i 15 minut na gazie. efekt dokładnie ten sam. i o ile mniej klamotów w kuchni! Odpowiedz Link
teqilaa Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 15:45 klamot ma swoje stałe miejsce, myje sie prosto bo w zmywarce, a ryz z parowara jest duuuuuzo lepszy jak z wody. Jak babciny "spod koca" Odpowiedz Link
mathiola Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 13:06 Mam, ale używam rzadko. Za każdym razem jak użyję, obiecuję sobie, że teraz to już będę używała notorycznie, a potem wstawiam do szafki i zapominam No, do rozmrażania parowców teściowej używam najczęściej Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 13:29 mam ,uzywam i jestem zadowolona.kłade wszystko na obiad razem .w sensie mieso na sam dół,na srodkowym warzywa a na sama gore ryz.i sie robina sama gore daje to co sie szybko ,,paruje,, a na dno to co trza dłuzej przytrzymac Odpowiedz Link
teqilaa Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 13:31 mam ,używam i nie wyobrazma sobie życia bez niego ! Odpowiedz Link
bswm Re: a cenowo 06.10.09, 13:43 tabakierka2 napisała: > ile taka przyjemność kosztuje? Za 200zł masz już spory wybór całkiem porządnych, a za 300 to już wypas Ja kupiłam Zelmera w promocji z 279 na 199. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: a cenowo 06.10.09, 13:48 czuję się zachęcona będę umiała się tym posługiwać? rozumiem, że gotuje się to wszystko na parze? a makaron można zrobić albo pierogi ugotować? Odpowiedz Link
drosophila.melanogaster Mam i kurz zbiera... 06.10.09, 14:13 Dostalam 3 lata temu w prezencie,uzywalam moze z 2 miechy a teraz lezy mi to to w szafce i tylko miejsce zajmuje.Potrawy na parze sa nie w moim stylu.O ile warzywka sa ok,to mieso czy ryba dla mnie nie zjadliwe.. Odpowiedz Link
bswm Re: Mam i kurz zbiera... 06.10.09, 20:15 Zamówiłam i czekam na kuriera, mam nadzieję, że przed weekendem będzie, to w weekend będę testować i podzielę się wrażeniami Odpowiedz Link
novembre Re: Parowar - macie, używacie? 06.10.09, 21:54 Mam, używam, nie elektryczy tylko zwykły garnek do gotowania na parze. Dla mnie bomba i nie oddam nikomu. Odpowiedz Link