pyzunia2007 08.10.09, 10:27 jakie objawy temu towarzyszą? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zebra51 Re: Miała któraś z was nerwicę? 08.10.09, 10:37 Miałam w ubiegłym roku. Ogólny niepokój, bruksizm, kłopoty ze snem, "łomotanie" serca, nieprzyjemny zapach potu. Odpowiedz Link
bernimy Re: Miała któraś z was nerwicę? 08.10.09, 10:37 Ja. Ale to mąż musi się wypowiedzieć A na poważnie to oprócz typowych objawów mogą być zaburzenia oddychania, kołatanie serca, ból w okolicy mostka, serca i dużo dużo innych... Odpowiedz Link
lelieb Re: Miała któraś z was nerwicę? 08.10.09, 11:33 Miała i ma.Nerwowość,niepokój,kołatanie serca,bóle głowy,osłabienie,duszniości,uczucie nagłego leku,niecierpliwość,smutek....jeszcze? Ja próbowałam psychoterapii,10tygodni.Czy pomogło? Czasem myślę,ze coś z tego wyniosłam,a czasem,że o dupę rozbić! Bywa lepiej,bywają i nawroty.A jak Ty się czujesz?Co się dzieje/ Pozdrawiam. Odpowiedz Link
pyzunia2007 Re: Miała któraś z was nerwicę? 08.10.09, 12:23 lelieb napisała: > Miała i ma.Nerwowość,niepokój,kołatanie serca,bóle > głowy,osłabienie,duszniości,uczucie nagłego > leku,niecierpliwość,smutek....jeszcze? Ja próbowałam psychoterapii,10tygodni.Cz > y > pomogło? Czasem myślę,ze coś z tego wyniosłam,a czasem,że o dupę rozbić! Bywa > lepiej,bywają i nawroty.A jak Ty się czujesz?Co się dzieje/ Pozdrawiam. No właśnie, ze mną coś dzieję od zeszłego tygodnia,,huśtawka nastrojów,wczoraj pół dnia przeryczałam,bole w okolicy mostka,uczucie ściskania w klatce piersiowej,serce wali mi tak jakby chciało wyskoczyć,problemy z oddychaniem,lęki.Zaczęło się jak sie dowiedziałam że mąż musi wyjechać w deegację, a jak już wyjechał to się nasiliło Odpowiedz Link
mathiola Re: Miała któraś z was nerwicę? 08.10.09, 11:37 Nerwowość i nieumiejętność zapanowania nad zachowaniem, kołatanie serca, duszności, miękkie nogi, bóle głowy, brak koncentracji. Odpowiedz Link
lelieb Re: Miała któraś z was nerwicę? 08.10.09, 11:40 Dokładnie.Math.,zmagałaś się z tym? Odpowiedz Link
lelieb Re: Miała któraś z was nerwicę? 08.10.09, 11:46 mhm..a przepraszam,że pytam,jak sie teraz czujesz? Odpowiedz Link
mathiola Re: Miała któraś z was nerwicę? 08.10.09, 11:50 Jak na huśtawce Ale odkąd mam świadomość tego co się ze mną dzieje, łatwiej mi nad sobą panować, nawet bez leków. Odpowiedz Link
lelieb Re: Miała któraś z was nerwicę? 08.10.09, 12:15 Czuję się podobnie.Ta psycholożka w pewnym sensie "ustawiła mi myślenie".Nie powiem,że to zawsze działa,ale czasem... Nigdy wcześniej nie miałam takich akcji i tym bardziej jest mi ciężko,bo zamiast być uśmiechniętą mamusia z reklamy-ciągle z czymś się zmagam,ciągle coś ciśnie. Odpowiedz Link
dzidaa Re: Miała któraś z was nerwicę? 08.10.09, 11:44 a jak z pamięcią drogie baby???pewnie gorsza Odpowiedz Link
lelieb Re: Miała któraś z was nerwicę? 08.10.09, 12:13 O tak! zauważyłam to u siebie już jakiś czas temu! a ty dzidaa tez masz takie atrakcje? Odpowiedz Link
lelieb Re: pyzunia 08.10.09, 12:16 Mam nadzieję,że nie zdominowałam Twojego posta.Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link
zales239 Re: lelieb 08.10.09, 12:54 Leczę się teraz,ale ja od zawsze nerwus. Jakieś tabsy dostałam,ekg robiłam oczywiście git. Objawy takie jak wyżej-walenie serca na maksa,kłopoty ze snem,ucisk w klacie,arytmia serca,spadek nastroju,puls bardzo wysoko,ciśnienie też. Mam skierowanie do kardiologa,ale ja myślę,że to psyche raczej. Odpowiedz Link
lelieb Re: przepraszam za zdominowanie:) 08.10.09, 13:13 Ostatnio mam jakąś czarną serię.A powiedzcie,miała któraś przy tym zawroty głowy? Odpowiedz Link
marina0706 Re: przepraszam za zdominowanie:) 08.10.09, 14:13 ja miałam zawroty. a masz je raczej bedac w domu czy na zewnatrz? Odpowiedz Link
pyzunia2007 Re: przepraszam za zdominowanie:) 08.10.09, 14:25 ja też miewam zawroty głowy,zwłaszcza na dworze i do razu wpadam w panikę że zemdleje Odpowiedz Link
marina0706 Re: przepraszam za zdominowanie:) 08.10.09, 14:28 no to będzie nerwica z lękiem niestety czy lękowa, roznie to tam nazywają. dane mi było doświadczyc, będziesz chciała to na priw mozemy pogadac bo na maglu to.... niebardzo Odpowiedz Link
lelieb Re: przepraszam za zdominowanie:) 08.10.09, 14:32 a różnie,ale chyba w domu bardziej Odpowiedz Link
marina0706 Re: przepraszam za zdominowanie:) 08.10.09, 14:35 a badania Ci sercowe i inne wyszły dobrze? Odpowiedz Link
pyzunia2007 Re: przepraszam za zdominowanie:) 08.10.09, 14:41 marina0706 napisała: > a badania Ci sercowe i inne wyszły dobrze? jeżeli pytanie o serce było skierowane do mnie to napiszę tak,mam tzw.częstoskurcz,jestem pod opieką kardiologa i z tego co mówił na ostatniej wizycie to poza częstoskurczem jest ok ale jeszcze czekam na odczyt holtera,po odczycie bede wiedziec na 100 procent czy ok Odpowiedz Link
marina0706 laseczki poszło na priv 08.10.09, 14:51 krótkie info poszło. pozdrawam,trzymajcie sie! ide obiad robic Odpowiedz Link
karra-mia Re: Miała któraś z was nerwicę? 08.10.09, 18:42 no to jak se poczytałam, ja mam ło matko a wiecie co? nie bardzo wiem, gdzie szukać pomocy, a nawet jak wiem, to nie wiem, co potem... nieciekawie wokół mnie, nikt by nie zrozumiał, nikt nie rozumie zreszta Odpowiedz Link
lelieb Re: Miała któraś z was nerwicę? 09.10.09, 11:51 Bo to tak właśnie jest,że mało kto to rozumie i człowiek często np.ze wstydu nic z tym nie robi.Smutne to. Odpowiedz Link
marina0706 Re: Miała któraś z was nerwicę? 09.10.09, 22:51 a to akurat sie robi tak popularne ze faktycznie niedługo ędziemy w piaskownicach o takich problemach gadac. coraz więcej ma problemy przez styl życia jaki prowadzimy. Odpowiedz Link
mama-dzwoni Re: Miała któraś z was nerwicę? 08.10.09, 21:56 taaak, jak czytam np. wypociny deela mam nerwicę. Objawia się ona kołataniem palców u rąk i trzepotaniem lewego ucha. Odpowiedz Link
demarta Re: Miała któraś z was nerwicę? 09.10.09, 22:55 mama-dzwoni napisał: > taaak, jak czytam np. wypociny deela mam nerwicę. Objawia się ona kołataniem > palców u rąk i trzepotaniem lewego ucha. uuuuu, moja droga, koniecznie zbadaj prawe ucho, bo ewidentnie coś z nim niehalo! Odpowiedz Link
anyx27 Re: Miała któraś z was nerwicę? 10.10.09, 00:21 i wy dziewczyny naprawdę wierzycie, jak lekarze wam wmawiaja, że to psycha siada? przeciez wiadomo, ze (prawie) każda nerwica ma podłoże organiczne i trzeba to sprawdzic. oczywiscie, nie mówie o sytuacjach, w których ktoś ma właśnie za sobą jakies ciężkie przezycia. Odpowiedz Link
marina0706 Re: Miała któraś z was nerwicę? 10.10.09, 02:22 Anyx po czym wnosisz? skąd masz takie wspaniałe info? oj...mnostwo ludzi by sie ucieszyło z tego co piszesz ale niestety tak nie jest portalwiedzy.onet.pl/56422,,,,nerwice,haslo.html Odpowiedz Link
anyx27 Re: Miała któraś z was nerwicę? 21.10.09, 20:11 marina0706 napisała: > Anyx po czym wnosisz? skąd masz takie wspaniałe info? oj...mnostwo > ludzi by sie ucieszyło z tego co piszesz ale niestety tak nie jest po doświadczeniach swoim i moich pacjentów. Odpowiedz Link
semida Re: Miała któraś z was nerwicę? 21.10.09, 20:17 Ja mam nerwicę natręctw więc chyba się nie kwalifikuję Odpowiedz Link
karolciaa23 Re: Miała któraś z was nerwicę? 21.10.09, 20:22 ja mam dzisiaj nerwicę na (nie)męża więc też się nie kwalifikuję Odpowiedz Link