e.logan 08.10.09, 20:52 Potrzebuje przepisu na pasztet.Najlepiej do sloika ,a moze byc i do pieczenia. Bardzo prosze o pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela Przepis na pasztet zajęczy: 08.10.09, 20:53 1. Na imprezie wyrywasz największy pasztet. 2. Pasztet kładziesz na stół i rżniesz aż zajęczy. Odpowiedz Link
mathiola Deela ty krowo 08.10.09, 21:43 Ukradłaś mi odpowiedź. ALE: dodam, że to jest przepis na pasztet zajęczy Odpowiedz Link
mama-dzwoni Re: Potrzebuje przepisu na pasztet 08.10.09, 21:33 Proszę bardzo: wziąć babową , dodać ciepłą deelę, wymieszać z mariolką i wulgarną ceres (Cześką). Ugotować na wolnym ogniu aż odparuje przedpotopowa pozostałość po szarych komórkach. Wkroić do tego marysieńkę44, zamieszać dużą łyżką czyt.(kama_msz) i pasztet gotowy. Odpowiedz Link
mandziola Re: Potrzebuje przepisu na pasztet 08.10.09, 21:47 1.kura, 2.wieprzowina - najlepiej łopatka, 3.włoszczyzna, 4.grzybki+ listek, pieprz w ziarnach i ziele, 5.watróbka, 6.cebula, 7.bułka paryska 6 jajka 7. słonina. Pierwsze 4 składniki wkładasz do gara, podlewasz woda stawiasz na gaz i gotujesz az mieso bedzie mięciuteńkie. Watróbke podsmazasz razem z pokrojona cebulką na ostrym gazie.Bułke namaczasz w sosie z duszenia miesa. Wszystko mielisz na drobnym sitku - najlepiej 2 razy. Mieszasz z jajami, dajesz sól, pieprz, imbir do smaku. Kroisz słonine w paseczki wykładasz blaszke (najlepiej waska) wykładasz pasztet i pieczesz. Odstawiasz do ostygnięcia i wyjmujesz. Odpowiedz Link
pszczolaasia do pieczenia 08.10.09, 21:49 pasztet mambiny mieszanke mies: wieprzowe, wolowe, drobiowe gotujemy z wloszczyzna ilisciem laurowym i zielem angielskim do miekkosci a pod koniec gotowania watrobki dodajemy. ja daje na ten przyklad tak: krajanki gulaszowej z wolowiny, z drobiu i wieprzowiny i dorzucam jeszcze lopatki. wszystkiego po pol kilo do 70 dag. i do tego 30 dag watrobek kurzecych. jak podstygnie wrzuic dwie bulki i niech wsytygnie do konca. zmielic wsio, przprawic i piec w blaszce obsypanej bulka tarta tyle godzin ile jest kilo miesa. ale ja pieke zawsze 1,5 godziny. mozna oblozyc boczkiem, mozna wrzucic zabki czosnku, mozna powkladac pieczarki. wszytsko mozna. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: do pieczenia 09.10.09, 09:36 mój najnowszy przepis na pasztet z królika : czekać cierpliwie aż teść będzie w moim mieście wpuścić teścia do domu otrzymać od teścia zapas mielonych i pasztetu Pysznie smakuje ten pasztet Odpowiedz Link