olinka20 14.10.09, 17:50 to wg Was kradzież? Wg mnie tak, ale rozmawiałam z wieloma ludźmi na ten temat i wiekszosć stwierdziła, ze to oszczednosc... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
surreal_d Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 14.10.09, 17:58 boszsz - jak oszczędność? gdzie? oszczędzasz oszukując licznik? mam znajomych którzy chwalą sobie metodę odkurzaczową... Odpowiedz Link
olinka20 Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 14.10.09, 18:07 Wiesz, wg mnie jest to kradzież i bez dyskusji, ale niektórzy znajomi stwierdzali, ze to oszczednosc, a na moje pytanie- kto, w takim razie płaci więcej jeżeli oni płaca mniej, zaczeli sie wykręcać. Odpowiedz Link
e.logan Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 14.10.09, 18:17 matko co to za metody?Pierwsze slysze o magnesach i odkurzaczu.Moze ktoras wpadnie z kagankiem oswiaty, tak przy swiecie. Mnie wkurza w rachunku za wode tylko jedno ze za scieki i oczyszcanie place tyle samo co za wode (czyli m x2) A sporo z nich u mnie wogole nie trafia do kanalizacji bo to podlewanie i basen. A i tak place. Ale nie stosuje zadnej z metod. Odpowiedz Link
nutka07 Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 14.10.09, 18:19 Ja tez pierwszy raz slysze o tej metodzie. Na czym polega? Odpowiedz Link
olinka20 Nutka 14.10.09, 18:26 miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,7145183,Tak_sie_jakos__przyjelo___ze_wode_mozna_krasc.html a o metodzie odkurzaczowej to nawet ja nie słyszalam Odpowiedz Link
ez-aw Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 14.10.09, 18:22 Zdecydowanie jest to kradzież. Nie ma co kombinować. Ale ludzie zawsze znajdą usprawiedliwienie. Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 14.10.09, 18:38 Oczywiscie ze jest to kradzież. I duzo bardziej żenujace - od kradziezy - jest twierdzenie ze sie NIE kradnie. jak juz to trzeba miec chociaz jaja zeby sie przyznac Odpowiedz Link
jowita771 Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 14.10.09, 19:50 > Wg mnie tak, ale rozmawiałam z wieloma ludźmi na ten temat i > wiekszosć stwierdziła, ze to oszczednosc... Oszczędność to by była, jakby od tego mniej wody leciało, a nie, że wody tyle samo, tylko na liczniku mniej. Buractwo to się nazywa, a nie oszczędność. Odpowiedz Link
anorektycznazdzira Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 14.10.09, 21:33 nie no, bez jaj, pobierają wodę a udają, że nie pobierają i nie płacą. Różne eufemizmy można zaproponować, ale nie oszczędność. Oszczędność to jest kąpać się co drugi dzień Odpowiedz Link
bernimy Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 14.10.09, 21:38 Nie znam. Ale to brzmi jak kradzież, w żadnym wypadku oszczędnością tego nie nazwałabym. Odpowiedz Link
amoreska Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 14.10.09, 21:50 To jest kradzież i oszustwo w jednym. Odpowiedz Link
aurinko Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 14.10.09, 21:59 Nie używam, nie jestem złodziejką. Odpowiedz Link
bei Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 14.10.09, 22:34 teoretycznie kradzież, a praktycznie to jaki ten magnes musiałby być, by powstrzymac plastikowe kołka Ja widziałam lepszy patent- i to w WC sklepowym- wodomierz był ściśnięty takim .........."ściskiem" stolarskim- przez gumę, był plastikowa obudowa nie popękała.Spusciłam wodę, myłam recę a wodomierz stał w miejscu- tzn zadna cyferka nie zmieniła się. Wyszlam pod wrazeniem...i nie mogłam nic powiedzieć, bo pani mnie wpusciła i zycie mi ratowała- bo trzymałam już ledwo ledwo Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 15.10.09, 08:58 Oczywiście że to kradziez. Odpowiedz Link
hellious Re: Czy używanie magnesów na wodomierze 15.10.09, 09:39 Kradziez i to wstretna. Oszczednosc to szczelny kran i zakrecanie wody, jak nie jest konieczne jej używanie. Odpowiedz Link