Dodaj do ulubionych

Ekspres reporterów

20.10.09, 22:07
Oglądalyscie może historie Olafa, dla ktorego fundacja zbierała pieniadze?
No kurwa, jak bym tej pani prezes w dupe widły wsadziła to by jej ta pewnośc
siebie z gęby zniknęła. Jak można tak żerowac na chorobie dziecka, oszukiwac je.
Tu
jest ta historia także opisana
Obserwuj wątek
    • karra-mia Re: Ekspres reporterów 20.10.09, 22:08
      Karra
      nie denerwuj się
      nie denerwuj się
      nie denerwuj się...
    • lidia341 Re: Ekspres reporterów 20.10.09, 22:22
      To juz drugi taki przypadek. ostatnio też czytałam artykuł o chorym któremu
      fundacja przelała tylko 280 zeta, chociaz urząd skarbowy twierdzi, że dla tej
      osoby była większa kwota. Po co sa te fundację i gdzie ida te pieniądze. Do
      kieszeni?
    • wespuczi Re: Ekspres reporterów 20.10.09, 22:42
      www.funzcyw.jazd.pl/fotogaleria.php?kat=60
      • agusia79-dwa Re: Ekspres reporterów 20.10.09, 23:21
        jednak muszę podziękować córce, że nie zasnęła o 21. Jak kin coś
        poleciałoby w stronę telewizora.
        brak słów normalnie..
    • jowita771 Re: Ekspres reporterów 21.10.09, 06:36
      Zbulwersowałam się, ale teraz mam mieszane uczucia, bo przeczytałam komentarze
      pod artykułami na temat tej rodziny i parę było takich, że rodzice maja plan
      przeznaczyć te pieniądze na coś innego niż zaspokojenie potrzeb dziecka tzn.
      remont mieszkania. Jeśli chodzi o dostosowanie mieszkania dla dziecka, to ok,
      ale tam było napisane, że nie o taki remont. I nie był to jeden komentarz. Nie
      wiem, co myśleć, z jednej strony, pieniądze im się należą jak psu zupa, bo ktoś
      odpisując od podatku robił to z myślą o tym konkretnym dziecku, a z drugiej
      strony nie byłby to pierwszy przypadek, gdzie rodzice wykorzystują chorobę
      dziecka do zdobycia pieniędzy na własne potrzeby. Jeśli jest tak, że ta mamusia
      chce sobie kafelki zmienić na jakieś wypasione, bo ma kaprys, to lepiej, żeby te
      pieniądze trafiły do jakiegoś innego dziecka.
      • anjazzielonego Re: Ekspres reporterów 21.10.09, 06:48
        JEŚLI to prawda, że rodzice żądali wypłaty całej zebranej kwoty, by przeznaczyć
        pieniądze na inny cel, niż zgodny z regulaminem fundacji, to jasne, że nie mogą
        dostać tych pieniędzy!
        Fundacja zbiera na sprzęt i na rehabilitację dziecka, nie na remont...
    • guderianka Re: Ekspres reporterów 21.10.09, 09:19
      Włączyłam na reportaż o dziewczynce, którą po urodzeniu uznano za
      martwą. I przez 7godzin maluch leżał gdzieś tam, przykryty
      prześcieradłem a później ożył (?! tongue_out).Szok.. sad
    • agamama123 Re: Ekspres reporterów 21.10.09, 09:24
      Przeczytałam artykuł i korespondencję Fundacji z Rodzicami Olafa. I niestety -
      podzielam zdanie Fundacji. Rodzice chcą pieniędzy... na samochód, na remont....
      kilkakrotnie odmówili pomocy bo interesuje ich przekazanie pieniędzy na wskazane
      przez nich konto.
      Moje dzieci również mają subkonto, również zbieramy wpłaty z tytułu 1%. I środki
      te zbierane są na LECZENIE I REHABILITACJĘ dzieci... na poprawę ich warunków ale
      w rozsądnych granicach. Owszem - mogłam zakupić dziecku łóżko ale po uzyskaniu
      zgody fundacji na ten cel. Mogę ze zgromadzonych środków zrobić dostosować
      łazienkę do ich potrzeb ale tylko dlatego, że wg przepisów moim dzieciom nie
      należy się dofinansowanie ze środków PFRON tego typu pomocy.
      Myślę, że w tym przypadku rodzice się troszkę zapędzili... Wg korespondencji
      Fundacja stara się im pomóc ale ten rodzaj pomocy rodzicom Olafa nie pasuje.
      • dlania Re: Ekspres reporterów 21.10.09, 19:18
        Ale i w reportażu, i w róznych artykułach prasowych była mowa o zwrocie wydatków
        na podstawie faktur! Żadne przelewanie pieniędzy na konto w ciemno, tylko zwrot
        kosztów rehabilitacji czy kupno wózka - tu szanowna pani prezes odpisała, że
        wózek zakupią, jak rodzice przedstawią zaświadczenie, że dziecko jest... umierające.
        Wiecie, nie chce mi sie wierzyć, że mając tak chore, nieuleczalnie chore
        dziecko, rodzice je oskubią żeby sobie chate odpicować. Oni wiedzą chyba dobrze,
        czego brakuje dziecku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka