wespuczi 28.10.09, 15:11 co raz sa watki, o wzruszeniu matek jak uslyszaly to slowo od swoich dzieci, ja tam nie pamietam jakiegos szczegolnego wzruszenia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pola.cocci Re: pierwsze mama 28.10.09, 15:38 bo ty pewnie nieczula matka jestes tak samo jak ja moj syn b. wczesnie zaczal mowic i pierwsze slowo jakie wypowiadal dosc czesto to bylo "dudu" bo tak sie nazywa jego przytulanka, potem dopiero byla mama i tata, a moze nawet odwrotnie i nie czulam z tego powodu wzruszenia, tylko zwyczajnie sie cieszylam, ze cos mowi Odpowiedz Link
koralik12 Re: pierwsze mama 28.10.09, 15:44 Ja byłam dumna i szczęśliwa jak syn zaczął mówić mama. Uwielbiał to słowo, jechałam z nim wózkiem na spacer a on potrafił przez kilkanaście minut powtarzać mama mama ma mama ma mama ma. Ludzie których mijaliśmy wszyscy się do nas uśmiechali Słodkie to było i bardzo miło wspominam Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: pierwsze mama 28.10.09, 15:48 to ja jestem z tych rozczulających- prawie się poryczałam a teraz marzę aby ta mała maupa czasem zamilkła Odpowiedz Link
bernimy Re: pierwsze mama 28.10.09, 15:53 No ja w takim razie też typowa mama, bo mnie rozczula każde nowe słówko, a od "mama" bardziej rozczula mnie gdy mówi "lubia mama" Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: pierwsze mama 28.10.09, 15:53 ja w sumie nie pamiętam kiedy powiedziała to tak na "trzeźwo" bo gadała od kiedy skończyła 9 miechów, ale chyba raczej nie świadomie Odpowiedz Link
zocha16 Re: pierwsze mama 28.10.09, 16:12 pamietam, że bardzo mnie ucieszyło, a wzruszyło mnie pierwsze kocham Cię mamusiu Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: pierwsze mama 28.10.09, 16:16 zocha16 napisała: > pamietam, że bardzo mnie ucieszyło, a wzruszyło mnie pierwsze kocham > Cię mamusiu to moja na początku mówiła: "kociam cie musiu" Odpowiedz Link
gku25 Re: pierwsze mama 28.10.09, 16:20 Koło "mama" szybko przeszłam do porządku dziennego. Ale już "kofam cię mamusiu" wzruszyło do łez. Odpowiedz Link
dlania Re: pierwsze mama 28.10.09, 18:30 Nie pamietam pierwszej "mamy". Pamietam pierwsze "kullllwa mać!" i to było nie tyle wzruszające, co szokujące - jak to! to moje dziecko??? Odpowiedz Link
annabetka Re: pierwsze mama 28.10.09, 18:37 dlania napisała: > Nie pamietam pierwszej "mamy". Pamietam pierwsze "kullllwa mać!" i to było nie > tyle wzruszające, co szokujące - jak to! to moje dziecko??? Dlania podpisuję się Ja mamę pamiętam ale to było tak wplecione w "bababa""dadada" "bebebe" że jakoś mnie to nie wzruszyło specjalnie...ale jak pierwszy raz gdzieś w kącie usłyszałam"o kulwa" to szczenę zbierałam,na szczęście szybko jej wytłumaczyłam dlaczego ta się nie mówi,nawet zrozumiała dlaczego mama tak czasem mówi O wzruszeniu mogę mówić,w sytuacji jak córa zawsze mi mówiła "lubię cię" a od jakiegoś czasu mówi" kocham cię na o takim wielkim świecie"(kocham cię najbardziej na świecie) Odpowiedz Link