madame_zuzu 31.10.09, 20:00 Natchnięta wątkiem dlani o muffinach z biedrony, zrobiłam swoje własne korzystając z przepisu zalinkowanego przez emigrantke. Oto efekt fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2028078,2,1,muffinki.html wyszły pyszne. Jutro znów je zrobię Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bryanowa-1 Re: Muffinki- dopiero co popełnione 31.10.09, 20:07 piekne zuzu zrób se jeszcze czekoladowe z biała czekolada,mówie ci bajka.tylko ja nie moge Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Muffinki- dopiero co popełnione 31.10.09, 20:15 w te wsypałam po jednej tabliczce białej i ciemnej czekolady Kupiłam specjalną do tego kuwerturę z nestle. Pięknie sie ciągnie w środku. Odpowiedz Link
czarneoczy Re: Muffinki- dopiero co popełnione 31.10.09, 20:20 jak lubisz czekoladowe to zrób te: mojewypieki.blox.pl/2007/08/Chocolate-chip-muffins.html ja jestem od nich uzależniona zresztą od całego bloga Doroty Odpowiedz Link
doral2 Re: Muffinki- dopiero co popełnione 31.10.09, 20:25 małpy, człowiek tu się odchudza, od ust odejmuje, a te z muffinami wyjeżdżają nienawidzę was!!! Odpowiedz Link
madame_zuzu czarneoczy 01.11.09, 10:45 a jak nie mam sody to wyjda? Bop własciwie mam wszystko do zrobienia tych czekoladowych oprócz sody Odpowiedz Link
czarneoczy Re: czarneoczy 01.11.09, 16:53 madame_zuzu napisała: > a jak nie mam sody to wyjda? Bop własciwie mam wszystko do zrobienia tych > czekoladowych oprócz sody nie wiem ja jestem od nich uzalezniona i tylko dlatego zapas sody mam w szafce... możesz chyba dodać więcej proszku do pieczenia, będą może troszke jaśniejsze, bo soda lekko przyciemnia ciasto Odpowiedz Link
karra-mia Re: Muffinki- dopiero co popełnione 31.10.09, 21:49 a ja zrobiłam rogaliki z jabłkami, foty wam nie dam, bo rodzina się rzuciła na nie, ale przepis mogę dać, bo łatwy bardzo Odpowiedz Link
doral2 Re: Muffinki- dopiero co popełnione 31.10.09, 21:59 następna podła świnia. umrę przez was albo z głodu, albo z obżarstwa Odpowiedz Link
emigrantka34 gratulacje 01.11.09, 00:31 madame zuzu ja jeszcze ich nie pieklam tym lepiej wiedziec, ze dobre wyszly. Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: doral 01.11.09, 01:48 zrob se muffiny z maki pp.tez dobre tylko z papierkow wyjsc nie chca bo bez tłuszczu Odpowiedz Link
dlania Re: doral 01.11.09, 08:37 O żęsz w mordke, wyglądaja zabójczo, dobrze że takich w Biedronce nie sprzedaja, bobym sie nie mogla odchudzać Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: doral 01.11.09, 08:39 bry a co to jest mąka pp? bo nie wiem czy takie cos tutaj znajdę. A jak nie chcą wyjśc z papierków, to niemożna samego papierka popędzlowac ciutke stopionym masłem? Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Muffinki- dopiero co popełnione 01.11.09, 08:38 dodam tylko, że dzisiaj lepsze są niż wczoraj Posiedziały całą noc pod folią i są takie fajne wilgotne. Wczoraj były twardawe z wierzchu ( mam dziadowy piekarnik), p[o kuracji nocnej foliowej są mięciutkie z każdej strony. NO pyszne. A kuwertura nadal jest w środku mokra nie wyschła jak czekolada Odpowiedz Link
frida-marzec08 Re: Muffinki- dopiero co popełnione 01.11.09, 12:41 O Boże! Ale pyszności Odpowiedz Link
madame_zuzu wieksza swinia 01.11.09, 12:55 własnie sie pieką czekoladowe z przepisu Nigelli, który zalinkowała koleżanka wyżej haaaaaaaaaaa... po swinsku oczywiście wrzuce foto Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Muffinki- dopiero co popełnione 01.11.09, 14:53 Ja czekoladowe popełniłam. Studza sie własnie. Odpowiedz Link
beata985 pytam 01.11.09, 20:50 skąd wziąć te papierki/papilotki??? czy do tego trzeba mieć tą specjalną blachę z dziurami?? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: pytam 01.11.09, 20:52 Lepiej kupić silikonowe formy do muffinów. Wtedy nie trzeba specjalnej blach ani papierków . Odpowiedz Link
solejrolia Re: Muffinki- dopiero co popełnione 01.11.09, 22:12 Wyglądają bardzo smakowicie! Ja też jestem muffinkomaniaczką Mój ulubiony przepis jest z dodatkiem białej czekolady i z malinami (przechowuję w zamrażarce słuszną porcję na takie okazje) Madame_zuzu, wiesz o co chodzi w muffinkach? Ich urok i smak polega na tym, że najlepsze są świeże, a skórka ma być chrupiąca, twardawa a w środku mięciutko. Muffinki na drugi dzień robią się zwyczajnie gumowate Zdarza mi się, że narobię muffinek z dwóch porcji i zostaje nam na następny dzień, to zdecydowanie wolę podpiec je w piekarniku przed zjedzeniem niż zjadać takie miękkie i wczorajsze. Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Muffinki- dopiero co popełnione 01.11.09, 22:29 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2030074,2,1,czekomufki.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2030075,2,2,czekomufki2.html dzisiejsze kakaowe z białą i ciemną czekoladą zajebiste Odpowiedz Link
zales239 Re: Muffinki- dopiero co popełnione 04.11.09, 16:37 Zuzu!czy ty musisz wstawiać TAKIE zdjęcia,zeżarłabym wszystkie. Idę zagryzę smaka czekoladą a jutro upiekę takie mniam,mniam Odpowiedz Link
beata985 a czy metalowe foremki mogą być??? 04.11.09, 16:32 kurcze no nigdzie nie ma silikonowych w normalnej cenie...jakieś z kosmosu....a może mi się tylko wydaje... kupiłam w koncu te metalowe...muszę je czymś posmarować...czy też papierowe papiloty muszę mieć??? tych narazie nie mam bo znowu rozmiarowo nie mogłam dopaasować...także tylko smarowanie w rachubę wchodzi Odpowiedz Link
smallcloud Re: a czy metalowe foremki mogą być??? 04.11.09, 21:21 Ja wycinam sobie koleczka z papieru do pieczenia i dopiero do foremki. Odpowiedz Link