hellious 04.11.09, 10:10 mi bardzo tylko czy one nadaja sie do bloku? nie znam sie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:11 sam pyszczek fajny, a reszta mi się nie podoba - taka "kundlowata" jest ta reszta. Odpowiedz Link
hellious Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:14 hahahaha, Asiowa, to jaka twoim zdaniem powinien miec "reszte" ? Odpowiedz Link
hellious Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:16 Te tez sa sliczne zmarszczuchy, ale one delikutasne sa i wredne. Przynajmniej ja mam takie doswiadczenia Odpowiedz Link
w_miare_normalna shar pei 04.11.09, 12:03 hellious napisała: > > Te tez sa sliczne zmarszczuchy, ale one delikutasne sa i wredne. Przynajmniej j > a > mam takie doswiadczenia właśnie jestem w trakcie namawiania mojego K. na tego pięknisia P tylko, że mam kogoś kto ma hodowlę białych, a chciałam czarnego. wezmę jednak białego to wiadomo, że po znajomości taniej piękne pieski. zawsze o takim marzyłam Odpowiedz Link
karra-mia Re: shar pei 04.11.09, 21:19 a ty wiesz, ile kosztuje utrzymanie i opieka nad takimi psami?? One wymagają częstej opieki weterynaryjnej, z powodu własnie tych fałd, między którymi często dochodzi do zapaleń, obtarć, grzybicy itd. To wszystko kosztuje i kasę i czas. Zdajesz sobie z tego sprawę? To nie maskotka. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:17 no sama nie wiem. Może ten szarobury kolor sierści i podwinięty ogon jak u kundla na wsi (przepraszaszm kundelki wiejskie) mnie tak zniechęca Odpowiedz Link
deela Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:15 nie moim zdaniem prosi sie o kopa Odpowiedz Link
hellious Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:17 deela ty jak zwykle delikatna Odpowiedz Link
olinka20 Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:16 Mi sie bardzo podoba, ale ja lubie takie pokrecone pyszczki- mopsy, buldozki francuskie itp Odpowiedz Link
hellious Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:19 Ja wlasnie tez lubie takie moim marzeniem kiedys byl mastiff neapolitanski: Ale to wielkie bydle jest Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:22 tamte 2 szare zmarszczuchy to jak kamienne posągi wyglądają Odpowiedz Link
zebra51 Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:26 Mastiff piękny, szarpeje wredne, mopsik - zastanawiałbym się, czy nie iśc z nim do laryngologa, tak potrafi charczeć Z paskud uwielbiam jamniki. A tak naprawde do marzą mi się dwa ON -ki Odpowiedz Link
olinka20 Hell 04.11.09, 10:26 Nie dosc ze bydlak to dosc ostry pies i trzeba miec silny charakter zeby go wychować. Ale akurat tego to ci nie brakuje Odpowiedz Link
hellious Re: Hell 04.11.09, 10:32 mialam kiedys wstretną Kaukazke Ta to dopiero miala charakter przy tym ja mialam wtedy 12 lat, wazylam 10 kg mniej niz ona i jakos przezylam Ludzie na ulicy uciekali jak nas widzieli Teraz juz na duzego psa nie ma szans Taki mastiff zająl by caly korytaz Odpowiedz Link
moonshana Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:21 mopsy chrapią, czasem głośniej od chłopa do bloku moga być, ale chyba musiałabyś je nosić po schodach... paskudne paskudy ja tam wolę coś powyżej 40kg. Odpowiedz Link
hellious Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:24 Dlaczego po schodach? mam winde Na 7 po schodach nawet sama nie chadzam, co dopiero z dzieckiem i psem Odpowiedz Link
moonshana Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:28 w sensie, że jak się np. winda popsuje. nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale mi kobitka mająca taką paskudę mówiła że paskuda po schodach chodzić nie może. bo cośtam. ale jak masz windę to luzik. Odpowiedz Link
corkaswejmamy Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:30 uwielbiam takie brzydactwa Im więcej zmarszczeń, fałdek, nieporadności tym bardziej się zachwycam Odpowiedz Link
bsl Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 10:34 oprócz miałosci do rasy jaką posiadam , uwielbiam border collie , ale to pies któremu trzeba poświęcić bardzo dużo pracy nie tylko wybieg ale musi pracowac mądrą główką a i tak moja szetlandka jest najcudowniejsza Odpowiedz Link
tomelanka Re: oprócz miałosci -miłości ;)n/t 04.11.09, 10:40 pod wzgledem urody, pierwszy fajny, takie rozczulajce spojrzenie ma, drugie paskudne, brr, trzeci ujdzie w tloku ale szalu nie ma Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 11:01 Jedyne rasy, jakie bym kupila to Goldenretriever, Border Collie albo Beagle. Ale i tak wole jakiegos kundelka z bidula, takie psiny sa najwierniejsze i najkochansze. Odpowiedz Link
opium74 Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 11:10 jak Ci się podoba Mopsik to zerknij sobie jeszcze na buldożka francuskiego Co do shar pei - one tylko jako szczeniaki są AŻ tak bardzo pomarszczone - później juz znacznie mniej co do mastifa - mam koleżanke weterynarza, koleś w winnicy niedaleko niej ma takie 4 sztuki - koleżanka bardzo sie cieszy - tylko na nim może zarobic całkiem sporo Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 11:11 mi nie. ale moja psiapsiola by oszalala jakby zobaczyla to cudo one sa raczej male wiec chyba tak Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 12:01 Kumpela takiego ma. mieszka w bloku na jednym pokoju w sumie psa ma młodego, zajmuje mało miejsca, nie je za dużo no i moja córka ćwiczyła na nim zapasy, nawet nie warknął, więc myślę że jak najbardziej chociaż mi się kompletnie nie podobają. Odpowiedz Link
aga9001 Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 12:30 A ja mam beagla : www.berkelejka.com/_foty/2_g.jpg" border="0" alt="https://t1.gstatic.com/images? q=tbn:TMF1AsuoNU7GJM:www.berkelejka.com/_foty/2_g.jpg"> Towarzyski, zabawowy z mnóstwem energii Odpowiedz Link
doral2 Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 18:35 ten pierwszy to zdaje się buldożek francuski i jak najbardziej nadaje się do bloku. mało ruchliwy, z reguły na kanapie się wyleguje, leniwy, na dwór to trzeba go siłą wyciągać, ale do domu gdzie są małe dzieci to niekoniecznie. mało że tak powiem współpracujący, mało emocjonalny, kocha jeść i spać. dla leniwych właścicieli idealny. kochać go, głaskać, karmić i pozwalać leżeć na kanapie. moja znajoma zabierała takiego pieska do pracy, gdzie całymi dniami leżał na kanapie, nie szczekając ani nie warcząc, nie zgłaszając żadnych potrzeb. taki tłuściutki i brzydki klusek. Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 19:04 A to "piesek" dla Ciebie i Twojego dziecka? A mozna sie spytac - za co utrzymasz takiego "pieska"? "piesek" potrzebuje i dobrego jedzenia , i opieki weterynaryjnej (a jak powaznie zachoruje to rachunek za 1 wizyte nie zejdzie pon 50 zł i pomysl sobie ze takich wizyt bedziesz miala np. 10 w miesiacu) , i szczepień i płaci sie podatek . A jak kupisz "spod stadionu/ z bazaru" taniego (bo rasowy to min 2 tys złotych polskich) to na 90% chorowac ci bedzie [ chów wsobny, złe odzywianie, brak nalezytejj opieki w "dziecinstwie"] - pomijam juz morany aspekt kupowania psa z nielegalnego źródła. sorry hell - nie chce byc zlośliwa czy cie "podkopywać" ale jak ma sie zakup i przedewszystkim UTRZYMANIE psa przez wiele lat do tego ze Twoj maz zarabia ok 1 tys zł/mies, ty masz prace bardzo dorywcza, starasz sie o zasiłki, opieki MOPSU etc. Sorry - ale chyba jednak lepiej zostac przy darowanym chomiku... Odpowiedz Link
hellious Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 19:42 Caffe, a gdzie ja napisalam ze chce kupic psa? Odpowiedz Link
olinka20 Caffe 04.11.09, 19:49 Dokładnie Hell ma racje. Napisala, że jej sie podobaja, a nie że chce miec psa. Ja tez marze o pudlu brązowym czarnym białym i morelowym do kompletu, ale na razie nie mam miejsca zeby cala menażerie wychować. A marzenia nic nie kosztują! Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Caffe 04.11.09, 20:12 Niezupełnie! hell napisała ze jej sie podobaja oraz bardzo wyraznie spytała czy... NADAJA SIE DO BLOKU. I to włascie ta czesc zdania wzbudziła mój lekki niepokój. jesli odniosłam zle wrazenie - to sorry - i wtedy - uspokojona - moge napisac ze , owszem "brzydkie" psy bardzo mi sie podobaja a dodatkowo mopsy, buldozki francuskie etc. sa bardzo madre Odpowiedz Link
olinka20 Re: Caffe 04.11.09, 20:16 Ok moze mysli o przyszłości Ja uwielbiam paskudki i pudelki Piękne i mądre. Bez względu na to co mandziola gada Odpowiedz Link
triss_merigold6 Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 19:55 Podobają mi sie ale bym nie kupiła. Jestem fanka owczarków niemieckich, bo karne i zrównoważone. Odpowiedz Link
karra-mia Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 21:18 nie wydaje mi się, że te psy bardzo cierpią przez głuptę ludzi, którzy modyfikują te rasy. mają coraz krótszy pys, zęby im się nie mieszczą, oczy w oczodołach też... a poza tym rodzina, u której byłam na Au-pair i ktora mi zafundowała niefajne wspomnienia, miała takiego psa, więc też mi się źle kojarzy. Odpowiedz Link
smallcloud Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 21:26 Nie bałdzo. Zawsze smiac mi sie chce z tych psow ze wygladaja jakby na pysk wypadły z pierwszego pietra W tym miejscu przepraszam wlascicieli owych psow jesli poczuli sie urazeni Odpowiedz Link
doral2 Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 21:34 caffe, nalej sobie drynia co? Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Podobaja wam sie taki paskudki? 04.11.09, 21:44 doral nie moge jeszcze jak pracowalam jako "czynny " wet - nie było kurna tygodnia zebym nie miala jakiejs informacji ze "prawie rasowy" owczarek, rottek, mopsik - "za duzo kosztuje, bo choruje" (bo sie go np. karmilo smieciowym zarciem albo nie szczepilo - to chorowal ) albo ludzie zdiwieni ze zarcie dla psa tyle kosztuje! - i ... albo go bede leczyc za darmo (a jeszcze lepiej dokladac sie do utrzymania jak mam "głupie" pomysly ze na samych kluskach bez miesa pies nie moze dobrze funkcjonowac) (sic!) albo ....wywala go do schroniska lub na ulice sorry, Niestey ... ZA DUZO takich historii z nieprzemyslanych zakupów żywego pieska/kotka przerobiłam zeby moc spokojnie o tym pisac i sie nie przejmowac i nie weszyc od razu "spisku" Nie umiem (i drink nic nie pomoze ) [oczywiscie jesli hell pytala li i jedynie teoretycznie - to absolutnie jej nie potepiam za ciekawosc] Odpowiedz Link