Dodaj do ulubionych

nie sądzicie, że media znowu sieją panikę

05.11.09, 15:44
w związku z tą świńską grypą? Bo ciągle o tym trąbią na lewo i prawo.
już mnie to zaczyna wkurzać.
Obserwuj wątek
    • ceres9 Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 15:46
      a mnie wkurza to ze pod granice nas wysylaja w sobote.
      • marchewek_r Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 15:49
        Nie, w jednej ze szkół w Ursusie nie przyszło 40% uczniów smile
      • pina_colada88 OT 05.11.09, 15:50
        Sorrki za OT
        Ceres, widziałaś mój wątek?
        Nie bądźmy gorsze od warszawianek kurde no ! big_grin

A co do tmatu, to tak uwazam, że sieją panike
    • 18_lipcowa1 oczywiscie ze tak sadzimy 05.11.09, 15:49
      • karolciaa23 Re: oczywiscie ze tak sadzimy 05.11.09, 15:53
        aż wiadomości się nie chce oglądać bo wiadomo o czym będą
      • iskierka40 Re: oczywiscie ze tak sadzimy 05.11.09, 16:51
        niewiem,może i tak,ciężo mi to oceniać.
        Mój syn dziś mówi ,że nie idziemy do kfc do środka ,bo tak panuje
        świńska grypa,to samo powiedział w przychodniuncertain
    • princy-mincy Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 15:55
      Sieja panike, bo musza miec jakis temat.
      Wylaczylam juz tvn 24 bo w kolko albo o swinskiej grypie albo o
      komisji hazardowej, rzyg
    • madame_zuzu Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 15:56
      z jakiegoś powodu mają określenie "czwarta władza". Takie ich zadanie.
      W gr tez pieprza non stop o grypie. Szczepienia są dla każdego bezpłatne tutaj.
      Ale my sie nie szczepimy.
    • mme_marsupilami Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 15:57
      Biznes krecic sie musi. Wczoraj ogladalam program informacyjny i podawali, ze pracownicy sluzby zdrowia (nie w PL) maja gleboko w powazaniu cale to szczepienie (u mnie zaszczepilo sie "az" 5 osob, bo szosta zainteresowana zrezygnowala). Zgodzilam na zastrzyk Pneumo 23 i na tym koniec. Nie zamierzam nakrecac dochodowego interesu i coraz rzadziej wlaczam TV. Dodam tylko tyle, ze prawie non stop mam kontakt z kims podejrzanym o ten rodzaj grypy - zyje i mam sie calkiem dobrze, zlego licho widocznie nie bierze !
      • agik82 Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 16:09
        chyba tak, i na tej panice ktoś zarabia
      • bryanowa-1 Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 16:10
        sieja sieja.wczoraj na jakims kanale(nie pamietam jaki m bo to przez
        przypadek trafiłam)był program o swinskieh grypie w wielkiej brytani.o
        szczepionkach tez bylo.no i szukali ochotnikow na szczepionki.pokazali mamae
        angielsa i tate i 3 dzieci i oczywiscie dzieci byly ochotnikami.masakra jakas
        ,ja bym nie pozwolila zaszczepic tym mojego dziecka.potem byla grupa kobiet
        ciezarnych ,ktore w razie co mialy byc w pierwszej kolejnosci szczepione i
        co?mamy brzuchate powiedzialy kategorycznie nie.cos mi sie zdaje ,ze albo ktos
        chce na tym biznes zrobic albo chca zmniejszyc liczbe ludzi na ziemi.
        • wespuczi Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 16:21
          tzn ze
          szczepionka chca nas zabic
          a swinska grypa jest cacy - wylezec i wit C tongue_out
          • mme_marsupilami Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 16:53
            Nie, to znaczy ze szczepionka kosztuje ($$$$$$) a dwa, ktos sobie na tym kariere naukowa podbuduje (grupe badawcza wystarczylo troche w TV postraszyc). Chcialabym, zeby w koncu podali podstawowe dane ofiar czyli wiek, stan zdrowia i co tak naprawde bylo przyczyna smierci. Niedoczekanie chyba .... Istnieje cos takiego jak powiklania poszczepienne, a drobnym druczkiem jest ze firmy produkujace nie biora za to ZADNEJ odpowiedzialnosci.
            • wespuczi Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 17:28
              no ale kazdy dorosly czlowiek chyba zdaje sobie sprawe ze leki, preparaty maja
              skutki uboczne.
              na szczepionkach firmy farmaceutyczne nie zarabiaja tak dobrze jak sie wszystkim
              wydaje, no ale urban legend ma sie dobrze.

moim zdaniem to jest sklandal
              pl.wikipedia.org/wiki/Ibogaina
              www.youtube.com/watch?v=r-Ap5lyYcI0
              • mme_marsupilami ` 05.11.09, 18:06
                Nie zamierzam Cie przekonywac, kazdy zrobi jak zechce - grunt ze jeszcze daja wybor, a nie szczepia na sile. Z tym urban legend o kolosalnym utargu firm farmaceutycznych, w tym producentach maseczek i srodkow dezynfekcyjnych nie masz racji - zbijaja majatek, skoro ceny masek ksztaltuja sie nastepujaco: www.girodmedical.com/consommables/masques-c-150_151?gclid=CO3W4sKr9J0CFZoU4wod6kYNJg (to duzo czy malo Twoim zdaniem?).
                Jak sie boisz zaszczep sie, podnies statystyki i ciesz sie zdrowiem.
                • doral2 Re: ` 05.11.09, 18:55
                  boje się otworzyć lodówkę, bo na pewno tam czyha albo grypa albo afera hazardowa uncertain
    • arachnela Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 16:22
      przechodziłam dziś obok apteki, przed nią stała duża reklama oferująca maseczki
      ochronne! Co oni robią?
      • bluemadlen-1 Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 16:34
        arachnela napisała:

> przechodziłam dziś obok apteki, przed nią stała duża reklama oferująca maseczki
        > ochronne! Co oni robią?

zarabiają na czym się da.
        Higiena a zwłaszcza mycie rak jest bardzo ważne całą reszta znana każdemu(omijać
        chorych , chociaż nie zawsze sie da)grypa zawsze była, a trąbienie o tym w
        każdym info. to juz sianie paniki. Wku..... mnie to.
    • deodyma Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 16:35
      bo sieja panike.
      ale juz dzis jakos mniej informacji o tej grypie...
      • agik82 Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 16:39
        właśnie to znalazłam:

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,5-osob-zmarlo-po-podaniu-szczepionki-na-nowa-grype-w-UE,wid,11661855,wiadomosc.html
        • magducha78 Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 16:56
          sieją, sieją. w tvn24 albo grypa albo afera hazardowa
          • iskierka40 Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 16:59
            no dziewczyny ale gdyby nie mówili o tym to ludzie by mieli
            pretensje,że nie mówią prawdy,i się nikt tym nie przejmuje.
            Jest świńska,o niej gadają,jest hazard,gadają.
            • magducha78 Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 17:00
              ok, dobrze, że gadają. ale ile można gadać?
              • iskierka40 Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 17:02
                tyle aż ptasia tfu świńska przejdzie ,ale spoko znajdzie się coś
                nowegosmile
                • magducha78 Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 17:19
                  oj,na pewno. przecież niedługo wybory prezydenckie
                  • iskierka40 Re: nie sądzicie, że media znowu sieją panikę 05.11.09, 17:21
                    o kurde to się zacznie dopiero!
                    pewnie będziemy jeszcze tęsknić za świńskąbig_grin
    • anorektycznazdzira a jak 05.11.09, 17:25
      sieją jak cholera, bo skoro naród nie wymarł na grypę ptasią, SARS,
      sepsę (wrrrrrr, meningokoki albo inne pneumo mogliby chociaż napisać),
      co więcej: już się naród nawet w tematach powyższych całkiem wyluzował,
      TO COŚ TRZEBA WYMYŚLIĆ. I przyciągnąć gawiedź przed
      ekrany/odbiorniki/szpalty.
    • iwoniaw Owszem, a Monika Olejnik bardzo niemiło mnie zasko 05.11.09, 17:38
      zaskoczyła w rozmowie z min. zdrowia swoją bezrefleksyjną zupełnie agresją i
      brakiem jakiegokolwiek odniesienia się do TEMATU. I jak uważam min. Kopacz za
      osobę kiepsko radzącą sobie w mediach (nie wiem, czy ją stres zżera, czy jest
      niefotogeniczna czy się nie zna na swej dziedzinie), tak w kropce wczoraj(?) to
      ona była tą, która mówiła z sensem i nie było się czego czepić merytorycznie - a
      Olejnik czepiała się sztuka dla sztuki.

No ale z drugiej strony - media nie mają teraz nic prócz grypy i hazardu, chyba
      faktycznie musimy poczekać na kampanię wyborczą wink
      • asiaiwona_1 Re: Owszem, a Monika Olejnik bardzo niemiło mnie 05.11.09, 17:54
        mi nie przeszkadza, że gadają tylko to jak i co gadają. No panika taka
        jakby koniec świata nadchodził.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka