bernimy 09.11.09, 08:53 przemówiły do mnie Twoje argumenty! Więc jaką dietę zalecasz? Ja tak dużo nie chcę zrzucać, zostały mi 2 kg, ale wrosły chyba na stałe Oczywiście jak zrzucę więcej nie ma problemu, podtyję potem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emigrantka34 proteinowa Dukana 09.11.09, 10:30 sorki, ze sie wtracam, ale moze zainteresuje Cie francuska dieta proteinowa doktora Dukana. Dieta sklada sie z czterech etapow i jest bardzo skuteczna - na poczatku jesz tylko proteiny (tzw faza ataku ktora krotko) - pozwala ne efektowny start przynoszacy niemal tak blyskawiczne rezultaty jak glodowka lub dieta oparta na proteinach w proszku. Ta faza trwa krotko bo kilka dni. Faza II - rownomiernego rytmu utraty wagi - naprzemienna dieta proteinowa Potem przechodzisz do fazy III - utrwalenie uzyskanej wagi i niedopuszczenie do jo-jo - trwa dziesiec dni na kazdy utracony kilogram Faza IV - definitywnej stabilizacji - jeden dzien w tygodniu czystoproteinowy do konca zycia. Przez reszte dni w tygodniu mozesz jesc to cos chcesz. Ksiazka "Nie potrafie schudnac" zostala przetlumaczona na polski. Kosztuje 19 zlotych. Oprocz tego na Galerii Potraw jest watek z ciekawynmi przepisami, zalozony przez pania_serwusowa : fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,97018884,0.html Odpowiedz Link
nutka07 Re: proteinowa Dukana 09.11.09, 21:55 Ja po dwoch dniach przerwalam dukana. Do dzisiaj na samo wspomnienie robi mi sie niedobrze, nawet mam takie odczucia na widok slowa dukan Nie wiem dlaczego, ale bylo mi strasznie niedobrze. Mialam mdlosci i uczucie, ze zaraz zwymiotuje. Na drugi dzien doszedl okropny bol glowy. A bylam tak badzro optymistycznie nastawiona Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: proteinowa Dukana 09.11.09, 22:42 tak jak kazda dieta, tak i ta nie jest dla kazdego Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: dieta!!!! caffe_mocca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.09, 18:00 Potwierdzam DUKAN !!!! Albo South Beach . won z kopenhaskimi : Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: dieta!!!! caffe_mocca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.09, 18:04 W Dukanie ten pierwszy efekt tez jest zazwyczaj widoczny (nie bedzie to 8 kg w 7 dni ) ale bedzie na tyle widoczne ze zmobilizuje i zacheci Ja polecam ksiazke "nie moge schudnac" (moge wyslac na maila skan ) i swietny watek na Galerii Potraw z przepisami i zdjeciami dań z I i II fazy Dukana: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,97018884,97029140.html Odpowiedz Link
stillgrey Re: dieta!!!! caffe_mocca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.09, 18:17 hotfile.com/dl/7064543/a6f2f1c/Pierre_Dukan_-_Nie_potrafie_schudnac.rar.html link do tej ksiazki w .pdf Odpowiedz Link
clas_sic Re: dieta!!!! caffe_mocca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.09, 18:41 też polecam Dukana - w 4 miesiące schudłam na niej 18 kilo Odpowiedz Link
bernimy Re: dieta!!!! caffe_mocca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.09, 20:22 Ogromniaste dzięki, za link i info! Wiecie, wygląda zachęcająco, muszę przemyśleć Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: dieta!!!! caffe_mocca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.09, 21:19 No tak. Niestety Dukan nie dla mnie, bo ja nie moge jechac na dluzsza mete na samych proteinach z powodow zdrowotnych. Ale dieta ta i tak czyni namniej zlego w porownaniu z syfem typu kopenhaska. Znam osoby, ktore ja stosowaly. Sama nigdy, bo nie moge. Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: dieta!!!! caffe_mocca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.09, 22:44 To wybierz South Beach lub Montigniaca. Bardzo dobre, bardzo zdrowe diety (a wlasciwie sposoby zywienia) bardzo skuteczne - choc na efekt trzeba poczekac ciut dłuzej niz na Dukanie, no i nie stricte proteinowe ps. diet wysokoproteinowych (tzn. wysoko białkowych) nie powinny stosowac osoby z chorobami nerek bo jednak takie diety i wysoka zawartosc białka - obciążaja nerki (zdrowym przez tydzien, dwa nic sie nie stanie, ale nie biore odpwoiedzialnosci za te z problemami! ) Odpowiedz Link
m.i.n.e.s Re: dieta!!!! caffe_mocca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.11.09, 09:49 Ja stosuje diete nielaczenia, staram sie nie laczyc weglowodanow z bialkami, zadnych slodyczy, zadnego alkoholu i najwazniejsze duzo pije. Czytalam gdzies, zeby duzo pic, wtedy "zapycha" sie zoladek. Powinno sie pic okolo 8 litrow. Dla mnie to nie wykonalne, mieszcze sie w granicach okolo 4-5 litrow . Jedyny "skutek uboczny tego picia, to to ze trzeba miec blisko WC Przez 1,5 tygodnia mam 3,5 kg na minusie, 2 cm mniej w udach, 4 cm mniej w tylku i jak na razie jestem bardzo, a to bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: dieta!!!! caffe_mocca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.11.09, 13:02 Picie 8 litrow wody mineralnej to glupota. Tak samo, jak zalecanie picia wody w takich ilosciach. Nie wiem, gdzie to wyczytalas. Rowniez picie 4-5 litrow dziennie to zbyt duzo. Nie tylko nie zapychasz sobie zoladka woda, bo to niemoliwe, ale wyplukujesz z organizmu mineraly. Jezeli do tego pijesz wode mineralna zawierajaca np duzo sodu, to obciazasz sobie nerki i inne organy. W dluzszej perspektywie moze to doprowadzic do roznych schorzen. Optymalna ilosc wody to miedzy okolo 2 litrow na dzien. Tutaj ekstremalne przypadki przedawkowania wody: www.tvn24.pl/12691,1577148,0,1,zmarla-z-przedawkowania-wody,wiadomosc.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4888518.html tu przypadek jeszcze bardziej ekstremalny: www.se.pl/wydarzenia/swiat/umarla-bo-opila-sie-woda_116885.html Odpowiedz Link
bernimy a co jeśli zjem 1 jabłko 12.11.09, 20:36 w czasie ostrej fazy proteinowej? 1 dziennie? Bo ja ze wszystkiego mogę zrezygnować, ale brak owoców to straszna męczarnia. Czy 1 jabłko może wszystko zaburzyć??? Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: a co jeśli zjem 1 jabłko 12.11.09, 21:15 Nic strasznego ale I faza proteinowa moze trwac tylko 5 dni. Naprawde nie dasz rady przez 5 dni bez owoców? Jak tak to swietnie , jak nie - no trudno - ale wybierz te z niska zawartoscia cukru ! Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: a co jeśli zjem 1 jabłko 12.11.09, 21:15 ps. ale to nie tak ze 1 owoc i ... dupa blada cala dieta do kosza Odpowiedz Link