Dodaj do ulubionych

moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka?

14.11.09, 18:25
Wrocilismy wlasnie z zoo z czterema mlodymi szczurasami, jakis imbecyl
podrzucil je pod ogrodzeniemuncertain Wygladaly jak 120 nieszczesc, trząsły sie jak
osiki, byly cale mokre, w blocie i piszczaly tak glosno, ze myslelismy, ze to
jakies malpy w zoowink Powaznie nie sadzilam, ze szczury potrafia takie dzwieki
z siebie wydawac...
Teraz juz sa suchutkie, nakarmione i naprawde sliczne, w ogole nie boja sie
czlowiekasmile Sa dwie dziewczyny i dwoch chlopakow, kolor siersci to tzw. husky.
Za godzinke zrobie fotki. Jednego pewnie sobie zostawimy, ale wszystkich nie
mozemysad
Napisze zaraz na szczurzym forum, ale ostatnio ktoras magielka myslala nad
szczurkiem... smile
Obserwuj wątek
    • stillgrey Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 14.11.09, 18:26
      tak na szybko, tak wyglada husky:
      images32.fotosik.pl/193/70b3c734bead5524m.jpg
    • kama_msz Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 14.11.09, 18:28
      a skąd jesteś?
      • stillgrey Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 14.11.09, 19:11
        Mieszkam w okolicach Rawy Mazowieckiej, ale moge je podwiezc na trasie łódź -
        warszawa, ale dalej tez jakos wykombinuje transport, grunt zeby jak najszybciej
        oddzielic samiczki od samcow, a ja mam tylko jedna wolna klatke, bo w drugiej
        jest moj Heniek, ktory juz w tym wieku raczej by sie nie pogodzil z mlodymi samcami.
        Zdjecia wlasnie zgrywam, wiec zaraz wrzuce.
        • dorotamakota1 Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 14.11.09, 19:32
          Mówisz, że starszy szczur nie może mieć młodszego do towarzystwa?
          Tak pytam bo nie wiemsmile
          Filip jest naszym pierwszym szczurem i ostatnio nawet myślałam o jakimś koledze
          dla niego...
          • stillgrey Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 14.11.09, 19:43
            Moc, to moze, tylko ja juz nie chce mojego Henka stresowac na stare lata,
            zwlaszcza, ze mlody szczur jak podrosnie bedzie calkiem prawdopodobnie starszemu
            dokuczac. Moze tez byc tak, ze moj szczur, ktory byl tyle czasu sam, teraz
            moglby zrobic krzywde malemu. Szczury to zwierzeta stadne, ale i terytorialne.
            To w sumie podobnie jak z kotami, kiedy przynosimy nowego kota do domu, w ktorym
            juz jest inny, na poczatku jest dymwink
    • stillgrey ZDJĘCIA:) 15.11.09, 10:26
      tutaj jeden z chlopakow:
      https://lh5.ggpht.com/_2cll3x71Z9U/Sv_E-mrfPJI/AAAAAAAAALA/j2MNieQRTxs/s640/IMG_4509.jpg
      z przodu samiczka:
      https://lh5.ggpht.com/_2cll3x71Z9U/Sv_Fl0_6zjI/AAAAAAAAAMI/1mp55jZXUts/s640/IMG_4538.jpg
      samiec i samiczka:
      https://lh3.ggpht.com/_2cll3x71Z9U/Sv_FFWF2gSI/AAAAAAAAALI/uIuoIunXqXo/s640/IMG_4513.jpg
      https://lh6.ggpht.com/_2cll3x71Z9U/Sv_FZtek6XI/AAAAAAAAALs/sdWrlj-wmpw/s640/IMG_4527.jpg
      drugi chlopak:
      https://lh6.ggpht.com/_2cll3x71Z9U/Sv_FgeIFE3I/AAAAAAAAAL8/PiuxdGKE1mw/s640/IMG_4531.jpg
      druga samiczka:
      https://lh5.ggpht.com/_2cll3x71Z9U/Sv_Fh83eYoI/AAAAAAAAAMA/gLij6j4td7o/s640/IMG_4532.jpg
      • stillgrey link do reszty zdjec 15.11.09, 10:27
        picasaweb.google.com/stillgrey213/RatsRes?authkey=Gv1sRgCICQ3dbjrdHZXQ#
    • semida Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 11:30
      Moja mysz jest juz bardzo stara i wlasnie mysle teraz o szczurku.A ze mam dwie klatki to dla mnie bomba byloby wziac takiego kolesia.Tylko ja mysle o facecie,babki szczurze sa wrednetongue_out
      Skad jestes?
      • semida Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 11:32
        Swietne sa,ja chce,ja chcesmile
        Tylko ze ja to ew na trasie Opole-walbrzych.To chyba za dalekosad
        • stillgrey Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 11:40
          kurcze, daleko, ale cos sie wymyslismile
        • stillgrey Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 11:47
          Acha, babki wcale nie sa wrednebig_grin moje szczurzyce byly kochane i baaardzo madre,
          zadna mnie ani nikogo innego nigdy nie ugryzlasmile

Wiesz co semida, jesli faktycznie jestes pewna, ze chcesz, to ja na Twoim
          miejscu zdecydowalabym sie od razu na dwoch chlopakow, ja zaluje, ze moj Henio
          jest sam, szczury to zwierzaki stadne i duzo lepiej im jest kiedy maja
          towarzystwosmile

Nie mowie, ze ten drugi ma byc ode mnie, bo moze chcialabys jakis inny kolor,
          ale tak jest powaznie lepiej i o ile ciekawiej obserwowac stadko niz jednego
          samotnikasmile
          • semida Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 16:25
            Wiesz co?Tez myslalam o 2 facetach ale nie wiem czy nie mam za malej klatki:/No ale zawsze mozna zmienic.Juz wolalabym od Ciebie tych 2 facetow bo juz sie znaja i bracmi sawink
            Myslisz ze cos sie da wymyslic zebym je wziela?
            • stillgrey Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 16:37
              postaram sie, napisz mi na priv konkretne miastosmile
            • stillgrey Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 16:38
              acha, jesli masz klatke po myszce, to ona z pewnoscia bedzie za mala nawet dla
              jednego szczurkasad
              • semida Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 18:23
                Napisalamsmile
    • jkk74 Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 11:43
      ech żeby można było szczurka w jednej klatce z chomikiem trzymać to sama by
      wzięła... takie słodziaki big_grin
      • lunorka Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 15:59
        Nawet nie próbuj, bo chomik zostanie upolowany i zjedzony przez szczurka.
        • sylki Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 17:17
          nie myslałam, ze kiedykolwiek to powiem, ale sa saliczne smile
          Szkoda ze mój syn chciał chomika..
          • marta_i_koty Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 18:46
            Sa prześlicznesmile Wzięłabym, ale szczur i koty to niezbyt dobra
            kombinacja...
            • stillgrey Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 19:43
              ja tam mam szczura i kotywink ale luzem razem nie biegaja, faktwink
              • marta_i_koty Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 15.11.09, 19:53
                stillgrey napisała:

> ja tam mam szczura i kotywink ale luzem razem nie biegaja, faktwink

No własnie, a ja nie chciałabym skazywac szczura na siedzenie w
                klatce...
    • stillgrey Dziewczyny maja juz nowy dom:) 15.11.09, 19:45
      Jada we wtorek na warszawska Prage, tam skad przyjechalysmile
    • aurelia-k Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 16.11.09, 21:01
      jestem tu pierwszy raz i od razu taki prezent! Szczurki piękne, zanim doczytałam
      do końca już w myślach przygarnęłam samczyka, ale już rozdane. Szczur to dla
      mnie najwspanialszy przyjaciel, Cycek był ze mną 4,5 roku (!), zastanawiam się
      teraz nad kolejnym, już 3 lata minęły.
      Wrzuć fotkę jak podrosnąsmile
      • stillgrey Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 17.11.09, 15:43
        no niestety, juz rozdanesad
        samiczki pojechaly dzis do Warszawy, a chlopaki zostaja z nami, maja juz nawet
        imionawink Dexter i Hank Moodywink
      • stillgrey Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 17.11.09, 15:44
        btw. 4,5????? wowbig_grin zazdroszcze! mam nadzieje, ze moje chlopaki tez dociagna do
        tak sedziwego wiekusmile
        • aurelia-k Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 18.11.09, 19:32
          miał szczęście, całe długie życie był zdrowy, choć niestety samotny. Mam
          nadzieję, że trafił do szczurzego rajutongue_out Chował się bez klatki, tzn miał ją, ale
          odbywał w niej tylko "karniaki", czyli 5 min, bo dłużej nie mogłam patrzeć na
          ten pyszczek wystający i łapki na pręcikach (wariatka szczurza ze mnie,
          niestety). Sypiał nierzadko ze mną równieżsmile Miał bardzo urozmaicone środowisko,
          cały czas coś nowego i był bardzo aktywny, może dlatego. A był zwykłym
          laboratoryjnym...

Twoje maluchy są śliczne i widać, że ciekawskie i nie boją się. Zazdroszczę. Jak
          przeczytałam tego posta to zapowiedziałam chłopakowi, żeby się spodziewał, że
          któregoś pięknego dnia wrócę z piszczącym maluchem. Mam już nawet dla niego imię
          - Ebola. Jak nic wariatkasmile)
    • aurelia-k Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 18.11.09, 19:37

tak wyglądał Cyceksmile)
      https://mail.google.com/mail/photos/static/2gXunnUEFdhfeomGSMorvZyVebO3eMHYjg00FANyzeajYdJapxJaiGZjIBvkYX_Q
      • stillgrey Re: moze znajdzie sie jakas chetna na szczurka? 19.11.09, 12:52
        link nie dziala, wyslesz mi zdjecie na gazetowego maila?smile
        • semida stillgrey 19.11.09, 12:58
          Ja dopiero wczoraj odczytalam twojego maila bo strasznie rzadko zagladam na poczte gazetowa.
          Rozumiem ze ta odleglosc byla strasznie duza wiec nie mam zalu(codziennie sledzilam na forum twoj watek bo myslalam ze tutaj mi cos odpiszesz-az do wczoraj jak zobaczylam maila)
          Jesli znasz kogos kto ma szczurki w mojej okolicy to bardzo prosze o cynk.Boje sie juz kupowac ich w zoologicznymsad
          • stillgrey Re: stillgrey 19.11.09, 16:00
            Semida, sledze teraz rozne fora o szczurach i szukam jakichs w Twojej okolicy,
            ale najblizej widzialam we Wroclawiusad
            Wiesz, samiczki tez bym raczej nie kupila w sklepie, bo pewnie bylaby juz
            zaciazona, ale samca czemu niesmile Moj Henio jest ze sklepu, ma juz 2 latka i
            trzyma sie niezle jak na swoj wiek, nigdy nie chorowalsmile Moze te szczurki, ktore
            kupilas poprzednio byly trzymane w sklepie w zlych warunkach i dlatego
            zachorowaly? Ja kiedys zamawialam szczurka w malym sklepiku i odebralam go od
            razu kiedy przyjechal, moze to jest wyjscie? A jesli jednak nie chcesz ze
            sklepu, to napisz na szczurzym forum, na pewno pomoga Ci znalezc zdrowego maluchasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka