Dodaj do ulubionych

ilość ciuszków w wyprawcee

20.11.09, 21:52
miałyście i co to było? ja osobiście miałam kilka body i kilka pajaców, bez żadnych uciskających udziwnionych innych ubranek.
Pytam, bo naciełam się na jeden post(link po niżej)i tak sie zastanawiam po co tej kobicie tyle ciuchów(48 w tym inne akcesoria typu prześcieradło i etc.)Biorąc pod uwagę to ze jej córa nie ma jeszcze 3 m-cy i tyle ciuszków w wieku 0-3 m to pewnie raz założone i tyle...ale tak naprawde chodzi mi o coś innego, wkurzają mnie baby które kupują ciuchy w ciuchowni(kupują=zrzucają na podłogę większość ubrań dziecięcych nie dając tym samym szans innym)a potem sprzedają np na allegro twierdząc ze to "po synku""po córci", nikt normalny nie kupuje pół tony ubranek dla pociechy na okres 2-3 miesięcy. Po co ten kant?

http://www.forum.gazeta.pl/forum/w,27800,103255648,103255648,Sprzedam_moja_wyprawke.html
Obserwuj wątek
    • w_miare_normalna Re: ilość ciuszków w wyprawcee 20.11.09, 21:56
      Mi wchodzi link ze stroną startową indifferent
      • dzidaa Re: ilość ciuszków w wyprawcee 20.11.09, 22:26
        forum.gazeta.pl/forum/w,27800,103255648,103255648,Sprzedam_moja_wyprawke.html
        https://forum.gazeta.pl/forum/w,27800,103255648,103255648,Sprzedam_moja_wyprawke.html
    • osa551 Re: ilość ciuszków w wyprawcee 21.11.09, 10:14
      48 rzeczy to jest, ale z czapeczkami, kocykami, śliniaczkami i skarpetkami.
      Ilość body o pajacyków jest podobna do tej, którą ja miałam i było mniej więcej
      akurat, z tym że mój synek akurat po 2 miesiącach już z wszystkiego wyrósł.

Jeśli chodzi o zakup ubrań dla dzieci - ja akurat wolę na przecenach nowe niż w
      szmateksach za 1 zł całą furę. No ale każdy ma własne zdanie jak wydawać swoje
      pieniądze i na co go stać. Akurat taką wyprawkę pewnie za 400 zł na przecenach
      można kupić nową (za wyjątkiem kombinezonu).

Na allegro paczki z ubraniami mnie wkurzają ze względu na to, że jak wpisuję
      "GAP nowe" to oczywiście fura paczek używanych mi wyskakuje.
      • arwena_11 Re: ilość ciuszków w wyprawcee 21.11.09, 10:17
        ja przy córce uzywałam 5 razy tyle ubrań co przy synu. Ulewało jej
        sie strasznie, nawet godzinę czy dwie po jedzeniu. Przebierałam ją 5-
        6 razy dziennie. Wiec na 2 dni potrzebowałam ok 12 - 15 bodziaków.
        Bo część sie suszyła, a reszte brudziła na bierząco.
    • ez-aw Re: ilość ciuszków w wyprawcee 21.11.09, 11:29
      Nie jest to jakaś powalająca ilość.
      Mój miał podobnie, bo oczywiście wszyscy uważali, że idąc do dziecka z wizytą
      trzeba przynieść ubranko. Co bardzo mi się przydało, bo gdy wylądowałam z nim w
      szpitalu i nie miałam możliwości prać na bieżąco. Wtedy ta ilość była
      błogosławieństwem.
    • 18_lipcowa1 Re: ilość ciuszków w wyprawcee 21.11.09, 11:39
      no ja na odwrot mialam bo moja wyprawka musiala czekac
      corka urodzila sie malutka i musielismy dokupic male ubrania z
      ktorych wlasnie wyrosla i odlozylam
      a to co kupilam + prezenty to juz za duzo niestety tego zrobilo
      • w_miare_normalna Re: ilość ciuszków w wyprawcee 21.11.09, 12:37
        Ja miałam dużo ciuszków od 6 miesiąca ciąży.
        Dokładnie dzień przed porodem byliśmy w hurtowni na zakupach i
        kupiliśmy kilka nowych rzeczy. Pamiętam, że było z 5 bodów z długim
        rękawem, body z krótkim, bluzeczki z długim rękawem i pajacyki.
    • aurinko Re: ilość ciuszków w wyprawcee 21.11.09, 12:09
      Ja miałam dużo więcej i jakoś nie narzekałam na nadmiar. Nie lubię śpiochów ani kaftaników, przeważały bodziaki, półśpiochy, spodenki, w tym także dżinsowe, rampersy, sukienki, rajstopki. Teraz też zbytnio się nie ograniczam, ale postanowiłam pilnować się, żeby nie kupować bodziaków zakładanych przez głowę, tylko zapinane na napy kopertowo.
      • dlania Re: ilość ciuszków w wyprawcee 21.11.09, 12:30
        A dlaczego irytuje cię, że ktos kupuje ciuchy na szmatach i sprzedaje je z
        zyskiem na allegro?
        • aurinko Re: ilość ciuszków w wyprawcee 21.11.09, 12:33
          dlania napisała:

> A dlaczego irytuje cię, że ktos kupuje ciuchy na szmatach i sprzedaje je z
          > zyskiem na allegro?
          >

Chyba dlatego, że nie handlarze nie dają szans zakupu innym wink
          • dlania Re: ilość ciuszków w wyprawcee 21.11.09, 12:36

> Chyba dlatego, że nie handlarze nie dają szans zakupu innym wink

No chyba że o to chodziwink Ale szmateksów jest tyle, powinno wystarczyć dla
            wszystkichwink
            • dzidaa Re: ilość ciuszków w wyprawcee 21.11.09, 16:34
              śmieszy mnie to ze niby po córci po synku a to ze szmateksu nie po dzieciach
              tych sprzedających. Ale irytuje mnie kurewsko tych bab co handlują dzieciowymi.
              Nie wiem czy widziałyscie te sceny wszmateksach:wpadają w kilka osób i zrzucają
              dzieciowe na podłogę w ogromne stosy, niejednokrotnie sprzedawczynie zwracały im
              uwagę, ze ciuchy są potem brudne, podeptane etc. jak grochem o sciane...
              I faktycznie nikt juz nie moze nic wziąć bo wieszaki są puste. A ja sie pytam
              dlaczego jedna z drugą do hurtowni sie nie uda i tam zakupi 5 worków? Wkurwia
              mnie to i już.
              A szmateksów jest faktycznie dużo, ale niewiele takich fajnych.
              A wiem ze tez baby robią tak, ze kupują w jednych szmateksach a sprzedają w
              drugich z cenami o ho ho ho większymi.Na moim osiedlu jest jeden taki wielgachny
              i fajny, reszta to łacharnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka