asiaiwona_1 24.11.09, 09:27 o badylach już tu kiedyś pisałam, więc wiadomo co to jest. A wiecie co to jest "reklamówka"? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabakierka2 Re: mojego miało być n/t 24.11.09, 09:32 badyle to kije, a reklamówka to torba fiolowa, czy nie? Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: mojego miało być n/t 24.11.09, 09:32 tabakierka2 napisała: > a reklamówka to torba fiolowa, czy nie? FOLIOWA, oczywiście Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: mojego miało być n/t 24.11.09, 09:35 reklamówka to torebka damska. ostatnio pokazałam mężowi jedną taką fajną, że mikołaj mógłby mi pod choinkę przynieść. No i dziś mój mąż się mnie pyta: co ty chciałaś pod choinkę ? A, już wiem. REKLAMÓWKĘ Odpowiedz Link
princy-mincy Re: mojego miało być n/t 24.11.09, 09:36 Dla mnie jasne i czytelne-jak Tabakierka napisala. Asia, czy Twoj maz jest z Wielkopolski? Odpowiedz Link
princy-mincy Re: princy 24.11.09, 09:41 wiem, bo tez prosze, jestem w koncu z Poznania ale wiem, ze niektorzy mowia reklamowka o siatkach Odpowiedz Link
exotique Re: słownik moje męża 24.11.09, 09:57 badyle to kwiaty wg mnie reklamowka to torebka foliowa na zakupy czy siatka czy jak to zwal Asia, a sukienka i spodniczka to tez wsio ryba co? Odpowiedz Link
bernimy Re: słownik moje męża 24.11.09, 09:59 Dla mnie też ok, że reklamówka to torebka foliowa na zakupy Odpowiedz Link
doral2 Re: słownik moje męża 24.11.09, 10:11 i żeby się nie okazało, że ci rzeczywiście reklamówkę foliową kupi Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: słownik moje męża 24.11.09, 10:39 badyle to kwiaty - zawsze jak mu mówię, że przed ślubem często kupował mi kwiaty i teraz też mógłby, to on zawsze pyta "a po co ci badyle?" co do reklamówki - już ja mu dokładnie pokażę z którego sklepu ta reklamówka ma być. Żeby przypadkiem faktycznie nie przyleciał z foliową siatą z biedronki Odpowiedz Link
ceres9 Re: słownik moje męża 24.11.09, 15:37 badyl to patyk a reklamowka to taka jednorazowa eee no reklamowka wlasnie. co wygralam? Odpowiedz Link
ceres9 Re: słownik moje męża 24.11.09, 15:39 przecie badyle i reklamowki powszechnie uzywane sa w jezyku polskim,przynajmniej przeze mnie^__^ Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: słownik moje męża 24.11.09, 16:12 no przecie ceresiku wyżej napisałam co oznaczają te słowa. No i nic nie wygrałaś, bo nie zgadłaś Odpowiedz Link
semida Re: słownik moje męża 24.11.09, 16:18 A powiedzcie mi jak u was sie mowi na przedpokoj.Moj chlop gada ze to korytarz.Tak mnie to denerwuje ze ojej.I jeszcze dziecko mi tak nauczyl i mloda zamiast przedpokoj mowi korytasz.Nosz kooorwa mac,korytarz jest na klatce schodowenj nie? Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: słownik moje męża 24.11.09, 16:21 u nas jest korytarz. Klatka schodowa to klatka schodowa. Przedpokój to inna nazwa korytarza, ale ja używam właśnie korytarza Odpowiedz Link