Dodaj do ulubionych

Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety

02.12.09, 19:08
pchają wózek z dzieckiem? Pomijam sytuację że partner niesie torby z
ciężkimi zakupami, ale na zwykłym spacerze czy niczym nie obciążony
facet, a bardzo często widzę że kobieta pcha wózek. Nie wiem może to
jakaś potrzeba emocjonalna, której ja nie miałam więc pytam oco
chodzi.
Obserwuj wątek
    • semida Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 19:13
      My się z mężem kłocilismy o to kto ma prowadzic wozek(kazde z nas chcialo)
      Zazwyczaj ja wygrywałamtongue_out
      Uwielbiam prowadzić wózek z dzieckiem,teraz koleżankom z małymi dzieciakami też prowadzę jak idziemy gdzieś na spacer.
      I one zadowolone i jasmile
      Więc to chyba od kobiety zależy
      • d_dora Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 19:20
        ja też sama chciałam prowadzić. mój chłopak też ale zwykle to ja się łapałam. no
        chyba że czekał nas jakiś "tor przeszkód" typu piasek czy doły co u nas często
        się zdaża więc mu oddawałam niech się męczy.
        zresztą w ciązy odzwyczaiłam się od wysokich obcasów i jak je ubierałam po
        urodzeniu córci to wózek przydawał się żeby się na czymś wesprzeć...
        • dlania Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 19:24
          Dlaczego? Bo kobieta robi to po prostu lepiejwink
      • semida Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 19:25
        pisze się kolezankom czy kolezanką?
        Kolezankom wielu,z kolezanką jedną ale może się mylę?
    • bernimy Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 19:53
      Ha ha, u nas ja prowadzę wózek tylko wtedy, gdy idę sama. Gdy z
      meżem zawsze On smile
      • doral2 Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 20:07
        dlaczego?? bo mają od urodzenia zakodowane, że bezczynność jest grzechem. i nie
        potrafią bez wyrzutów sumienia nicponierobić.
        • slimakpokazrogi Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 03.12.09, 13:02
          kurna, doral, nie jestem kobietątongue_outtongue_out
    • mearuless fa 02.12.09, 20:00
      łsz, to moj stary pcha wozek.
    • milva_barring Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 20:12
      Jak wychodzimy z dzieckiem, to zazwyczaj wszystko pakuję do torby na wózku i nie biorę swojej torebki. Nie umiem iść i nic nie mieć w ręku, więc prowadzę wózek. Zresztą ja to robię najlepiej big_grin
    • karra-mia Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 20:17
      eeee u nas to było na zmianę, jak kto miał ochotę i potrzebę i tyle,
      bez żadnej ideologii.
      • bryanowa-1 Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 20:56
        bo ja lubie nosmile i bez wózka czuje sie taka ,,goła,, he h eh
    • misiabela20 Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 21:31
      bo lubie to robić smile

i robie to lepiej, bo czesciej smile
    • w_miare_normalna Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 21:56
      U mnie to na odwrót właśnie.
      K. pcha wózek, a ja idę obok.
    • dragica Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 22:42
      Na wspolnym spacerze maz pierwszy wyrywa sie do pchania wozka.Pewnie uwaza,ze
      jest lepszym "kierowca" ode mnie.
      • magducha78 Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 23:03
        różnie jest, raz mąż, raz ja
    • deela Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 02.12.09, 23:43
      ja lubie prowadzić wózek, mąż też - wymieniamy się
      • tedesca1 Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 03.12.09, 07:36
        Gdy my idziemy z dzieckiem na spacer zawsze tatuś pcha wózek,
        ale to dlatego, że on ma taki już charakter do dyrygowania i nawet gdy jadą w
        długa podróż służbową w 4 osoby to tylko on prowadzi, siedząc z boku by sie nudził
        • leluchow1 Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 03.12.09, 07:42
          Kiedy urodził się nam pierwszy syn to mąż zawsze pchał wózek na wspólnych
          spacerach. Kiedy 2 lata pózniej urodził się drugi syn, wozek pchałam ja bo mąż
          biegał za dwulatkiem smile. Teraz na dłuższych trasach kiedy młodszy jest jeszcze
          w wózku, znów pcha mój mąż, a ja ide ze starszakiem pod rękę smile
    • mathiola Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 03.12.09, 14:46
      kiedy szliśmy we dwoje, zawsze kłóciliśmy się o wózek. Mi się wygodniej szło,
      kiedy byłam uwieszona na wózku, mąz chciał być dumnym tatą pchającym wózek smile
      Niedawno widziałam komiczną scenkę, jak młodzi rodzice wyrywali sobie wzajemnie
      rączkę od wózka smile
    • aniuta75 Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 03.12.09, 15:05
      Z przyzwyczajenia? No i wózek już znam na wylot jak i każdą dziurę na osiedlu i
      wiem gdzie przytrzymać, gdzie podnieść troszkę, gdzie wykręcić, żeby się nie
      zablokować smile.
    • 18_lipcowa1 u mnie zawsze maz pcha w takiej sytuacji 03.12.09, 15:38
    • mama_cyryla Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 03.12.09, 15:48
      nie mam bladego pojęcia, bo to zawsze niemąż pcha. a ja trzymam ręce w kieszeni i podziwiam okoliczności przyrody tongue_out
      • marina0706 Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 03.12.09, 17:43
        jak idę na spacer sama to wiadomo ze ja, jak z moją mamą to ona
        zawsze bije się o wózek, ja ulegam smile a z facetem? to najczesciej
        on prowadzi bo tak rzadko chodzi z wózkiem ze kiedy by to robił? big_grin
    • mme_marsupilami Re: Luźne pytanie- dlaczego to zazwyczaj kobiety 03.12.09, 18:33
      Poprostu lubie prowadzic wozek. Dziecko tak szybko rosnie, wiec kiedy sie tym wozkiem najezdze jak nie teraz, co? Tatus oczywiscie upomnia sie o swoja kolej, z tych samych powodow wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka