zebra51 16.12.09, 10:02 ma któraś z Was buciory emu? Nadają się na polską zimę? Jak jest z ich impregnacją? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bswm Re: Emu, emu 16.12.09, 10:07 Nie, okropne są, fuuuuuuuj, ostatnio koleżanka próbowała mi wmodlić oryginały za jakąś promocyjną cenę, nie wzięłabym za darmo Odpowiedz Link
zebra51 Re: Emu, emu 16.12.09, 10:12 ale ja nie pytam, czy są ładne, tylko czy się sprawdzają na śniegu Kurczę, jak dla mnie wyglądaja na cieplutkie, a ja tak nie lubię marznąć w giry. Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Emu, emu 16.12.09, 10:10 wiem jak emu sprawuja sie w greckiej zimie- sa zajebiste. Na polska zime mam sniegowce takie, ale ciemno granatowe. I te na zime w PL mohe spokojnie polecic..z czystym sumieniem./ Ladnie wyszczuplaja lydke oczywiscie poza tym ze sa mega cieple, miekkie, wygodne i nieprzemakalne. Odpowiedz Link
zebra51 Re: Emu, emu 16.12.09, 10:14 zuzu, fajowe te śniegowce. Licytowałam na ebayu buty Diadory z gore texu, ale mnie Germańcy przelicytowali, nie miałam szans z ich portfelami wypchanymi euro. Odpowiedz Link
doral2 Re: Emu, emu 16.12.09, 11:11 co do emu, to mogę powiedzieć że to taka bardziej elegancka wersja kaloszy a te powyżej, to odmiana starych, poczciwych, popeerelowskich relaxów Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Emu, emu 16.12.09, 11:13 Toż miałam własnie pisać, ze relaxy żywcem z PRL wyjęte Tylko kolorek żywszy Odpowiedz Link
wilma1970 Re: Emu, emu 16.12.09, 11:26 Nieprzemakalność - zerowa. Ale czego się spodziewać po żywym zamszu. Moje mają teraz kolor czekoladowozaciekowosolny. Mam dwie pary z zeszłego roku i nie mogą się doczekać w piwnicy doczyszczenia, tego się chyba nie da normalną szczoteczką zmyć. Ale się super sprawdzają w górach - kiedy po sześciu godzinach katowania się w butach narciarskich wreszcie je zdejmujesz i zakładasz lekuchne jak piórko i cieplutkie emu, to wrażenie jest lepsze od orgazmu. Odpowiedz Link
zebra51 wilma! 16.12.09, 11:39 bingo! Tydzień nartowania mnie czeka w Nassfeld i szukam czegoś, co by nawet do tańców na stole na apresski sie nadawało. Sześć godzin??? A z osiem Wjeżdżamy z obsługą i z nimi zawsze wracamy Odpowiedz Link
tysia77 Re: wilma! 16.12.09, 12:49 Ja kupiłam niedawno,więc nie wiem jak się sparwdzą w pluche.Są bardzo ciepłe,nigdy nie miałam takich butów.Zaimpregnowałam dwa razy takim preparatem Nano Protector,mam nadzieję,że nie będą tak przemakać.Czytałam,że te oryginalne po zaimpregnowaniu nie przemakają,ale trzeba to często powtarzać.Najlepiej przed wyjściem z domu w "mokrą pogodę" zawsze je popsikać. Odpowiedz Link
esse-lte Re: wilma! 16.12.09, 12:49 ciepłe wygodne lekkie świetne Ja mykam w nich na trasie dom-samochód-praca-zakupy raczej chodzenia po śniegu,wodzie nie przewiduję ale do chodzenia po odśniezonych drogach są super.Kupiłam je przypadkowo bo nie mogłam znaleźć ciekawych kozaków i wkurzona kupiłam emu.No i teraz przy minus 9 są idealne. Nie wiem co polska sól w zderzeniu z emu zostawi na zamszu ale w doopie mam zacieki,grunt,że mi ciepło. Mam czekoladowe,a widziałam już różowe,złote,turkusowe. Odpowiedz Link
tysia77 Re: wilma! 16.12.09, 12:55 Ja też mam czekoladowe,u mnie są tylko w jednym sklepie i już nie mieli wyboru w moim rozmiarze.Zależało mi na czasie bo w oficerkach było mi bardzo zimno. Odpowiedz Link
zebra51 Re: wilma! 16.12.09, 13:00 Podobają mi się popielate, ale z tych wyższych. Model Bronte High Dzięki za opinie, w zasadzie już się zdecydowałam na zakup Odpowiedz Link
zocha16 zebra51 16.12.09, 13:35 Ja mam UGG - specjalnie na polską zimę kupiłam kolor czarny i preparaty do impregnacji i czyszczenia. Chodzę w tym bosą noga, nie poci się i jest mega cieplutko. Z tego co słyszałam to UGG i emu to to samo 9ten sam materiał itp) moje maja tylko usztywniana piete, wiec nie oklapną. Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: Emu, emu 16.12.09, 13:18 Mam 2 pary bronte lo. Nadają się na polskie zimy, za to na polskie roztopy już nie bardzo No chyba, że chcesz kupić stingery, ale one są 2 razy droższe. Odpowiedz Link
ladybogusia Re: Emu, emu 16.12.09, 15:33 Ja przez długi czas nie chciałam mieć emu ale w końcu moja siostra kupiła sobie takie i na próbę założyłam sobie. kurczę nie wiedziałam że one są takie ciepłe i wygodne??? muszę sobie teraz sprawić sama takie buty. wiem że są drogie ale moja siostra kupiła je gdzieś na ursynowie tanio w jakimś sklepie szafashoes. podobno mają tam duży wybór emu. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Emu, emu 16.12.09, 16:29 ja ostatnio widziałam lasę w takich butach i co bardzo mnie do nich zraziło to "przesunięta" stopa do wewnątrz. Nie wiem czy to wina stopy, złego chodzenia czy zbyt miękkich butów które nie trzymają stopy na miejscu... Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: Emu, emu 16.12.09, 20:05 Myślę, że to wina źle dobranego rozmiaru. Emu trzeba kupować o rozmiar mniejsze niż inne buty. Jak są za duże to noga lata na boki i przydeptuje się tył butów. Odpowiedz Link
doral2 Re: Emu, emu 16.12.09, 20:18 trzy stówy za takie miękkie kapcie, to nie w kij dmuchał.. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Emu, emu 16.12.09, 16:32 ladybogusia napisała: > moja siostra kupiła je gdzieś na ursynowie tanio w jakimś > sklepie szafashoes. podobno mają tam duży wybór emu. znalazłam ten sklep w necie: www.schaffashoes.pl/ oj, wcale nie taki tani... Ale za to mają czeszki dziecięce. A ja tak szukałam dla mojej młodej. Odpowiedz Link