zia86 08.01.10, 22:27 W niedziele kolejny finał. Jesteście za, przeciw? Chodzicie na koncerty, wrzucacie do puszki, a może kwestujecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_warka Re: WOŚP 08.01.10, 22:31 Oczywiście ZA- chodzicie ,wrzucacie-kiedyś kwestowałyście Odpowiedz Link
chmurka_257 Re: WOŚP 08.01.10, 22:31 popieram i wrzucam ,młoda frajdę z tego ma ,że serducha dostaje w zamian Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: WOŚP 08.01.10, 22:33 w lidlu już stoją puszki. Już wrzuciłam kasę, ale zapewne w niedzielę jeszcze coś dorzucimy. Odpowiedz Link
doral2 Re: WOŚP 08.01.10, 22:34 popieram!! to jedyna partia, która ma poparcie od OSIEMNASTU lat. tak wielkie. nieustające. Odpowiedz Link
schiraz Re: WOŚP 08.01.10, 22:46 Zawsze sobie mój "termin oddania krwi" zostawiam na wośp, kasę wrzucam i popieram całym sercem. I wisi mi ile osób się przy tym wzbogaciło po drodze, dzieciaka mi w szpitalu ratowali sprzętem od nich, sam ordynator powiedział, że udało mi się trafić akurat po dostaniu tegoż, bo szpital nie posiadał ani jednego egzemplarza. A dzięki tej wyjątkowo rzadkiej, wyjątkowo kosztownej i wyjątkowo nowoczesnej maszynerii mój Syn jest ze mną. Odpowiedz Link
wimperga oczywiście za od początku a szczególnie mocno od 08.01.10, 23:02 czasu,kiedy moja córka była pacjentką różnych placówek, gdzie widziałam wiele, bardzo wiele orkiestrowych serduszek na sprzęcie ratującym życie i zdrowie dzieciom. Odpowiedz Link
mearuless zawsze 08.01.10, 23:41 od zawsze... zawsze wrzucam kase.. a od kiedy koleanka opowiedziala o swej corec ktora ratowali na sprzecie WOSP- wrzucam 3 razy tyle, bo wiem ze ta kasa nie idzie w kosmos... Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: zawsze 08.01.10, 23:50 kiedyś kwestowałam, teraz tylko biernie wspieram, tzn. wrzucam do puszek. Dzięki sprzętowi przekazanemu przez WOŚP moja Młoda jest. ps. kiedyś mój ojciec był przeciwny, odkąd Marysia jest, nie powie złego słowa na Owsiaka. Odpowiedz Link
denea Re: zawsze 09.01.10, 09:17 aguacate napisała: > a to wogole mozna byc przeciw??? No, można, niestety... są środowiska, dla których Owsiak jest satanistycznym oszołomem, deprawującym polską młodzież na Woodstock. Którzy protestowali przeciw zajęciom z pierwszej pomocy, które WOŚP organizowała w szkołach. Którzy uparcie twierdzą, że kasa jest przekręcana itd. Którzy wolą, żeby babinki przekazywały swoje rentki na cel słuszny ;P Których drażni, że ludzie potrafią dać na tacę złotówkę a kilkadziesiąt wrzucić do puszki - zauważ, że wolontariuszom nie wolno wchodzić na teren kościoła (przynajmniej u nas tak jest). Nie chcę generalizować, ale wychodzi mi, że to osoby o poglądach skrajnie prawicowych, np. związane z PiS - pooglądaj jutro programy informacyjne na tvp, czasem można tam znaleźć taki właśnie ton jak powyżej. Polskie piekiełko Osobiście jestem całym sercem, zdecydowanie za. I uważam, że Owsiak znacznie bardziej zasługuje na pokojowego Nobla niż jeden z drugim niedowarzony Jankes, który sobie pierniczy tanie farmazony, z których absolutnie nic nie wynika Odpowiedz Link
dlania Re: zawsze 09.01.10, 09:30 U mnie w mieście tez banda oszolomów ze stowarzyszenia "Wiara tradycja i chuj" co roku staje z puszkami przed kościołek obok ludzi z WOŚp i agituje żeby im wrzucaać, bo to pojdzie na potrzeby lokalne, a nie na "wille Owsiaka". Kiedyś zajebie którejś Pańci - większoośc sprzętu który towarzyszył mojej córce w pierwszych dniach życia miał naklejke orkiestry. BIore udział miedzy innymi przez wystawianie i kupowanie na allegro na specjalnych aukcjach, gdzie cały dochód idzie na WOśp. Odpowiedz Link
denea Re: zawsze 09.01.10, 09:48 Ten sprzęt ratuje życie, ale nawet rodzice zdrowych dzieci coś Orkiestrze zawdzięczają - w pierwszej dobie życia dziecka wiedziałam, że słyszy a wiadomo, że takie problemy u niemowlaków są dostrzegalne bardzo późno, kiedy upływa cenny czas. Woodstock natomiast prócz oferowania zabawy, zbiera też krew w najsuchszym dla krwiodawstwa okresie czyli w lecie, w wakacje. A najpodlejsze są rzucane bez pokrycia oszczerstwa, oczernianie, insynuacje. A ja sobie tak myślę: czy nasze dzieci mają cokolwiek z nieustannej, wieloletniej zbiórki takiego Rydzola ? W jaki sposób w czymkolwiek pomaga on nam wszystkim (poza tym, że miesza w polityce jak prawdziwy Don Corleone polskiego partyjniactwa) ? Też mnie wqrwia to wszystko Odpowiedz Link
jola9932 Re: zawsze 09.01.10, 10:57 Oczywiście że można być przeciw. Teoria spisku ma się dobrze, kasa jest przewalana na prywatne konta, Owsiak ma "układy" i nabywa "niepotrzebne" sprzęty, szkolenia pierwszej pomocy są zbędne, a koronny argument jest taki że " nie mozna robić czegoś dobrego i złego zarazem" to w kontekscie Woodstoku - samo zło przeca. Co roku słyszę takie teksty i krew mnie zalewa. A denea ma racje, mówią to ludzie skrajni prawicowo i mocno kościołkowi. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: zawsze 09.01.10, 12:02 > Co roku słyszę takie teksty i krew mnie zalewa. A denea ma racje, mówią to > ludzie skrajni prawicowo i mocno kościołkowi. tez słyszę co roku takie teksty i również od osób prawicowo-kościołowych Odpowiedz Link
denea Daleko nie szukając: 09.01.10, 09:25 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7435060,Miasto_milosie rdzia_i_KAT.html Bałwanów można sobie wszędzie nastawiać i z każdym miastem jest ktośtam związany. Nie pojmuję, dlaczego jeden z drugim ma zakazywać słuchania muzyki ludziom, któzy akurat taką lubią (jak w przypadku Madonny było, bo data taka a nie inna). Świętojebliwość w czystej postaci. Odpowiedz Link
annabetka Re: WOŚP 09.01.10, 00:30 Jak najbardziej jestem za,aczkolwiek nie sikam po nogach tak jak mój małż Fajna instytucja charytatywna która na rozreklamowanie wymyśliła sobie 18 lat temu wielki szoł ,który z roku na rok się rozrasta na świecie całym,brawo! Kocham Owsiaka WOŚp i ludzi zaangażowanych,ale nie zapominajmy o innych instytucjach które też od zarąbania robią dla ludzi a nie dysponują takim show i reklamą No i za ten pomysł połączenia zabawy ze szczytnym celem też wielkie brawo dla Jurka Odpowiedz Link
buzka25 Re: WOŚP 09.01.10, 08:26 Jestem ZA i wrzuca, zawsze na ten cel rozmieniam sobie kase tak po 2 złote, coby przynjamniej na 5 serduszek miec, tylko jeszcze nie pamietam WOŚPu który by przeznaczał na dzieci z RK, a to tez skomplikowana choroba, ale pewnie sie kiedys doczekam Odpowiedz Link
mariolka55 Re: WOŚP 09.01.10, 08:26 ZA jak najbardziej jak nigdzie nie wychodze i nie wrzucam do puszki,to oglądam w domu i wysyłam sms-y a w tym roku jest na mojej wsi i nawet światełko do nieba jest Odpowiedz Link
gandzia4 Re: WOŚP 09.01.10, 10:43 Od zawsze na tak, a od czasu gdy moja wcześniaczka leżała w inkubatorze z WOŚP miała leki podawane przy pomocy pompy od WOŚP, znajomej synek z ciężkim porażeniem dostał od nich super ssak, wózek i kilka innych niezbędnych sprzętów i to w przeciągu 2 tygodni od momentu jak się do nich zwróciła o pomoc, to jesteśmy potrójnie na tak. Moja najstarsza córa od kilku lat chodzi z puszką. Odpowiedz Link
elske Re: WOŚP 09.01.10, 11:21 Zawsze wrzucalam kase do puszki.A jak nie bylam na miescie (np.mróz a ja juz w koncowce ciazy, wielka jak na trojaczki), to smsa wysylalam .W tym roku na pewno zrobimy przelew na konto wośp. Pewnie w Oslo bedzie jakis festyn w tym dniu,ale mowy nie ma zebysmy pojechali.Niby to tylko 120 km ,ale zimno jak cholera.Dzisiaj w nocy u mnie bylo -28 st.Dla mlodego jeszcze za wczesnie na taka wyprwe przy tak niskich temperaturach. Odpowiedz Link
denea Elske - OT 09.01.10, 15:44 Wczoraj w polskiej tv widziałam "kawę po norwesku" Gość wyszedł na -38 stopni i chciał sprawdzić, czy to prawda że w takiej temp. zamarza nawet gorąca kawa... wziął parujący kubeczek i chlusnął w powietrze, a kawa... dosłownie zamieniła się w śnieżny pył jeszcze w locie O_O U nas nie jest aż tak zimno, ale za to mamy śnieżną katastrofę... Pozdrawiam ! Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: WOŚP 09.01.10, 11:18 Chodzię co roku, lubię takie imprezy na mieście. Co roku chodziłam z kumpelami, w zeszłym roku nie byłam bo akurat córka miała zapalenie płuc i leżałyśmy w szpitalu, ale w tym roku się wybieram z moimi rodzicami, facetem i dzieckiem. Odpowiedz Link
bernimy Re: WOŚP 09.01.10, 12:35 Jestem cały sercem za, od samego początku istnienia. Nie chodze na koncerty, nie kwestuję ale zawsze wrzucam do puszki i zawsze o nich pamiętam! Odpowiedz Link
kowalowa Re: WOŚP 09.01.10, 13:17 też jestem za; kiedyś sama zbierałam; i moje dzieci korzystały ze sprzątu,...ba dzieci...nawet ja, jak miałam operację "sto" lat temu jak jeszcze dzieckiem byłam i tak sobie myślę, jak to będzie jak Owsiaka nam zabraknie...oby nie..tfu tfu..niech żyje do kóńca świata i jeden dzień dłużej Odpowiedz Link
zia86 Re: WOŚP 09.01.10, 14:24 Uff... Myślałam, że ktoś będzie przeciw i się jakaś wojna rozpęta. My oczywiście też jesteśmy, za. Wrzucamy od zawsze, kiedyś kwestowałam, a i na Woodstocku dwa razy byliśmy. W tym roku też wcześniej z domu wybywam(na weekend przyjeżdżam do rodzinnego domu), żeby w Krakowie się pobawić i wesprzeć. A tak w ogóle to bardzo lubię Owsiaka jako osobę. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: WOŚP 09.01.10, 16:27 > Uff... Myślałam, że ktoś będzie przeciw i się jakaś wojna rozpęta. nudy panie,nudy bo tu same hmm raczej młode i dzieciate więc chyba kazda Jurka popiera wojna to moze by była,jakby na forum rydzykowe zapodać temat Odpowiedz Link
dlania Tak głupio że aż smiesznie;-) 09.01.10, 18:02 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7435893,Zbliza_sie_WOSP__Sluchacze_Radia_Maryja__jada__po.html Na przykład Sochaczew otrzymał karetkę pogotowia. No co z tego że otrzymał? Niedawno zmarła kobieta, rodzina dzwoniła po karetkę, ta karetka nie przyjechała DDD Rzeczywiście miażdżąca argumentacja Odpowiedz Link
novembre Re: WOŚP 09.01.10, 18:22 Jestem leniwie za - wysyłam smsa . Kiedyś się wrzucało do puszki, ale ten sms mi się wydaje bezpieczniejszy. Odpowiedz Link
miarka71 Re: WOŚP 09.01.10, 20:16 A mi wstyd za moje miasto, bo kilka lat temu miał być u nas Przystanek W.karetke od Owsiaka wzieli ,a przystanku nie było bo pojebani ludzie podpisy pozbierali i rada miasta musiała ulec. Bali się narkomanów i pijanstwa Zawsze kasę wrzucamy, a mój brat na licytacje daje serca bursztynowe w srebrze. Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: WOŚP 09.01.10, 22:18 ja też nie wiem, jak można być przeciwnym samej orkiestrze.... ale co do wolontariuszy to juz mam inne zdanie - byłam kiedyś świadkiem rozmowy, jak dwóch łebków się przechwalało, ile udalo im się wyciągnąć z puszek.... tragedia... myślę, że jutro wybiorę drogę bezpuszkową w związku z tym - smsową lub cos w tym stylu.... Odpowiedz Link