aeromonas Re: ulubiona potrawa 27.01.10, 20:54 Pierogi z jagodami Sałatka jarzynowa Sałatka z gruntowych pomidorów z bazylią, czosnkiem i oliwą Zupa-krem z dyni z czosnkiem i ostrą papryką Odpowiedz Link
19dawid80 Re: ulubiona potrawa 27.01.10, 21:05 Schabowy z ziemniakami i do tego kapusta kiszona Generalnie nie jestem wybredny, zjem prawie wszystko oprócz ryb i podrobów. Odpowiedz Link
smartis80 Re: ulubiona potrawa 27.01.10, 21:22 wigilijny barszcz z uszkami i kaczka pieczona z jabłkami. taka chrupiąca, pachnąca! Odpowiedz Link
fantastic_other Re: ulubiona potrawa 27.01.10, 21:41 * tagiatelle z sosem grzybowo-śmietanowym * sałatka z tortellini i pomidorów - prosta, szybka i przepyszna! * naleśniki na słodko Odpowiedz Link
handzia55 Re: ulubiona potrawa 27.01.10, 23:35 Ruskue pierogi!!! Kocham ponad wszystko w świecie. Odpowiedz Link
mathiola Re: ulubiona potrawa 27.01.10, 23:45 nie mam jednej ulubionej potrawy. Uwielbiam włoską kuchnię. Uwielbiam też sushi. I mielone z mizerią uwielbiam Uwielbiam przedziwne potrawu z kuchni świata, które mój mąż mi serwuje. Dam głowę, że żadna z was takich nie jadła, są wyjebiste Sam je wymyśla, inspirowany przepisami głównie kuchni wschodniej - modyfikowane na nasze potrzeby Odpowiedz Link
arallia Re: ulubiona potrawa 28.01.10, 00:00 Wszystkożerna w zasadzie jestem, ku mojej zgubie, niestety Może nie potrawa ale składniki: czosnek rukola ser pleśniowy Za nie dałabym się pokroić Odpowiedz Link
mathiola Re: ulubiona potrawa 28.01.10, 00:09 o, to zupełnie jak ja Nawet miałam dzisiaj założyć wątek o czosnku i serach pleśniowych, ale zapomniałam Odpowiedz Link
arallia Re: ulubiona potrawa 28.01.10, 01:12 Szkoda, byśmy se pogadały o smrodkach No ale że rukoli nie ujęłaś... nie godzi się. Wali tak samo charakterystycznie Odpowiedz Link
neotehuana Re: ulubiona potrawa 28.01.10, 00:02 wlasny chleb-koniecznie razowy i wszystkie rodzaje sera jakie sa na swiecie-oprocz plastikowej taniochy typu american cheese czy ser topiony w plasterkach czy trojkatach bochenkowo.blogspot.com/ w czasach panienskich co tydzien zjadalam miske kaszy gryczanej z naturalnym serkiem homoganizowanym i ze szczypiorkiem-ale mi przeszlo- bo w USA nie ma takiego serka Odpowiedz Link
kaatrin Re: ulubiona potrawa 28.01.10, 00:53 Frykadele po zydowsku. Domowej roboty. Pychota. Odpowiedz Link
dongbaek.namu Re: ulubiona potrawa 28.01.10, 01:17 Przeglądałam wpowiedzi i tylko jedna osoba (o zgrozo) lubi kołduny!!! Czyżby polska tradycja odchodziła w zapomnienie?? Dla mnie obłędne smaki są dwa: pyzy z mięsem roboty mojej mamy (takie wielkie, na suwalszczyźnie mówią na ten kaliber kartacze, ale są robione z mielonego mięsa surowego, nie gotowanego i ciasta ziemniaczanego mieszanego) i podawane z ogromną ilością skwarek z cebulką (już mi ślinka cieknie); a ze słodyczy - czekolada z chilli - mogę ją pić i jeść w każdych ilościach) Pozdrawiam smakoszki i smakoszy Odpowiedz Link
miriam08 Re: ulubiona potrawa 28.01.10, 21:17 A ja nie tylko je lubię, ale i je robię! A kto ich spróbuje, to doprasza się ponownego spotkania przy kołdunach. Odpowiedz Link
tomelanka Re: ulubiona potrawa 28.01.10, 10:13 jakbym miala wybrac jedna i tylko jedna to chyba frytki wszystkie ponizsze lubie tak samo: pierogi ruskie pierogi z kapusta i grzybami canneloni z lachsem placki ziemniaczane z cebula, smietana i cukrem nalesniki z szynka cebula pieczarkami i serem, do tego keczup wymieszany z majonezem swieze pieczywo pod kazda postacia spaghetti carbonara-ale nie tam zadne poodroby-ma byc bialy sos, skwarki, zielona pietruszka i parmezan jajka z majonezem i szczypiorkiem kartacze-te duze z twardym miesem w srodku, polane smietana z cebula i boczkiem karkowka z grilla z sosem czosnkowym-duuuuzo sosu i duzo czosnku chleb posmarowany delma, posypany przypraw i rzucony na grilla wiecej grzechow nie pamietam juz wiem, od czego taka gruba jestem Odpowiedz Link