shipa Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 03:38 Redlinka, oby zawsze było ,,do przodu". Modlimy się za Wasz Malutki Cud, i za Was samych, aby nie zabrakło Wam sił i wiary w zwycięstwo. Trzymajcie się wszyscy troje. Musi być dobrze. Nie ma innej opcji. Po prostu nawet na moment nie wierz, że Wiktorii się nie uda szybko dojść do siebie, albo że Wy się poddacie. Po prostu inaczej nie może być. Ja w to głeboko wierzę. P.S. Głupie pytanie i chyba niestosowne, takie mam wrażenie , ale czy nadajecie Jej drugie imię: Nadzieja? Nie wiem, jakoś tak skojarzyło mi się po przeczytaniu Twojego pierwszego postu... Odpowiedz Link
aga9001 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 17:29 Ten wątek powinien mieć najwyzszy wskaźnik wejść. Bo za każdym razem jak odpalam kompa to zagladam czy Red się dopisała i pozytywy nam jakieś zapodała. Trzymcie się baby ta duża i ta malutka. Wszystko musi być dobrze. img509.imageshack.us/img509/6753/cdcxsw55 1xm7.gif" border="0" alt="https://t3.gstatic.com/images? q=tbn:3FELLGQLSdX7oM:img509.imageshack.us/img509/6753/cdcxsw55 1xm7.gif"> Serduszka dla Wiki , od Karolinki Odpowiedz Link
elske Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 17:39 Wierzę że będzie dobrze,Wiki wyjdzie z tego. Moj mąż zawsze mowi, że ja czarownica jestem i jak coś powiem , to tak będzie. Odpowiedz Link
opium74 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 19:02 Redlinka - napisz co u Was. Cały czas trzymam kciuki i myśle o Was przesyłając pozytywne wibracje. Przytulam Odpowiedz Link
guderianka Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 19:21 Redlinko-ja też ślę Wam fluidy. Daj znać. Odpowiedz Link
doral2 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 19:27 o rany, myślałam że jakieś nowe, dobre wieści... Odpowiedz Link
olinka20 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 19:28 Red, czekamy na wiadomosci i przytulam Cie bardzo mocno. Odpowiedz Link
agik82 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 19:49 przytulam was mocno i cały czas o was myślę Odpowiedz Link
redlinka Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 19:52 Myślałam, że wątek umrzeć po tygodniu...naprawdę jesteście niesamowite. Co u Wiktorii... Brzuch dzisiaj lepszy, wydzielina brzydka schodzi, mała strasznie się męczy bo ma rurkę w buzi, która jak widac bardzo jej przeszkadza bo nie dość,że wydzielina to jeszcze odruch wymiotny, no ale jest lepiej i tego się trzymam. Dzisiaj odłączyli ją od respiratora jest na CPAP-ie i idzie jej super,dzielna i silna z niej dziewczynka. Narazie jest jeszcze bardzo wcześnie,żeby powiedzieć co bedzie dalej ale ja wierzę,że już tylko lepiej. No i niestety Galantynka waży tylko 795gram...ale da radę,musi dać!!! Najważniejsze, że nie jest gorzej!!! Dzięki dziewczyny... Odpowiedz Link
ceres9 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 19:59 pewnie,ze musi zobaczysz,ze da pamietaj,ze mozesz na nas liczyc jakby bylo cos potrzebne to mow,jakis sprzet,nie wiem zrobimy zrzute i bedzie dla malej trzymajcie sie Odpowiedz Link
ba_warka Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:01 Wspaniałe wieści redWiki oddycha samodzielnie-waleczna dziewczynka i bardzo dzielna! I znów jesteście do przodu,a wagą się nie przejmuj-u dzieci urodzonych w terminie też spada-maleńka nadrobi wszystko. Dbaj o siebie,wspieram i cieszę się razem z Wami Odpowiedz Link
agik82 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:08 dzielna dziewczyna z niej! buziaki dla was obu Odpowiedz Link
jkk74 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:05 red będzie dobrze... mówiłam że wydzielina schodzi bo musi... mała jest silna babka i da radę... dopóki ty wierzysz że da to ona będzie walczyła... pamiętaj tylko że znów może być coś gorzej, że znów może coś się lekko pogorszyć.... po to aby potem się poprawiło... buziaki i pisz co u was... Odpowiedz Link
amoreska Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:06 Dziś nie tylko nie jest gorzej, ale jest lepiej. A masę ciała po prostu zużywa na walkę o zdrowie - jak dorosły człowiek. Będzie dobrze Odpowiedz Link
nutka07 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:07 Super Red! Z calego serca zycze corci i Wam duzo sily i zdrowia! Odpowiedz Link
wimperga Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:09 Wiktorynko-Galantynko, dzielna z Ciebie kobietka. Odpowiedz Link
zales239 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:18 cieszę się bardzo,trzymamy za Was kciuki!!! Odpowiedz Link
socka2 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:19 Da rade, da rade, da rade!!!!!!!!! Dzielna jest bardzo!!!! buziaki Odpowiedz Link
ez-aw Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:32 To wspaniałe wiadomości Proszę o więcej takich wiadomości. Aż mi się łza zakręciła. Odpowiedz Link
doral2 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:42 o boziuniu!! ja tu od rana czatuje na dobre wieści!! eeh, nasza kochana Galantynka, jaka to dzielna kobitka!! oby tak dalej!! Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:57 dobre wieści-już na Cpapie. Waga zwykle spada u wcześniaków- moja młoda też spadła na wadze na początku, a do dziś pamiętam jak cieszył mnie każdy skok wagi- nawet ten najmniejszy. Trzymam kciuki za Galantynkę. I oczywiście przesyłam też dużo sił dla ciebie. Odpowiedz Link
bernimy Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:31 Redlino, dobre wieści!!! Tego się trzymajmy Cały czas o Was pamiętam, życzę sił i zdrowia! Odpowiedz Link
karra-mia Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 21:01 super dzielna dziewczyna, ale ona wie, ze ciotka maglowe czuwaja, mdlą sie,więc trza walczyć Odpowiedz Link
dlania Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 21:18 JUz po tygodniu na CPAPie? łał! Zaimponowała mi kobietka! O jakiej my rozedmie mówimy? A rurka sie nie przejmuj, to dla jej dobra, chociaz wiem, że wygląda okropnie. Jeszcze przez kilka tygodni bedzie musiała jej używac do jedzenia (oby jak najkrócej). Buziaki dla dzielnych dziewczyn. Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 22:01 Wikulka to zuch dziewczyna Tak trzymać i oby do przodu Red i Ty też jesteś zuch dziewczyna Jeju jak się cieszę. Odpowiedz Link
denea Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 22:03 Jestem z Wami, jestem z Wami, jestem z Wami ! Wypatruję dobrych wieści i trzymam kciuki - jestem pewna, że wkrótce napiszesz nam o kolejnych wielkich krokach naprzód małej-wielkiej panienki Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 22:08 Da radę! Trzymam kciuki cały czas... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 08:35 795 gram! klopsik! Boziu jaka ona musi byc sliczna!!!!! dotknij ja lekuchno od ciotki forumowej pszczoly bedzie dobrze. a zaczyna juz przybierac czy jeszcze traci? bidulka z tym odruchem wymiotnym... ale musi byc gorzej an poczatku zeby pozniej bylo lepiej sciskam was i dalej trzymam! Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 09:01 redlinko - tu cały magiel się o was martwi, więc nie dziw się że wątek ciągle na pierwszej stronie. No a jak cały magiel trzyma kciuki to musi być dobrze. I tego trzeba się trzymać. Buziaki. Odpowiedz Link
aga9001 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:17 Super, że jest lepiej Buziaki dla Młodej I mega wielkie dla Ciebie Będzie dobrze, bo my cały czas czarujemy Odpowiedz Link
opium74 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:27 jak dobrze że się odezwałaś!! Juz nie mogłam sie doczekac wieści od Was a co do wątku... tak szybko nas się nie pozbedziesz, teraz będziesz musiała nas na bieżaco informowac o kazdym gramie na plus, wyjściu ze szpitala, pierwszym ząbku, kupce na nocnik, pierwszej randce itd Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 20:42 Świetne wieści, Red. Mała jest dzielna i silna. Trzymajcie się, nadal o Was myślę. Dziubas Odpowiedz Link
migotka-2 Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 21:09 Galantynko-Wiktorynko taki ogrom cioć Cię wspiera! A ty tak pięknie walczysz! Dzielna dziewczynka z Ciebie! Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 22:14 Wspaniale, wspaniale! Niecierpliwie czekałam na kolejne dobre wiadomości. Wiktoria jest bardzo dzielna i silna. Brawo! Kciukalce zaciskam dalej i ślę pozytywne fluidy Odpowiedz Link
kowalowa Re: Wiktoria vel Galantynka 22.02.10, 22:41 jak pewnie wieskszość magielek z niecierpliwością czekam na wieści od Ciebie redlinko, wieści pozytywnej treści; oby tych było jak najwiecej nadal bądź dzielna Odpowiedz Link
najeeli Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 08:28 trzymam kciuki podwójne) a nawet samopiąt trzymam trzymajcie się, będzie lepiej będzie lepiej będzie już tylko i wyłącznie lepiej Odpowiedz Link
margotka28 Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 08:29 Nie było mnie kilka dni i spdziewałam się infrmacji, że z Wiktorią wszystko w porządku. I jak czytam - jest w porządku. Zobaczysz, z biegiem czasu będzie coraz lepiej i lepiej. Najgorsze już za wami. Cieszę się, że się trzymacie, że walczycie. Jestem w wami duchem i myślą. I wspieram wirtualnie. Odpowiedz Link
elske Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 10:07 Teraz każda ciotka forumowa powinna wysłać do młodej swoje zdjęcie z życzeniami .Na 18-nastkę prezent jak znalazł i piękna historia: zobacz ile ciotek za Ciebie kciuki trzymało.A my na zdjęciach jeszcze piekne i młode. Odpowiedz Link
najeeli elske świetny pomysł:)) 23.02.10, 10:37 kurcze nie mam swojego zdjęcia ale specjalnie zrobie sobie, chyba że moje córy moga być Odpowiedz Link
adkam77 Re: elske świetny pomysł:)) 23.02.10, 10:45 Bardzo sympatyczny pomysł. A za małą Wiktorkę nadal mocno trzymam kciuki. Odpowiedz Link
mama_vinca Re: elske świetny pomysł:)) 23.02.10, 12:13 To swietna wiesci!!!! Masz bardzo silna i dzielna coreczke!!! Odpowiedz Link
arwena_11 Re: elske świetny pomysł:)) 23.02.10, 12:31 Ale sie cieszę, że idzie ku lepszemu. Codziennie wchodzę i sprawdzam wieści. Cały czas mam was w myślach i modle się za zdrowie Wikusi. Mam nadzieje, że teraz to już tylko dobre wieści nas czekają. Odpowiedz Link
moninia2000 Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 12:50 Kochana Redlinko!!! Dopiero co ujrzalam Twoj watek. Moja siorka rok temu urodzila chlopczyka, Nikusia, ktory wazyl mniej niz kilogram wlasnie, w 27tyg... A zaczela rodzic w 25 juz, ale powstrzymali jakos do..27. Teraz to sloneczko juz zaczyna raczkowac dzielnie, jest silnym chlopcem. Przeszedl wiele, byl 3 mce w inkubatorze na intensywnej terapii, przeszedl operacje serca, itp, dlugo brdzo byl pod respiratorem, siostra strasznie cierpiala. Jednak maluch zuch, silny, dal rade, po 3 mcach wyszedl z intensywnej terapii, spod respiratora ciut szybciej, doszedl do siebie i jak na razie tylko raz zachorowal (niedawno). Siostra zdolala Mu dac piers, karmi Go wciaz, chce jak najdluzej, walka byla o mleko niezla, ale dala rade, sciagaczami itp... Wczesniaczki, nie wiadomo jakim cudem, sa silne. Twoja mala da rade! Zycze Ci tego z calego serca, bede myslec o Niej codziennie i o Was, przekazujcie sobie i Jej sile, nadzieje i milosc. Powodzenia, kochana!!!! Na forum "wczesniaczki" bardzo mi oraz siorce pomogli, sa cudowni.. Lekarze tez byli super, nie mogli dawac nadziei, ale tez jej nie odbierali. Buzka Odpowiedz Link
aga9001 Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:07 Jak tam dziewczyny dzisiaj się macie?? A to dla Wiki www.youtube.com/watch?v=6oJY-yn1U8A Odpowiedz Link
mamamira Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:15 Córeczka da rade,ma piękne imię.Trzymam kciuki Odpowiedz Link
doral2 Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:20 odma...no cóż, zwalczyła operację i tego botalla, zwalczyła martwice jelit, zwalczy i odmę zobacz jaka ona jest dzielna, ile przez swoje tak króciutkie życie już pokonała!! Galantynka nie da się gupiej odmie ani niczemu! mówiłam, że po mnie to ma - prze do przodu Odpowiedz Link
redlinka Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:10 Kolejny dzień z życia Wiktorii... Wydzielina z brzucha schodzi, jest jej już dużo mniej i nie jest już taka okropna - brzuch wygląda lepiej ale... Wróciła pod respirator, niestety odma dała znać o sobie, mała ma naciętą klatkę i wsadzoną rurę która odprowadza powietrze - dzisiaj była na lekach przeciwbólowyh i cały czas spała - nawet nie chce mysleć jak bardzo ją to boli...czy to tak musi być,że jak jedno się poprawia to drugie nawala??? Odpowiedz Link
jkk74 Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:13 red tak to podobno jest... jedno się poprawia to z drugim gorzej... dobrze że dostała leki przeciwbólowe i śpi... tak dla niej lepiej... będzie dobrze... słyszysz? BĘDZIE DOBRZE!!! nie wiem kiedy... jutro? za tydzień? ale na pewno będzie... trzymaj się... wiesz że jesteśmy z tobą... Odpowiedz Link
aga9001 Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:19 Chyba tak musi być krok do przodu, dwa do tyłu. Wszytsko się ułoży, bo musi. My w to wierzymy i Ty musisz też. Zaczarowałysmy już wszytsko aby było lepiej. I będzie, tylko nie damy ci pełnej gwarancji kiedy, czy za dzien, za dwa , czy za tydzien Odpowiedz Link
bernimy Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:22 Red, dzięki za informacje, bo ciągle czekamy na nowe wieści! Wszytskie tu ciotki modlą się/kciukują za zdrowie Wiktorii, będzie dobrze, będzie coraz lepiej!!!! Odpowiedz Link
najeeli Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:36 trzymam kciuki za Waszą trójkę, trzymajcie się Wiktoria walczy i się nie poddaje, bedzie dobrze Odpowiedz Link
ez-aw Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:38 Biedny maluszek, który już tyle przeszedł... Ale da radę. Jest silna. Tyle już dała radę, to zwalczy i to. Wiktoria ma wspaniałą mamę (resztę rodziny też) i dla nich będzie walczyć. Odpowiedz Link
beata132 Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:39 Zaciskam kciukasy za szybką stabilizację Odpowiedz Link
dlania Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:39 Nie wiem czy musi, ale tak jest często, red... Przykro mi bardzo, bardzo;-( Uff, żeby to juz było tylko złe wspomnienie, jeszcze kilka tygodni... Trzymam kciuki całyczas. Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:48 Red, Twoja córka jest silna, pokazuje to co dnia. Będzie dobrze. Ciotka Dziubas o Was myśli i się modli. Odpowiedz Link
elske Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:51 Będzie dobrze.We snie organizm odpoczywa.Wydzielina z brzucha zejdzie , będą mogli odłączyć Wiktorie od respiratora , organizm zwalczy odmę.Bedzie dobrze. Odpowiedz Link
migotka-2 Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 20:59 Walczcie walczcie dziewczyny!!!!! Tak wielu ludziom na was zależy!!!!!! Red wierz mocno, że będzie dobrze, wierz za siebie, za małą. Z całych sił, a my będziemy was wspomagać! Daleko od was też walczy taki kurczak, urodzony w tym samym wieku ciążowym, tylko troszkę starszy, też dziewczynka i też Wiktoria. I małymi kroczkami do przodu!!!!! Odpowiedz Link
karra-mia Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 21:04 Red będzie dobrze, dziewczyna silna, zwalczy wszystko, jeszcze trochę musicie wytrzymać Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 21:11 Redlinko tak to już jest z wcześniakami, że czasami wracają na respi- moja wróciła po 3 tygodniach. Może to lepiej dla niej- jej małe ciałko i tak podejmuje ogromny wysiłek aby zwalczyć chore jelita i po prostu nie daje rady samo oddychać. Ja cały czas wierzę, że będzie dobrze- bo MUSI być. Mocno zaciskam kciuki. Trzymaj się. Odpowiedz Link
totorotot Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 21:13 To musi tak być że jak z jednym zrobią porządek, to drugie się odzywa nie wiem, ile trwają zazwyczaj te dramatyczne dni, ale w końcu będzie lepiej, bo z każdym dniem Wiktoria jest silniejsza i mocniej się trzyma tego świata. Ale wydaje mi się, że skoro jest po lekach przeciwbólowych, to nie czuje bólu, bo jeśli by czuła to by chyba tak smacznie nie spała przez cały dzień? A to dobrze, że śpi, bo wtedy organizm się najszybciej regeneruje i ładnie powolutku sobie tyje i zdrowieje. Mam nadzieję, że za niedługi czas założysz nowy wątek, taki jak Asiaiwona o swoim Kudłatku i będziemy oglądać nasz maglowy niecały kilogramik cukru jak wsuwa marchewki a na brokułki woła bee I że będziesz narzekać, że Ci robią pierdolnik z chałupy ze starszą Trzymaj się, jesteś bardzo silna- no i zgadnij, kto to odziedziczył na pewno po Tobie? Odpowiedz Link
socka2 Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 21:42 Wiki i Red - bedzie dobrze!!!!! trzymamy kciuki, pamietamy codziennie! moje dzieci same przypominaja, zeby pomodlic sie o zdrowie dla Mlodej Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 22:11 Red MUSISZ wierzyć, że wszystko będzie dobrze - pomimo jednego kroku do przodu i dwóch do tyłu. Odpowiedz Link
guderianka Re: Wiktoria vel Galantynka 23.02.10, 22:17 Wpadłam zobaczyć co u naszej Twardzielki. Widze że dwa kroki do przodu ale jeden w tyl.Redlinko-oznacza to że o ten jeden ciągle jesteście w przodzie. Oczywiście jak wczoraj i dni poprzednie przesyłam masę dobrych myśli !! Odpowiedz Link
margotka28 Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 08:35 Witaj Red i witaj Wiki. Dzielne dziewczyny dziś kolejny dzień. Trzymam kciuki, żeby był miły, bezbolesny i uśmiechnięty. I żeby tym razem były dwa kroki do przodu, a żadnego do tyłu. Walczcie. Odpowiedz Link
opium74 Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 08:40 zaglądam często aby szukać dobrych wieści. Każdy dzien to dobra wiadomość, każdy dzień daje siłe inadzieję na kolejnych 3516584684 dni myślę o Was czesto Odpowiedz Link
prigi Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 09:49 wróciłam po urlopie i czytając ten wątek jestem pełna podziwu, ile to twoje maleństwo ma siły do walki. zwycięży na bank Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 15:50 Czekamy na dobre wieści od Wikusi. Odpowiedz Link
redlinka Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 19:32 Macie rację... Wiktoria jest niesamowicie silna. Waży 820gram no i dzisiaj żadnych pogorszeń Jelita są w miarę ok. ,wydzielina schodzi (już jest jej dużooo mniej) poza tym lekarz mówi, że nic więcej się tam nie dzieje. Odma podobno tylko powierzchniowa, nie rozlała się -tzn. powietrze nie ucieka na około tylko jest w jednym miejscu, wysysanie cały czas działa no i wszystko idzie ku lepszemu. Dzisiaj Wiki otwierała swoje malutkie oczka jak do niej mówiłam, po zabiegach była bardzo zmęczona, minę miała jakby płakała - a może taki grymas bólu - do końca nie wiem. Lekarze się śmieją, że jak już jest lepiej i np. ją rozintubują to zawsze wywinie im jakiś kawał. Najważniejsze,że nie jest gorzej. To 12 doba jej życia a tyle już przeszła, mam nadzieję,że wszystko będzie ok. Dziękuje Wam za dobre słowa, modlitwę, trzymanie kciuków i fluidki - to naprawdę dla nas ważne - mówiłam dzisiaj Wiktorii,że ma bardzo dużo cioć maglowych, chyba się ucieszyła Odpowiedz Link
aga9001 Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 19:34 Super, że jest lepiej Bardzo się cieszę Ale kciuków nie puszczam Odpowiedz Link
olinka20 Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 19:36 Hurrra!!! To teraz na bank bedziemy musiały jej swoje fotki przysłac a mamusia zrobi z Nas piękny kolaz Odpowiedz Link
doral2 Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 19:44 super wieści eeh, dzielna Galantynko nasza, aż mię się łza w oku zakręciła Odpowiedz Link
opium74 Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 19:46 z niecierpliwościa wyczekuje wieści od Was. fantastycznie że są postepy nadal trzymam kciuki i przesyłam dobre fluidy Odpowiedz Link
jkk74 Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 19:45 właśnie przeczytałam... nawet nie wiesz jak się cieszę... ech gdybym mogła oddać jej choć cząstkę swojego zdrowia... pogłaszcz ją od nas... powtarzaj że ją kochamy i czekamy na wspólne spacery... nooo spokojnie... do wiosny ma jeszcze trochę czasu i pamiętaj... jeszcze parę razy coś się pogorszy, coś będzie nie tak... będą gorsze momenty... ale wszystko dobrze się skończy... przyjdą piękne słoneczne dni i wtedy nie pozwolę się zbyć... wyciągnę cię na długi spacer do Łazienek... albo do Wilanowa... albo na Starówkę będziesz pchała dumna i szczęśliwa wózek i nie będziesz pamiętać o tym wszystkim co teraz się dzieje... trzymaj się piękna... Odpowiedz Link
grave_digger Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 19:59 no i dobrze! tak trzymać )))))))) Odpowiedz Link
annabetka Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 19:59 redlinko,12 doba to już baardzo duuuży sukces,tym bardziej że Wiktorka nie ma drastycznych spadków i jest w miarę stabilna.Strasznie bardzo niesamowicie się cieszę! Będzie na pewno ok! Nie chciałabym tutaj dołować rodziców wcześniaków -chłopców-każde dziecko inne,ale mi w szpitalu ciągle powtarzali ,że dziewczyny szybciej i z lepszymi skutkami wychodzą z wcześniactwa.U mnie się sprawdziło,nie wiem czy lekarze mi to mówili na podstawie doświadczenia w danym szpitalu,statystyki,czy po to abym nie traciła nadziei... Wierzę ,że będzie dobrze! Miałam koleżankę na patologii..urodziła dokładnie tak jak TY w 27 tyg ,waga zbliżona,bardzo duże problemy z płucami Małej,później z retinopatią,z tarczycą....no kupę tego było! Kilka tygodni temu(nie widziałyśmy się 5 lat) rozmawiałam z nią przez telefon,jej Młoda zdrowa radosna,jedyne co po wcześniactwie pozostało to systematyczne kontrole oczu.Uwierz mi ,u Was będzie tak samo dobrze! Całuję Was dziewczyny,pozdrawiam całą rodzinę.Myślę o Was i codziennie czekam na co raz optymistyczniejsze wieści. Odpowiedz Link
bernimy Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 19:59 Wspaniałe wieści. Mów do Wiktorii bardzo dużo bo Ona doskonale zna Twój głos z ciąży i to na Nią działa bardzo dobrze Pogłaszcz Ją po nóżce od ciotek maglowych. My dalej się modlimy o zdrowie i duuuuuuuuuużo siły dla Wiktorii ale i dla Was Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 20:06 Tak myślałam, ze dzisiaj czas na dobre wieści. Mała przybrała tyle co niejeden donoszony noworodek ma problem osiągnąć. Super dziewczynka. Nadal o Was myślę. Ciotka Dziubas Odpowiedz Link
prigi Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 20:12 łza się w oku kręci. oby tak dalej do przodu. nie za szybko, aby nic nie poszłow złym kierunku. malutkimi kroczkami-jeden po drugim. kciuki puszczę dopiero jak bezpiecznie wróci do domu Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 20:12 Cieszę się razem z Wami . Będzie dobrze, coraz lepiej. Odpowiedz Link
karra-mia Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 20:16 ech super Red!!! super, super, super dzielna nasza mała oby tak dalej i do przodu Odpowiedz Link
mathiola Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 20:31 No przecież mówiłam ci, że będzie dobrze. Ja to po prostu czuję Tylko, żebyś za 3 lata nie płakała, że ci Wiktoria demoluje chałupę Bo te wcześniaki to one coś takie w sobie mają.... jakąś taką przekorę Odpowiedz Link
guderianka Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 20:33 No i cieszę się Oby do przodu ! Odpowiedz Link
totorotot Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 22:10 mathiola napisała: > No przecież mówiłam ci, że będzie dobrze. Ja to po prostu czuję > Tylko, żebyś za 3 lata nie płakała, że ci Wiktoria demoluje chałupę Bo te > wcześniaki to one coś takie w sobie mają.... jakąś taką przekorę no i wodniczek szuwarek do tego- to będzie się działo No i oczki nasz maleńki kotek otworzył- to znak, że nie tylko ciałko ma się lepiej ale i mała duszyczka chciała zobaczyć w końcu mamę Czyli jest ta wola życia coraz silniejsza Teraz to już z górki, kochane Odpowiedz Link
esofik Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 20:35 za każdym razem gdy czytam wieści od Was wzruszam się, dziś jest to łza szczęścia cieszę się ogromnie, ze z każdym dniem jest coraz lepiej tymi malutkim kroczkami jesteście coraz bliżej szczęśliwego powrotu do domu trzymajcie się ciepło Dziewczyny Odpowiedz Link
ez-aw Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 20:40 Super wiadomość, bardzo się cieszę. I dalej się modlę o szybką poprawę zdrowia. Odpowiedz Link
socka2 Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 20:44 mnie tez dzisiaj Twoj post, Red wzruszyl....ciesze sie, ze Mloda jest silna, ze jest lepiej i czuc, ze Ty tez o wiele lepiej sie czujesz no i przypomnij Wiktorii,ze oprocz cioc, to ma tez full kuzynkow maglowych Odpowiedz Link
elske Dziewczyny, cykac foty :) 24.02.10, 21:01 To malutkiej się przytyłoZobaczysz jaka impreza za rok bedzie na maglu- 1 urodziny Wiktorii. Dziewczyny, cykac foty i z życzeniami do red na pocztę gazetową wysyłamy. Red, a ty kochana pozniej fotki wydrukujesz, dopiszesz życzenia i w piekny album włożysz.Kiedys pokażesz Wiktorii, jak to ciotki maglowe za nia kciuki trzymały. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Dziewczyny, cykac foty :) 25.02.10, 11:20 elske napisała: > > Dziewczyny, cykac foty i z życzeniami do red na pocztę gazetową wysyłamy. Red, > a > ty kochana pozniej fotki wydrukujesz, dopiszesz życzenia i w piekny album > włożysz.Kiedys pokażesz Wiktorii, jak to ciotki maglowe za nia kciuki trzymały. > A może zrobimy fotoksiążkę dla małej Wiktorii? Ktoś wie ile tam zdjęć można wrzucić? Jakby co to ja mogę się podjąć zadania i zebrać foty i zamówić. Tylko niech któraś podpowie gdzie to zamówić. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Dziewczyny, cykac foty :) 25.02.10, 11:30 aaa, już znalazłam przykładowe ceny w empiku - czyli można dużo stron. TO co? Są chętne? Koszty podzielimy na ilość osób, które prześlą zdjęcie. DOpiszemy każda coś od siebie (można tak?) i będzie Wiktoria miała pamiątkę od maglowych cioć? Odpowiedz Link
arwena_11 Re: Dziewczyny, cykac foty :) 25.02.10, 11:49 Pewnie że za. Tylko weź taką w twardej oprawie, bo będzie na lata. Mają też w tesco, musisz ściągnąć specjalny program Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Dziewczyny, cykac foty :) 25.02.10, 12:04 Ja też jestem ZA - jak mało kiedy Odpowiedz Link
ololla Re: Dziewczyny, cykac foty :) 25.02.10, 15:41 a ja strasznie zakręcona jestem i dopiero zainteresował mnie ten wątek... Red modlę się za Was, za Wiktorię. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.Zresztą będzie dobrze bo być musi. Odpowiedz Link
najeeli Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 21:07 Redlinko strasznie się cieszęz tak dobrych wiadomości, zycze jutro żadnych kroków do tyłu a najlepiej do przodu z wrażenia i radości chciałam zalogowac się na Twój nick i dziwiłam się, że moje hasło nie działa poozdrawiam Was Odpowiedz Link
zales239 Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 21:09 Ja też się wzruszyłam i uśmiechnełam jednocześnie hurrra,jest dobrze i będzie dobrze!!! Odpowiedz Link
totorotot Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 22:13 > z wrażenia i radości chciałam zalogowac się na Twój nick i dziwiłam się, że moj > e > hasło nie działa oj Ty hakerze!!! Odpowiedz Link
polinkaz Re: Wiktoria vel Galantynka 24.02.10, 22:18 Strasznie się cieszę Nadal trzymamy kciuki za Małą (sporo przybrała!! ) i za Was - wszystkim Wam potrzeba oddechu i duuużo spokoju ducha...aby już szło TYLKO do przodu Czekamy na kolejne dobre wieści!!! Paula Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 10:25 pieknie przybrala!!!!pieknie!!! strasznie sie ciesze ze idzie ku lepszemu! trzymam niesutajaco dalej Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 10:32 Brawo Wiktoria! Teraz to już będzie tylko lepiej. Cieszę się przeogromnie z każdej dobrej wiadomości Buziaki Odpowiedz Link
agik82 Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 16:17 cieszę się bardzo i czekam na więcej pozytywnych wieści ściskam mocno was obie, dzielne dziewczyny jesteście Odpowiedz Link
moninia2000 Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 16:17 Kochana perelko!!!Wciaz o Tobie myslimy, trzymaj sie!!!! Wszystko mija, bol odejdzie w niepamiec, gdy juz bedziesz w domku Odpowiedz Link
firlipatka Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 17:09 Potajemnie podczytuje emagiel i codziennie zagladam do tego watku. Z calego serca kibicuje Wiktorii, musi byc silna i wszystko musi byc dobrze. Odpowiedz Link
dlania Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 19:13 REdlinka, ja sie dzis ma nasza maglowa księżniczka? Odpowiedz Link
aga9001 Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 19:24 Dlania nie rób zamieszania o tej porze Człowiek zaglada bo ma nadzieje, na dobre info - a to Ty sie odzywasz w wątku Odpowiedz Link
dlania Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 19:28 Aga, bo niektórzy to pracują!!!!! I sie nie moga pytac rano, to sie pytaja kiedy mogą! Odpowiedz Link
redlinka Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 19:50 Wylewy dokomorowe IIIstopnia, reszta bez zmian. Ja albo oszaleję, albo osiwieję, albo nie wiem już co,brak mi sił. Boję się już tego szpitala, nigdy nie wiem co nas tam spotka, idąc na oddział ciągle się zastanawiamy co dzisiaj nowego usłyszymy. Jak mantre powtarzam "damy radę" ale czy damy to już naprawdę nie wiem;-( Odpowiedz Link
aga9001 Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:01 Dasz radę - powtarzaj sobie to ciągle, i my będziemy to powtarzać tobie również. Dasz radę bo w efekcie będzie dobrze, bo musi. Młoda jest silna i walczy jak lwiątko więc musi byc dobrze. Odpowiedz Link
doral2 Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:07 będzie dobrze, będzie dobrze!! tyle przeszła, to i te wylewy da radę pokonać!! będzie dobrze!! Odpowiedz Link
olinka20 Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:02 No to Galantynka bedzie mieć siwa mamusie, dasz rade. Jestem z Toba i malutką i sama zreszta wiesz... Odpowiedz Link
agik82 Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:03 Red kochana, będzie dobrze, słyszysz?. BĘDZIE DOBRZE!!! modlę się za kurczaczka i cały czas o wsa myślę trzymaj się, ściskam mocno Odpowiedz Link
kowalowa Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 21:29 osiwiej, wyłysiej...bylebyś miała siłę uśmiechnąć sie do małej i być z nią tak często jak tylko możesz jak już wszystko sie unormuje, a to już niebawem, to zajmiesz sie swoja fryzurą pamiętaj..kto ma dać radę jak nie Ty? ściskam mocniutko Odpowiedz Link
jkk74 Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:03 red te wylewy są u wcześniaków dość częste... nie martw się... wchłonie się wszystko i będzie ok... spójrz wokół... ile z tych dzieciaków wokół nas to wcześniaki które przechodziły to co twoja mała... a teraz rozrabiają tak, że rodzice mają ich dość jutro będzie lepiej... przytulam... Odpowiedz Link
mearuless Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:06 nie oszalejesz, badz dzielna- badz twarda. musisz byc siła i wsparciem tego maluszka! Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:12 Red, nie martw się. Wylewy się wchłoną na pewno. Jesteś dzielna i silna tak samo jak Twoja córa. Kciuków nie puszczam, modlitwy nie zaniedbuję Dziubas Odpowiedz Link
bernimy Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:12 Red, dasz/dacie radę bo płynie stąd wielkie wsparcie!!!!!!! Dziś gorzej, za dwa dni będzie lepiej! My dokąłdnie to samo odczuwamy wchodząc każdego dnia i czytając co napisałaś. Ale nie zapominamy o Was, musi być dobrze! Sił i zdrowia dla Wiktorii życzę Odpowiedz Link
grave_digger Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:15 takie wylewy miały dzieci mojej koleżanki. dziś najlepsi uczniowie w szkole. bądźcie silni! Odpowiedz Link
ez-aw Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:18 Oczywiście że dasz radę. Wierzę w Ciebie A wylewy się wchłoną i nawet śladu nie będzie. Zobaczysz. Odpowiedz Link
elske Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:19 Dacie rade, no pewnie że dacie radę. Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:19 My forumowe "matki chrzestne" małej Wiki będziemy Ci przypominać tak długo jak będzie to konieczne : Red, dacie radę Red, dacie radę Red, dacie radę Red, dacie radę Red, dacie radę Red, dacie radę Red, dacie radę Red, dacie radę Red, dacie radę Red, dacie radę Red, dacie radę Red, dacie radę Red, dacie radę Red, dacie radę Red, dacie radę ... albo i jeszcze dłużej Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:21 Redlinko dacie radę bo musicie. Cały czas o Was myślę. Odpowiedz Link
joanna266 Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:30 przeczytałam redlinko wszystkie twoje wpisy.ja i cała moja (liczna ) rodzina trzymamy za was kciuki najmocniej jak sie da.jestem pewna ze wszystko skonczy sie dobrze.tak było w przypadku wszystkich 4 wczesniaków z mojej bliskiej rodziny.jeszcze raz pozdrawiam cie serdecznie i sle najpozytywniejsze pod słoncem fluidy Odpowiedz Link
dlania Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:52 Dacie rade. Tylko cierpliwości wam moge zyczyć - red, juz prawie 2 tygodnie, jeszcze 3, 4 razy tyle i do domu w komplecie Odpowiedz Link
cura_domestica Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 21:03 DASZ RADĘ RED I WIKTORIA TEŻ DA RADĘ !!! SILNE KOBIETY JESTEŚCIE !!! Wszystkie ciotki i nie tylko trzymają kciuki i pozytywne fluidy ślą , MUSI BYĆ DOBRZE I BĘDZIE Odpowiedz Link
socka2 Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 21:27 Red, dacie rade!!! Bedzie tylko lepiej!!! Wiki, to silna dziewczynka! Odpowiedz Link
karra-mia Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 21:36 red dacie radę, kto jak nie wy! będzie dobrze Odpowiedz Link
totorotot Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 22:01 Redlinka, oczywiście że dacie radę. Jak już mała jest w takim 'dojrzałym' wieku, to wszystko najgorsze, największa niepewność jest za Wami. Jedyne o co teraz toczy się 'gra', to ile będzie rehabilitacji- o ile będzie ona konieczna. Będzie dobrze- no bo jak ma być? A Ty najwyżej będziesz musiała farbować włosy, i tego Ci życzę jako jedynej finalnej dolegliwości Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 22:03 Red - jak mantrę powtarzaj sobie, że będzie dobrze. Tyle osób wam kibicuje, więc Ten na górze musi to wziąć pod uwagę. Buziaki dla Was. Odpowiedz Link
najeeli Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 07:25 dacie radę, wspieramy , będzie dobrze Odpowiedz Link
ania_silenter Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:37 Myślę o Was cały czas, Wiki jest fantastyczną, dzielną dziewczynką. Dacie radę! Odpowiedz Link
guderianka Re: Wiktoria vel Galantynka 25.02.10, 20:43 Bardzo współczuję , ta niepewność musi być straszna Mantruję razem z Tobą Odpowiedz Link
aga9001 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 19:22 Noo i jak wieści - bo czekam i czekam.. A muszę wyjść i sie nie dowiem Ale i tak wiem, że wszytsko będzie ok Odpowiedz Link
redlinka Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 19:42 no już już... nie uwierzycie ale, brzuch ma się dobrze, może Galantyna niedugo dostanie mleko Odma- znowu nie uwierzycie - powietrze się wchłoneło, więc niedługo wyjmą jej dren. Aż boję się cieszyć...ale Galantyna jest silna i da rede ze wszystkim Odpowiedz Link
elske Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 19:45 Aaaaaaaa aż mi sie krzyczec chce z radości. Odpowiedz Link
mamolka1 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 19:45 jak pięknie z bijącym sercem i zapartym tchem zawsze otwieram ten wątek Jaka Ona jest dzielna - prawdziwa wojowniczka Dużo sił dla Was wszystkich Odpowiedz Link
doral2 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 19:49 HA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiedziałam!! wiedziałam!! wiedzialam!! Galantynka zuch dziewczynka!! Odpowiedz Link
aga9001 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 19:49 No i znowu wychodzi, ze my miałyśmy racje Super, kciuki trzymane nadal Odpowiedz Link
ba_warka Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 19:50 wierzymy,wierzymy-ciągle powtarzamy Ci,że wszystko się ułoży Wspaniałe wieści,masz cudowną,silną i bardzo dzielną córcię z ogromną wolą walki. Dbaj o siebie. Trzymajcie się Odpowiedz Link
moonshana Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 19:52 hurraaaaa!!! będzie dobrze, teraz już na pewno będzie dobrze! Odpowiedz Link
opium74 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 19:54 fantastycznie!!!!!! Wspaniale!!!!! cudownie!!!!!!! ale się cieszę Odpowiedz Link
jkk74 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 19:53 a widzisz dziewczyna wiosnę czuje i jej pilno na ten spacer red powoli powoli ale do przodu buziaki piękna Odpowiedz Link
agik82 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 19:58 świetne wiadomości dzielna dziewczynka z tej Wiki podram ją w piętki od nas buziaki i trzymajcie tak dalej Odpowiedz Link
kiniak22 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 20:03 rewelacja! i oby tak dalej strasznie sie ciesze Odpowiedz Link
beata132 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 20:15 Cieszę się jak cholera Brawo dla Galantynki Odpowiedz Link
ez-aw Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 20:20 Super !!! <skacze do góry z radości> Brawo dla dzielnego maluszka Odpowiedz Link
ania_silenter Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 20:32 redlinka napisała: > no już już... > nie uwierzycie ale, brzuch ma się dobrze, może Galantyna niedugo > dostanie mleko > Odma- znowu nie uwierzycie - powietrze się wchłoneło, więc niedługo > wyjmą jej dren. cudnie Odpowiedz Link
cura_domestica Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 20:33 Co mamy nie wierzyć, jak cały czas Ci powtarzamy , że będzie dobrze Cieszę się jak cholera , dalej ślę fluidy!!! Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 20:37 Yes! Yes! Yes! No to wspaniałe wiadomości! Zuch dziewczyny jesteście! Ale kciuki nadal są zaciśnięte! Ciotka Dziubas Odpowiedz Link
dlania Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 20:42 Red, tak sie ciesze Wczesniaki zawsze daja rade Odpowiedz Link
karra-mia Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 21:05 hurra co mamy nie wierzyć, jak my wierzymy w was od początku Odpowiedz Link
mama_vinca Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 21:12 Wspaniale wiesci!!!! Oby tak dalej!!!! Jeszcze troche i malutka bedzie rozrabiac w domu Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 21:20 Głowa do góry. Jest dobrze i będzie dobrze. Jeju jak ja się cieszę Odpowiedz Link
bernimy Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 21:44 No to są doooopiero wieści Wiktoria-Galantynka tak trzymaj Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 21:48 toż to milowy krok do przodu Super wiadomość Odpowiedz Link
zuzia36 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 22:04 ciesze sie bardzo!!!!!!!!!!!!! oby tak dalej!!! dzielna mała!!! Odpowiedz Link
annawis1980 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 22:06 Będzie dobrze zobaczysz Trzymamy kciuki cały czas Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: Wiktoria vel Galantynka 26.02.10, 22:39 red ty już lepiej mleko z cyca ściągaj bo jak Wiktorynka się rzuci to zabraknie Całuski dla maleńkiej Odpowiedz Link
pulcino3 Re: Wiktoria vel Galantynka 27.02.10, 09:59 jesooooo jak się cieszę!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
minaha Re: Wiktoria vel Galantynka 27.02.10, 10:13 trzymam ciagle kciuki za dzielna dziewczynke... no i za Ciebie, bo Ty rowniez ich potrzebujesz Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: Wiktoria vel Galantynka 27.02.10, 13:55 Wspaniale! Bardzo sie ciesze! Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Wiktoria vel Galantynka 27.02.10, 14:52 Brawo Wika!!Tak trzymaj i nie puszczaj! Odpowiedz Link
migotka-2 Re: Wiktoria vel Galantynka 27.02.10, 15:19 No kobieta po prostu! Brawo dziewczyny! Odpowiedz Link
najeeli Re: Wiktoria vel Galantynka 27.02.10, 19:08 świetne wieści) super będzie tak dalej juz lepiej i lepiej każdego dnia Odpowiedz Link
najeeli Re: Wiktoria vel Galantynka 27.02.10, 21:03 no i gdzie wiadomości? bo zasnąc nie mogę trzymam za Waszą trójkę kciuki duzo sił dla Ciebie Twojego Męza i Wiktorynki Odpowiedz Link
aga9001 Re: Wiktoria vel Galantynka 27.02.10, 22:37 HMmmmm czemu nie ma sprawozdania z dzisiaj???????????????????????? Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: Wiktoria vel Galantynka 27.02.10, 23:07 Też czekam... Nie zasnę chyba... Odpowiedz Link
socka2 Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 01:23 Red napisz, ze jest dobrze!!!! Modle sie za Was Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 01:34 dalej sie modle,bedzie jeszcze lapiej. Odpowiedz Link
agik82 Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 07:36 co dziś słychać u nasze księżniczki? modlę się za was i czekam na wieści Odpowiedz Link
najeeli Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 10:35 a może sie kangurują i nie maja czasu na wpis trzymam kciuki idę zaraz do kościoła pomodlę sie i za Wiktorynkę Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 11:04 na pewno wszystko jest ok. Red przytula swoją kruszynkę i opowiada jej jakie tu ciotki-wariatki na maglu siedzą Odpowiedz Link
pikka6 Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 12:43 jakoś ominęłam ten wątek i dopiero teraz zajrzałam aż łzy mi poleciały ze wzruszenia... Kochana dacie radę, przesyłam dużo ciepła, otuchy i wyproszę gdzie mogę zdrówko i siłę Swoją drogą to cudne jak wiele osób trzyma kciuki i czeka z niecierpliwością na Twoje wieści Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 13:01 Redlinko napisz co u Wiktorii. Odpowiedz Link
karra-mia Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 14:20 red trzymajcie się, jak znajdziesz chwilkę napisz, co słychać trzymam kciuki nadal Odpowiedz Link
najeeli Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 19:09 brak wiadomości to dobra wiadomość i tego się trzymam ściskam Waszą Trójkę Odpowiedz Link
redlinka Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 19:37 Odma odbarczona jutro zdejmą dren Wiktoria jakby troche urosła, waży 850 gram czyli prztbyło jej 55 od czasy odmy Przepraszam za brak wieści wczoraj- ale moje dziecko nie miało ochoty iść spać i biegało jak szalone. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 19:39 red - czyli nie jest gorzej, a jest lepiej. Super wiadomość. Oby tak dalej. Opowiedz tej twojej kruszynce o maglowych ciotkach - myślę, że wtedy weźmie się dziewcze w garść i szybciutko nabierze sił by wrócić do domu i maglować z nami Całuski. Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 19:40 Super! Sciskam Was obie, dzielne dziewczyny jestescie! Odpowiedz Link
doral2 Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 19:41 no to ufff!!! dobre wieści Galantynka zuch dziewczynka Odpowiedz Link
ania_silenter Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 19:42 skoro dobre wieści są to można spokojnie iść spać Odpowiedz Link
socka2 Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 19:53 "...i o zdrowie dla Wiktorii, zeby duza urosla" by moje dzieci Odpowiedz Link
bernimy Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 19:59 No nareszcie wieści Dobre wieści Trzymaj się nasz mały pulpetku i przybieraj ciagle na wadze!!! Ciotki pamiętają o Tobie kruszynko Odpowiedz Link
ez-aw Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 20:02 Ty nas kochana nie strasz brakiem wiadomości, jak wczoraj. Ale ten jeden raz wybaczymy Super wiadomość, bardzo się ciesze. Odpowiedz Link
fajny.brunio1 Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 20:03 dużo zdrówka dla córuni.Trzymam kciuki od teraz, bo dopiero przeczytałam ten wątek.Jak tyle osób się modli to będzie dobrze na pewno. Odpowiedz Link
najeeli Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 20:03 dobre wieści) oby tak dalej trzymajcie się Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 20:09 to fajnie, że masz dla nas dobre wieści. Oby tak dalej. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Odpowiedz Link
totorotot Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 21:14 > Przepraszam za brak wieści wczoraj- ale moje dziecko nie miało > ochoty iść spać i biegało jak szalon jeszcze wspomnisz moje słowa- będziesz wrótce zakładać takie wątku jak Mathiola, że OBOJE dzieci "nie miało ochoty iść spać i biegało jak szalone." huehue wiec siedz na maglu poki mozesz Odpowiedz Link
karra-mia Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 21:22 no i super Galantynka dzielna dziecwzynka Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 21:18 Kochana, silna kruszynka. Od jutra będzie już z górki. Odpowiedz Link
pikka6 Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 22:26 super))))) strasznie się cieszęi duuuużo siły Wam życzę!!! Odpowiedz Link
cura_domestica Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 23:59 Wyrwałam mężowi kompa , żeby zobaczyć co u Was Bardzo się ciesze z postępów Żabki . Ciotka Cura całuje i śle dalej pozytywne fluidy Odpowiedz Link
guderianka Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 22:18 no własnie wpadlam zobaczyc co u Was i widze że tak jak byc powinno Odpowiedz Link
semida Re: Wiktoria vel Galantynka 28.02.10, 22:21 Wiedziałam że będzie dobrze)) Red podziwiam Cię. Odpowiedz Link
margotka28 Re: Wiktoria vel Galantynka 01.03.10, 09:36 super informacje!!! Wiedziałam, że Galantynka będzie dzielnie walczyć. Trzymam za Was kciuki. Odpowiedz Link
dlania JUz 2,5 tygodnia 01.03.10, 09:41 Najgorsze za wami - teraz bedzie już tylko lepiej Duzo siły, ale i duzo szczescia ma Wiktora i Wy - i oby tak dalej, przesyłam pozytywne bioprądy)) Odpowiedz Link
agata-gryfino Re: Wiktoria vel Galantynka 01.03.10, 09:55 Prześledziłam cały wątek ,bardzo Ci wsółczuje takich przezyc ale tez gratuluje siły i wytrwałosci(tobie i maleństwu).Czytając spłakałam się jak bober,tyle musieliście przejsc bardzo to smutne i niesprawiedliwe.Zycze wam zdrowia. Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: Wiktoria vel Galantynka 01.03.10, 12:03 No i jak się ma nasza mała Księżniczka? Odpowiedz Link
aga9001 INFO od RED 01.03.10, 21:17 Wiki ma wyjęty dren, waga z dzisiaj - 880 gram, jest stabilna, a reszta bez zmian Kciuk wskazane dalej Odpowiedz Link
cudko1 Re: INFO od RED 01.03.10, 21:22 no i pięknie oby tak dalej Mała (już nie taka mała ) Wika jest baaardzo bardzo dzielna i jej rodzice też kciuki trzymam nadal, do odwołania czyli jak rodzina redlinków bezpiecznie będzie w domku Odpowiedz Link
semida Re: INFO od RED 01.03.10, 21:37 Wszystko ku lepszemu Moja wiki tak trzymała niekiedy kciuki za wiki red że az się trząsła I wytrząsła Odpowiedz Link
cura_domestica Re: INFO od RED 01.03.10, 21:52 świetne wieści , trzymam kciukasy dalej i pozytywne fluidy ślę buziaki od ciotki Cury Odpowiedz Link
agik82 Re: INFO od RED 01.03.10, 22:02 super wieści cieszę się bardzo i dalej trzymam kciuki Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: INFO od RED 01.03.10, 22:40 Kciuki trzymam a jakże - Oby tak dalej, co raz lepsze wiadomości. Bardzo się cieszę Odpowiedz Link
margotka28 Re: INFO od RED 02.03.10, 08:31 teraz to już krok do kilograma, a później do dwóch itd... Za parę miesięcy ten dzisiejszy strach będzie już mglistym wspomnieniem. SUper, że mała walczy, że ty masz siłę. Dzielne babki z Was. Trzymam kciuki, żeby było dobrze a nawet lepiej. Odpowiedz Link
bernimy Re: INFO od RED 02.03.10, 08:33 Wiktorio, tak trzymaj!!! Wiesz jakie fajne są ubranka dla większych dzieci? Tak więc rośnij zdrowo, rośnij Kochana Odpowiedz Link
najeeli Re: INFO od RED 02.03.10, 14:16 trzymajcie sie Redlaki sciskam Was mocno kciuki bede trzymać Odpowiedz Link
aga9001 I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 19:33 Ojjj Red lenisz się w donoszeniu nam co słychać u maglowego dziecka Odpowiedz Link
redlinka Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 19:46 Wiktorka dzisiaj sama stwierdziła co dla niej lepsze i wzięła się rozintubowała lekarze mówią,że psotnica się robi. Położyli ją na brzuchu ale wyraźnie jej się nie spodobało, więc się wierciła, kręciła aż sobie znowu coś odczepiła Zdrowotnie nic się nie zmienia, za jakieś dwa dni sami ją zdejmą z respiratora.Lekarz mówi, że jest bardzo stabilna i dzielna, więc wszystko musi być ok. Odpowiedz Link
cura_domestica Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 19:51 Obie jesteście dzielne kobiety Cieszę się niezmiernie i buziaki ślę włącznie z fluidami Odpowiedz Link
agik82 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 19:55 pannica superdzielna cieszę się bardzo i nadal ślę pozytywne myśli dla całej Redlinowej rodzinki Odpowiedz Link
olinka20 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 19:56 Mam nadzieje, ze wiesz jak bardzo wszyscy sie cieszymy. Galantyna zuch dziewczyna. Odpowiedz Link
amoreska Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 19:56 Super! Super! Super! Pozdrów Wiktorię od ciotki Amor Odpowiedz Link
aga9001 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 19:58 No to są super wieści Niech tak dziewczyna trzyma Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 19:58 Codziennie zaglądam do tego wątku i codziennie liczę na garść dobrych wieści. Oby tak dalej i do przodu! Będzie jeszcze lepiej. A kciuki nadal trzymam. Ciotka Dziubas Odpowiedz Link
doral2 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 20:06 yes, yes, yes!! normalnie słów mi brak z podziwu dla siły Galantynki. taka malutka kruszynka, a tylu przeciwnościom losu dala radę. niejeden dorosły tyle by nie zniósł!! Odpowiedz Link
opium74 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 20:16 SUPER!!! Nawet nie wiesz jak sie ciesze z każdego postepu Wiktorii Odpowiedz Link
migotka-2 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 20:23 No magielka jak się patrzy rośnie!!!! Po ciociach taka super!Maglowych oczywiście! No i po rodzicach też trochę! Odpowiedz Link
ez-aw Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 20:26 Proszę więcej takich dobrych wieści Super dziewuszka jest Odpowiedz Link
karra-mia Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 20:32 zuch dziewczyna, łobuzica Odpowiedz Link
medussa7 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 20:36 Kurcze, poryczałam sie ze wzruszenia Redlinko! Jak pięknie przeczytać, że Wika taka silna! Trzymam kciuki i myślę o niej! Wszystkim w rodzince też mówiłam żeby trzymali! Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 20:48 Brawo dla dzielnej dziewczynki Kciuki trzymamy nadal Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 20:53 Zuch dziewczyna! Bardzo sie ciesze ! Odpowiedz Link
bernimy Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 22:03 No to niezła z Niej babeczka, charakterna Trzymajcie się, buziaki Odpowiedz Link
lisek78 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 22:14 Jak to dobrze przeczytać,że idzie ku dobremu Dzielna,silna dziewczynka,ale to przecież oczywiste - po mamie co wieczór modlę się o jej zdrowie i siłę dla ciebie Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 02.03.10, 23:11 redlinka napisała: > psotnica się robi. Tę cechę najwidoczniej odziedziczyła po mamusi Dzielne baby jesteście i basta Odpowiedz Link
zales239 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 09:46 super wiadomości,idzie ku lepszemu pozdrowienia dla całej rodzinki. Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 19:32 Silna kobitka rośnie. Pewnie chce już do mamy się wyrwać. Odpowiedz Link
redlinka Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 20:10 Doba 19... Wydzielina zniknęła - jutro zaczynamy jeść mleko Płucka już się wyrównały - jest ok. Wiktoria wygląda już bardzo ładnie, jak noworodek tylko, że mniejszy Mam nadzieję, że nic teraz nie wywinie - bo już jest naprawdę nieźle, aż boję się cieszyć Dzisiaj mało,że nie dostałam zawału,,, wchodzę na salę, idę do jej inkubatora a tam....widzę najpierw okropnie gruby paluch u nogi z przerażeniem podnoszę ten pledzik, patrzę a tam leży "mały" grubasek(3700gr) też dziewczynka - mało, że nie zemdlałam - okazało się, że co dwa tygodnie zmieniają miejsca...a dziewczynka była dzisiaj niezwykłym okazem na oiomie - bo to wielkie dziecko jak na te realia...jedna z położnych coś przy niej robiła i nagle krzyczy - "pomóżcie mi bo ona taka wielka,że aż nie umiem..." Odpowiedz Link
ez-aw Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 20:16 Super Jestem pewna, ze mleko będzie jej smakowało Odpowiedz Link
olinka20 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 20:16 UUUU to sie pewnie wystarszyłas... Wazne ze nasza Galantynka jutro bedzie nareszcie mleko jadła!! Kciukasy nadal zacisniete. Odpowiedz Link
aga9001 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 20:19 Cudnie, że jest dobrze Młoda dzielna Super I mama też dzielna , ale pewnie nie tak piękna jak Wiki Buziaki Odpowiedz Link
jkk74 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 20:22 nooo widzisz!!! mówię ci... ona na ten spacer chce ani się obejrzysz a będziecie w domku... obie szczęśliwe buziaki piękna... pogłaszcz ją od nas po główce Odpowiedz Link
doral2 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 20:31 sia la la sia la la, myyydełko faaaa!! gud nius!! Odpowiedz Link
opium74 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 20:34 ona sobie spokojnie w szpitalu chciała przeczekac tą paskudna pogodę a jak już przebiśniegi zakwitaja to zmobilizowała siły żeby je na własne oczy zobaczyć SUPER Odpowiedz Link
dlania Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 20:37 Też pamietam swoje przerażenie, jak mi pierwszy raz młoda przewieźli w inne miejsce Potem już sie przyzwyczaiłam, że ja przerzucaja z sali do sali, jak im fantazja podpowie. Chociaz w sumie jakaś logika w tym była - im dziecko było w lepszym stanie, tym bliżej drzwi wyjściowych z oddziału leżało. Wiki też życze rychłego znalezienia sie w sali tuz przy wyjściu Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 21:45 redlinka napisała: > Doba 19... > Wydzielina zniknęła - jutro zaczynamy jeść mleko No to teraz to dopiero się zaczną przyrosty wagi. I też wkrótce będzie "mały grubasek" Odpowiedz Link
ania_silenter Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 22:24 redlinka napisała: > wchodzę na salę, idę do jej inkubatora a tam....widzę najpierw > okropnie gruby paluch u nogi z przerażeniem podnoszę ten pledzik, > patrzę a tam leży "mały" grubasek(3700gr) he, he mnie też donoszone wydawały się jakieś takie spasione i nienaturalnie wielkie. Do czasu,kiedy urodziłam Adusię też dziewczynka - mało, że > nie zemdlałam - okazało się, że co dwa tygodnie zmieniają > miejsca... Ja raz w życiu zemdlałam, właśnie kiedy nie znalazłam Oli w "jej" sali. Szybko okazało się, że "awansowała" z inkubatora do łóżeczka. Odpowiedz Link
najeeli to bardzo dobre wieści 04.03.10, 08:56 strasznie się cieszę może głupio powiem, ale nie bój się, będzie dobrze A Wiktorynce zycz od nas smacznego mleka ) a tak na marginesie ja to juz chyba nigdy nie urodzę, juz zawsze będe w ciazy Odpowiedz Link
undomestic_goddess.pl Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 19:51 Szybkiego powrotu do domu zycze Wchodze tu i czytam a pozniej rycze a maz patrzy na mnie jak na wariatke. Trzymam kciuki za dzielna dziewuszke Odpowiedz Link
endi100 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 20:13 Wspaniale, tzrymam kciuki za malutką Wiktorkę !! Odpowiedz Link
migotka-2 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 20:30 Nie już ładna tylko zawsze cuuuuuuuuuuuudna! Po mleku kawioru jej się pewnie zachce! Galantna Galantynka!!!! Odpowiedz Link
kowalowa Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 21:18 rety, to już jutro 3 tyg będzie miała trzymajcie się dzielnie dalej i oby więcej takich wieści Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 21:35 No to jutro trzymam kciuki za ssanie Kropeczko jutro poznasz pyszności Odpowiedz Link
bernimy Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 21:47 Wspaniałe wieści!!! Ciągle trzymamy mocno kciuki A to co opisałaś o "grubasku" to jak byś o mojej pisała, która też trafiła (niestety) ale tylko na 1 dobę z m.c. 3900g. Była tam gigantem Odpowiedz Link
redlinka Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 03.03.10, 22:24 Dlanka Ty mnie nie strasz, my byliśmy blisko drzwi a teraz nas w głąb pchneli Odpowiedz Link
pszczolaasia Red 03.03.10, 22:31 ja nieustajaco trzymam. tyle ze zauwazylam ze jak cos napisze to nastepnego dnia od razu jej gorzej...nie wiem jakas czarownica jestem czy co.... wiec udajemy ze ja tego nie napisalam i mloda Galantyna (urocze imie naparwde) bedzie jak ostatnio parla jak tomi li dzons w sciganym na przod ok? zmykam z wontala ale codziennie czytam. Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: Red 04.03.10, 08:24 Jak juz się na mleko przerzuci to szybciutko odrobi wagę. Teraz już będzie tylko lepiej. Pozdrawiam i nadal kciuki trzymam. Ciotka Dziubas Odpowiedz Link
dlania Re: I co znowu sprawozdania nie ma .... :/ 04.03.10, 08:56 Może u was lekarze wybierają sale do zmiany, grając w marynarza Ale red, jest naprawde dobrze z tego co opisujesz. I juz 3 tygodnie! Odpowiedz Link
agik82 świetne wieści 04.03.10, 09:15 kochane ściskam was mocno, a dla Wiki smacznego trzymam nadal kciuki i niecierpliwie czekam na wieści, ucałuj małą Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: świetne wieści 04.03.10, 09:43 Łał. Ale super wieści. Nawet się nie obejrzysz, a będziecie się do domu szykować. Takie niusy mogę tu codziennie czytać. Odpowiedz Link
totorotot Re: świetne wieści 04.03.10, 10:08 no i bodziaka co tydzien nowego bedziesz kupowac, boze 'starego' dziecko Ci wyroslo ;D Odpowiedz Link
mariolkka Re: świetne wieści 04.03.10, 15:24 Hej wlasnie czytam i czytam, dawno mnie tu nie bylo i az sie poplakalam Cale szczescie, ze mala taka silna jest, wie ze wszyscy na nia w domku czekaja smacznego dla malej Wiki Odpowiedz Link
elske Re: świetne wieści 04.03.10, 15:37 red, zanim się miesiąc skończy, całą rodzinką juz w domu będziecie. Odpowiedz Link
ez-aw A gdzie dzisiejsze wiadomosci? 04.03.10, 20:46 Bo czekam, zaglądam i się denerwuje... Odpowiedz Link
aga9001 Re: A gdzie dzisiejsze wiadomosci? 04.03.10, 20:53 No własnie nie wiem, czemu Red się obija Odpowiedz Link
redlinka Re: A gdzie dzisiejsze wiadomosci? 04.03.10, 21:43 No właśnie nie wiem czy pisać, bo jkk napisała, ze ktoś mnie od jebniętych kretynek wyzwie...o matko jak ja mogę mieć to w d...? Wiktoria niestety nie dostała mleka, bo w nocy pojawiły się zalegania w żołądku, no ale cóż tak jest dla niej lepiej - dzisiaj ważyła 905gram. Od dzisiaj jest już na CPAP-ie i dobrze jej idzie, problemy oddechowe prawie zniknęły. Odpowiedz Link
ez-aw Re: A gdzie dzisiejsze wiadomosci? 04.03.10, 21:48 Na mleczko poczeka - jeszcze będzie miała czas sie nim nacieszyć Dobrze, problemy oddechowe zniknęły. To świetna wiadomość. Oby tak dalej Dzielna mała. Odpowiedz Link
amoreska Re: A gdzie dzisiejsze wiadomosci? 04.03.10, 21:51 Mleko? Nie dziś, to jutro, nie jutro, to pojutrze. Ważne, że oddechowo, wagowo i ogólnie coraz lepiej. Oby tak dalej! Odpowiedz Link
bernimy Re: A gdzie dzisiejsze wiadomosci? 04.03.10, 21:52 No szkoda z tym mleczkiem, ale może jutro?! Trzymamy kciuki za dzielną Wiktorię Odpowiedz Link
semida Re: A gdzie dzisiejsze wiadomosci? 04.03.10, 21:58 Na mleczko ma jeszcze czas Dzielna Maleńka Odpowiedz Link
lady.godivia Re: A gdzie dzisiejsze wiadomosci? 04.03.10, 21:57 bedzie dobrze dzielna z niej dziewczynka a tak btw zapytam jeszcze tutaj redlinko czy mozna ten watek przyszpilic? Odpowiedz Link
ba_warka Re: A gdzie dzisiejsze wiadomosci? 04.03.10, 22:00 Bardzo się cieszę redlinko i palce będę ściskać tak długo jak będzie potrzeba Macie wspaniałą córcię Odpowiedz Link
mariolkka Re: A gdzie dzisiejsze wiadomosci? 05.03.10, 09:58 Oj z mleczkiem jak nie dzis to jutro, wazne ze malutka czuje sie coraz lepiej i ze oddechowo juz wszystko dobrze i ze przybiera na wadze Troche slonka dla malej Wikusi Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: A gdzie dzisiejsze wiadomosci? 05.03.10, 12:32 Serducho rosnie jak sie takie dobre wiesci czyta! Odpowiedz Link
migotka-2 Re: Wiktoria vel Galantynka 04.03.10, 21:58 No pacz pani jaki cudaczek, zlazł z respiratorka! Oby na zawsze! Odpowiedz Link
margotka28 Re: Wiktoria vel Galantynka 05.03.10, 08:59 Dzień dobry! Jak dzisiaj się czuje nasza Wiktoria? Mam nadzieję, że dobrze. Ślę dobre fluidy. Odpowiedz Link
elske Re: Wiktoria vel Galantynka 05.03.10, 10:05 Widzę że ładnie wagi nabiera. Widać że silna dziewczynka , bardzo szybko sił nabiera. Moja Kluska tez Wiktoria: duża, wygadana, mała cwaniara.Zobaczysz, twoja tez taka będzie. Odpowiedz Link
estel7 Re: Wiktoria vel Galantynka 05.03.10, 11:16 Jak dobrze czytać takie nowiny. Wcześniej tylko Wam kibicowałam z zapartym tchem, ale teraz naprawde się CIESZĘ) i modlę za Was... Odpowiedz Link
redlinka Re: Wiktoria vel Galantynka 05.03.10, 20:45 Wiktoria bez zmian... Niestety jeszcze nie je;-( oddechowo bardzo dobrze no i narazie bez niespodzianek Mam do Was pytanie...czy możemy się umówić na sprawozdania co 2-3 dni? Odpowiedz Link
migotka-2 Re: Wiktoria vel Galantynka 05.03.10, 20:51 Niechętnie! Aczkolwiek pomna sytuacji i zmęczenia rodziny przystaję!!!! Odpowiedz Link
opium74 Re: Wiktoria vel Galantynka 05.03.10, 20:53 2-3 dni??? ojej.... ale tylko dlatego żebyś miała więcej siły dla młodej Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Wiktoria vel Galantynka 05.03.10, 20:53 redlinka napisała: > Wiktoria bez zmian... > Niestety jeszcze nie je;-( oddechowo bardzo dobrze no i narazie bez > niespodzianek Głowa do góry, jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej > Mam do Was pytanie...czy możemy się umówić na sprawozdania co 2-3 > dni? Możemy Odpowiedz Link
ba_warka Re: Wiktoria vel Galantynka 05.03.10, 20:58 redlinko,wiem że jesteś zmęczona i nie zawsze masz ochotę i czas pisać. Pisz wtedy kiedy możesz ale codziennie przesyłaj buziaka od cioć maglowych Wiktorii Wiki dostaje w kroplówkach to co jej potrzeba, super że oddechowo w porządku-reszta po woli sama przyjdzie Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
bernimy Re: Wiktoria vel Galantynka 05.03.10, 21:58 Będziemy grzecznie czekac na kolejne wieści! Zdrówka życzę i w końcu tego mleczka Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Wiktoria vel Galantynka 05.03.10, 22:09 ależ jak najbardziej. Wolimy, żebyś więcej czasu spędzała z Kruszynką lub na zbieraniu sił. My będziemy cierpliwie czekać. na same dobre wieści oczywiście, bo innych nie przewidujemy Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: Wiktoria vel Galantynka 05.03.10, 22:08 Świetne wieści. Pisz rzadziej bo teraz coraz więcej uwagi Wiki będzie potrzebować Odpowiedz Link
undomestic_goddess.pl Re: Wiktoria vel Galantynka 05.03.10, 22:48 Bardzo dobre wiesci Niedlugo juz bedziesz trzymala kruszyne w ramionach. A pozniej bedzie tylko lepiej Trzymajcie sie cieplo! Odpowiedz Link
totorotot Re: Wiktoria vel Galantynka 05.03.10, 22:55 nie od razu Kraków zbudowano, mleka się jeszcze dziewczyna opije do wypęku. Najważniejsze, że oddycha samodzielnie, że brzyszek się poprawia- czego jeszcze chcieć od życia? A Ty duzo odpoczywaj i dbaj o siebie, powoli regeneruj siły, żebyś podołała jak już wrócicie do domku dwóm brzdącom Pozdrawiamy gorąco!! Odpowiedz Link
kiniak22 Re: Wiktoria vel Galantynka 06.03.10, 17:21 dziewczyny co tam u was slychac? jakies nowe wiesci? Odpowiedz Link
bei Re: Wiktoria vel Galantynka 07.03.10, 20:33 Szybciutkiego DOBREGO, jest dobrze, będzie dobrze- tylko tak może byc. Spowił Was obłok najserdeczniejszych fluidów. Trzymam kciuki całym sercem za WAS- za pełną rodznkę Odpowiedz Link
pola.cocci Re: Wiktoria vel Galantynka 08.03.10, 14:12 Z okazji swieta naszego wspolnego pomyslalam, zeby zlozyc zyczenia najlepsze: zdrowka i rosniecia szybkiego dla Wiktorii oraz duzo sil dla jej Mamy. No i grzecznie chociaz z niecierpliwoscia czekamy na kolejne dobre wiesci. Odpowiedz Link
kiniak22 Re: Wiktoria vel Galantynka 09.03.10, 20:03 ma ktos jakies wiesci o wiktorynce? Odpowiedz Link
redlinka Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 20:32 Przerywam milczenie Dzisiaj to już 25 doba, nawet nie wiem kiecy to zleciało???? Wiktoria waży UWAGA 985gram, dzisiaj zjadła pierwsze mleko i chyba jej smakowało Narazie bez żadnych "rewelacji" śpi i rośnie, zawsze jak przychodzimy otwiera swoje śliczne małe oczka i się "przygląda" - nie mogę się doczekać żeby ją już przytulić. Urosła i wygląda dość ładnie. Dziewczyny jeszcze raz bardzo Wam dziękujemy za wsparcie, modlitwę i te fluidki, nigdy bym nie pomyślała, że aż takie z Was czarownicę Ale mam prośbę, nie przestawajcie Odezwę się za kilka dni. Odpowiedz Link
olinka20 Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 20:35 Uffff, ty mnie nie strasz Redowa takim milczeniem! Super wieści, oby takich wiecej! Czekamy i czarujemy dalej. Odpowiedz Link
opium74 Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 20:38 świetne wieści dzielna z niej dziewczyna! i z Ciebie też Odpowiedz Link
zales239 Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 20:47 super wiadomości!no to teraz na tym mleczku to będzie rosła jak szatan Pozdro dla rodzinki. Odpowiedz Link
cudko1 Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 20:47 ja sie chyba nie zgadzam na takie przerwy, wiem ze to ostatnia rzecz o jakiej myslisz, ale tyle dni ciszy wprowadza lekko nerwową atmosfere, a młoda wika jest the best Odpowiedz Link
kiniak22 rewelacja! 09.03.10, 20:49 strasznie sie ciesze! wspaniale wiesci )) codziennie tu zagladam i czekam na jakies info od was! trzymam kciuki za was najmocniej jak tylko sie da! Odpowiedz Link
redlinka Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 20:56 cudak i tu się mylisz to wcale nie ostatnia rzecz o jakiej myślę, tylko teraz nie zmienia się już wszystko z godziny na godzinę .Wiktoria jest stabilna i poprostu codziennie nie ma już takich zmian żeby się rozpisywać( i to chyba dobrze), jeśli chcecie to mogę pisać codziennie np.dzisiaj bez zmian, albo , że wszystko ok.????Dla Was wszystko Oby tak dalej... Odpowiedz Link
cudko1 Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 21:00 o to to redlinko ja sowich zdjęć nie wysłałam do fotoksiażki, ale cały czas o WAS myślę i trzymam kciuki Odpowiedz Link
aga9001 Re: ciągle cisza? n/t 11.03.10, 08:25 Mozesz pisac, że wszytsko OK My i tak wiedzialyśmy, że będzie ok Ale kciuki trzymamy dalej Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: ciągle cisza? n/t 11.03.10, 08:28 O mamo, ona tyje w zastraszającym tempie Super, że przekroczyła magiczną liczbę 100 gram Buziaki od e-cioci Odpowiedz Link
mamaivcia Re: ciągle cisza? n/t 11.03.10, 11:17 kciuki trzymam nieustannie i choć nie mam czasu ostatnio na net to wchodzę zobaczyć, co się w tym wątku dzieje a dzieje się dobrze i tak trzymać !!! Odpowiedz Link
karra-mia Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 21:06 ty kobieto pisz, jak chcesz, kiedy chcesz, byle dobrze ty też musisz odpocząc, więc na nas nie patrz ucałowania dla Wiktorii Odpowiedz Link
socka2 Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 20:46 Red, macie to jak w banku my ciagle o Was pamietamy Odpowiedz Link
totorotot Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 21:00 wielka, wielka radosć )) I te malutkie oczki- super, że Wikunia może zobaczyć w końcu swoją mamę I jakiego są koloru- niebieskie??? No i pewnie wyrażę cichą prośbę wiekszosci z nas... ale się nie obraź, jeśli to nietakt... ale czy mozemy prosić o malutkie foto naszego kurczaczka? Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 21:04 ooo - jakby fota była to super - do albumu bym dołączyła. Jak nie chcesz tutaj to może na priv. No chyba, że nie chcesz dawać wogóle foty to nie ma sprawy. A wogóle to super wieści. Czyli jednak te maglowe ciotki potrafią nieźle "czarować" Choć pewnie to silna wola Galantynki sprawia, że możesz tu pisać takie super rzeczy. Oby tak dalej redlinko. I niebawem będę się z tobą kontaktować w sprawie albumu o którym już się dowiedziałaś Odpowiedz Link
liwilla1 Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 21:02 to i ja się dopiszę do wątku. rzadko tu jestem, przez kilka miesięcy miałam przerwę w "maglowaniu" więc redlinko nie załapałam, o co chodzi. chciałam napisać, że gratuluję. córki. rodziny. odwagi. siły. wierzę - nie! - jestem pewna, że już niedługo Wiki wróci do Was, zdrowa i uśmiechnięta, ogrzana tysiącem gorących serc dobrych kobit z tego forum Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 21:09 Rewelacja, świetne wieści. Na tym cycowym mleku urośnie ci panna że hej Odpowiedz Link
doral2 Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 21:15 heh, mleko!!! niby nic, a jednak mleko!! super jeszcze dzień, dwa i będzie cały kilogram Galantynki Odpowiedz Link
ania_silenter Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 21:18 Cieszę się, że wszystko z Galantynką ok. Buziaki dla dzielnej Panienki. Odpowiedz Link
guderianka Re: ciągle cisza? n/t 09.03.10, 21:44 gęba mi się śmieje od ucha do ucha )oby tak dalej Odpowiedz Link
kowalowa Re: ciągle cisza? n/t 10.03.10, 00:40 " pij mleko będziesz wielki" a raczej wielka super wieści, wieści pozytywnej treści Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: ciągle cisza? n/t 10.03.10, 08:00 No to jak już przygodę z mlekiem zaczęła to będzie juz tylko lepiej. Ani się obejrzysz a zrobi się "wieelka" w porównaniu z tym co było te 25 dni temu. Trzymam kciuki nadal i się modlę. Ciotka Dziubas Odpowiedz Link
bernimy Re: ciągle cisza? n/t 10.03.10, 08:15 No wreszcie wieści! I to jakie, Wiktoria posmakowała mleczka Odpowiedz Link
redlinka Re: ciągle cisza? n/t 10.03.10, 21:57 Nie mogę się powstrzymać... Wiktoria przekroczyła dzisiaj magiczną masę ciała i waży 1005gram - nasz kilogram szczęścia Miała dzisiaj USG głowy - jest lepiej, wylewy nie idą w złym kierunku i się rozpuszczają Wczoraj dostała mleko 4 razy niestety się nie przyjęło ale dzisiaj już tak i jelita ruszyły pełną parą Boję się cieszyć Odpowiedz Link
lisek78 Re: ciągle cisza? n/t 10.03.10, 22:05 maleńka kruszynka,a jaka siła! Dzięki Bogu,że wszystko zaczyna z dnia na dzień lepiej wyglądać wśród wielu moich wieczornych zdrowasiek jedna codziennie jest dla tej kruszynki Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: ciągle cisza? n/t 10.03.10, 22:04 Rewelacyjne wieści. Trzymam kciuki i przesyłam dobre fluidy Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: ciągle cisza? n/t 10.03.10, 22:15 Mówiłam, ze ruszy z wagą po mleku. No to waży już więcej niż torebka cukru No to oby już teraz same takie świetne wieści były. A Dziubas nadal dobre fluidy przesyła. Odpowiedz Link
karra-mia Re: ciągle cisza? n/t 10.03.10, 22:20 kilogram, aż kilogram cudownego szczęscia dla nas wszsytkich oby do przodu, oby do przodu Odpowiedz Link
amoreska Re: ciągle cisza? n/t 10.03.10, 22:23 Wiedziałam, wierzyłam i wierzę, że będzie coraz lepiej. SUPER!!! Odpowiedz Link
pikka6 Re: ciągle cisza? n/t 10.03.10, 22:38 cudnie czytać takie wieści 3majcie się ciepło, życzę dożo sił Odpowiedz Link
elan-o100 Re: ciągle cisza? n/t 11.03.10, 08:30 boze, az sie poplakalam jak to przeczytalam . tak sie ciesze, trzymajcie sie babki. Odpowiedz Link
redlinka FOTKA GALANTYNKI 11.03.10, 09:54 Wieczorem jak się uda to matka założycielka wrzuci fotkę Wiktorii, ale uwaga tylko na kilka minut - dam znać o której to będzie Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: FOTKA GALANTYNKI 11.03.10, 09:57 czy będę mogła wejść w posiadanie fotki do celów albumowo- prezentowych? Odpowiedz Link
zales239 Re: FOTKA GALANTYNKI 11.03.10, 10:01 Brawo,brawo,brawo,super,że idzie do przodu,brzusio ruszył to bardzo dobrze,teraz będzie TYŁA na tym mleczku Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: FOTKA GALANTYNKI 11.03.10, 11:05 Kurde mam nadzieję, że nie przegapię... Pewnie będę mogła zajrzeć dopiero po 21... Odpowiedz Link
ania_silenter Re: FOTKA GALANTYNKI 11.03.10, 14:41 No, no i jak tak można? Niektórzy są zajęci, pracują i inne takie i równocześnie ogromnie kibicują Galanrtynce i też chcą ją zobaczyć. Ja zdjęcie moich córek "powiesiłam" (również dla Dlani bo kiedyś się pytała jak Żaby się mają). Odpowiedz Link
ba_warka Re: ciągle cisza? n/t 11.03.10, 10:45 Rewelacja!! Kluska Wam się z Wiki robiWspaniałe wiadomości Trzymajcie się.Pozdrawiam Odpowiedz Link
mariolkka Re: ciągle cisza? n/t 11.03.10, 11:11 No super, no to teraz tylko patrzec jak mala bedzie na tyle silna zebyscie w koncu mogli ja zabrac do domku trzymajcie sie Odpowiedz Link
dlania Re: ciągle cisza? n/t 11.03.10, 11:32 Redlinko, bardzo się cieszę i ściskam swoje kciuki oraz Ciebie)) Odpowiedz Link
undomestic_goddess.pl Re: ciągle cisza? n/t 12.03.10, 10:48 Gratulacje Redlinko! teraz to juz tylko chwila i bedzie w domu. Ja tu nowa jestem wiec pewnie mnie nie kojarzysz. ostatnio mam tez mniej czasu, ale caly czas czekam na wiesci o twojej coreczce Trzymam za was kciuki. Szkoda, ze na zdjecia sie spoznilam. Ale mala ba bank sliczna Odpowiedz Link
redlinka Re: ciągle cisza? n/t 13.03.10, 20:18 Wiktoria dzisiaj kończy miesiąc Waży 1080 i ma się dobrze - choć dzisiaj była niedotykalska i nerwa miała jakiegoś. Oddechowo sobie radzi, z dnia na dzień je coraz więcej mleka - zalegań nie ma.Miała badanie oczu ale nic nie stwierdzono - za dwa tygodnie następne.Wylewy mniejsze- skrzepy się rozpuszczają. Sporo dzieci ma tam infekcję i aż się boję -ale musi byc dobrze, bo Wiktoria jest silną dziewczynką Dzięki Wam za ten miesiąc pełen wsparcia, modlitwy, dobrych fluidów a przede wszystkim, że pamiętacie o Wiktorii - co by nie było to dla Was obce dziecko a ja cały czas czuję, że jesteście z nami Wielkie dzięki Odpowiedz Link
migotka-2 Re: ciągle cisza? n/t 13.03.10, 20:22 I do przodu, korzystając z maglowego wsparcia!!!! Buziaki!!! Odpowiedz Link
karra-mia Re: ciągle cisza? n/t 13.03.10, 21:29 no i super Red tu same czarownice siedzą, więc Wiktoria ma tyle matek chrzestnych jak żadne dziecko, jak dobre wróżki zaklinamy rzeczywistośc i nam maleństwo rośnie Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: ciągle cisza? n/t 13.03.10, 22:11 Wszystkiego najlepszego z okazji "miesiącznicy" dla mamy i maluszka. Odpowiedz Link
ez-aw Re: ciągle cisza? n/t 13.03.10, 23:04 Parę dni człowieka nie było, a tu takie super wieści Bardzo się ciesze i dalej trzymam kciuki. Ucałuj ją od nas Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: ciągle cisza? n/t 13.03.10, 23:10 super wieści, a jaka duża z niej już kobietka. A poza tym kibicuję jej jak swojej Młodej. ps. Śliczna Odpowiedz Link
socka2 jak to obce dziecko??????!!!! 13.03.10, 23:17 Red!!! no wiesz!!!! przeciez to NASZE dziecko!!! pamietamy o Was kazdego dnia Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: jak to obce dziecko??????!!!! 14.03.10, 08:58 no właśnie jakie obce??? To nasze maglowe najbardziej ukochane dziecko Odpowiedz Link
redlinka moje maleństwo... 14.03.10, 20:03 Wczoraj o 22 zdjeli małą z CPAP-u i oddycha już samodzielnie,lekarz mówi, że idzie jej dobrze - raz tylko za mocno przysneła Mleka je coraz więcej i rośnie...oby tak dalej... Powiem Wam co nas dzisiaj spotkało...i jak bardzo jestem szczęśliwa Położna przy okazji zabiegów wyjęła małą z inkubatora i powiedziała, "daj buzi mamie i tacie"oczywiście się poryczałam,jakie to szczęście po miesiącu, móc ucałować własne dziecko...matko jaka ona jest malutka Odpowiedz Link
olinka20 Re: moje maleństwo... 14.03.10, 20:09 Red bardzo sie ciesze! Naprawdę cudnie czytać to co u Was sie dzieje. Odpowiedz Link
ba_warka Re: moje maleństwo... 14.03.10, 20:14 Cieszę się razem z WamiCodziennie o Was myślę,wspieram i wiem,że takich chwil będzie coraz więcej a maleńka będzie rosła w oczach aż nam tu napiszesz,że Ci kręgosłup od noszenia Wiki wysiada Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
ez-aw Re: moje maleństwo... 14.03.10, 20:24 Masz rację - to piękne uczucie Bardzo się cieszę. Ucałuj ją Odpowiedz Link
doral2 Re: moje maleństwo... 14.03.10, 21:14 o boziuniu!!! jeszcze chwilka i Galantynka zacznie gadać Odpowiedz Link
najeeli Re: moje maleństwo... 14.03.10, 21:50 Redlinko cudowne wieści, strasznie sie cieszę oby tak dalej) żałuje tylko że nie widziałam Wiktorii ale byłam urodzic synusia pozdrawiam Was Odpowiedz Link
totorotot Re: moje maleństwo... 14.03.10, 22:17 To musiał być wspaniały moment... ale warto było chyba na niego czekać, prawda Odpowiedz Link
karra-mia Re: moje maleństwo... 14.03.10, 22:31 o jezusiczku, dzielna malenka jeszcze chwila i ci mamusiu wraz z buziakim jakąś ciekawą historyjkę opowie Odpowiedz Link
semida Re: moje maleństwo... 14.03.10, 22:53 Red weź już więcej nie opisuj takich rzeczy bo ryczałam nad tym postem straszliwie... Galantynka jess cudowna,po prostu cudowna... Odpowiedz Link
bernimy Re: moje maleństwo... 14.03.10, 22:57 Wspaniałe wieści!!! A ten pierwszy buziak po tak długim czasie to musi być coś przewspaniałego Ja nie mam wiedzy o wcześniakach, ale to znaczy, że do tej pory nie mogliście nawet Jej dotknąć? Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: moje maleństwo... 15.03.10, 08:55 Red - nawet sobie nie próbuję wyobrazić jakie to musiało być mega przeżycie, żeby po tak długim czasie móc pierwszy raz ucałować własne dziecko. Bardzo się cieszę, że z księżniczką już coraz lepiej. To zapewne milowy krok naprzód przybliżający Was do zabrania Wiktorynki do domu Odpowiedz Link
margotka28 Re: moje maleństwo... 15.03.10, 09:06 oczy mi się spociły z wrażenia Super wieści,dalej będzie już tylko lepiej. Trzymajcie się. Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: moje maleństwo... 16.03.10, 21:49 Pieknie! Pobeczalam sie znowu, nie pierwszy raz czytajac ten watek! Dzielna dziewczynka! Odpowiedz Link
swedische.marken Re: moje maleństwo... 16.03.10, 22:40 śledzę ten wątek. i pierwsze co chciałam to pogratulować... i przesłać siłę dla kruszynki.... sama jestem w 29tc i mam zagrożenie porodem przedwczesnym. ten wątek napawa jednak nadzieją. wszystkiego dobrego Odpowiedz Link
mariolkka Re: moje maleństwo... 17.03.10, 07:39 No nie normalnie sie poplakalam jak to przeczytalam Super, ze jest coraz lepiej i mala rosnie i rosnie Trzymam za was kciuki Odpowiedz Link
redlinka Re: moje maleństwo... 17.03.10, 20:06 1155gram szczęścia... Wiktoria ma się dobrze,oddycha sama, choć czasem bardzo ją to męczy - ale daje radę Zaczyna rozrabiać i po kolei usuwa sobie wszystkie potrzebne kabelki,wenflony itp.itd. Połozne mówią, że straszny z niej pieszczochodpowiadajac na pytanie gdzieś poniżej - to możemy jej dotykać i to robimy, choć czasami jest nie dotykalska, zazwyczja jak głodna to i zła. Dzisiaj pierwszy raz ją przewijałam i powiem Wam w tajemnicy,że w oczy szczypało Wylewy nadal dość duże,ale nowych nie ma a te które są się rozpuszczają,oby tak dalej. Odpowiedz Link
olinka20 Re: moje maleństwo... 17.03.10, 20:13 Red nawet nie wiesz jak sie cieszę!! To już powoli powoli duża pannica nam rosnie Odpowiedz Link
bernimy Re: moje maleństwo... 17.03.10, 20:18 O matko, rośnie rośnie Zdróweczka dla Wiktorii! Odpowiedz Link
migotka-2 Re: moje maleństwo... 17.03.10, 20:21 Maglowe pochodzenie!!!! Do przodu, do przodu Wielka Kobietko! Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: moje maleństwo... 17.03.10, 21:02 No to przybiera wspaniale. co mleko to mleko jednak Nadal kciuki trzymam i życze , by teraz bylo juz tylko coraz lepiej. Odpowiedz Link
dlania Re: moje maleństwo... 17.03.10, 22:07 No red, grubas ci rosnie Szykuj sie powoli, moja jak wazyła 1800 g to ją juz wypisali Odpowiedz Link
totorotot Re: moje maleństwo... 17.03.10, 22:36 Redlinko, to wspaniałe wieści Nie piszesz, co z oczkami- wnioskuję, że wszystko ok DDD Będzie zdrowa, fest dziewuszka ) Buziaki!!! Odpowiedz Link
ez-aw Re: moje maleństwo... 17.03.10, 22:40 Wspaniałe wieści. Dziś ja mam oczy w mokrym miejscu Odpowiedz Link
arachnela Re: ciągle cisza? n/t 12.03.10, 10:07 Też śledzę ten wątek i trzymam kciuki za Maleńką. Odpowiedz Link
sisterofnight79 Re: ciągle cisza? n/t 12.03.10, 10:13 ja też czytam o Malutkiej i mocno trzymam kciuki. moja Przyjaciółka urodziła córcię w 7 miesiącu, teraz Lena ma ponad dwa lata i jednyną pozostałością po wcześnictwie i wszystkich perypetiach są okularki. trzymajcie się ! Odpowiedz Link
bernimy Re: ciągle cisza? n/t 13.03.10, 20:37 O matko jakie wspaniałe wieści, przekroczyła kilogram i wsuwa mleczko Super! Ale ciągle ciągle pamiętamy o Wiktorii! Odpowiedz Link
pulcino3 Re: ciągle cisza? n/t 13.03.10, 21:41 jeju , to już miesiąc minął, ...jakby to wczoraj czytałam, że się urodziło maleństwo Odpowiedz Link
elske Re: ciągle cisza? n/t 14.03.10, 21:28 Już miesiąc, i jak ładnie na wadze przybiera.A jak przeczytałam o tym buziaku, to teraz ryczec mi sie chce ze wzruszenia. Odpowiedz Link
medussa7 Re: podnoszę wątek:) 17.03.10, 20:34 Kurcze, teraz to właściwie tylko się cieszyć tym pięknym szczęsciem Odpowiedz Link
lazurowe-wybrzeze Re: podnoszę wątek:) 17.03.10, 20:40 przeczytałam całą historię, malutka jest taaaka dzielna!!! z całych sił trzymam kciuki!!!!! Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: podnoszę wątek:) 20.03.10, 15:16 Ale super, że wszystko ok. Podbijam wątek i powyższe pytania Odpowiedz Link
redlinka JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 16:46 Wiktoria wiosnę poczuła...Hurrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaa Po 35 dniach na OIOM-ie powędrowała na patologię noworodkaTo dla nas spory szok - idziemy na OIOM a jej nie ma,ale cóż - zawsze to krok bliżej do domu (o ile na oiom nie wróci). Waży 1215gram i jest całkiem nieźle. Czekamy na kolejne badanie oczu no i kontrolne USG główki. No to teraz, rośniemy uczymy się jeść i do domuuuu, do maja damy radę Odpowiedz Link
elske Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 16:53 , to majówka w domu. Cieszę sie razem z tobą. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 17:05 Super wieści . Cały czas trzymam kciuki za Was! Odpowiedz Link
ez-aw Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 17:11 wspaniałe wieści Brawo dla Wiktorii. Wspaniała dziewczynka Odpowiedz Link
olinka20 Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 17:12 Świetna wiadomość! Jeszcze chyba nigdy nie cieszyłam ze dziecko wyladowalo na patologii noworodka Odpowiedz Link
ania_silenter Brawo, Wikusiu:) 21.03.10, 17:12 Jak widać,Wiosna robi dobrze wszystkim. Odpowiedz Link
agik82 Re: Brawo, Wikusiu:) 21.03.10, 17:41 zuch dziewczyna! cieszę się bardzo razem z wami Odpowiedz Link
nutka07 Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 17:39 Wspaniala wiadomosc! Ciesze sie razem z Wami Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 17:44 Świetne wiadomości, ba rewelacyjne wiadomości Dacie radę Odpowiedz Link
lazurowe-wybrzeze Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 18:31 wspanianiałe, wspaniałe wiadomości Odpowiedz Link
doral2 Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 18:35 super wieści, gratulacje Odpowiedz Link
kiniak22 Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 18:45 cudowne wiesci ))))) strasznie sie ciesze ))) Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 19:53 ależ super wieści. Weszlam tak sobie w wątek zobaczyć co słychać a tu taaaaakie niusy! SUPER!!!! Odpowiedz Link
amoreska Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 20:20 Bardzo się cieszę! Super! Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 20:30 Super! Bardzo sie ciesze! Odpowiedz Link
ololla Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 20:43 Cudowne wieści do maja już tylko kilka dni Odpowiedz Link
karra-mia Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 20:50 no i super wieśći no to już coeaz bliżej coraz bliżej Odpowiedz Link
ceres9 Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 21:21 no!tak sie ciesze mowilam,ze bedzie ok?MOWILAM?:p Odpowiedz Link
beata132 Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 21:34 Super wieści Teraz to już z górki Odpowiedz Link
dlania Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 22:25 Red, jak to zleciało! Teraz to juz naprawde z górki bardzo sie ciesze razem z Wami Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 21.03.10, 22:33 gratulacje dla Galantynki- dzielna i duża już dziewczynka. Do maja dacie radę, a kto wie może wcześniej Odpowiedz Link
bernimy Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 22.03.10, 09:02 No są dopiero wiadomosci!!!!!!!!!!!!!!! Red, Wiki jesteście cudowne. Wiki tak wspaniale rośnie i tak cudnie pokonuje problemy, że tylko płakać ze szczęścia pozostaje Dalej życzę zdrowia i sił dla Was wszystkich! Odpowiedz Link
ba_warka Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 22.03.10, 19:31 Brawo Wiki Bardzo radosne wieściDacie radę redlinko-na pewno!A maj tuż tuż Trzymajcie się Odpowiedz Link
kowalowa Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 22.03.10, 23:05 oby tak dalej Odpowiedz Link
redlinka Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 27.03.10, 21:52 6 tydzień za nami...dzisiaj pierwsze kangurowanie- to fantastyczne uczucie, przytulić swoje dziecko po tylu tygodniacha tak ogólnie wszystko ok. Odpowiedz Link
amoreska Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 27.03.10, 21:54 Wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam! Pierwsze przytulenie! Super! Odpowiedz Link
aga9001 Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 27.03.10, 21:59 Super. Buziaki dla Wiki. Odpowiedz Link
karra-mia Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 27.03.10, 22:00 i super dzielne dziewczynki Odpowiedz Link
bernimy Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 27.03.10, 22:10 Wspaniale Wiktoria kochana, trzymaj tak dalej Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 27.03.10, 22:13 Wspaniale! Sle dobre fluidy i mocno sciskam obie bohaterki! Odpowiedz Link
ania_silenter Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 27.03.10, 22:24 redlinka napisała: > dzisiaj pierwsze kangurowanie- to fantastyczne > uczucie, przytulić swoje dziecko po tylu tygodniach ach, wspomnienia wracają i łza się w oku kręci... Bardzo się cieszę z Wami Odpowiedz Link
ez-aw Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 27.03.10, 22:30 Super, super, super Odpowiedz Link
kowalowa Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 27.03.10, 22:31 cieszymy się razem z Wami Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 28.03.10, 09:08 nawet sobie nie wyobrażam jakie to musiało być zajebiście fajne uczucie to kangurowanie Buziaki. Widać, że kolejny krok za wami i już coraz bliżej do wyjścia do domku Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 28.03.10, 10:42 Kangurujcie się dłuuuuuugo i moooooocno Pozdrawiam was obie, a Wiktorkę to proszę do ciotki Zuzanki po bosej stópce połaskotać Odpowiedz Link
dlania Re: JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 28.03.10, 11:19 Super red, coraz bliżej domu Ile Wiki wazy i ile zjada? Udaje ci sie utrzymac pokarm? Odpowiedz Link
redlinka Re: Super!! 29.03.10, 10:40 Wiktoria waży 1250gr i zjada 30ml, wczoraj u taty podczas kangurowania szukała chyba cyca w końcu zaczęła ssać kciukato bardzo dobry odruch Od 34tyg. uczą jeść z butelki, od 1500-1600gr. do łóżeczka i ok.2kg do domu - oczywiście jak jest wszystko ok. a Wiktoria z dnia na dzie wygląda super - już teraz jest duża i śliczna Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: Super!! 29.03.10, 11:07 Strasznie się cieszę, razem z Wami. Dzielne jesteście. Odpowiedz Link
migotka-2 Re: Super!! 29.03.10, 11:04 Ha! Fajny Króliczek jak tyle waży! Dzielna bestyjka! Trzymajcie się rodzice i Króliczek! Odpowiedz Link
mearuless Re: Super!! 29.03.10, 11:07 bardzo dobrze! ciesze sie razem z toba! mowilam ze po mamie bedzie silna!!!aby nie taka wredna i pyskata ... Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Super!! 29.03.10, 11:27 no to kawał baby z tej naszej Galantynki Oby tak dalej. e-buziaki od e-cioci. Odpowiedz Link
dlania Re: Super!! 29.03.10, 14:21 Moja wązyła 1800 g dokładnie, jak nas wypuścili. Ciesze sie bardzo, że trudne dni za wami. Co prawda najblizszy rok to będą konsultacje, wizyty kontrolna u specjalistów, rehabilitacja, ale to juz pikus. pan pikuś Odpowiedz Link
ba_warka Re: Super!! 29.03.10, 15:45 Bardzo,bardzo się cieszę Dzielna kruszynka W dalszym ciągu ściskam palcePozdrawiam. Trzymajcie się! Odpowiedz Link
elske Re: Super!! 29.03.10, 19:20 Same dobre wiadomości. Zobaczycie, na majówke Wiktoria bedzie w domu. Odpowiedz Link
bernimy Re: Super!! 29.03.10, 20:29 Niesamowite, że tak wspaniale rośnie. Trzymajcie się!!!! Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Super!! 29.03.10, 21:37 Widzę, że apetycik ma Mały pasibrzuch Niech je na zdrowie Odpowiedz Link
zales239 Re: Super!! 29.03.10, 21:53 30ml to sporo ale głodomór z małej dziewczyneczki,niech wcina na zdrowie. Super wieści! Odpowiedz Link
redlinka Świeże wiadomości 07.04.10, 11:01 Wiktoria je i rośnie, wczoraj ważyła 1380gram, z wagą jest różnie potrafi stanąć na 3 dni ale generalnie tendencja wzrostowa Tak jak podejrzewałam ma retinopatie, ale narazie jest to II stopień i wskazań do zabiegu narazie nie ma, kolejna kontrola jutro - więc kciuki trzymajcie,żeby się cofnęła. Ogólnie Wiktoria jest strasznym pieszczochem i uwielbia się przytulać Narazie musi jeść i rosnąć co odpukać nieźle jej idzie Odpowiedz Link
migotka-2 Re: Świeże wiadomości 07.04.10, 11:08 Zuch kobitka!!!! To pieśćcie się i pieśćcie!!! Odpowiedz Link
tedesca1 Re: Świeże wiadomości 07.04.10, 11:46 super wieści, trzymam kciuki aby dalej wszystko szło do przodu i było tylko lepiej i mała prośba czy można by założyć nowy wątek, żeby nie trzeba było się przebijać przez tyle stron do końca? Odpowiedz Link
karra-mia Re: Świeże wiadomości 07.04.10, 11:46 i super wieści ucałuj Galantynkę od ciotek, które tu ciągle trzymają kciuki Odpowiedz Link
elan-o100 Re: Świeże wiadomości 07.04.10, 12:37 jak miło czytac takie wiesci oby tak dalej, buziaki Odpowiedz Link
ba_warka Re: Świeże wiadomości 07.04.10, 13:17 Trzymamy!!!Na pewno się cofnie! redlinko,jesteście bardzo dzielni-tak trzymajcie!! Odpowiedz Link
bernimy Re: Świeże wiadomości 07.04.10, 19:49 Dzięki za wiadomości No to trzymamy mocno kciuki, aby wszystko było w porządku!!! Odpowiedz Link
amoreska Re: Świeże wiadomości 07.04.10, 19:55 Red, super! Ucałuj Wiktorię od ciotki Amor! Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Świeże wiadomości 07.04.10, 20:25 Zuch maluszek. Przytulajcie się ile wlezie i całuski od ciotki Zuzy. PS. Ja też jestem za nowym wątkiem Odpowiedz Link
attiya Re: Świeże wiadomości 07.04.10, 20:39 oby w maju byliście już wszyscy razem w domu nie wiem co mogłabym napisać więcej....co prawda ja mało wierząca ale może modlitwa takiej zatwardziałej grzesznicy szybciej u Pana Boga zostanie wysłuchana. końcu Pasterz szukał tej jednej - czarnej owcy a zostawił te 99 białych Trochę z tym wszystkim do tyłu jestem ale czy mogę liczyć na fotkę małej Wiki? Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: Wiktoria vel Galantynka 07.04.10, 16:06 Trzymam mocno! Zuch dziewczyna! Odpowiedz Link
lazurowe-wybrzeze Re: Wiktoria vel Galantynka 14.04.10, 18:50 Galantynko, rośnij jak na drożdżach Odpowiedz Link
aga9001 Re: Wiktoria vel Galantynka 14.04.10, 19:41 Dzisiaj kolejny miesiąc się zaczyna Zdrówka Odpowiedz Link
elske Re: Wiktoria vel Galantynka 14.04.10, 20:23 Cały czas obstawiam, że na majówkę będzie w domu. Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Wiktoria vel Galantynka 14.04.10, 21:31 elske napisała: > Cały czas obstawiam, że na majówkę będzie w domu. Daj Panie Boże Galantynka zuch dziewczynka Odpowiedz Link