beata985 15.04.10, 22:57 tyle godzin, jeszczew dzień jak pogoda ładna ale jak leje??? albo nocą?? 14 godzin, zeby kilka sekund przejść, przykleknąć i....i już... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figrut Re: Czy chciałoby Wam się tak stać pod pałacem?? 15.04.10, 23:02 Są sytuacje, sprawy, wydarzenia, których nie da się wycenić ani co do ilości poświęcenia, ani co do wartości materialnej. Ludzie z całego kraju i z po za granic się zjeżdżali aby być z papieżem kilka godzin, choć nie mieli szans go nawet zobaczyć. Nie wszystko da się wycenić. Odpowiedz Link
adkam77 Re: Czy chciałoby Wam się tak stać pod pałacem?? 15.04.10, 23:46 Nie. I tu nie chodzi o czas. Ja nie widze sensu ani potrzeby ogladać trumnne z kimkolwiek nawet z prezydentem. Odpowiedz Link
tedesca1 Re: Czy chciałoby Wam się tak stać pod pałacem?? 15.04.10, 23:58 mnie by się nie chciało, w tv pokazywali jak ludzie wchodzą do pałacu i oddają hołd przed trumnami prezydenta i żony, niektórzy poprostu przechodzili, nawet na chwilę się nie zatrzymując, nie pytam nawet ile stali w kolejce, żeby tam wejść, dziwne było dla mnie też jak jechał kondukt żałobny i ludzie na całej trasie rozstawieni, auta na trawnikach, po to żeby przez parę sekund obejrzeć karawan z trumną, żeby było jasne, jeśli ktoś tak właśnie chce uczcić ich pamięć i złożyć hołd to jego prawo, nie mam nic przeciwko temu Odpowiedz Link
bernimy Re: Czy chciałoby Wam się tak stać pod pałacem?? 16.04.10, 09:17 Poświęcanie czasu i chęć tak, ale do pewnego stopnia. Ja musze wyważać dobro rodziny i czy mnie stać na takie czyny. Pracuję, po pracy pędzę do mojej 2,5 latki, która starsznie czeka. Nie targałabym Jej tam ani bym nie podrzuciła babci Gdyby to była kwestia 2-3 godzin to może bym poszła, ale nie 14 godzin. Jestem wierząca, mogę się pomodlić obok w kościele, tam nawet na to nie ma czasu. Ale jestem pełna podziwu dla stojących tam! Odpowiedz Link
nowi-jka Re: Czy chciałoby Wam się tak stać pod pałacem?? 16.04.10, 10:00 figrut napisała: > Są sytuacje, sprawy, wydarzenia, których nie da się wycenić ani co do > ilości poświęcenia, ani co do wartości materialnej. Ludzie z całego > kraju i z po za granic się zjeżdżali aby być z papieżem kilka godzin, > choć nie mieli szans go nawet zobaczyć. Nie wszystko da się wycenić. dla Papieza, tego co odszedł piec lat temu mogłabym stac i dwa dni ale nie dla prezydenta, ale co to za prestiz stac tam, mozna sie potem chwalic swoim poswieceniem, ofiarnoscia, pariotyzmem, ale dobrze niech stoja - ładnie to "w swiecie" wyglada Odpowiedz Link
karra-mia Re: Czy chciałoby Wam się tak stać pod pałacem?? 16.04.10, 09:28 Szczerze wam powiem, ze nie bardzo rozumiem te kilkugodzinne stanie w kolejce. oczywiście, jeżeli ktoś ma taką potrzebę, to jak najbardziej niech mu kolejka szybko leci, ale wielu z ludzi tam czekających poszło tam z czystej ludzkiej ciekawości, nie po to, żeby pożegnać zmarłych, tylko po to, zeby zobaczyć i to jest ohydne wg mnie. Ja nie poszłabym, nie czekałabym, ale to dlatego, że nie mam potrzeby żegnać się aż tak z obcymi mi ludźmi. Takie ostatnie pożegnanie zostawiam dla osób mi bliskich, a prezydent był mi zupełnie obcy i nie wiem, po co miałabym się z nim pożegnać. A pomodlić się można w kościele. Hołd można złożyć w każdy inny sposób. Ale jak napisałam wyżej, jeżeli ktoś ma taką potrzebe to ok, ale jeżeli ktoś robi to z pobudek własnych, żeby zobaczyc, żeby tam być, żeby pstryknąć fotkę pod pałacem prezydenckim to jest to dla mnie ohydne. Odpowiedz Link
doral2 Re: Nie n/t 16.04.10, 11:59 nie. i jeszcze jak widzę tych ludzi, co przechodzą koło trumien jak koło muzealnych eksponatów, nawet bez skinięcia głową, to się zastanawiam po jakiego grzyba stali 14 godzin w kolejce?? żeby się potem móc pochwalić sąsiadom i w pracy, że tyle czasu stali?? masakra jakaś Odpowiedz Link
aguacate Re: Nie n/t 16.04.10, 16:03 Moze sie obawiaja, ze w V RP za Jaru, PiS bedzie sprawdzal, czy wpisalas sie do ksiegi, zanim przyzna ci emeryture albo odda nadplate podatku albo cos Wiesz, prewencja Odpowiedz Link
liwilla1 Re: Nie n/t 16.04.10, 16:08 nie wiem czy to kwestia chciałoby się/nie chciało, ale osobiście nie czuję takiej potrzeby. Odpowiedz Link
d_dora a sądzicie że w tych trumnach naprawdę leży 16.04.10, 19:37 para prezydencka? no bo nie oglądam na tyle telewizji żeby wiedzieć w jakim stanie sa ciała ale skoro brat rozpoznał prezydenta to ciało nie było całkowicie spalone?czy może jednak? no bo zastanawia mnie czy tyle dni ile sa wystawione te trumny to chyba nie możliwe jest aby były tam tez ciała.no wiecie o co mi chodzi?bo po śmierci nie można ich sobie tak trzymać w zwykłym pokoju.tak mnie to zastanawia Odpowiedz Link
beata985 Re: a sądzicie że w tych trumnach naprawdę leży 16.04.10, 19:45 te trumny mają wewnątrz stalowe wkłady... a co tam w nich jest...za cięzki temat, żeby się zastanawiać.... Odpowiedz Link