Dodaj do ulubionych

Czy chciałoby Wam się tak stać pod pałacem??

15.04.10, 22:57
tyle godzin, jeszczew dzień jak pogoda ładna ale jak leje??? albo
nocą??
14 godzin, zeby kilka sekund przejść, przykleknąć i....i już...
Obserwuj wątek
    • figrut Re: Czy chciałoby Wam się tak stać pod pałacem?? 15.04.10, 23:02
      Są sytuacje, sprawy, wydarzenia, których nie da się wycenić ani co do
      ilości poświęcenia, ani co do wartości materialnej. Ludzie z całego
      kraju i z po za granic się zjeżdżali aby być z papieżem kilka godzin,
      choć nie mieli szans go nawet zobaczyć. Nie wszystko da się wycenić.
      • adkam77 Re: Czy chciałoby Wam się tak stać pod pałacem?? 15.04.10, 23:46
        Nie. I tu nie chodzi o czas. Ja nie widze sensu ani potrzeby ogladać
        trumnne z kimkolwiek nawet z prezydentem.
        • tedesca1 Re: Czy chciałoby Wam się tak stać pod pałacem?? 15.04.10, 23:58
          mnie by się nie chciało, w tv pokazywali jak ludzie wchodzą do pałacu i oddają
          hołd przed trumnami prezydenta i żony, niektórzy poprostu przechodzili, nawet na
          chwilę się nie zatrzymując, nie pytam nawet ile stali w kolejce, żeby tam wejść,
          dziwne było dla mnie też jak jechał kondukt żałobny i ludzie na całej trasie
          rozstawieni, auta na trawnikach, po to żeby przez parę sekund obejrzeć karawan z
          trumną,
          żeby było jasne, jeśli ktoś tak właśnie chce uczcić ich pamięć i złożyć hołd to
          jego prawo, nie mam nic przeciwko temu
          • bernimy Re: Czy chciałoby Wam się tak stać pod pałacem?? 16.04.10, 09:17
            Poświęcanie czasu i chęć tak, ale do pewnego stopnia. Ja musze
            wyważać dobro rodziny i czy mnie stać na takie czyny. Pracuję, po
            pracy pędzę do mojej 2,5 latki, która starsznie czeka. Nie
            targałabym Jej tam ani bym nie podrzuciła babci uncertain
            Gdyby to była kwestia 2-3 godzin to może bym poszła, ale nie 14
            godzin.
            Jestem wierząca, mogę się pomodlić obok w kościele, tam nawet na to
            nie ma czasu.
            Ale jestem pełna podziwu dla stojących tam!
      • nowi-jka Re: Czy chciałoby Wam się tak stać pod pałacem?? 16.04.10, 10:00
        figrut napisała:

> Są sytuacje, sprawy, wydarzenia, których nie da się wycenić ani co do
        > ilości poświęcenia, ani co do wartości materialnej. Ludzie z całego
        > kraju i z po za granic się zjeżdżali aby być z papieżem kilka godzin,
        > choć nie mieli szans go nawet zobaczyć. Nie wszystko da się wycenić.

dla Papieza, tego co odszedł piec lat temu mogłabym stac i dwa dni ale
        nie dla prezydenta,
        ale co to za prestiz stac tam, mozna sie potem chwalic swoim
        poswieceniem, ofiarnoscia, pariotyzmem,
        ale dobrze niech stoja - ładnie to "w swiecie" wyglada
    • karra-mia Re: Czy chciałoby Wam się tak stać pod pałacem?? 16.04.10, 09:28
      Szczerze wam powiem, ze nie bardzo rozumiem te kilkugodzinne stanie w kolejce. oczywiście, jeżeli ktoś ma taką potrzebę, to jak najbardziej niech mu kolejka szybko leci, ale wielu z ludzi tam czekających poszło tam z czystej ludzkiej ciekawości, nie po to, żeby pożegnać zmarłych, tylko po to, zeby zobaczyć i to jest ohydne wg mnie.
      Ja nie poszłabym, nie czekałabym, ale to dlatego, że nie mam potrzeby żegnać się aż tak z obcymi mi ludźmi. Takie ostatnie pożegnanie zostawiam dla osób mi bliskich, a prezydent był mi zupełnie obcy i nie wiem, po co miałabym się z nim pożegnać. A pomodlić się można w kościele. Hołd można złożyć w każdy inny sposób.
      Ale jak napisałam wyżej, jeżeli ktoś ma taką potrzebe to ok, ale jeżeli ktoś robi to z pobudek własnych, żeby zobaczyc, żeby tam być, żeby pstryknąć fotkę pod pałacem prezydenckim to jest to dla mnie ohydne.
    • eyes69 Nie n/t 16.04.10, 10:39
      • tysia77 Re: Nie n/t 16.04.10, 10:43
        Mnie by się nie chciało.
        • doral2 Re: Nie n/t 16.04.10, 11:59
          nie.
          i jeszcze jak widzę tych ludzi, co przechodzą koło trumien jak koło muzealnych
          eksponatów, nawet bez skinięcia głową, to się zastanawiam po jakiego grzyba
          stali 14 godzin w kolejce??
          żeby się potem móc pochwalić sąsiadom i w pracy, że tyle czasu stali??
          masakra jakaś uncertain
          • aguacate Re: Nie n/t 16.04.10, 16:03
            Moze sie obawiaja, ze w V RP za Jaru, PiS bedzie sprawdzal, czy
            wpisalas sie do ksiegi, zanim przyzna ci emeryture albo odda
            nadplate podatku albo cos uncertain Wiesz, prewencja wink
          • liwilla1 Re: Nie n/t 16.04.10, 16:08
            nie wiem czy to kwestia chciałoby się/nie chciało, ale osobiście nie
            czuję takiej potrzeby.
            • d_dora a sądzicie że w tych trumnach naprawdę leży 16.04.10, 19:37
              para prezydencka?
              no bo nie oglądam na tyle telewizji żeby wiedzieć w jakim stanie sa ciała ale
              skoro brat rozpoznał prezydenta to ciało nie było całkowicie spalone?czy może
              jednak?

no bo zastanawia mnie czy tyle dni ile sa wystawione te trumny to chyba nie
              możliwe jest aby były tam tez ciała.no wiecie o co mi chodzi?bo po śmierci nie
              można ich sobie tak trzymać w zwykłym pokoju.tak mnie to zastanawia
              • beata985 Re: a sądzicie że w tych trumnach naprawdę leży 16.04.10, 19:45
                te trumny mają wewnątrz stalowe wkłady...
                a co tam w nich jest...za cięzki temat, żeby się zastanawiać....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka