Dodaj do ulubionych

Wybielanie zębów

26.04.10, 00:15
Czy któras używała tego? Jak tak to z jakim rezultatem? Jeśli to jest złe, to co innego polecacie? ( oprócz gabinetu stomatologicznego oczywiście, bo to wiadoma sprawa)
https://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/990/30/12/990301253
Obserwuj wątek
    • kowalowa Re: Wybielanie zębów 26.04.10, 00:22
      na urodziny i tak nie zdążysz sobie wybielićtongue_out

wszystkiego naj naj Zusmile

tak pamiętam, bo Ty zaraz po mnie masz urodziny..staruszkowink nie ma
      to jak wieści z czatawink

ja własnie kończę świętować i idę spać...wczorajsza impreza mnie
      wykończyłatongue_outwink
      • madame_zuzu Re: Wybielanie zębów 26.04.10, 00:32
        Kowalowa! Jezusie! Toż ja tak dzisiaj zachodziłam w myśli która to
        ma urodziny! Spóźnione acz gorące zyczenia urodzinowe!! 100 lat 100
        latsmile
    • gku25 Re: Wybielanie zębów 26.04.10, 07:22
      Skonsultuj się z dentystą, czy możesz używać takie coś - ja przykładowo nie mogęsad
      • kama_msz Re: Wybielanie zębów 26.04.10, 08:01
        zuzu, wiem, że na pewno działa środek o nazwie OPALESCENCE, poszukaj na allegro.
        tylko musisz zrobić sobie u protetyka specjalne nakładki do niego, to jest żel,
        wyciskasz go na taką nakładkę, nakładasz na noc i idziesz w kimę.
        tylko, że jak masz wrażliwe zęby to może się okazać, że nie możesz tego używać.
        zresztą zastanów się, bo wybielanie (to u dentysty też, tylko mało który
        dentysta ci o tym powie, bo to kasa) powoduje nadwrażliwość i strasznie niszczy
        szkliwo, przez co zęby są podatniejsze na próchnicę.
        do tego musisz powtarzać co pewien czas to wybielanie i wiadomo, że kawa, fajki,
        niektóre lekarstwa powodują ciemnienie, po wybielaniu mogą zacząć ciemnieć ci
        szybciej.
        oczywiście nie muszą, moja znajoma wybiela i nie narzeka, tzn. nakładki nosi
        krócej niż przez całą noc, właśnie dla tego, że ma nadwrażliwe zęby, ale
        generalnie jest zadowolona z efektu.
        • lazurowe-wybrzeze Re: Wybielanie zębów 26.04.10, 09:14
          moja mama używała tej białej perły, spektakularnego efektu braksad
          • grave_digger Re: Wybielanie zębów 26.04.10, 13:46
            o dżizas jak ja nie znoszę tego żelu. swego czasu musiałam nim wybielić fluorozę
            z czasów dzieciństwa. nie powiem - wybieliło, ale co się nacierpiałam -
            krwawiące dziąsła i bolące zęby jak przy zimnie. jak ktoś ma wrażliwe to nie
            polecam. ja z tych delikatnych pod każdym względem. jeszcze próbowałam potem raz
            się za to wziąć, ale nie zniosłam bólu i daruję sobie to już całkiem.
            • grave_digger Re: Wybielanie zębów 26.04.10, 13:47
              doczytałam teraz kamę - mówi prawdę wink
              • doral2 Re: Wybielanie zębów 26.04.10, 19:19
                te wszystkie wybielacze wybielają zęby, ale plomb nie.
                więc jeśli masz plomby na froncie, to będą się odznaczać kolorem od wybielonych
                zębów..
                • madame_zuzu Re: Wybielanie zębów 26.04.10, 19:24
                  o plombach wiem. spok spok. Mam zamysł wybielić i ze 2 tygodnie po
                  osiagnieciu pożądanego odcienia wymienić wypełnienia.
                  Kama mówisz ze ten Opalescense lepszy? Czytałam o nim sporo i się
                  właśnie zastanawiałam.
                  • kama_msz Re: Wybielanie zębów 26.04.10, 19:55
                    zuzu, ja jak bym miała kupić kupiłabym opalescence, bo wiem, że po nim są efekty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka