jowita-90 09.10.10, 10:10 podajcie,mi prosze jakis sprawdzony przepis(a zarazem latwy do zrobienia) na jakies ciasto albo babke. help!!!! moje rece to niezdary wiec jak pisalam cos latwego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ez-aw Re: przepis na ciasto-help 09.10.10, 10:42 Kobiety bardzo polecają to ciasto : fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,101449601,101449601.html a ja to: www.gwiazdywkuchni.pl/Przepis,ciasto_gruszkowe.php Odpowiedz Link
aniazm Re: przepis na ciasto-help 09.10.10, 12:40 ja mogę polecić przepis na szybki jabłecznik (właśnie zaraz będę robić): -włączyć piekarnik na 180 stopni -obrać jabłka i w ósemki pokroić -ułożyć jabłka na papierze do pieczenia w tortownicy, można posypać je cynamonem -w malakserze/misce wymieszać margarynę ze szklanką cukru, dodać 2 jajka, potem 3 łyżki mąki ziemniaczanej i 9 pszennej oraz łyżeczkę proszku do pieczenia -wyłożyć i rozsmarować ciasto na jabłkach -wstawić do piekarnika na 35-40 minut znika w 15 minut po upieczeniu - to jest jedyna wada tego ciasta oczywiście, można zrobić z innymi owocami, np śliwkami. Odpowiedz Link
doral2 Re: przepis na ciasto-help 09.10.10, 12:54 2 jajka ukręcić z 3/4 szkl cukru i cukrem waniliowym. dolać 2 łyżki oliwy/oleju (co tam masz pod ręką,) i pół szklanki śmietany (jaka masz pod ręką). dodać 2 szkl mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. wymieszać, jak za suche dolać jeszcze trochę śmietany. nastawic piec na 180 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać na to ciasto, na wierzch dać owoce jakie masz pod ręka i piec ok. 50 - 55 minet. ciasto proste jak drut, robi się je 10 minet. Odpowiedz Link
pabia_a Re: przepis na ciasto-help 09.10.10, 14:21 ja polecam szarlotkę sypaną bez jajek mojewypieki.blox.pl/2010/09/Szarlotka-sypana.html łatwa, szybciutko się robi, pyszna zarówno na ciepło jaki i na zimno ta szarlotka z budyniem zalinkowana przez ez-aw też jest pyszna Odpowiedz Link