doral2 11.10.10, 18:30 z 700 ojro na 200 ojro. to nie wiem, może kupić z pięć kilo, skoro taka obtanioszka?? przy okazji - która jadła trufle? smaczne czy nie? bo nie wiem czy kupić Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: trufle potaniały... 11.10.10, 18:47 myślisz?? hmm....to może ja się jednak zastanowię Odpowiedz Link
olinka20 Re: trufle potaniały... 11.10.10, 19:02 Czytalam, ze podobno w tym roku trufle wybitnie obrodziły i stąd ta cena. Tak wiec nie słuchaj Amore, ona sie nie zna Odpowiedz Link
doral2 Re: trufle potaniały... 11.10.10, 19:05 powie mi w końcu która, jak te rzeczone trufle smakują czy nie?? pewnie amore się teraz truflami za szafa obżera i stąd jej post Odpowiedz Link
olinka20 Re: trufle potaniały... 11.10.10, 19:15 No cos ty, Amore je tylko kabanosy! A trufle do kabanosów to chyba nie bardzo pasują. Odpowiedz Link
exotique Re: trufle potaniały... 11.10.10, 19:32 trufle kocham cala soba i jakbym mogla, to bym je zarla calymi dniami. jestem podobno inna, bo wole czarne od bialych. oliwa truflowa do salatek czy kopytek to mus. swieze trufle kocham. jajecznice jakbym jadala to bym wsadzila tez do niej trufle- podobno cudo. a nawet wystarczy w pojemnik szczelnie zamkniety wsadzic kilka jajek w skorupkach, trufle jedna- i rano cale jajka pachna trufla. jak masz dojscie do oryginalnej a nie chinskiej- to bierz Odpowiedz Link
doral2 Re: trufle potaniały... 11.10.10, 19:38 exo, zaraz ci nakopię w ten chudy tyłek!! nie pytam z czym żresz te trufle, ty burżuju, tylko jak smakują!!! Odpowiedz Link
aguacate Re: trufle potaniały... 11.10.10, 20:17 Ja mam oliwe truflowa, samych trufli nie jadlam. Smaku nie da sie opisac, jest specyficzny... Albo go pokochasz, albo sie porzygasz Odpowiedz Link
exotique Re: trufle potaniały... 11.10.10, 22:15 doralowa, a kop, kop trufla smakuje jak trufla- mi pod nic innego nie podchodzi sasiadka rzyga na sam wydzwiek slowa trufla- ja za nie dam sie posiekac i przerobic na tatara _(tatar z oliwa truflowa tez zajebisty) Odpowiedz Link
aguacate Exo 12.10.10, 00:59 Mily moj zakupil ryz do risotto truflowego, wyobrazam sobie, ma kawalki suszonych trufli. Z czym to jesc? Co polecasz? Bo myslalam, zeby zrobic bianco i te trufle suszone i wystarczy. Czy radzisz jakis dodatek komponujacy sie z truflami? Odpowiedz Link
exotique Re: Exo 12.10.10, 10:40 jak juz ma ten ryz trufle to dajesz nic robisz jak normalne risotto- czyli woda-bulion, troche bialego wina, parmezan i smietana àwersja light bez smietany-ale lepsze z) ja bym nie kombinowala- bo i tak juz 2 mocne smaki beda- i trufla i parmezan- wiec dodanie jeszcze czegos to moze zabic smak a trufle komponuja sie z tym, co ma malo smaku samo w sobie. ja lubie z ryba, z kopytkami, z ziemniakami czy makaron z sosem smietanowo truflowym- to juz raj na ziemi i normalnie mam teraz zachciewajkeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link