23.11.10, 21:51
Dziewczyny czy któraś dawała to dziecku? Przepisała mi to lekarka, wczoraj wypił pierwszą saszetkę, dziś ma gorączkę 39,4 mierzone w pupie, dałam mu nurofen i poszedł spać, ale trochę się martwię, w ulotce jest napisane, że może wyskoczyć gorączka, ale taka wysoka?
Obserwuj wątek
    • schiraz Re: Ribomunyl 23.11.10, 21:58
      Bardzo często gorączka występuje przy Rybomunylu, dawać dalej, nie przerywać. Mój miał gorączkę przy każdej jednej dawce, ale potem nie chorował (nawet na katar) przez rok. Z tym, że ta szczepionka pomaga mniej więcej 50% dzieci, które ją zażywają, trzeba się nastawić, że może być na darmo, niestety.
      ------
      Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
      • tedesca1 Re: Ribomunyl 23.11.10, 22:03
        No domyślam się, że jednemu pomoże, drugiemu nie, ale że dwie lekarki w sumie mu to przepisało to podałam.
        Ale gorączka powyżej 39st??? Dodam tylko, że w zachowaniu się nie zmienił, gdyby nie gorące czoło o by nikt nie zauważył, że ma gorączkę, tylko trochę się martwię bo to noc, a on nigdy tak wysokiej gorączki nie miał.
        • ma2ma Re: Ribomunyl 23.11.10, 22:15
          ja dawalam 2 i zaden nie mial goraczki
          • schiraz Re: Ribomunyl 23.11.10, 22:27
            Mój Syn miał do 39,6 przy Rybomunylu a jak wejdziesz na Zdrowie Dziecka i wpiszesz w wyszukiwarkę to zobaczysz, że u części dzieci tak bywa. Jeżeli nie ma innych objawów to pewnie od tego, oczywiście nie namawiam Cię do bagatelizowania gorączki, nie wiem ile dziecko ma lat. Jeżeli masz nawet najmniejsze wątpliwości to podjedź do lekarza, będziesz spokojniejsza.
            ------
            Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
            • changeone Re: Ribomunyl 23.11.10, 22:34
              Podawałam ale u mnie bezobjawowo.
            • tedesca1 Re: Ribomunyl 24.11.10, 08:07
              No właśnie czytałam wczoraj na Zdrowiu Dziecka, tylko, że akurat z tych dzieci co miały gorączkę to były one 38-38,5st, dlatego mnie troche martwiło, że taka wysoka, spadła mu po nurofenie, ale dziś rano miał ponad 37st, a Twojemu dziecku długo się utrzymywała temperatura? Oczywiście dziś zadzwonię do pediatry, bo nie wiem czy mogę mu dalej to podawać przy gorączce. Dzięki za odpowiedź.
              • ez-aw Re: Ribomunyl 24.11.10, 08:46
                tedesca1 napisała:
                > No właśnie czytałam wczoraj na Zdrowiu Dziecka, tylko, że akurat z tych dzieci
                > co miały gorączkę to były one 38-38,5st,

Twoje dziecko ma 39,4 mierzone w pupie. Odejmij ,05 stopnia, to = 38,9. Dużo, ale już bardziej zbliżone do temperatur o których czytałaś na ZD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka