Dodaj do ulubionych

Rany,zróbcie coś z tym śniegiem...

29.11.10, 13:56
Idę po południu z przychówkiem do przychodni.Muszę przejść przez całe swoje osiedle i pół sąsiedniego sad Jak tak dalej będzie sypać chyba wsadzę młodsze do sanek uncertain bo znając życie żaden chodnik nie będzie odśnieżony.
Lubię zimę,ale nie wtedy gdy muszę się przedzierać przez zaspy z wózkiem i wiszącym na nim dodatkowym odważnikiem sad
No,zróbcie coś,proooszęęę!!!

Klikając możemy pomagać - przyłącz się proszę(bez logowania)
www.swiat-zdrowia.pl/dobruszka
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Rany,zróbcie coś z tym śniegiem... 29.11.10, 14:03
      Wyciagaj sanki i nie marudz wink
      A mi zal, ze to posolili i teraz jezdzi sie po takiej ciapai. Wolałabym zeby zostawili snieg i jechac po białym.
      A młode chore czy idziesz k9ontrolnie?
      Bo jak zdrowe, to obowiazkowo pierwszego bałwana trza ulepic big_grin
      • ramta-mtam Re: Rany,zróbcie coś z tym śniegiem... 29.11.10, 14:18
        No zdrowe właśnie i się zaszczepić na grypę idziemy.
        A bałwan obowiązkowo big_grin

Klikając możemy pomagać - przyłącz się proszę(bez logowania)
        www.swiat-zdrowia.pl/dobruszka
        • doral2 Re: Rany,zróbcie coś z tym śniegiem... 29.11.10, 14:22
          ale sypie, ja pierdziuuu!!!
          • doral2 Re: Rany,zróbcie coś z tym śniegiem... 29.11.10, 14:22
            gdzie te sniegolubne zmory?? niech se ten śnieg w buty napchają!!
            • ramta-mtam Re: Rany,zróbcie coś z tym śniegiem... 29.11.10, 15:09

Ło matko,zaraz muszę wyjść a tu ani myśli przestać sypać!Najgorsze jest to że muszę założyć folię na wózek a to równa się wrzask przez całą drogę.Dzieć chyba uczulony na plastik smile
              Nie ma jakiś pługów podczepianych do wózków?
              • asiaiwona_1 Re: Rany,zróbcie coś z tym śniegiem... 29.11.10, 15:21
                no właśnie doral - niech te co tak zimę kochają zabiorą sobie od nas tą śnieżycę... Ja chcę wiosnę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                https://wd3.photoblog.pl/p1/83/00/29858302.jpg
              • turzyca Plozy do wozkow? 29.11.10, 15:41
                W sumie to powinno sie dac bardzo prosto dolozyc i potem tylko przestawiac dzwignie czy wolimy miec plozy czy kolka...
            • turzyca Re: Rany,zróbcie coś z tym śniegiem... 29.11.10, 15:36
              U mnie wczoraj padalo i bylam szczesliwa. Dzisiaj przestalo padac, za to wieje tak, ze spadlam z roweru. W ciagu 10 minut przemarzlam do szpiku kosci, od godziny jestem w domu i jeszcze sie nie zagrzalam. To ja wole padajacy snieg, ale poza tym normalne warunki pogodowe. Machniom?
              • grave_digger Re: Rany,zróbcie coś z tym śniegiem... 29.11.10, 16:30
                rower w taką pogodę? to ja się nie dziwię, żeś sopel lodu...
                • turzyca Re: Rany,zróbcie coś z tym śniegiem... 29.11.10, 16:37
                  Ja sie zasadniczo po miescie rowerem przemieszczam. Na piechote nie jest jakos zdecydowanie przyjemniej, tylko dluzej trwa. A autobus na tym odcinku oznacza odstanie sie na najbardziej wietrznym przystanku w calym miescie (ja bym naprawde chciala porozmawiac z czlowiekiem, ktory robil tu plan zagospodarowania przestrzennego i spytac sie, czy tworzenie dysz w miescie w ktorym bez przerwy wieje to jest taki cudny pomysl.) Co nie wybiore to i tak mnie przewieje.
              • ramta-mtam Re: Rany,zróbcie coś z tym śniegiem... 29.11.10, 17:28
                U mnie i sypie i wieje...
                Ale już jesteśmy po!Uf,to była droga przez męki suspicious
                • schiraz Re: Rany,zróbcie coś z tym śniegiem... 29.11.10, 18:12
                  To ja! To ja!! Ja lubię zimę i śnieg, przysyłajcie do mnie, choć nie wiem ile jeszcze się zmieści, bo mam dużo swojegosmile Faaajnie jest! Żeby nie to, że moje starsze ma zastrzyki do końca tygodnia już byśmy działali na dworze. Także oznajmiam wszem wobec, że rozpoczęła się moja ulubiona pora roku i idę napalić w kominkusmile

--------
                  Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
                  • ramta-mtam Re: Rany,zróbcie coś z tym śniegiem... 29.11.10, 18:26
                    A se bierz ile dusza zapragnie!
                    A swoją drogą w zeszłym roku spotkałam się z ofertą sprzedaży śniegu na Allegro,ale po trzech dniach kolesiowi administracja licytację wywaliła w kosmos.Szkoda bo byłam ciekawa czy byli chętni...
                    Czego to ludziska nie wymyślą big_grin
                  • olinka20 Shiraz 29.11.10, 20:35

Tak mi sie własnie twoj winny nick kojarzylo z uwielbieniem dla sniegu smile
                    A kysz!
                    • ez-aw Re: Shiraz 29.11.10, 22:10
                      Ja lubię śnieg, ale nie śnieżycę. Niech sobie pada w nocy. W dzień ma być słonko smile
                      • doral2 Re: Shiraz 30.11.10, 17:39
                        Prigi, ty już więcej takich eksperymentów nie rób, co??

teraz znowu sypie i do tego jedenaście stopni mrozu uncertain

https://i2.pinger.pl/pgr383/37c1a9c0000afeb04ad57045
                        • prigi Re: Shiraz 30.11.10, 18:15
                          nie bój żaby, doral. to byl pierwszy i ostatni raz. szybko zrezygnowałam a dzisiaj małżonek robił za woźnicę-co ciekawe wrócił nie mniej zmęczony niż ja wczorajwink
                          • doral2 Re: Shiraz 30.11.10, 18:32
                            aa, to trochę schudnie wink
    • prigi oświadczam 29.11.10, 16:02
      że sanki + trzylatka na nich, to sport ekstrymalny dla kobiety w ciażyuncertain
      chciałam dobrze, dzieć ucieszył się, że przed przedszkolem czekają na nią sanie, ale po 15 minutach czułam się tak jakbym przebiegła nie lada maratonuncertain jak wpadłam w śnieg, to miałam go po kolana, od pół godziny uspokajam rytm serca i łapię oddechwinka to dopiero początek
      • pina_colada88 Re: oświadczam 29.11.10, 18:51
        A w Lublinie paraliż uncertain
        MPK nie jeździ a jak już się jakiś zdarzy to trzeba czekać godzine albo i więcej.
        Taksówki nie jeźdżą.
        Masakra ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka