Dodaj do ulubionych

Lokata/open finance

29.12.10, 09:06
Ja przyzwyczajona, że zawsze idę sobie do banku i ew. tam coś otwieram. Mam czarno na białym, że zainwestowałam takie a takie pieniądze.
A teraz oferty w moim banku marne- Pekao SA.
Szukam czegoś na krótko- max 3-4 m. I mi wyszukało open finance.
Ale jakoś tak się boję założyć tego przez internet i przelać na ten rachunek co mi przyjdzie w mailuuncertain
Robiłyście tak?
Obserwuj wątek
    • ewa_mama_jasia Re: Lokata/open finance 29.12.10, 15:28
      Jesli zdanie obcej osoby na coś Ci się przyda, to służę smile.
      Lokuję w Open na optymalnych od jakichś 2 lat. Też miałam stracha poczatkowo. Ale jak na razie wszystko gra, niezgodności z ofertą nie zauwazyłam, w dodatku to najlepsza chyba aktualnie inwestycja na rynku.
      • lapwing123 Re: Lokata/open finance 29.12.10, 15:55
        Czyli polecasz?
        No może się zdecyduję z jakąś mniejszą kwotą i zobaczymy. Ale się boję nadal ;/
        • ewa_mama_jasia Re: Lokata/open finance 30.12.10, 08:36
          Czy polecam? Na razie się nie przejechałam. Open jest w holdingu getin - noble więc raczej nie zbankrutuje. Internetowa droga załatwiania sprawy jest wygodna. Ich lokata optymalna dla mnie jest najlepsza, bo daje najwyższy procent z porównywalnych na rynku, bez podatku belki, codziennie Ci jakaś kwota przyrasta i Ty to widzisz smile w internecie. A jednocześnie w razie potrzeby łatwo zlikwidować. Zalezy, jakie masz potrzeby albo jakich nie masz smile Jeśli chcesz ulokowac środki na dłużej i nie zamierzasz ich wyciągać, to pewnie lokata jest mało atrakcyjna. Ale jeśli nie wiesz, czy za pół roku czy za rok nie będziesz ich potrzebowała, to chyba lepiej w krótką lokatę - taką do roku.
    • aniakoles Re: Lokata/open finance 29.12.10, 15:43
      założyłam niedawno w getinonline. bardzo korzystne warunki. możesz sprawdzać swoje konto ile ci odsetek narosłowink na 2 miesiące, max. 10000, na 1 osobę.
      www.getinonline.pl/107

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka