Dodaj do ulubionych

polećcie szampon do włosów

26.01.11, 19:23
przetłuszczjących, plissss
teraz mam fructis, ale po kilku godzinach od umycia kłaki tłuste jak nie wiem cosad
myję włosy codziennie wieczorem, a rano są już tłuste, zwłaszcza przy łbie, no masakra jakaś
mycie rano testowałam i ledwie do południa włosy jakoś wyglądały, potem już coraz gorzej
Obserwuj wątek
    • iksa29 Re: polećcie szampon do włosów 26.01.11, 19:45
      Polecam DERCOS Vichy do włosów przetłuszczających się, nie są to tanie kosmetyki, ale wydajne bardzo i skuteczne.
    • olinka20 Re: polećcie szampon do włosów 26.01.11, 19:54
      Mam bardzo przetłuszczające sie włosy i na moje działa TYLKO mycie ich rano.
      • grave_digger Re: polećcie szampon do włosów 26.01.11, 20:14
        włosy myję ZAWSZE rano. codziennie.
        tym
        https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQGzo_KFpmpxtaICHaW1MUbTsDUlZaqkI4ltDcbaTUHTpslYrDGoA
        lub tym
        https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR3X_Dv3wYnIxQGUHm-ImQwIEzFuTHilzJnEtGxBW9e0TrRsYlEMg
        jakbym umyła wieczorem to rano bym miała tłuste.
    • majeczka200 Re: polećcie szampon do włosów 26.01.11, 20:57
      Proponuję szampon z serii Bio-Wax.
    • moni_ka30 Re: polećcie szampon do włosów 26.01.11, 21:40
      Ja polecam szampon E45. Teraz myje glowe co drugi dzien i chodze po miescie bez wrazenia, ze wszyscy sie na mnie patrza bo mam brudny leb.
      Tylko nie wiem czy w Polsce dostepny.
    • ez-aw Re: polećcie szampon do włosów 26.01.11, 23:11
      Szamponu Ci nie polecę, bo nie znalazłam takiego, gdy miałam ten problem.
      Rozmawiałam wtedy z fryzjerka i stwierdziła, ze włosy się przyzwyczaiły do częstego mycia i dlatego tak reagują. Za jej radą zrobiłam następująca rzecz: na wychowawczym przez tydzień nie myłam głowy (koszmar). Wyglądałam strasznie, czułam się potwornie, bo wszystko swędziało. I oczywiście nie wychodziłam z domu, by nikt mnie nie widział w tym stanie wink
      Od tamtej pory mogę myć głowę dwa razy w tygodniu. Głowa mnie nie swędzi, w dotyku są suche. Myję co drugi dzień, by ładnie się układały, bo strasznie się kręcą jak dostaną wilgoci.

Jeśli Ci się uda, to zaplanuj sobie taki tydzień urlopu.
      • aniuta75 Re: polećcie szampon do włosów 26.01.11, 23:15
        Też słyszałam o takim przetłuszczaniu włosów, że działa...
      • zuzia36 Re: polećcie szampon do włosów 27.01.11, 08:18
        u mnie nie działa. Myje codziennie rano odzywka nie szamponem. Jest o wiele lepiej.
      • olinka20 Ez 27.01.11, 10:08
        To chyba dziala na niektóre włosy.
        Bo ja tak przetłusciłam jak byłam z wyrostkiem ( a potem jego brakiem) w szpitalu.
        Włosy nie myte przez 6 dni.
        Jak sie przetłuszczały, tak sie przetłuszczają.
        Nadal myje codziennie.
    • mamakarolla Re: polećcie szampon do włosów 27.01.11, 09:01
      a masz włosy farbowane?
      ja też mam problem z przetłuszczającymi się włosami, ale wystarczy jak umyję co drugi dzień.
      Do niedawna stosowałam szampon do włosów przetłuszczeających, ale będąc u fryzjera zakupiłam sobie kosmetyk Lond do włosów farbowanych i jestem zachwycona. Włosy o wiele lepiej wyglądają, ładnie pachną, są błyszczące , ale nie tłuste. Na allegro mozna kupić za całkiem niezłe pieniądze.
      Tak wyglada:

https://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/17/23/46/1417234684
      • lalinka11 Re: polećcie szampon do włosów 27.01.11, 10:51
        Polecam z welli szampon stabilizujący albo oczyszczający, tylko niestety częste mycie powoduje, że zmywasz barierę ochronną skóry, ta próbując jej wytworzyć więcej wydziela dużo łoju, stąd przetłuszczanie. A niestety takie zabiegi mogą prowadzić do zapalenia gruczołów łojowych, których pierwszym objawem jest właśnie nadmierne wydzielanie "tłuszsczu", a w dalszym etapie przerzedzenie i wypadanie włosów. Glowę powinno się myć maks 3 razy w tygodniu, choć dobry fryzjer i dermatolog ci powie że 2 w zupełności wystarczą.
        Poza tym jak masz tendencję do przetłuszczania się włosów, to zrezygnuj z odżywek, nakładanych zwłaszcza u nasady, w zupełności wystarczy dobry szampon, a jeżeli musisz, to nakładaj ją na same końcówki
        • agik82 Re: polećcie szampon do włosów 27.01.11, 11:30
          właśnie nie farbuję włosów, nigdy nie farbowałam, więc to nie to
          przetłuścić też poóbowałam, ale to nic nie dałosad

w sumie do tej pory było ok, myłam wieczorem i tyle, dopiero od jakiś 2-3 tygodni coś mi się porobiło i mam tłuste te kłaki, właśnie najbardziej przy skórze głowy
          nawet odżywki nie nakładam już, zresztą wcześniej tylko na same końcówki
    • w_miare_normalna Re: polećcie szampon do włosów 27.01.11, 12:46
      Ja również myje codziennie głowę.
      Myję wieczorem, na drugi dzień wieczorem muszę myć znów bo mam tłuste.
      najbardziej mi przypasował szampon jajeczny z Auchan. Jest superowy i bardzo tani.
      Fructis nie mogę używać bo mnie pózniej łeb swędzi tongue_out
    • agni71 Re: polećcie szampon do włosów 30.01.11, 13:06
      Niezly jest lavera cytrynowy do przetłuszczających sie wlosów. Kupuje w internecie.
    • przeciwcialo Re: polećcie szampon do włosów 30.01.11, 14:03
      Ja ostatnio uzywam szamponów Barwa, rózne ziołowe, bez silikonów. Moje delikatne włosy odetchnęły. Po innych musiałam mys włosy codziennie. Po basenie uzywam Pharmaceris i choc jest do suchych włosów nawet 3 dni włosy sa w porządku.
      • moonshana Re: polećcie szampon do włosów 30.01.11, 17:34
        oo, to to! mój chłop używa szamponów z Barwy na zmianę z Biosilkiem. Biosilk po jednej zużytej butelce niejako zaczął źle działaćsmile Barwa na razie sobie radzi.
    • sebaga Re: polećcie szampon do włosów 30.01.11, 20:59
      Agik, tez mam tak, moze nie po kilku godzinach, ale jak umyje rano to wieczorem sa do bani. U mnie super sprawdzil sie herbal esences, uzywam go od jakichs 6 lat, moze 5, nie pamietam dokladnie. Co jakis czas robię odstępstwa, ostatnio kupilam nivea, bo zapach mi sie spodobal i znow koszmar. Spróbuj, moze zadziala.
    • solejrolia Re: polećcie szampon do włosów 30.01.11, 22:04
      myję co dzień rano, ale nie przetłuszczają się jakoś dramatycznie. spokojnie wytrzymują 1,5 doby bez mycia w świetnej formie (ale to tylko jak jestem w domu, albo choruję, bo do pracy muszę rano umyć, inaczej czułabym się bardzo niekomfortowo).

Moje sposoby:
      Po pierwsze nie farbuję włosów, mam zdrowe, niepopalone farbami włosy, co 3-4tygodnie podcinam końce u fryzjera, więc nawet jak nie mam świeżo umytych to i tak fajnie leżą.
      po drugie- mam jednocześnie 3różne szampony, używane naprzemiennie (akutualnie nivea, familijny i jakiś tam najtańszy z biedronki - generalnie to nie wydaję zbyt dużo kasy i nie kupuję żadnych specjalistycznych kosmetyków, a tylko takie do codziennego użytkowania. uważam, że włosy przyzwyczajają się do kosmetyków, więc w moim przypadku działa stosowanie raz tego, raz inego szamponu.
      po 3. żadnych odżywek, balsamów bo po nich dopiero włosy się tłuszczą.
      po 4.
      moje najnowsze odkrycie- suszarka do włosów!
      dostałam rewelacyjną (profesjonalną?) suszarkę do włosów i od miesiąca nie mogę wyjść z podziwu, że to takie cudo (a nie wierzyłam!) suszy BARDZO gorącym strumieniem ciepła więc samo suszenie trwa 2minuty, potem wyłączam gorący nadmuch i układam włosy na szczotce zimnym powietrzem, a na koniec włączam jonizator (przy zimnym powietrzu). naprawdę to działa.
      w instrukcji obsługi jest tylko opisane guzik 1- to, guzik 2- tamto, nie ma właściiwe opisu jak należy posługiwać się suszarką,więc spytałam fryzjera, i jak wykorzystuje taki sprzęt w swojej pracy.
      a włosy mniej się przetłuszczają głównie dlatego, że podczas długiego suszenia suszarką, łuski włosowe otwierają się, a jak tak szybciutko rach-ciach wysuszy się, to nie zdążą się pootwierać, przez co wolniej się przetłuszczają i sama fryzura lepiej się trzyma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka