olinka20 16.03.11, 10:37 Tak mnie natchnęła Mona w wątku Asiowej. To jak mam punktowo pokrwawione ubrania to najpierw namoczyc w zimnym, czy jak Aniuta napisała zalac wodą utlenioną?? Bo za cholere to sie sprac w pralce nie chce Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorcia1234 Re: Krew na ubraniach 16.03.11, 10:39 zimnym a jak uparte plamy to zalewam jeszcze odplamiaczem Bio shaut Johnsona Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Krew na ubraniach 16.03.11, 10:40 Olinka woda utleniona. Położna na porodówce od razu przy mnie odplamiła, jak ją swoją krwią z wenflonu oblałam . Nie było znaku . Odpowiedz Link
olinka20 Re: Krew na ubraniach 16.03.11, 10:44 A na stare plamy tez pomoze? To chyba bede litrami ta wode kupowac Odpowiedz Link
dezetta Re: Krew na ubraniach 16.03.11, 10:51 Krew zajebiście usuwa Vanish, pomocz trochę i wypierz ręcznie w mydle albo w pralce z dodatkiem Vanisha. Wyprałam tak koszulę po porodzie. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Krew na ubraniach 16.03.11, 10:56 Vanish dodaje do prania, niestety tych ciuchow jest troche za duzo zeby prac recznie Sprobuje ta wodą utl. Odpowiedz Link
prigi Re: Krew na ubraniach 16.03.11, 11:27 nie wiem jak z krwią, ale z upartymi plamami to vanish w praniu nie da rady. najpierw w jakiejś miednicy zalej plamy nierozcieńczonym Vanishem i tak przetrzymaj z 24h. potem dolej wody i pognieć łapami i dopiero po jakmiś czasie do pralki. mówi ci to matka wybitnie brudzącej się niespieralnymi rzeczami córki Odpowiedz Link
dziub_dziubasek Re: Krew na ubraniach 16.03.11, 11:49 Mi wszystko pięknie złazi w normalnym praniu w pralce, nawet stare plamy z krwi... Odpowiedz Link
deela Re: Krew na ubraniach 16.03.11, 12:00 aaaaaaaaa bo krew to się świeżą spiera! jak najszybciej pod zimną wodę i mydłem atakować, mi się nie udało jeszcze nigdy dobrze wpranej (w pralce????) krwi odplamić raz udało mi sie maksymalnie rozjaśnić plamiszcze jakimś supermydełkiem za 3 zł, które teściowa kupiła na bazarku (mydło do odplamiania), plamka jest mało widoczna, ale ja ją widzę bo wiem gdzie jest :o Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Krew na ubraniach 16.03.11, 13:36 takie mydełka do odplamiania są w rossmannie Odpowiedz Link
nerri Re: Krew na ubraniach 16.03.11, 15:12 Jak już ugotowałaś tą plamę w pralce,to tylko odplamiaczem próbować można. Zimna woda działa na nie wyprane plamy krwi Odpowiedz Link