Dodaj do ulubionych

Porady modowej mi trzeba...

06.04.11, 20:19
To chyba mój pierwszy wątek na ten temat... Więc tym bardziej liczę na waszą pomoc...

Zanabyam dziś ciuchy na komunię młodej. KOmplet spódnica i żakiet - kolor brąz, tylko taki nie klasyczny brąz. Nie wiem jak opisać. W każdym razie brąz. Spódnica taka trochę z wyższym stanem i na tym takie w poprzek jakby paski,ale z tego samego materiału (ze 3 te paski chyba). DO tego kupiłam białą koszulę na krótki rękaw z takim "farfoclem" z przodu, coby wystawał spod żakietu. No i teraz przechodzę do sedna sprawy. O OBUWIE mi się rozchodzi. Pani sklepowa doradziła jasne beżowe. Więc ja się chciałam u was upewnić czy faktycznie ten kolor będzie git. No i może zapodacie jakieś przykładowe buty z niezbyt wysoką szpilą, może być na tej takiej koturnie. Widziałam gdzieś chyba na stronie venezia takie beżowe ale z ciemnymi noskami i nie wiem czy to fajne czy nie. Radźcie bo przecież musze sie jakoś po ludzku pokazać w kościele, no i przede wszystkim z uwagi na "co ludzie powiedzą" wink
Obserwuj wątek
    • mme_marsupilami Re: Porady modowej mi trzeba... 06.04.11, 20:26
      Fote daj tego kumpletu, to poradzimy.
      • esofik Re: Porady modowej mi trzeba... 06.04.11, 21:33
        o dokładnie! zamiast opisywać fotę wklej. Bo ja nie wiem jaki to brązowy, ale nie brązowy tongue_out
        • asiaiwona_1 Re: Porady modowej mi trzeba... 07.04.11, 08:12
          na zdjęcie musicie poczekać, aż się trochę przejaśni - przy takiej "ciemności" i z lampą błyskową to kolor mógłby być zafałszowany wink
          • zuzanka79 Re: Porady modowej mi trzeba... 07.04.11, 08:55
            Długo jeszcze trzeba czekać na te foty, bo już się przejaśniło big_grin
    • jowita771 Re: Porady modowej mi trzeba... 07.04.11, 09:34
      Daj jakieś zdjęcie tego stroju, bo z opisu to babcine strasznie - spódnica i żakiet i w dodatku w brązie.
    • prigi Re: Porady modowej mi trzeba... 07.04.11, 09:58
      a te farfocle, to nie żabot przypadkiem?
      • asiaiwona_1 zdjęcia 07.04.11, 10:59
        spódnica:
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fc/ce/5ro7/j6b546GmTtQCc3GZrX.jpg

trochę i tak prześwietlone zdjęcie, ale kolor najlepiej na tym mi wyszedł. Marynarka wyszła na zdjęciu w zupełnie innym brązie więc nawet nie wklejam

I farfocle na koszuli - może to i żabot, nie wiem, nigdy nie miałam takiej bluzki big_grin
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fc/ce/5ro7/PQqeeCnO2rym42z7NX.jpg

No i oprócz butów to jaki kolor rajtków? CIeliste? Czarne?
        • a-ronka primo bluzka 07.04.11, 11:51
          jest świetna.Gdzie zakupiłaś i jaka cena.Pytam bo ja szarpnęłam się w monnari na....szmatę więc dalej szukam tego cuda z żabotemsmile

Rajstopy/pończochy ma świetne Gatta stretch w kolorze LYON (taki opalony,delikatny) do tego buty brązowe byle nie beżowe-fuj,fuj
          • asiaiwona_1 Re: primo bluzka 07.04.11, 11:59
            bluzka kupiona w Peek and Cloppenburg. Kosztowała 119 zł. czyli rajtki cieliste, ale bardziej opalone? No to jeszcze obuwie.
            • a-ronka Re: primo bluzka 07.04.11, 12:06
              opalone .Ja noszę tylko opalone LYON i szaro-czarne FUMO.
              Buty czekoladka albo ciemny brąz,nie beż bo strasznie skróci nogi.
              Moze do 8 maja zdązysz się opalićsmile

Bluzka zostanie dzis zakupiona-howgh
              • asiaiwona_1 Re: primo bluzka 07.04.11, 12:22
                kurde, a własnie pani w sklepie powiedziała, że buty absolutnie nie brąz. ja mam w sumie długie nogi. Wydaje mi się, że z ciemnymi butami to będzie taz ogólnie a ciemno. Wydawało mi się, że właśnie jasne buty fajnie rozjaśnią cały strój.
                Nie mogę wkleić, ale odobają mi się z venezii - TU KATALOG - na stronie 4 te z dziurką w palcach na samej górze jasne z ciemną otoczką, albo na stronie 9 te jasne z "tatuażem"

Albo:
                https://www.shoemanic.com/medias/sys_master/8831306825758_1241400803_1_85326.png.jpg

albo:
                https://www.shoemanic.com/medias/sys_master/8835888676894_1121410807_1_87278.png.jpg
                albo:
                https://www.shoemanic.com/medias/sys_master/8798635130910_1141409626_1_47203.png.jpg
                • a-ronka wklejone 1 lub 3 07.04.11, 12:52
                  katalog strona 9
                  Czwarta strona to pomyłka,nie bierz.

W sumie najbardziej,bardziej,bardziej to 1 i 3 .Cudne.
        • prigi Re: zdjęcia 07.04.11, 12:30
          a więc tak, te farfocle to właśnie żabotsmile

a co do butów, to ja bym pomyślała o innym kolorze. żeby nie było nudno. kiedyś pokazywałam te buty Olince, może o czyms takim pomyśl
          https://www.badura.pl/public/damskie/sandaly/min/305-015K.jpg
          • asiaiwona_1 Re: zdjęcia 07.04.11, 12:32
            a czerwone buty? Mówisz, żeby poszaleć na nogach? A te twoje buty to gdzie do kupienia? Bo ja tylko i wyłączni stacjonarnie buty kupię, więc przez ne odpada.
            • prigi Re: zdjęcia 07.04.11, 12:41
              badura

ja bym poszalała z kolorem, bo tak ciotkowo będzie jak wszystko w jednym tonie. ale te buty z twojego katalogu też fajne
          • olinka20 Re: zdjęcia 07.04.11, 13:06
            Prigi, mialam ci pisac, ze mierzyłam te buty i sa fantastyczne!!!
            Ale moje wrodzone skąpstwo mysli- Czy kolejne buty sa mi potrzebne??wink
            Musze chyba zrobic porzadek w butach, częsc wyrzucic i wtedy będę mogła kupic- bo przeciez" ja nie mam w czym chodzic" big_grin
        • wzosia Re: zdjęcia 07.04.11, 12:53
          Ja do takiego odcienia brązu wybrałabym buty turkusowe, taki morski zielono- niebieski ale nie zgaszony. Można zobaczyć w Fashion House Piaseczno w Venezii. Kolory na przykładzie Ryłki:
          www.e-rylko.com/katalog/obuwie_damskie/35/c/0/r/0/k/126
          czerwień:
          www.e-rylko.com/katalog/obuwie_damskie/35/c/0/r/0/k/93/p/2
          • talusia Re: zdjęcia 07.04.11, 14:57
            ten zgaszony turkus to świetny pomysł, sama niestety bym na to nie wpadła - jednak ubieram się ciotkowato smile
            • asiaiwona_1 Re: zdjęcia 07.04.11, 15:36
              serio? Chyba muszę marynarkę chociaz zabrać do sklepu i zobaczyć jak to się będzie komponowało. Bo mi ten jasny beżowy jakoś bardziej pasuje. Ale się nie kłócę bo może i ja się ubieram ciotkowato big_grin
              • aguacate Re: zdjęcia 07.04.11, 19:36
                Asiowa - tylko nie czarne! Bedzie ciezko.. Jesli nie zdecydujesz sie na turkus, to moze roz? Ale nie taki ala barbie, tylko taki brudny roz... wiesz? Bylby kolor i byloby jasno. Moglabys dozucic sobie tez szal w tym kolorze, jesli marynarke zdejmiesz.. chyba przy obiedzie nie bedziesz w marynarce siedziala??
                • aguacate Re: zdjęcia 07.04.11, 19:42
                  O takim kolorze myslalam:

sprzedajemy.pl/buty-asos-nude-cieliste-brudny-roz,8494?inp_category_id=170&inp_location_id=18&_rp_RP=_rp_offers&offset=17

link ..jowy, wiem uncertain
                  • mona_mayfair Re: zdjęcia 07.04.11, 21:25
                    ładne te różowiastesmile
                • asiaiwona_1 Re: zdjęcia 07.04.11, 19:45
                  wiem o jaki bródny róż ci chodzi. Jutro idę na poszukiwania. Wychodzi, że ma brać pod uwagę turkus, brudny róż no i ten jasny beż po mojemu...

A jeszcze - stanik... Bo kiedyś Jacykow mówil, że biały stanik i biała bluzka to nie pasuje. Na czarny do białej bluzki nikt mnie nie namówi. To jaki - cielisty? No bo jak w restauracji marynarkę zdejmę to będzie się odznaczał spod bluzki...
                  • ez-aw Re: zdjęcia 07.04.11, 21:04
                    Z butami nie pomogę. Sama najczęściej kupuje w Deichmanie.

Jeśli chodzi o biustonosz, to ostatnio kupiłam świetny z firmy Corin (polska). Kolor lekko beżowy, bardziej cielisty. Świetny pod białe bluzki. Polecam.
                    • ez-aw Re: zdjęcia 07.04.11, 21:08
                      A może cos tego typu?

https://www.deichmann.pl/site/images/1048812_pg.jpg

https://www.deichmann.pl/site/images/1036259_pg.jpg

https://www.deichmann.pl/site/images/1034348_pg.jpg
    • setia Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 09:22
      asiowa, wszystkie buty, które zalinowałaś są świetne, a buty w kolorze nude (j.beż, cieliste) są supermodne i na pewno nic Ci nie skrócą, wręcz przeciwnie. wybierz sobie któreś z tych i będzie OK.
      • asiaiwona_1 Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 09:27
        bardzo dziękuję za poradę. Czekam do 10 i ruszam na łowy. jak coś kupię to wrzucę fotę.
        • zales239 Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 09:46
          Jeśli jeszcze nie poleciałas,to biustonosz tylko cielisty/bężowy pod białe bluzkismile
          • opium74 Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 10:13
            ja nie doradzę bo to CAŁKOWICE nie moja bajka...... ciotkowato-klotkowato, nudno.....
            jak zobaczyłam że hitem sezonu są buty w kolorze nude to na nudności mi się zebrało smile
            ale jeśli bedziesz mieć je do czego nosić to faktycznie sobie kup.......

• serei Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 10:54
              zgadzam się z Opium, Asia jesteś młoda, masz zajebistą figurę a to co pokazałaś no cóż faktyczne a la ciutunia z wizytą uncertain radziłabym ci sukienkę coś takiego

https://e.snobka.pl/sn933/fb137c82001c287f48b27b2c
              https://i2.pinger.pl/pgr81/7a16dccd001bf13a4b01ddc5
              https://www.dommody.pl/media/products/f_2672_3/images/thumbnail/large__suknia_koktajlowa_francoise.jpg?updated_at=1282632508
              https://www.we-dwoje.pl/files/Image/galerie/23409/galeria_we_dwoje_36.jpg
              https://www.luxlife.pl/wp-content/uploads/2009/04/sukienka-versace1.jpg

Kup sobie klasyczną sukienkę wizytową, dodatki do niej i buty pozwolą Ci na odmianę tej kreacji na praktycznie każdą okoliczność, rozumiem że komunia do dość sztywna impreza ale prosze nie wybieraj kompletu spódnica, biała bluzka, sukienka moim zdaniem jest lepsza. Przeszperaj internet, katalogi, my same możemy podrzucić Ci multum pomysłów tylko obiecaj że schowasz tę spódnicę i bluzkę dla córki na maturę wink
              • serei Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 10:55
                sukienkę ołówkową miało być smile
                • opium74 Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 11:21
                  ta rózowa i żółta są śliczne smile
                  ja dalej wybieram bardziej wampowate klimaty ale to co pokazała Asiowa.... a bluzeczka z Żabotem...sorry ale do spalenia big_grin

• ib_k Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 11:49
                no, nareszcie jakaś odważnasmile
                • asiaiwona_1 Uzupełnienie 08.04.11, 12:25
                  SUkienka odpada na milion procent, bo jako matka karmiąca musę mieć łatwy dostęp do cycków, to znaczy Kudłat musi mieć. Nie będę się w kiecce gimnastykować na zapleczu kościoła jak akurat będę musiała nakarmić. Generalnie sukienka 1 i 2 mogłyby być, natomiast ta 3 - zupełnie nie moja bajka, za darmo bym jej nie wzieła. Trudno - będę ubrana ciotkowato. Mi się ten kostium podoba, bluzki z żabotem też, mimo, że do tej pory takowej nie miałam. Buty zanabyte, stanik jeszcze nie bo już nie miałam siły na dopasowywanie się.
                  • asiaiwona_1 Buty - zdj 08.04.11, 12:34
                    takie kupiłam. Najbardziej podobały mi się wysokie szpilki, ale to nie na moje nogi sad Wybrałam więc takie:
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fc/ce/5ro7/coyKnETpyaQ5jfDVWX.jpg
                  • serei Re: Uzupełnienie 08.04.11, 12:36
                    no tak, o karmieniu nie pomyślałam smile Asia a spódnica z wysokim stanem?
                    https://www.decobazaar.com/foto-prod/normal/75494.jpg
                    i nawet na bluzka z żabotem smile
                    https://img.szafa.pl/uploads/clothes/c0/d391/401126/1236527837.jpg

a jeśli juz nie masz sił na bieganie dodatkowe to przynajmniej z kolorem butów i dodatków bym zaszalała a buty nude do takiego zestawu to baaaardzo pomylony pomysł bo zestaw sam w sobie jest nijaki (wybacz) a buty o kolorze nude to w ogóle do niego porażka , powiedz błagam że nie kupiłas takich butów smile
                    • serei Re: Uzupełnienie 08.04.11, 12:38
                      zobaczyłam buty, wywal błagam mój ostatni post tongue_out
                      Szkoda wielka że mając taką figurę, urodę i wiek ubierasz się w tak ciotkowaty sposób możesz mnie pobić za to ale naprawdę wielka szkoda
                      • asiaiwona_1 Re: Uzupełnienie 08.04.11, 12:42
                        serei - mierzyłam spódnicę z tym wysokim stanem - trochę mam za duży "brzusiunio" coby w takich spódnicach bez skrępowania pomykać, a na wdechu całą komunijną mszę nie wytrzymam wink No trudno, będę ciotkowata.
    • pettit_grenouille Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 12:34
      Ja jeszcze nie mam ubrania, ale buty mi się marzą te:
      https://badura.pl/public/damskie/czolenka/235-221//min/pic1.jpg
      tylko dla mnie nieco za wysoki obcas.
      Co do stanika, to tylko nie biały pod białą bluzkę, może być ivory albo cielisty (nude czy jak mu tam smile ) wtedy nie odznacza się spod białej bluzki.
    • serei Asia wybacz 08.04.11, 12:42
      g..... mi do tego jak się ubierasz, ważne żebys się czuła wygodnie i dobrze smile, czasem nie potrafie powstrzymac sie od krytyki ale pracuję nad tym wink
      • asiaiwona_1 Re: Asia wybacz 08.04.11, 12:44
        ależ ja się nie gniewam. Przecież to normalne, że jednym podoba się jedna rzecz, która dla innch może być zupełnie wieśniacka. Wklejając foty liczyłam się z tym, że nie każdemu się to sodoba. Także naprawdę luzik smile
        • asiaiwona_1 i jeszcze kupiłam 08.04.11, 12:45
          torebkę, ale chyba nie wkleję foty bo się serei załamie jak kolor zobaczy big_grinbig_grinbig_grin Ale ja naprawdę nie miałam żadnej jasnej torebki na sezon wiosenno-letni big_grinbig_grinbig_grin
          • opium74 Re: i jeszcze kupiłam 08.04.11, 13:02
            Asiowa - jak jeszcze dziewczyny piszą że Ty taka laska to już w ogóle..... komplecik jak na kółko różańcowe starych panien smile
            ale nic straconego. Żeby później nie leżał w szafie, ja faktycznie poszłabym w jakieś odwazne dodatki, turkusowy top pod spód, jakieś fajne rajtki - moze też w turkusie coś??
            do tego długi wisior i kolczyki - pełno tego teraz jest, może też być apaszka podłożona pod kołnierz - no żeby to jakoś ożywić smile
            • asiaiwona_1 Re: i jeszcze kupiłam 08.04.11, 13:06
              no właśnie ja nie wiem skąd im się wzieło, że ja taka laska big_grinbig_grinbig_grin
              • olinka20 Re: i jeszcze kupiłam 08.04.11, 13:11
                Ja na zdjeciach widzialam i wg mnie Asiowa zgrabna jest.
                Moze nie tak jak jabig_grin ale zgrabna.
                • asiaiwona_1 Re: i jeszcze kupiłam 08.04.11, 13:17
                  olinka - to jakieś stare foty musiałaś widzieć big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
            • ib_k Re: i jeszcze kupiłam 08.04.11, 13:09
              jeżeli mogę się wypowiedzieć, asia tylko nie ta bluzka! jeżeli już musisz w kostiumie to zmień bluzkę na jakąś mocno kolorową, z brązem dobrze wygląda niebieski, szafir, turkus czy coś w tym stylu, biała to zupełna pomyłka!
              • asiaiwona_1 zmiana bluzki 08.04.11, 13:20
                znalazłam w necie coś takiego. Czy w takim kolorze koszula byłaby bardziej ok? Tu na fotce nawet z brązową spódnicą jest i wg mnie wygląda ok:
                https://avaro.pl/photo/product_small/a/3/3/1_a33c31051480.jpg

Tylko ja na krótki rękaw raczej chcę, bo w długim byłoby mi za gorąco.
                • asiaiwona_1 jest na krótki rękaw 08.04.11, 13:24
                  https://avaro.pl/photo/product_small/7/d/a/1_7da2992ae007.jpg

To jak - gadać mi tu szybko czy taka, czy raczej jaśniejszego niebieskiego szukać?
                  • mearuless Re: jest na krótki rękaw 08.04.11, 13:27
                    asiowa daj mi linka do tej bluzeczki.
                    ja ja chce, ja ja musze nabyc!!!

co nie zmienia faktu ze ty w niej bedziesz wygladala jak ciotkatongue_out
                    • asiaiwona_1 Re: jest na krótki rękaw 08.04.11, 13:35
                      bujaj się, jeszcze mi wykupisz ostatnią i co będzie? A nie, ty przecieź nosisz 3XL, więc mojego rozmiaru nie kupisz big_grinbig_grinbig_grin Jak se klikniesz na mój post odpowiedz cytując to pojawi ci się adres skąd ta bluzka, bo ja ją po prostu wygyglałam przypadkowo.
                  • ib_k Re: jest na krótki rękaw 08.04.11, 14:29
                    taka!!

ps
                    będę złośliwa, wszystko jest lepsze od tej białejsmile)
                    • asiaiwona_1 Re: jest na krótki rękaw 08.04.11, 14:34
                      dobra to teraz można gdzieś taką kupić stacjonarnie czy nie? Bo powiem szczerze, że nie zauważyłam w sklepach takich kolorów koszul. Nie bardzo lubię w necie kupowa ciuchy bo ja muszę przymierzyć i pooglądać się z każdej strony. No jak już wyjścia nie będzie to kupię, ale może wpadła wam gdzieś w oko taka podobna stacjonarnie? Najlepiej w W-wie, ew. w sieciówce co w całej Polsce jest.
                      • ib_k Re: jest na krótki rękaw 08.04.11, 14:39
                        wydaje mi się że podobne widziałam w orsey
                      • prigi Re: jest na krótki rękaw 08.04.11, 15:13
                        mam podobny kolor bluzki, krój tez zbliżony (długi rękaw), tylko kupowałam ją rok temu w Cropp Town, czy jakoś tak

poszukaj, na bank znajdziesz
    • mearuless Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 15:21
      asiowa i tak bedziesz wygladala lepiej niz ja na komuni wlasnej corki.
      a bylo to tak ze mialam wtedy jeszcze kilka zbednych kg. i poprosilam moja mame zeby mi towarzyszyla w zakupach jakiejs garsonki. no i mama sie zgodzila, pojechalysmy wybralysmy w zasadzie nie to co mi sie podobalo tylko to w co sie zmiescilam. mam pochwalila. wrocilam do domu....i to by byl koniec opoiwesci ale nie!!! dopiero teraz nastepuje to co najgorsze.

przychodzi dzien komuni, my juz ubrani -czekamy na rodzine zeby razem isc do kosciola i nagle wchodzi moja mam w bardzo,bardzo podobnej garsonce jedyna roznica to odcien.

myslalam ze ja zabijebig_grin
      • aguacate Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 16:39
        Asiowa, kolor bluzki mi sie nie podoba. Tzn podoba, ale nie na wiosne, zmiluj sie!! We wrzesniu bedzie super, ale teraz? Jasno, letnio, zwiewnie! Moze nie biala, ale wlasnie brudny roz? Albo waniliowa?
        No i na pewno nie te buty, ktore wkleilas!! Sorry, ale niebieska bluzka i zotla ozdopka na butach to dla mnie too much...
        • asiaiwona_1 Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 16:41
          dobra- butów innych nie kupię. Na bluzkę drugą mogę się szarpnąć. WIęc jaka bluzka do brązowego kompletu i tych butów z żółtą otoczką?
          • opium74 Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 17:09
            ta otoczka wyglada na musztardową a nie żółtą..... może można je jescze wymienić?? suspicious
            • asiaiwona_1 Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 17:28
              to jest taki brudny żółty. Nawet jaby można było to tam zupełnie nie ma na co. To znaczy są fajne szpile, ale ja się w nich zabiję, więc nie da rady.
              • ib_k Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 18:38
                to może żółta lub blada pomarańczowa bluzka
                • opium74 Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 18:59
                  ogólnie staramy się uratować Twój wizerunek.... na razie podążasz w kierunku sołtysowej w pcimiu dolnym na dorocznych dożynkach tongue_out
                  a bluzka z jakims wzorem - np. paseczki??
                  bo jak włożyszs do tego żółty lub wanilia to wyjdzie cięzkostrawny budyń....
                  a jaką masz torebke do tych butów??
                  a jakie masz buty na stanie - takie wygodne w których cały dzień możesz biegać?? masz jakies? moze by pasowały
                  • asiaiwona_1 Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 19:10
                    buty mam jeszcze czerwone zamszowe na obcasie i takie szare, ale te szare to bardziej do jeansów. Innych eleganckich nie posiadam bo wywalilam. Torebkę mam dziś zakupioną taką ni to jasny brąz ni to beż ni to kawa z mlekiem, struktura materiału wężowo-jaszczurkowa jak to pani mi w sklepie powiedziała big_grin
                    • guderianka Re: Porady modowej mi trzeba... 08.04.11, 19:25
                      avaro.pl/go/_info/?user_id=11060&idc=3&lang=pl
                      buty czarne lub szare
                      bransoleta

lub

avaro.pl/go/_info/?user_id=5905&idc=3&lang=pl
                      idodatki wkolorze starego złota - szeroka bransoleta,mocne kolczyki i te buty co kupiłaś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka