Dodaj do ulubionych

Boli nózka

18.04.11, 08:39
Moja 2,5 letnia córka od jakiegoś czasu skarży się na ból nóżek. Domaga się przyklejenia plasterka- ten magiczny plasterek od razu ból uśmierza... I teraz nie wiem co mam o tym myśleć, czy cos jej faktycznie jest- chociaż wtedy nie pomagałoby chyba przyklejenie plasterka z Kubusiem Puchatkiem?, czy to objaw czegoś innego (próba zwrócenia na siebie uwagi???).
Do lekarza i tak planuję iść w tym tygodniu (dzisiaj młoda obudziła się w nocy z płaczem, ze boli nóżka i naklej plasterek- po naklejeniu uspokoiła się natychmiast i zasnęła, rano też płakała że boli, jak powiedziałam, ze ma plasterek to kazała się kremem posmarować (po nasmarowaniu sudokremem od razu jej przeszło...)
Obserwuj wątek
    • i_b13 Re: Boli nózka 18.04.11, 08:50
      plasterek ma działanie terapeutyczne, tak samo jak magiczna maść i całusy mamy. Moją córkę nogi bolały czasami i były to bóle wzrostowe. Choć raz zdarzyło się, że ból nie przechodził i okazalo się, że po upadku w plastikowe klocki, młoda ma złuszczenie nasady kości w kolanie i wsadzono ją w gips od pachwiny po paluszki, na całe 4 tygodnie. Miała wtedy 2 lata.
      Później już tylko bóle wzrostowe się pojawiały.
      • dziub_dziubasek Re: Boli nózka 18.04.11, 08:55
        No ale nie chce mi się wierzyc, że jak płaczącemu dziecku przylepiam plasterek to ból przechodzi jak ręką odjął i Młoda leci się bawić i problem bólu nóżek się nie pojawia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka